stefford/labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

help (Gast)

Heb een stefford labrador van een jaar en 3 maanden. We hebbe hem nu 3 maanden,  Bij de vorige eigenaren zat hij dag en nacht in de bench Zodra hij de bench bij mag zag begon hij te rillen en heel hard te huilen, heb de bench weg gedaan.. Maar nu is het zo .. hoe meer ik met hem knuffel, speel fiets wandelen hoe meer hij sloopt. Bijv. Ik ben net een uur met hem weze fietsen moest daarna even weg  en hij heeft alles wat ie maar kon pakken kapot gebeten.. speeltjes liggen er.. denk spelletjes had ik voor hen gekocht om snoepjes in te doen maar hij bijt het gewoon door midde.. wat kan ik het beste doen? 

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

leren dat een bench positief is, als hij echt te bang is, kan je eventueel hem niet in een ruimte laten waar hij niet kan slopen? bvb keuken, garage ofzo ..?

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Misschien dat hij te weinig rust krijgt, en daardoor te druk wordt. Hij zit in de pubertijd, dat kan ook meespelen . Daarnaast krijgt hij alle vrijheid, waar hij die eerst niet had.

Misschien een idee om advies te vragen aan een gt? Blij, dat hij bij jou is terechtgekomen trouwens!

honden foto van Carine en haar meisjes

ik denk dat jou hond overprikkeld is

 

hij heeft nooit hond kunnen zijn, hij is nooit geknuffeld geweest, weinig buiten geweest maak ik op uit jou verhaal, die hond heeft de wereld nog niet gezien.

 

Hij kent de wereld nog niet, en hij weet niet hoe hij met die gevoelens om moet gaan. Vroeger zat hij veilig  in zijn bench, nu heeft die hond een grote ruimte en hij weet gewoon niet waar hij met zichzelf moet blijven. 

 

Begin eens met hem geen of weinig aandacht te geven, korte saaie wandelingen, enkele voor zijn behoeften. Ga zelf niet naar de hond toe, maar laat hem naar jou komen, lok hem misschien met iets lekker, geef hem een streel onder zijn kin en laat hem voor de rest

1 speelgoedje voor hem laten liggen, 

 

geef hem veel rust en tijd, en doe alles op zijn tempo !

honden page profiel sinsy en Dexsinsy en Dex

honden foto van sinsy en Dex

ik ben het eens met charlie om de bench positief te laten lijken

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Wel opvallend dat er meerderen zijn die stafford niet kunnen spellen......

help (Gast)

Mij hebbe ze afgeraden om de bench weg te halen Omdat hij er zo bang voor is geworde .. hij kwam er 3 x op een dag 3 kwartier er uit. En is gezegt hoe meer beweging de stafford krijg hoe  Liever hij in huis is ..  Als hij iets sloopt inhuis geen aandacht aan geve.. want bromme is ook een aandacht.. "slechte aandacht" dan wel dus dat doe ik niet.  Ma het is vervelend dat als ik er even niet ben dat hij de boel sloopt

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Wel opvallend dat er meerderen zijn die stafford niet kunnen spellen...... "

 het is een kruising O-)

de bench is niet nodig, je moet het alleen zijn heel voorzichtig gaan opvoeren, daar zal je ontzettend veel tijd in moeten gaan steken.

geef een ruimte waar de hond niet veel kwaad kan, laat altijd zacht een radio daar aan, muziek aan.
wanneer je begint.... ga eerst wandelen, rustige wandeling, uitlaten meer niet, thuis gekomen, leg je de hond op zijn plek, je negeert de hond verder, ga even naar boven en kom weer terug, je ziet of de hond dan wat sloopt zo dat je kan reageren. ga niet opeens lang weg, begin met minuutjes.... kom je terug van weggeweest, en dat is hooguit even naar boven, niet de hond aanhalen, doe maar alsof je niet weg geweest bent, de hond moet het normaal vinden dat je even weggaat.

ga ook eens naar buiten, laat je horen, en kom binnen en negeert de hond verder.

dan neem je de hond mee naar de woonkamer, laat hem maar los daar, en ga eens koffie zetten, doe je de deur achter je dicht, en laat je maar horen, zodat de hond beseft je bent er, alles met minuutjes, en ja daar gaat heel veel tijd in zitten, sloopgedrag is of verveling of aandacht vragen. zorg dat tie geen van beiden hoeft te hebben.

dat alleen zijn voorzichtig opvoeren dat gaat niet in een week, doe je een boodschap, is er iemand die dan even oppast ? een boodschap is zeker een kwartier half uur voor je weer terug bent. dat alleen zijn zal je toch echt voorzichtig moeten opvoeren, doe je dat niet, dan heb je grote kans dat het een sloper blijft. en wie wil dat ? niemand toch, de bench is geen optie voor de hond, dat schrijf je zelf.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Heb je geen andere afsluitbare ruimte waar hij dan in ka :) keuken? Gang enz? :)

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik zou het eerst zonder bench proberen.

Mijn hond is ook snel overprikkeld en dan begint ze te slopen. Als ik dus teveel met haar doe , bijvoorbeeld 3x per week naar het bos/strand, is dat teveel voor haar.

Wij lopen wel ongeveer 2 á 3 uur per dag met haar, maar veel op bekend terrein. 

 

Hebben jullie het alleen zijn goed opgebouwd sinds de hond bij jullie is?

Zo ja, dan kunnen jullie misschien een ruimte creëren waar ze weinig kan slopen, bijvoorbeeld de gang?

En hoe lang moet de hond alleen zijn?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk dat je wat meer denkspellen moet gaan doen en de aktiviteiten wat minder druk maken.

 

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_458-Als-het-glas-van-je-hond-te-vol-raakt.-.php

 

Een hond sloopt niet alleen bij overprikkeling maar ook bij angst, misschien speelt beide mee bij jouw hondje. Hij kan nog niet goed alleen zijn, dit moet zoals al aangegeven goed opgebouwed worden, soms per seconde.

 

 

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Wel opvallend dat er meerderen zijn die stafford niet kunnen spellen...... "

 Gelijke monikken, gelijke kappen..... blijkbaar niet 

help (Gast)

Hij kan super alleen zijn.. als ik hem ma bijna geen aandacht geef Ik fiets elke dag het zelfde rondje .. en wandel elke dag het zelfde rondje. ja we hebbe het goed opgebouw maar soms als ik 5 minuten weg ben doet hij niks.. en andere x 5 minute  weg ben heeft ie alles gesloopt als we thuis zijn lig die rustig te slapen dus hij slaapt genoeg.. heb al het kinder speelgoed al in boxe  gedaan.. maar hij is toen aan de tafel poten begonnen.. kunsens enz enz opsluiten ook geprobeerd ma op 1 of andere manier heeft ie de koelkast open gekregen  en alle lekkers er uit gegeten ( geef hem eens ongelijk) in de gang begin hij aam de trap en de matjes het maak niet uit waar ik hem zet .. als ie die dag aandacht heeft gehad .. sloopt hij.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Gelijke monikken, gelijke kappen..... blijkbaar niet  "

Wel opvallend dat er mensen zijn die monniken niet kunnen spellen.........

 

@TS, misschien zou je een beschrijving van de dagindeling met de hond kunnen maken?

Dan kunnen mensen meedenken wat je misschien anders zou kunnen doen. Om te kijken of overprikkeling het probleem is.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Lastig, maar soms moet je nog kortere tijden de hond alleen laten, en dit heel rustig opbouwen. En toch een "sloopvrije" ruimte creëren. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Hij kan super alleen zijn.. als ik hem ma bijna geen aandacht geef
Ik fiets elke dag het zelfde rondje .. en wandel elke dag het zelfde rondje.
ja we hebbe het goed opgebouw maar soms als ik 5 minuten weg ben doet hij niks.. en andere x 5 minute  weg ben heeft ie alles gesloopt
als we thuis zijn lig die rustig te slapen dus hij slaapt genoeg..
heb al het kinder speelgoed al in boxe  gedaan.. maar hij is toen aan de tafel poten begonnen.. kunsens enz enz
opsluiten ook geprobeerd ma op 1 of andere manier heeft ie de koelkast open gekregen  en alle lekkers er uit gegeten ( geef hem eens ongelijk) in de gang begin hij aam de trap en de matjes het maak niet uit waar ik hem zet .. als ie die dag aandacht heeft gehad .. sloopt hij. "
 
Quoten lukt weer niet goed, dus sorry voor het dik gedrukte.
Neem je het geluid op of film je hem als je weg bent?
Er zijn namelijk veel mensen die denken dat hun hond prima alleen kan zijn, terwijl dit niet het geval is.
Mijn hond blafte of piepte bijvoorbeeld niet, maar was wel de hele tijd aan het rond dribbelen. Dus niet op haar gemak.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Wel opvallend dat er mensen zijn die monniken niet kunnen spellen.........
 
@TS, misschien zou je een beschrijving van de dagindeling met de hond kunnen maken?
Dan kunnen mensen meedenken wat je misschien anders zou kunnen doen. Om te kijken of overprikkeling het probleem is. "

 Touche 

help (Gast)

Sorry voor de spelfouten mensen heb hier gelijk een oordeel bij ik ben 25 en 4 jaar gelede een beroerte gehad.. waardoor ik nu heel slecht namen kan onthouden.. en soms een slechte zins opbouw heb.. dus sorry dus misschien kunnen we daar nu over kappen. En het gewoon over de hond hebbe???   Dag indeling : 6.30 eve hier achter snel laten plassen en poepen ( kwaetier) 8.45  . 3 kwartier wandelen 13.15  uurtje fietsen 6.00 uur wandelen 11.00 even snel uitlaten ( kwartier) Verder ben ik de hele dag thuis alleen soms kind halen van school en brengen. Soms boodschappen doen   Ik heb het inderdaad gefilmt. Ene keer plof die rustig op de bank neer en gaat rustig liggen slapen soms gaat ie wat drinken.. dus niks bijzonders Alleen soms als ik veel is geknuffeld of wat meer aamdacht heeft gehad dan zoek ie wat om te slopen En gaat daar rustig aan ligge kauwen .  Denk spelletjea tja.. verschillende gekocht ma hij bijt gewoon een weg ma het snoepje dus het speeltjw lig binne 5 minuten in 10000 stukjes

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Sorry voor de spelfouten mensen heb hier gelijk een oordeel bij ik ben 25 en 4 jaar gelede een beroerte gehad.. waardoor ik nu heel slecht namen kan onthouden.. en soms een slechte zins opbouw heb.. dus sorry dus misschien kunnen we daar nu over kappen.
En het gewoon over de hond hebbe???
 
Dag indeling :
6.30 eve hier achter snel laten plassen en poepen ( kwaetier)
8.45  . 3 kwartier wandelen
13.15  uurtje fietsen
6.00 uur wandelen
11.00 even snel uitlaten ( kwartier)
Verder ben ik de hele dag thuis alleen soms kind halen van school en brengen. Soms boodschappen doen
 
Ik heb het inderdaad gefilmt.
Ene keer plof die rustig op de bank neer en gaat rustig liggen slapen soms gaat ie wat drinken.. dus niks bijzonders
Alleen soms als ik veel is geknuffeld of wat meer aamdacht heeft gehad dan zoek ie wat om te slopen
En gaat daar rustig aan ligge kauwen . 
Denk spelletjea tja.. verschillende gekocht ma hij bijt gewoon een weg ma het snoepje dus het speeltjw lig binne 5 minuten in 10000 stukjes "
 
Mijn excuses!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Sorry voor de spelfouten mensen heb hier gelijk een oordeel bij ik ben 25 en 4 jaar gelede een beroerte gehad.. waardoor ik nu heel slecht namen kan onthouden.. en soms een slechte zins opbouw heb.. dus sorry dus misschien kunnen we daar nu over kappen.
En het gewoon over de hond hebbe???
 
Dag indeling :
6.30 eve hier achter snel laten plassen en poepen ( kwaetier)
8.45  . 3 kwartier wandelen
13.15  uurtje fietsen
6.00 uur wandelen
11.00 even snel uitlaten ( kwartier)
Verder ben ik de hele dag thuis alleen soms kind halen van school en brengen. Soms boodschappen doen
 
Ik heb het inderdaad gefilmt.
Ene keer plof die rustig op de bank neer en gaat rustig liggen slapen soms gaat ie wat drinken.. dus niks bijzonders
Alleen soms als ik veel is geknuffeld of wat meer aamdacht heeft gehad dan zoek ie wat om te slopen
En gaat daar rustig aan ligge kauwen . 
Denk spelletjea tja.. verschillende gekocht ma hij bijt gewoon een weg ma het snoepje dus het speeltjw lig binne 5 minuten in 10000 stukjes "
 
Ik zou proberen hem een kwartier voordat je weggaat geen aandacht te geven (tenminste dat zie ik vaak als tip voorbij komen).Verder proberen om de wandeling te doen voordat je weg moet. Zodat er een grotere kans is dat hij gewoon gaat slapen.
En wij geven Yara een kong. Meestal een vrij moeilijke (uiteraard moet dit geen frustratie opwekken), daar is ze dan even zoet mee en valt daarna voldaan in slaap.
En voorheen hadden wij kalmerende muziek op staan, dat leek wel te helpen. Maar goed, dit was tijdens het opbouwen aangezien Yara niet relaxed was.
Doet hij het trouwens ook als jullie op bed liggen? Of is hij dan niet alleen beneden?

help (Gast)

Muziek help niet Ga altijd wandelen voor dat ik weg moet.. Gefilmt : hij kom niet angstig over hij lig meestal gewoon te slapen.. vaak samen met de katten..    ma soms gaat ie rustig  op de grond ligge om iets te slopen Ik geef al een bot om op te kauwe als ik weg moet.. Heb een van die spelletjes gekocht waar je snoepjes in moet doen.. maar die sloopt hij gwn gelijk  

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Muziek help niet
Ga altijd wandelen voor dat ik weg moet..
Gefilmt : hij kom niet angstig over hij lig meestal gewoon te slapen.. vaak samen met de katten..    ma soms gaat ie rustig  op de grond ligge om iets te slopen
Ik geef al een bot om op te kauwe als ik weg moet..
Heb een van die spelletjes gekocht waar je snoepjes in moet doen.. maar die sloopt hij gwn gelijk
  "
 
Lastig hoor. Ik zou wel alsnog de zwarte kong proberen. Dat is het enige dat het hier al een half jaar overleefd .
En die dan ook alleen geven wanneer je weggaat.
Ik hoop dat iemand anders nog een gouden tip heeft, want mijn ideeen zijn op haha. Las overigens laatst wel dat een hond was gestopt met slopen sinds zij naar buiten kon kijken. Die hadden een stoel bij het raam gezet en dan ging de hond naar buiten zitten kijken en sloopte niet meer.

help (Gast)

Heb ook zn zwarte gehad die heeft het 5 minuten overleefd De bank staat voor het raam en kan dus makkelijk na buiten kijken. Mijn ideeen waren ook op 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je noemt een paar keer het knuffelen

 

nou is het zo dat veel honden het knuffelen wel tolereren maar er veel stress van hebben omdat voor een hond knuffelen toch anders beleefd wordt dan voor een mens.

Als je filmpjes of foto's ziet van mensen of kinderen die een hond aan het knuffelen zijn zie je dat de hond stresssignalen afgeeft.

Wie weet is dit ook voor jouw hond van toepassing en reageert hij het af met slopen.

 

http://eileenanddogs.com/2012/08/29/does-your-dog-really-want-to-be-petted/

 

zie ook het filmpje

 

 

help (Gast)

Nou hij komt zelf bij je om te knuffelen. Hij gaat op zn rug ligge.. kriebel hem op zn buik en binne 10 minuten is hij vertrokken en lig te slapen. en te snurken... dus lijk me niet dat hij dan gestrest is... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ok het was maar meedenken, vanwege deze opmerking:

 

Alleen soms als ik veel is geknuffeld of wat meer aamdacht heeft gehad dan zoek ie wat om te slopen

help (Gast)

Dat snap ik ;) Misschien verkeerd neer gezet van mezelf ook.. Ma als ik hem beweging  geef om te renne en zn energie kwijt kan.. gaat hij daarna slopen in huis. En als ik hem niet laat renne is het een hyper puber in huis.. En heb van alles geprobeerd 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Pittige combinatie, StaffXLab.. echt een kruising waar de mensen mee moeten kappen qua fokkerie!!!

Maar goed, daar koop jij niks voor!

Ik hoop niet dat ik eroverheen gelezen heb, maar doe je iets van een cursus met je hond?

help (Gast)

Heb vorige week curcus gehoorzame hond gehaald! Dus ja ook dat. Het is echt een schat van een beest behalve het slopen dan.. Ik heb hem mee genomen omdat ik vond dat hij een ander leve verdiende..  En omdat hij zo lief is voor iedereen en alles en vooral voor mn zoontje

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Heb je het alleen blijven goed opgebouwd?

Misschien dat de keren dat hij gewoon gaat slapen juist de uitzonderingen zijn op de regel en niet andersom.

 

Misschien zijn de keren dat hij wel in slaap valt puur omdat je dan toevallig zoveel met hem hebt gedaan dat hij echt heel moe is, maar in een "normale" staat is het misschien nog gewoon te lang voor hem? Kauwen werkt vaak kalmerend voor honden en op deze manier maakt hij het fijner voor zichzelf. 

 

Lastig dat zelfs een zwarte kong eraan gaat ;) 

 

Heb je geen kamer/ruimte die je zodanig kan afsluiten dat hij daar in kan en dan ook nergens bij kan? Misschien de gang met alle deuren verder dicht?

Zo ja, dan kun je hem daar overdag in laten, handje snoepjes verstrooien die die kan zoeken/klein kauwstaafje geven en dan na enkele minuutjes er weer uitlaten. 

Dit doe je een paar dagen terwijl je gewoon thuis bent om hem op een positieve manier aan de ruimte te laten wennen. (dus ook nog niet bij het weggaan hem daar opsluiten).

 

Als hij er dan bijvoorbeeld 20 minuten rustig in kan blijven - (misschien kun je spieken of luisteren wat hij doet? cameraatje? - en dan ook rustig is als je hem er weer uitlaat kun je dezelfde ruimte gebruiken als je even de deur uit gaat. Begin dan ook met eerst 1 minuut, dan 5, dan 10 om te oefenen en steeds met iets lekkers. Mocht je langer weggaan dan hem ook nog niet in deze ruimte laten, anders kan je daarmee al je opgebouwde werk verpesten en gaat hij de ruimte als iets vervelends zien. Gewoon rustig opbouwen :)

 

Gr. Alexandra

 

 

 

 

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: slecht eten??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^