belangrijke vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Deze Duitse fokker heeft ook een nestje liggen met gevlekte pupjes:

http://americanakitaodw.jimdo.com/wurfplanung-welpen/a-wurf-05-2014/

 

Zie je wel dat het kleurtje dat je zoekt niet zo moeilijk te vinden is en ook niet zo zeldzaam is 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Super dat je de pup laat schieten!!!

Je zal vast wel je droom hondje vinden!

honden page profiel samsam

" ik denk inderdaad dat we hem laten zitten hoe jammer het ook is, en dan wachtten maar ik zie dat amerikaanse akitas niet veel worden aangeboden dus het kan misschien heel lang gaan duren "

 Het hoeft helemaal niet lang te duren. Als jij nu eens via de rasvereniging alle Akita fokkers opzoekt en die fokkers aanschrijft die je aanspreken, dan kan je bij die fokkers op de wachtlijst komen. Als ze dan een nestje hebben en er zijn genoeg pupjes, dan hoeft het helemaal niet zo lang te duren.

Waarom zo snel. Vergelijk het met een kind, ook een levend wezen, daar moet je ook minstens 9 maanden op wachten, vaak nog veel langer.

Geduld is een schone zaak, zeker als het gaat om levende wezens...daar kan je nou eenmaal niet een blik van open trekken...

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat is lang?
Zie het zo dat je in die tijd dan alle gelegenheid hebt om ervoor te sparen en een fokker vindt die je aanspreekt.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

"  de kleuren die ik zocht en dat had deze fokker dan waren meer zon koeien kleur wit met zwart, ik kwam toen eens bij ons in het park zon kleur american akita tegen en dat was me een beest groot flink dikke kop alleen hield die persoon hem heel kort en moest ik doorlopen van hem anders kon het vies mis gaan en al had ik er 4 zei die.

en wilde dus ongeveer dus graag zon kleur herder kleur vind ik wat minder dat bruine enzo "

 



Dan begrijp ik niet dat je dan nog zo'n ras bij jou roedel wil hebben. Denk je dat dat goed gaat?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Dan begrijp ik niet dat je dan nog zo'n ras bij jou roedel wil hebben. Denk je dat dat goed gaat? "

 Ben ik dus helemaal mee eens! Ik snap sowieso niet nog een hond erbij met haar roedel???.?.?.?.?.??? .?.

honden page profiel ChantalChantal

ja denk wel dat dat goed gaat want over de alaskan malamute leesde ik voordat ik die ging hale ook allerlei berichten dat ze erg dominant zijn en weet ik het allemaal nou dat valt wel reuze mee allemaal, volgens mij ligt het aan de eigenaars en ik denk maar zo als je een hond van pups af aan hebt en laat hem opgroeien bij de rest worden het gewoon dikke maatjes. kijk je moet natuurlijk niet een hond van 2 of 3 jaar pakken en die ineens bij de rest zetten dan kan het mis gaan. kijk ze hebben wel een vecht partijtjes maar dan zijn meer van die domante partijtjes dat is met takken (speeltjes en af en toe als het om iets lekkers gaat maar die lopen nooit echt zo uit de hand.  tis meer van laten zien wie de baas is eigenlijk.

Akita (Gast)

Hebben jullie je überhaupt wil ingelezen wat de Akita betreft? Je noemt hier  een aantal totaal verschillende rassen! Een Akita is meer dan een schattige beer en kwa opvoeding komt er echt nogal wat op je af. Er zijn  tussen de herplaatsers niet voor niks zoveel jonge akita's te vinden. Ik hoop dat je er nog eens goed over na denkt voordat je er aan begint.

Anoniem (Gast)

Dit heet dus BROOD fok

linda (Gast)

wil je een puppy kijk dan eens bij sint hubertus koop nooi een pup zonder een echte stamboom  je koopt van broodfokkers  aub doe het niet

Haezel (Gast)

Vraag bij de club voor Akita's of de fokker daar lid van is en hoe deze bekend staat  op het internet kan je ook alle vragen vinden die je aan een fokker moet stellen.  Je kunt binnen 7 dagen de koop wettelijk ontbinden als je de zaak niet vertrouwd.  Bij de minste twijfel de koop annuleren want dierenartsen zijn onbetaalbaar.  En je koopt een hond niet voor een week maar wel 10 jaar. 

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

Goed dat je de pup waarvoor je een aanbetaling had gedaan, hebt afgebeld ;-)

Wat ik alleen echt niet snap is dat je überhaupt een aanbetaling hebt gedaan bij zo'n fokker! Als ik die site bekijk gaan bij mij al de alarmnbellen rinkelen> ikwileenpuppy.nl en koop nu je droompuppy...een goede fokker heeft niet zulke verkooppraatjes nodig.
En als je zelf al verschillende honden hebt, lijkt het mij dat je toch weet dat je let op de ouderdieren en de gezondheid van de pup. Helemaal voor een bepaalde kleur gaan lijkt mij wat kortzichtig. Maar goed, ik wil niemand beledigen en ben zelf waarschijnlijk niet zo kritisch qua vachtkleur....

Ik wens je een goede voorbereiding en succes met je zoektocht en hopelijk vind je dan een mooie en vooral gezonde pup bij een goede fokker!

honden page profiel UnknownUnknown

honden foto van Unknown

Oh jee, wat een verhaal weer. Ik ben zelf onwijs akita liefhebber (heb momenteel twee akitamixjes). Het is een fantastisch ras, maar zeker niet voor iedereen geschikt. Ze kunnen prima in een gemengde roedel mits je ze heel goed opvoedt. Maar ik raad je zeker aan je heel goed in te lezen in het ras en je er absoluut van te verzekeren dat het hondje bij een betrouwbaar iemand die verstand heeft van het karakter van deze honden, vandaan haalt. Succes met de zoektocht en houd ons op de hoogte.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Oh jee, wat een verhaal weer. Ik ben zelf onwijs akita liefhebber (heb momenteel twee akitamixjes). Het is een fantastisch ras, maar zeker niet voor iedereen geschikt. Ze kunnen prima in een gemengde roedel mits je ze heel goed opvoedt. Maar ik raad je zeker aan je heel goed in te lezen in het ras en je er absoluut van te verzekeren dat het hondje bij een betrouwbaar iemand die verstand heeft van het karakter van deze honden, vandaan haalt. Succes met de zoektocht en houd ons op de hoogte. "

 





Chantal wees ook niet teleurgesteld als de fokker jou geen pup wil verkopen of zijn twijfels heeft want dan heb je wel een goede fokker te pakken

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Niet doen !
Als je het toch doet vind ik dat heel erg stom en dom.
En ik zie het alweer gebeuren dat er hier ergens dan weer staat onze pup is ziek/dood.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" ja denk wel dat dat goed gaat want over de alaskan malamute leesde ik voordat ik die ging hale ook allerlei berichten dat ze erg dominant zijn en weet ik het allemaal nou dat valt wel reuze mee allemaal, volgens mij ligt het aan de eigenaars en ik denk maar zo als je een hond van pups af aan hebt en laat hem opgroeien bij de rest worden het gewoon dikke maatjes. kijk je moet natuurlijk niet een hond van 2 of 3 jaar pakken en die ineens bij de rest zetten dan kan het mis gaan. kijk ze hebben wel een vecht partijtjes maar dan zijn meer van die domante partijtjes dat is met takken (speeltjes en af en toe als het om iets lekkers gaat maar die lopen nooit echt zo uit de hand.  tis meer van laten zien wie de baas is eigenlijk. "

 

Een Alaskan Malamute is wel een heel ander soort hond als een Akita. Een malamute is een sledehond die oorspronkelijk toch echt wel in een roedel functioneerde, ze vechten misschien wat vaker dan hussen en ze hebben de naam moeilijker te kunnen zijn met andere honden  buiten de roedel (mn reu-reu) maar bv agressie naar mensen zit er niet in.  

 

Een Akita is van origine een waak- en verdedigingshond, een heel andere achtergrond dus. En vertoont vaker dominante agressie naar andere honden, mn van hetzelfde geslacht. Stoicijnser ook en zeker niet gemakkelijk. Daarnaast zijn het ook jagers die moeilijk los kunnen en kleine dieren - ook kleine hondjes - als prooi kunnen zien. 

 

http://akitablog.nl/2012/11/13/het-karakter-van-de-akita-inu/

 

Op 't losloopveld waar ik wel eens kwam - vast groep honden, liepen ook 2 akita's. Een daarvan begon tijdens de puberteit steeds op Shadow te klappen, waardoor ik daar weg gegaan ben. De andere was behoorlijk dominant en zette iedere andere hond op zijn plek, die van mij liepen er maar met een boogje omheen na een eerste confrontatie, maar echt gezellig vond ik het niet. Het ging er mij iets te fel aan toe. Een onzekere herder teef (!) die bij een eerste bezoek door de reu een paar keer op de rug wordt gemikt is niet mijn idee van honden die een balans vinden. Dan liever zoals Shad het deed met wegkijken en negeren de boel kalmeren. 

 

Of het altijd aan de baasjes ligt waag ik te betwijfelen. Waarom bij een Akita wel en bij een Staff bv niet? Daar zit de hond agressie er deels ook gewoon in gebakken en komt dat naar boven kun je dat er echt niet helemaal uit krijgen. En dan? Kun je je akita als het nodig is scheiden van de rest van de roedel? 

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Zucht.......,nóg eentje er bij maar weer,hoppa,we leven toch al in een wegwerp maatschappij.

Ik ben benieuwd,waarom je er no 1 bij wilt,verveel jij je of zo?
Dat klinkt onaardig,maar dat bedoel ik niet zo hoor.
Alleen vraag ik me af,of je een nieuwe erbij wilt voor de pup zijn periode,want voor de kleur is mij veel te oppervlakkig.

Wel goed van je,dat je die broodfukker :'( ,hebt afgezegd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Zucht.......,nóg eentje er bij maar weer,hoppa,we leven toch al in een wegwerp maatschappij.

Ik ben benieuwd,waarom je er no 1 bij wilt,verveel jij je of zo?
Dat klinkt onaardig,maar dat bedoel ik niet zo hoor.
Alleen vraag ik me af,of je een nieuwe erbij wilt voor de pup zijn periode,want voor de kleur is mij veel te oppervlakkig.

Wel goed van je,dat je die broodfukker :'( ,hebt afgezegd. "

 Eens!

Dat vraag ik me ook steeds af, waarom nog eentje erbij?? Nog wel een moeilijk ras ook. 

pagina 5 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^