Gull Dong

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  
Ik heb geen idee. Kan ik niet over oordelen via een laptopscherm. Ik hoop dat dit wel het geval is. ;-)
 
Ik denk dat ik mijzelf niet goed verwoord. Het is geen haat tegen dit ras of vechthonden over het algemeen. Op de hondenschool met Staffords mogen werken en wat een ontzettend gave honden met hun power. Het risico op ongelukken is alleen groter dan met bijvoorbeeld een Shi Tzu. Ja, dat is ook met Goldens zo. Je moet weten wat je in huis haalt en hoe je daar mee om moet gaan. Ik hoop oprecht dat TS dat weet en er een fijne hond aan gaat hebben. "

  Ik begrijp wat je wil zeggen, Sanne, maar laten we TS het voordeel van de twijfel geven en gewoon aannemen dat hij weet wat hij doet en de hond goed zal verzorgen.  M.a.w. dat hij hem niet neemt als statussymbool, want dan loopt het fout voor de hond en misschien de baas.  Het is eigenlijk de hond waar ik het meest mee inzit in dit geval.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Pls get a life!! "

 

Dat is nu ook weer niet nodig hé...

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Pls get a life!! "

 Zou je verder willen lezen? ;)

Ik gaf namelijk aan dat mijn bericht niet goed verwoord is en heb het later genuanceerd.

 

Edit: ik heb mijn bericht inmiddels verwijderd. Ik ben het er mee eens dat het niet goed verwoord is.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"   Ik begrijp wat je wil zeggen, Sanne, maar laten we TS het voordeel van de twijfel geven en gewoon aannemen dat hij weet wat hij doet en de hond goed zal verzorgen.  M.a.w. dat hij hem niet neemt als statussymbool, want dan loopt het fout voor de hond en misschien de baas.  Het is eigenlijk de hond waar ik het meest mee inzit in dit geval. "

Ja, ik moet TS inderdaad ook het voordeel van de twijfel geven, je hebt helemaal gelijk. :)

En ook bijvoorbeeld Teckels kunnen levensgevaarlijk zijn, vandaag maar weer een voorbeeld gezien. Hond aan de flexilijn, rent de weg over om een fietser in de enkels te gaan bijten en er komt een auto aan die keihard op zijn rem moet. Dan heb ik liever een verantwoordelijke eigenaar met een Gull Dong dan dat.

 

Ik hoop dat TS zijn avonturen bij wil houden in het topic en mij vergeeft om mijn vorige botte reactie. Het was absoluut niet zo bedoeld en ik heb het daarom ook verwijderd.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik ben vooral benieuwd naar 'echte' verhalen horen over dit ras in een westers land.

Want o mijn god wat bestaan er over heel wat rassen veel slechte info op het web...


Ik kijk ernaar uit om verhalen en foto's te zien van het diertje.

Naar mijn ervaring zijn grotere honden vaak minder bijt-lustig dan kleinere. Persoonlijk zou ik nooit mijn hand durven uitsteken naar een chihuahua die ik niet ken en waarvan de baas me niet heeft gezegd dat ik mocht... Zelfs al zou ik denken dat het een rustig en lief hondje lijkt... Op het net beweert iedereen echter wel dat ze heel leergierig zijn en dus makkelijk op te voeden en dat ze heel sociaal zijn naar mens en dier behalve voor de te lompe dingen. Maar wat blijkt: ze staan als hoogste aangegeven op vlak van aantal x bijten. Ja het is minder erg, je vingers liggen alleen wat open, dan als een grotere hond bijt. Maar het laat zien dat opvoeding vooral heel cruciaal is in bijtgedrag ed.

Ras-typisch aan chihuahua zou zijn dat, aangezien ze gezelschapshonden zijn, ze lief zijn naar allerlei mensen en honden: al vinden ze grote honden vaak net een tikkeltje te lomp (kan ik helemaal begrijpen) en kindjes vaak ook. Een beetje eenkennig kunnen ze ook zijn (in zake dat ze de kat uit de boom zullen kijken voor ze je overladen met hun liefde).

Nu ben ik toch al veel te vaak chihuahua's tegen gekomen die uit het niets bijten, grommen, snauwen, ... als je te dicht komt... Onlangs bij de DA een chi in een kattenkooitje (gek zicht vond ik het...): anders blaft/gromt/bijt/pist die de boel bij elkaar...

Ik moest binnen voor die hond in de kattenkooi: de DA is telkens heerlijk verrast als ze hun tandjes zo makkelijk laten bekijken en ze voor eens hun vingers niet kwijt zijn...

Op de trein: een chihuahua die je doorheen de hele wagon kon horen. Zelfs als er niemand naar hem omkeek bleef hij gaan...!
DUSSSS.... Bijt gedrag ligt naar mijn mening heel erg aan de opvoeding en de kundigheid van de baas.

Back on topic: ik ben heel erg benieuwd naar foto's van zo een hond in 'normale' (haha vanuit de hond gezien misschien niet zo normaal) omstandigheden 

 

honden page profiel Thérèse en RaulThérèse en Raul

honden foto van Thérèse en Raul

Ik heb even het topic doorgespit.

Ben idd ook heel benieuwd naar foto's en belevenissen.

 

Ook even lopen nadenken, wat vind ik hier dan eigenlijk van.

Ik dacht, mm weet niet of ik Raul gelijk met hem zou laten spelen..

Maar aan de andere kant, vorige week heeft hij met twee Bull Mastiffs door een weiland lopen rennen. Was ik eerst ook een beetje voorzichtig maar na even gepraat te hebben zei de eigenaar, och dat gaat prima hoor, vinden ze alleen maar leuk. En Raul wou ook graag even kennismaken. 

Ik vraag altijd eerst even (het is tenslotte maar een eenhapscrackertje) en hij heeft al met allerlei honden lopen spelen. 

 

Dus kom maar op met je verhaal en wie weet mochten we elkaar es tegenkomen.........

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik snap de commotie wel hoor. 

 

Ik denk dat het de combi is van een Gast die amper wat vertelt en het formaat hond met bepaalde genen. Want we kunnen wel allemaal doen alsof alle bulls lieverdjes zijn, maar dit ligt deels toch echt bij de baas en de begeleiding die ze krijgen. En laten we ook eerlijk zeggen: wat erin gefokt is, krijg je er echt niet zomaar uit. Dus die combi moet wel goed zijn. 

 

De anonieme gast verteld weinig over wat hij te bieden heeft. En als iemand 'commentaar' geeft (wat je toch ook hebt op een forum) kan hij kortaf een wat botte reacties geven. De gast kan ook begrijpen dat sommige mensen het wat eng lijkt. Een baasje dat voor een hond gaat en zich goed heeft ingelezen, weet ook dat het een hele klus zou zijn en dat er vast mensen zijn die hier wat minder positief tegenover staan. De manier waarop erop wordt gereageerd, baart mij eerlijk gezegd wat zorgen. 

Misschien zijn die zorgen helemaal niet nodig, maar de Gast had ook meer uitleg kunnen geven en begrip kunnen tonen voor mensen die er wat angstig tegenover staan. Want juist door uit te leggen wat je wilt en wat je te bieden hebt en wat je ervaringen zijn, kun je deze angst (deels) wegnemen. 

 

Wie weet is dit een super baas, dat kunnen we ook niet vanaf een scherm zien. Maar iets begripvoller zou ook geen kwaad kunnen.. 

 

 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Ben ook heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan.
Het fascineert me wel. Dus ik hoop op udates en foto's.

Ik heb ook een bijzonder ras waar hele verhalen de ronde
over doen en sommigen wat angstig tegenover staan.

In het begin was het ras ook ongetemperd. Nu na al die jaren hier is het karakter zachter.

Dus het interesseert me wel.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

kende het ras niet en geen ervaring met de 'sterkere' rassen, daarom ook geen oordeel. Wel meteen geïnteresseerd geraakt in hoe het zou aflopen dus ik ga eens meelezen.

TS heel veel succes! ik ben benieuwd

Joy (Gast)

Hallo, ik ben heel benieuwd of je inmiddels eigenaar bent? Vind het een prachtige hond en het karakter lijkt me super om mee te werken. 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Wat past bij een boxer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^