belangrijke vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy
honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik hoop dat je inmiddels overtuigd bent om dit niet te doen, wil je dat wij jou helpen met het zoeken naar een goede fokker? Want dat kan!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" ja heb er 4 (2 boxers,1 greyhound en 1 Alaskan Malamute) ik zou en met name mijn man zou gek worden als daar iets mee zou gebeuren "

 Weet je zeker dat je een Akita daarbij wilt? 

Lijkt me niet een heel erg handige combinatie.

honden page profiel ChantalChantal

hey suzanne en luca, hoezo zou een akita er niet bij kennen? verklaar je nader. want op youtube zie ik overal filmpjes waar je ze allemaal met elkaar ziet spelen

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" hey suzanne en luca, hoezo zou een akita er niet bij kennen? verklaar je nader. want op youtube zie ik overal filmpjes waar je ze allemaal met elkaar ziet spelen "

 

Jammer dat je helemaal niet reageert op de andere reacties.. We willen je namelijk helpen en voorkomen dat dit dierenleed door blijft gaan.

honden page profiel ChantalChantal

hey denise en nova ik ken een aantal fokkers die alleen american akitas fokken alleen die vragen me veels te veel die zitten allemaal rond de 1500 tot 2500 euro.zijn wel mooie die ze hebben, misschien dat je goedkopere kent?

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" hey denise en nova ik ken een aantal fokkers die alleen american akitas fokken alleen die vragen me veels te veel die zitten allemaal rond de 1500 tot 2500 euro.zijn wel mooie die ze hebben, misschien dat je goedkopere kent? "

 

Goedkoper bestaat niet. Neem je een hond zonder stamboom: is het geen ECHTE akita.

 

Ik zal het uitleggen. Een stamboom laat zien waar je hond vandaan komt, wie de ouders zijn. Maar veel meer dan dat, een stamboom is niet alleen voor fokken of showen, een stamboom laat de lijnen van je hond zien. Uit een stamboom kan je halen of je hond gezond is.

 

Een akita kost zo veel, door wat er mee gedaan word. De honden groeien op in huis, in plaats van in een kennel. Gaan mee in de auto, leren andere honden en dieren en mensen zien. Worden dus goed gesocialiseerd, daar haal je heel veel voordeel uit. Dit zal je niet vinden bij slechte fokkers zoals deze. Maar wat nog veel belangrijker is: de honden worden getest op allerlei ziektes, bij een goede fokker. En dat kost veel geld. Daarom betaal je er zo veel voor. Je kunt er dus ook voor kiezen om even te wachten, te sparen en later een akita te kopen. Want, zoals je weet, is een hond heel duur. En kost het ongeveer zijn aanschaf per jaar. Dat geld zou je dus toch ergens vandaan moeten toveren. Waarom dan niet gelijk bij aanschaf?

 

Een ander voordeel is, doordat er getest word en goed verzorgd en gesocialiseerd, kost het je in zijn verdere leven veel minder geld dan een hond van de slechte fok. Als het goed is (tuurlijk, je kan een zorgenkindje hebben maar dat is de uitzondering en niet de regel) kost de hond in zijn hele leven dan minder, want je gaat er veel minder mee naar de dierenarts. Zie het dus niet als een dure aanschaf, maar als een goede investering!

 

Eigenlijk is het heel simpel.

Je hebt stamboomfokkers, dan heb je een echte akita.

Je hebt oepsnestjes. Daarvan is nooit zeker wat er in zit, maar kan wel goedkoop zijn.

En je hebt hele slechte fok waarin dieren mishandeld worden.

 

Wil jij een echte akita? Investeer dan.

 

Heb je het geld er niet voor over, zoek dan naar een oeps nest. Maar wees gewaarschuwd en op je hoede. Want ook deze route word door slechte fokkers misbruikt! Zo zijn er fokkers die niet alleen dierenartsen betalen, maar zelf hele gezinnen om mee te doen alsof. Om even een nestje in huis te nemen en voor de kijker te doen alsof ze gezond zijn, daarna mogen ze weer met het gehele nest op een stukje in de kennel van nog geen vierkante meter. Een oepsnest gebeurd niet zo één twee drie, en vooral niet met zo een ras als deze, dus dat word wel een lange zoektocht.

 

Maar ik smeek je, en vele met mij, ga nooit meer naar dit soort fokkers toe..

honden foto van Denise; Nova & Vancha

In praktijk is het overigens wel iets minder zwart wit dan hierboven. Maar ik denk dat dit een goede richtlijn is. Het is belangrijk om te kijken wat voor jou belangrijk is.

 

Geld of gezondheid (en ik denk dat we het antwoord daarvan wel weten , je bent nou eenmaal een dierenliefhebber!)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" hey denise en nova ik ken een aantal fokkers die alleen american akitas fokken alleen die vragen me veels te veel die zitten allemaal rond de 1500 tot 2500 euro.zijn wel mooie die ze hebben, misschien dat je goedkopere kent? "

 



Dit zijn ook pups van goed geteste ouders, die op een verantwoorde manier in de wereld zijn gekomen, met alle liefde verzorgd zijn door de fokker, net als hun ouders, die hier zijn hele ziel en zaligheid in legt, en 8 weken lang fulltime met de pups bezig is. Uiteraard kost dit meer dan gewoon 2 honden op elkaar zetten zonder onderzoeken te laten doen, en de pups vaak nog niet eens 8 weken aan hun lot over te laten bij hun moeder, en later zonder hun moeder. Geen socialisatie, geen zindelijkheidstraining, niks..

Je wilt een bijzonder ras, waarom wil je daar dan niet voor betalen? Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat mensen wel al dat geld neertellen voor een vakantie of een auto, maar het voor een hond die toch zo'n 14 jaar meegaat en een deel van je gezin uitmaakt teveel vinden.... Heel jammer...

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Goedkoop is duurkoop.. je koop voor een prikkie een pup maar zit vervolgens met torenhoge dierenarts kosten omdat jet gewoon geen gezonde pup is.

 

Gewoon NIET doen!!! 

Op zoek gaan naar een fokker die aangesloten is bij de rasvereniging!! Dan maar eventjes sparen..maar dan heb je wel een goed en gezond pupje!!

 

Eigenlijk waanzin dat je nog steeds twijfelt..na zoveel slechte berichten en al onze waarschuwingen nog steeds overwegen hem wel daar vandaan te halen? Hoe groot is het bord dan vraag ik me af..

honden page profiel ChantalChantal

mijn boxers greyhound en malamute hebben ook geen stamboom maar zijn toch echte rassen, alleen komen ze niet van fokkers vandaan maar bij mensen die gewoon een koppel honden hebben zitten en er toevallig een nest van kregen,hetzelfde als dat ik een nest zou krijgen van mijn boxers.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" mijn boxers greyhound en malamute hebben ook geen stamboom maar zijn toch echte rassen, alleen komen ze niet van fokkers vandaan maar bij mensen die gewoon een koppel honden hebben zitten en er toevallig een nest van kregen,hetzelfde als dat ik een nest zou krijgen van mijn boxers. "

 





Je bent zichtbaar teleurgesteld en dat mag en betekent ook dat je daadwerkelijk geraakt wordt door onze woorden
Chantal ik vrees dat we je geen geloof kunnen geven.
En er zijn maar weinig heel weinig mensen in de goedkope hondenwereld die je kan geloven

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het bezwaar van deze grootverkopers is dat de lagere prijs (en soms is die niet lager) komt doordat de ouderdieren onder erbarmelijke omstandigheden gehouden worden, er niet aan enige ouderselectie gedaan wordt behalve misschien op kleur of maat, niet op gezondheids of karakteraspecten, er nogal losjes wordt omgegaan met de verzorging (niet of verkeerd geënt). Er worden ook puppen uit het buitenland gehaald waarbij bv de hondsdolheid enting niet deugt. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Nu zijn we op pagina 2 en heb je alleen nog maar reacties gehad met 'doe het niet!', en aardig onderbouwd ook (= met goede redenen).

Ik geloof niet dat het doordringt..... of?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" mijn boxers greyhound en malamute hebben ook geen stamboom maar zijn toch echte rassen, alleen komen ze niet van fokkers vandaan maar bij mensen die gewoon een koppel honden hebben zitten en er toevallig een nest van kregen,hetzelfde als dat ik een nest zou krijgen van mijn boxers. "

 



Zoek die dan alsjeblieft ook met een akitanestje als je niet meer geld wilt betalen. Zou mijn keuze niet zijn want mensen met zomaar een keer een nestje voor de leuk hebben niet de kennis van een goede stamboomfokker (wat ik zelf ook ooit hoop te zijn), maar altijd nog 100x beter dan een pup uit de broodfok. Zorg dan wel dat de ouders een stamboom hebben of dat ze hun honden goed laten testen, want hebben ze geen stamboom dan kunnen ze net zo goed een broodfokachtergrond hebben...

Ik heb overigens jaren geleden zelf ook de fout gemaakt voor een broodfokpupje te gaan, mijn huidige sheltie Lizzie, wist toen minder van de broodfok dan jij nu, nu heb ik een geweldig hondje, maar ze heeft wel al vanaf 4 jaar oud last van artrose en blijkt patella luxatie te hebben. Hier zal ze haar hele leven nog onder moeten lijden. Ik zeg dit dus allemaal niet zomaar. Ik heb geleerd van mijn fouten, heel veel research gedaan en me in het fokken verdiept, heb er nu een prachtige collie bij met stamboom, en dat wordt de volgende hond ook weer, en hoop dus zelfs op een dag zelf op een verantwoordelijke manier collies te fokken. Laat je keus alsjeblieft niet om geld draaien, want dat is het niet waard, en je zal het uiteindelijk dubbel en dwars terugkrijgen als je hond ziek wordt en je geregeld bij de dierenarts op bezoek mag..

honden foto van Denise; Nova & Vancha

"

mijn boxers greyhound en malamute hebben ook geen stamboom maar zijn toch echte rassen, alleen komen ze niet van fokkers vandaan maar bij mensen die gewoon een koppel honden hebben zitten en er toevallig een nest van kregen,hetzelfde als dat ik een nest zou krijgen van mijn boxers. p> "



Dit valt onder oepsnest of pretnest, bij een pretest worden er klakkeloos twee honden op elkaar gezet. Deze kunnen erfelijke ziektes hebben. Dat is onverantwoordelijk. Ook weet je zonder stamboom nooit 100% zeker wat erin zit. Je andere honden kunnen zo rasecht lijken, zonder stamboom weet je haast zeker dat er nog iets anders door heen zit.


Maare. Ik heb je nu hele Lappen tekst gegeven met goede redenen erin. Waarom wil je me niet geloven?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" hey suzanne en luca, hoezo zou een akita er niet bij kennen? verklaar je nader. want op youtube zie ik overal filmpjes waar je ze allemaal met elkaar ziet spelen "

 Als je even googled zie je wel waarom.

 

Wat doe je voor beweging, cursus, sport met je andere honden?

Greyhounds en malamute laat je ze los? Zijn het reuen of teven, geholpen? 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind het jammer dat je alleen bezig bent om je eigen wens te verwezenlijken onder jouw eigen condities, terwijl je niet eens reageert op de genoemde feiten over de herkomst van dergelijke pups.
Een nestje van iemand particulier, geland of niet kan een keuze zijn, maar laat geld niet je enige bepalende factor zijn.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Chantal er is een wereld van verschil tussen een "gelegenheidsnest/pretnest" (zoals bijv. Jouw 2 boxers en waar je andere honden vandaan komen) en broodfok, waar je nu je Akita vandaan wil halen. Broodfok is gewoon walgelijk..geen gesocialiseerde puppen (wat bij een akita oh zo belangrijk is)..moeders keer op keer op keer weer nesten krijgen waarbij ze daarna gewoon afgedankt worden..gewoon echt walgelijk..dan kan het er bij de "fokker" nog zo mooi schoon eruit zien!

honden page profiel ChantalChantal

"  Als je even googled zie je wel waarom.
 
Wat doe je voor beweging, cursus, sport met je andere honden?
Greyhounds en malamute laat je ze los? Zijn het reuen of teven, geholpen?  "

 cursus heb ik niet en nooit gedaan, laat ze allemaal bij sommige plekken los ja, grote weilanden als ik geen andere wandelaars tegen kom kunnen ze los, lopen niet weg ofzo en komen meteen terug als ik fluit of roep.

bij mij ligt tamelijk een groot park waar ik mijn wandelingen maak laat ze zon 4 keer uit per dag korte wandelingen van zon 20 minuten en 1 wandeling meestal van een uur soms anderhalf. 

de greyhound en malamute rennen om de dag met me mee op de fiets. 3 reuen en 1 teef 1 boxer is een teef de rest reuen. leeftijden: boxer reu: 8 greyhound reu: 6 boxer teef: 4 en alaskan malamute reu: 2 er zit dus 2 jaar verschil tussen iedere hond. ze kunnen het goed met elkaar vinden heel af en toe is er wel eens een dominante vecht partij als het om takken gaat. de leider van de 4 is de boxer reu van 8 misschien omdat hij de oudst is en hem respecteren.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Oke..genoeg over de rest van de roedel... nu on topic en even ingaan op al onze geschreven stukjes? ??? ;)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Eigenlijk kun je hondenhandel nog het meest vergelijken met een industrie als de pelsdierenfok. De dieren zitten in beperkte ruimte, waar ze hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen, er wordt mee gefokt, en aan het eind... En dan hebben dieren in westerse landen nog het geluk dat er dierenwelzijnsregels zijn. In het Oostblok zijn die er niet, of nauwelijks. En dan krijg je dus beunhazen die dieren uitbuiten.

 

Natuurlijk zijn de bedragen voor sommige rassen heel veel geld, maar naast de gevaren voor de gezondheid zou ik niet willen meewerken aan een onethische handel als de internationale hondenhandel of sommige lokale groots opgezette fokbedrijven. Honden zijn gezelschapsdieren, geen staldieren zoals geiten.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Sorry, heb de indruk dat het je helemaal geen moer kan schelen waar je pup eigenlijk vandaan komt. Je zoekt gewoon een goedkope pup, maar... hebt NA aanbetaling van voorschot toevallig iets 'engs' gelezen op internet...Het is een BR####ker, blijf daar gewoon weg, wat wil je horen of lezen dan ? Je bent vast een goede baasje, ziet je honden graag...wel , wij zijn hier allemaal hondenliefhebbers en kunnen niet anders dan een vinger op te steken en te schreeuwen dat dit niet goed is !!! Blijf daar weg...

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Triest TS dat je niet eens reageert op het feit dat broodfok zo verschrikkelijk is. Gaat het je echt alleen om de goedkope prijs zonder dat je de rest ook maar een klein beetje belangrijk vindt? Ik snap inmiddels best wel dat je goed bent voor je honden maar dat zegt niks over je aanschaf en ik ben er eigenlijk zelfs al van overtuigd dat je het gewoon door laat gaan want ik ben echt bang dat de prijs alleen belangrijk is en of dat nu ten koste gaat van de ouder dieren ach wat maakt het uit hij is immers toch al geboren. :'( En wij hebben makkelijk praten want tja wij hebben die aanbetaling immers niet gedaan.
Nee misschien had je eerst moeten Googlen alvorens een besluit te nemen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Oke..genoeg over de rest van de roedel... nu on topic en even ingaan op al onze geschreven stukjes? ??? ;-) "

 Ik twijfel of het wel handig is met deze roedel een Akita erbij te willen, misschien off topic, maar niet geheel onbelangrijk! 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

"  Ik twijfel of het wel handig is met deze roedel een Akita erbij te willen, misschien off topic, maar niet geheel onbelangrijk!  "

 Maar het jammere is een beetje dat TS alleen op die vragen in gaat en niet op alle andere stukjes, namelijk dat ze daar geen pup vandaan moet halen! ;)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" mijn boxers greyhound en malamute hebben ook geen stamboom maar zijn toch echte rassen, alleen komen ze niet van fokkers vandaan maar bij mensen die gewoon een koppel honden hebben zitten en er toevallig een nest van kregen,hetzelfde als dat ik een nest zou krijgen van mijn boxers. "

 

Wat wil je nu eigenlijk horen?

Dat het toch prima is bij een hondenhandelaar je pup te kopen?

Omdat die ook geen stamboom hebben en jouw honden ook niet.

 

Maar daar gaat het helemaal niet om.

Het gaat erom dat deze hondenhandelaren de ouderdieren vreselijk misbruiken.

Zodat jij en andere 'onwetende' mensen goedkoop een pup kunnen kopen.

 

Als jij dat niet erg vindt, en het je alleen maar om de pup met de juiste kleur te doen is, moet je het vooral doen!

Niemand zal je tegen houden.

honden foto van Denise; Nova & Vancha



Dit lukt niet op de app dus ff zo: superantwoord!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Dit lukt niet op de app dus ff zo: superantwoord! "

 



dank, voor alles is een oplossing denk ik altijd.

een akita en dan met name de amerikaanse lijkt kwa gedrag op de malamute en dat zowel de malamute als de akita dus vaak moeite hebben met honden van hetzelfde geslacht en heftig kunnen reageren.
een pup met een minder pittig karakter maar dat geen socialisatie heeft gehad lijkt me een grotere no-go dan een akita met goede socialisatie.

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^