Wat past bij een boxer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kim (Gast)

Wij hebben een 2 jarige boxer reu (gecastreerd). Graag zouden we er een middenslag (30-50cm) hond bij willen. We hebben geen idee welk ras goed met een boxer te combineren is en of we dan voor een reu of teef moeten gaan. Liefst willen we een ras dat geschikt is als gezinshond en niet al te moeilijk op te voeden is, liefst geen langharig ras en hij moet makkelijk mee kunnen met lange wandelingen. Jullie ideeën?  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk alle rassen wel, het is maar net hoe je er zelf mee omgaat.

Het hangt er ook vanaf hoe je eigen boxer is, is hij vriendelijk met andere honden?

Boxers kunnen natuurlijk wel eens druk/lomp zijn, goed bedoeld.

 

Ik heb twee reuen en dat gaat prima.

Maar je hoort vaak dat reu - teef een goede combinatie is.

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Is het misschien een idee om in een asiel te kijken naar geschikte honden? Dan kun je direct zien of een hond klikt met jouw hond 

 

Wat betreft welk ras: welke karaktereigenschappen spreken jullie aan?

Kim (Gast)

Onze boxer is binnen heel rustig en kan buiten lekker gek doen en inderdaad behoorlijk lomp en druk. Dit vinden we juist mooi dat het binnen een heerlijke gezinshond is en buiten super blij en druk maar wel blijft luisteren. Opvoeding was ook niet erg moeilijk en zijn gedrag naar andere honden is wisselend. Als andere honden heel dominant zijn kan hij wel eens een snauw geven. We zijn al een tijd in het asiel aan het kijken. Echter hebben deze honden vaak zo een gebruiksaanwijzing of zijn alweer wat ouder dat ik het ook lastig vind met het gezin (2 kinderen) en onze hond. Een pup die je zelf helemaal kan opvoeden lijkt ons het makkelijkst. 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ik denk dat er niet een specifiek ras perse bij een boxer past, zal echt liggen aan het karakter.

 

een reu of teef erbij? Ook dat is vrij persoonlijk, maar natuurlijk ook wat past bij je huidige hond? De combinatie die het 'beste' is volgens vele, reu/ reef. 

Ik heb echter 2 reuen  De tweede hebben we nu 2 maanden erbij, wordt ik nov 2 jaar.. De eerste gekregen op 4,5 maand leeftijd en wordt in okt 2 jaar.. Beide herplaatsters.

 

Hier ook een gezin met 2 kinderen en bewust gekozen voor een tweede herplaatser. Hond is (bijna) volwassen en het karakter is zichtbaar.. Dat vond ik erg fijn! 

 

Met een pup is dat allemaal toch afwachten en ja tuurlijk, opvoeden doe je zelf, maar karakter dat heeft dat schattige pupje al! 

 

 

Succes en veel plezier met jullie zoektocht! 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik denk dat ieder ras er wel bij kan, het ligt vooral aan het karakter of het wel of niet klikt. Je ziet vaak wel dat rasgenoten het leuk vinden om met elkaar te spelen omdat ze allemaal ongeveer dezelfde manier van spelen hebben, maar ook met andere rassen gaat het vaak prima. 

 

Over het algemeen is reu + teef de veiligste combinatie, maar reu+ reu of teef + teef gaat vaak ook goed, dat ligt gewoon aan je eigen hond. Wij hebben altijd reuen samen gehad. 

 

Op dit moment vangen wij Tinus op, is hij niks voor jullie?
https://youtu.be/tS1kHysPXmw

 

Tinus is 50 cm hoog en pas 6 weken in NL, maar kan al heel goed alleen thuis blijven. Hij hoeft niet in de bench want hij sloopt niet en is zindelijk. Hij kan goed met andere honden. Hij is lekker actief en vindt het geweldig om te wandelen en om mee te gaan steppen. Binnen is hij rustig.
Zijn enige ''dingetje'' is dat hij wat terughoudend is naar mensen. Maar vreemde mensen kunnen hem eigenlijk altijd na een paar minuten uit de hand voeren en aaien, het is dus niet extreem gelukkig. 
Als hij je eenmaal vertrouwd heb je er een geweldige hond aan. Hij is dan heel makkelijk en super grappig om naar te kijken. 

 

Als je graag een pup wil zou ik gewoon voor het ras gaan wat jullie graag willen. 
Dit is ook zo'n leuk ding http://www.mirtos.nu/adopteer/sissy

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bij onze laatste boxer, hadden we een ruwhaar teckel echt zo een goede combinatie. Dat was zo mooi samen

Kim (Gast)

Een teckel lijkt ons ook erg leuk. Ben alleen bang dat dit te klein is. We wandelen regelmatig 2 uur lang in een redelijk tempo. Ook wandelen we veel over het strand. Ik ben bang dat een klein ras dit niet echt aan kan, of zie ik dat verkeerd? We dachten zelf aan een grote slag jack russel of zoiets. 

Anoniem (Gast)

" Een teckel lijkt ons ook erg leuk. Ben alleen bang dat dit te klein is. We wandelen regelmatig 2 uur lang in een redelijk tempo. Ook wandelen we veel over het strand. Ik ben bang dat een klein ras dit niet echt aan kan, of zie ik dat verkeerd? We dachten zelf aan een grote slag jack russel of zoiets.  "

Nee hoor een vriendin van mij heeft een boxer en een chihuahua en de chi gaat heerlijk mee met boswandelingen van een uur of 2! Wel was het in het begin een drama omdat de boxer de chi niet met rust liet en steeds over haar heen beukte, maar goed toen was de boxer de pup en bij jullie zal het kleinste hondje de pup zijn. Dus met wat goede begeleiding denk ik dat dat makkelijker zal verlopen dan andersom. Het is maar net hoe je je hond opvoedt! Als je een klein hondje altijd draagt, ja dan went hij daaraan maar als je hem gewoon zelf zijn pootjes laat gebruiken gaat dat prima. Maar een jack russel kan prima denk ik :)

honden page profiel --

honden foto van -

"
" Een teckel lijkt ons ook erg leuk. Ben alleen bang dat dit te klein is. We wandelen regelmatig 2 uur lang in een redelijk tempo. Ook wandelen we veel over het strand. Ik ben bang dat een klein ras dit niet echt aan kan, of zie ik dat verkeerd? We dachten zelf aan een grote slag jack russel of zoiets.  "

Nee hoor een vriendin van mij heeft een boxer en een chihuahua en de chi gaat heerlijk mee met boswandelingen van een uur of 2! Wel was het in het begin een drama omdat de boxer de chi niet met rust liet en steeds over haar heen beukte, maar goed toen was de boxer de pup en bij jullie zal het kleinste hondje de pup zijn. Dus met wat goede begeleiding denk ik dat dat makkelijker zal verlopen dan andersom. Het is maar net hoe je je hond opvoedt! Als je een klein hondje altijd draagt, ja dan went hij daaraan maar als je hem gewoon zelf zijn pootjes laat gebruiken gaat dat prima. Maar een jack russel kan prima denk ik :-)"

Oeps dit was ik, was ineens uitgelogd.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Een Boston Terriër ;-)

Kim (Gast)

Ja een boston terriër, geweldig samen met een boxer. Echt jut en jul dan. Ik schik alleen een beetje over de gezondheidsproblemen van een boston terriër. Een boxer heeft natuurlijk ook wat kwalen maar een boston terriër schijnt erg benauwd te kunnen zijn door de kleine korte snuit en hoofdpijn te kunnen hebben door de stand van de ogen (te krap in de schedel). Of is dit niet waar?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Ja een boston terriër, geweldig samen met een boxer. Echt jut en jul dan. Ik schik alleen een beetje over de gezondheidsproblemen van een boston terriër. Een boxer heeft natuurlijk ook wat kwalen maar een boston terriër schijnt erg benauwd te kunnen zijn door de kleine korte snuit en hoofdpijn te kunnen hebben door de stand van de ogen (te krap in de schedel). Of is dit niet waar? "

 



De boxer kampt helaas met meer gezondheidsproblemen dan de boston terriër. Op de gezondheid letten is uiteraard belangrijk (zoals bij iedere rashond) en ik zou dan op zoek gaan naar een wat steviger, groter type boston zonder te kleine schedel en met wat meer snuit. Die zijn er ook namelijk! De bostons van Mondina's Unique bijvoorbeeld zijn top.
En qua karakter zijn het in ieder geval net boxers, dus ik denk dat dat een erg leuke match zou zijn met jullie andere hond.

Of, als het ras jullie weinig uitmaakt, via stichtingen kun je ook veel lieve honden en pups vinden. Kijk bijvoorbeeld eens hier:
http://www.dogrescuegreece.nl/baasje-gezocht
http://www.irespectanimals.nl/ter-adoptie/honden-ter-adoptie-in-nederland/

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Misschien een Border Terriër of een Parson Russell? 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Manchester terriër of een Duitse pinscher?

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Of een beagle of boerenfox 

Kim (Gast)

Dank voor de reacties!! We zullen ons eens wat meer in de boston terriër verdiepen en met een fokker contact opnemen en wellicht ook om eens langs te gaan bij een fokker om te kijken of het type ras met onze boxer klikt.  

koert (Gast)

Ik zal een West Highland White terier aan raden ik ben er mee opgegroed

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^