stefford/labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk ook aan overprikkeling. Die fout heb ik met lady ook gemaakt, om gelijk na haar adoptie heel veel te doen, veel fietsen, wandelen etc. Ook wij hadden gemerkt dat ze erg druk was en dachten dit op te lossen door nog meer te doen en dat werkte echt averechts.

Hier werkte wat meer rust en rustige wandelingen ipv adrenaline opwekkende activiteiten (activiteiten met snelheid) en even wat meer mentale uitdaging.

En in ieder geval niet de hond in de bench dwingen als hij er zo bang voor is.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Hey, je schrijft nu opeens heel strak.. zijn het vlagen? bijvoorbeeld door vermoeidheid dat lezen/schrijven moeilijker gaat?

Sorry, ik hoop niet dat je mijn vraag vervelend vind (belangstelling vanuit mijn werk achtergrond)

Maar goed, best wel een probleem dat sloopgedrag. Okay, er kan wat sneuvelen.. maar ja, straks houd je geen huis meer over!

Ik ben geen bench-liefhebber, maar ik kan me voorstellen als dit als enige optie overblijft.

Een kleinere ruimte anders? Iets van een hal of bijkeuken, hebben jullie dat?

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ik denk ook aan overprikkeling. Die fout heb ik met lady ook gemaakt, om gelijk na haar adoptie heel veel te doen, veel fietsen, wandelen etc. Ook wij hadden gemerkt dat ze erg druk was en dachten dit op te lossen door nog meer te doen en dat werkte echt averechts.Hier werkte wat meer rust en rustige wandelingen ipv adrenaline opwekkende activiteiten (activiteiten met snelheid) en even wat meer mentale uitdaging.En in ieder geval niet de hond in de bench dwingen als hij er zo bang voor is. "

 


Volgens mij maakt haast iedereen deze fout, mezelf vooral inbegrepen!

Ik ging zelfs met Rock over de markt lopen en met hem op een vol terras zitten.

Allemaal in naam van socialiseren, wennen en moe maken!

Een fout die ik geen 2e keer zal maken. Een puur overprikkelde hond was het enige bereikte, wispelturig raakte hij er ook door.

help (Gast)

Die dingen allemaal geprobeer ... Ma mn trap gaat er ook aan dan.  Koekjes verstoppen Hij is gwn rustig als ik thuis ben en hij zit in de gang.. Ik heb ut idee hoe meer ik hem laat renne hoe meer hij sloopt.. Maja anders rent ie de heledag door huis heen ... heb een speciale bal en bot wat hij niet kapot krijg als speeltje 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Kun je niet een soort kennel in je huis maken?

Een soort afzetting? van mijn part met een oude bodem van een bed, pallets of een of ander hekje?

Dan is het niet meteen die enge bench, maar wel een zeer beperkte ruimte (wat hem tot rust kan dwingen)

Een balorige, vermoeide peuter gaat vaak ook streken uithalen. Schreeuwen, gooien, opstandigheid, negatieve aandacht opvragen.

Dwing je ze tot rust in hun ledikant, dan komt er vaak eerst even hels protest… waarna ze als een blok in slaap tuimelen!

Dit is voor jullie toch niet vol te houden?

Honden tanden die elke dag weer iets anders te pakken nemen,,, dan heb je heel snel weinig huis meer!

help (Gast)

Hij krijg voldoende rust... het probleem is dat hij hoog kan springen.. over een kindertrap hekje spring bijvoorbeeld heen.. Die mensen zijde tegen mij waar dat ie vandaan kwam.. dat slaan bij hem help.. maar dat vind ik zielig.. daar begin ik niet aan.. gelukkig is het niet elke dag.. maar breekt soms wel op  

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Die dingen allemaal geprobeer ... Ma mn trap gaat er ook aan dan.

 

Maar dat is geen opbouwen, want als je maar zeg 40 seconden weg bent, ben je als het goed is snel genoeg terug "voordat" er iets gesloopt kan worden. Opbouwen gaat niet in een dag, een paar dagen, of een week. Dat werkt soms echt per minuut en kan weken duren. 

 

Je hond is een herplaatser en alles bij jullie thuis is waarschijnlijk de hele omgedraaide wereld van wat hij kende als ik het zo hoor. Hij krijgt nu volop aandacht en vrijheid en ja, dat is alleen maar goed, maar hij heeft waarschijnlijk niet van pup af aan geleerd hoe hij hier mee om moet gaan. 

 

Ik ben het ook met de mensen eens die zeggen dat het kan komen door teveel prikkels. Ik zou ook iets minder gaan doen en meer denkspellen dan echt actief, rennend, bezig zijn. Meer rust geeft vaak meer rust :) Dit werkt ook niet in 1 dag, want hij is nu gewend zoveel te doen. Dus ook hier moet je wel even wat geduld mee hebben voor je merkt dat het werkt.

 

Maar ook met minder prikkels kan hij slopen als hij niet graag alleen zit. Dus het zou best een combinatie van beide kunnen zijn. 

 

Gr. Alexandra

 

 

help (Gast)

Ik denk dat het niet kom door alleen te zijn.. want als wij thuis zijn probeer hij het ook.. Als wij weg zijn zet hij gwn de kans om te slopen.   De 1 zeg veel laten rennen buiten dan is hij in huis lief De ander zeg alleen hoog nodige rondje dan blijf hij thuis Ik denk dat het komt door de verkeerde opvoeding   Mij vraag was daarom ook eigenlijk hoe ik hem dat afgeleerd krijg   De meningen van mensen hier is zo verschillend ..    En geloof me in een minuut om wat bij de buren in de bua te doen kan zn hondje veel slopen! 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Het nadeel van rennen zonder dat je hond daar zijn koppie bij moet gebruiken is dat hij juist traint op uithoudingsvermogen en dat zijn spieren sterker worden. Hierdoor heeft hij steeds nog meer beweging nodig om echt moe te worden.

Want de eerste keer 1 uur te fietsen zal vermoeiend geweest zijn en geeft hem  voldoening. Maar als je al 10x 1 uur hebt gefietst.. dan gaat hem dit nu waarschijnlijk met gemak af en is hij na dat uur ook helemaal niet zo moe.

 

Daarom heeft fietsen zonder ook geestelijke uitdaging ook geen meerwaarde om hem in huis rustig te krijgen. 

Je zou het fietsen kunnen aanvullen met hersenwerk onderweg. Misschien kom je langs een veldje waar je samen even 10 minuutjes oefeningen kan doen? Zelfs een simpele oefeningen als zit, kun je zo uitgebreid trainen dat er bijvoorbeeld een biefstuk voorbij wandelt en je hond nog blijft zitten ;)

 

Dit is geestelijk vermoeiend en uitdagend en hier wordt je hond meer voldaan van dan van alleen fietsen.

 

 

Gr. Alexandra

 

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

heb je al eens geprobeerd om de kong met iets speciaals te vullen? zoals bv met smelt kaas of een eitje in de microwave of yoghurt en dan in de vriezer en zo zijn er nog tal van dingen die je kan afwisselen en je hond mee kan verassen.

 

heb je een tuin? misschien daar een hok maken met afdak? zo kan hij alleen nog zijn eigen dingen slopen.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ook wel een idee, een hondenhok in je achtertuin?

Ik zou toch ook beginnen/verder gaan met Bench training.

Op deze manier houden jullie geen huis over, ontstaan er ergernissen, spanningen of zelfs boosheid… en zo kom je in een onvermijdelijke negatieve spiraal.

Jullie moeten zelf toch ook nog een beetje kunnen leven! Als je niet eens de vuilcontainer aan de straat kunt zetten, of er is alweer een hap van je trapbekleding genomen… dat vind ik niet te doen!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: slecht eten??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^