dove pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dionne (Gast)

De pup die ik wil aanschaffen blijkt doof te zijn. ZIjn er mensen die ervaring hebben met een dove hond? Waar moet ik rekening mee gaan houden of moet ik het niet doen? Ik heb in ieder geval al een 6 jarige hond. Alle tips zijn welkom.

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Jeetje wat lastig.
Ik heb er geen ervaring mee, maar wel even een upje voor je O-) Edit: was een woord vergeten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hier is vroeger nog eens een topic over geweest.....een forumlid had een dove hond...waren toen vele reacties op....ik zal eens proberen de topic te zoeken voor je 

 

dove hond HondenForum > Archief > dove hond

tips opvoeding dove hond. HondenForum > Archief

 

 

 Vergrootglas rechtsboven intikken dove hond.....

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mooi hé, direct hulp

Dionne (Gast)

Super! Dank voor de reacties.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Gelukkig kun je een dove hond ook heel veel leren. Het is vooral de aandacht waar ik heel veel op zou oefenen. Dus de intereactie tussen de hond en jouw en hoeveel de hond op jouw let.

 

Ik weet dat je ook speciale halsbanden hebt die een bepaalde trilling geven wanneer je op een knop drukt (geen schok natuurlijk, maar een trilling)

 

Dit zou je ook heel goed kunnen gebruiken om de aandacht van je hond te krijgen. Wanneer je dit op een goede manier aanleert is dit een ideaal middel.

 

Heel veel succes en wijsheid gewenst!

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Hier ervaring met een doven hond. Ik woonde toen nog bij mijn ouders en wij hadden toen een dove blonde bouvier. Zij is de best „luisterende” hond van de buurt geworden. Het kan dus wel je moet alleen veel geduld hebben en heel duidelijk zijn. 

Mijn ouders deden alles met gebaren en dat ging prima. Het loslopen opbouwen aan de lange lijn en al van pup af aan trainen dat ze vaak naar je kijkt. Je kan kijken belonen door dan een voertje te geven. Voor vreemde gebieden kun je een trilband om de nek gebruiken. Dit is niet voor correctie van verkeerd gedrag maar als ze je kwijt is dat ze stil blijft staan/zitten. Dit train je thuis in een vertrouwde situatie. In het begin is het trillen en je komt in haar zichtveld en de tijd tussen trillen en in haar zichtveld komen word steeds groter zodat als ze een x weg loopt in een vreemde omgeving je de tijd hebt om naar haar toe te lopen. Vaak deden mijn ouders ook een knalkleur jas aan dat maakte het voor de hond ook makkelijker om ze terug te vinden.

 

suc6 

honden page profiel valerievalerie

Hallo, hier ook ervaring met een Dove hond, wij hebben een border collie die doof geboren is. We hebben haar geadopteerd toen ze 7 maanden was en is intussen 1 jaar en 9 maanden. Je kan een dove hond net hetzelfde leren dan een horende hond, enkel vraagt het wat meer geduld en training. Wij volgen gehoorzaamheid, schapendrijven, en flyball, ookal is dat laatste niet zo'n groot succes. Ze reageer nogal fel op lichaamstaal van andere honden en omdat de andere honden op de flyball staan te springen van opwinding doet fay dat ook, maar het is dan heel moeilijk om haar aandacht dan terug bij mij te krijgen. In tegenstelling tot gehoorzaamheid, als alle andere hondjes braaf aan de voet zitten is zij ook gerust, en heeft dan wel aandacht voor mij.

las ook dat jullie al een hond hebben, je moet er wel rekening mee houden dan een dove hond soms ook anders is in de omgang met andere honden, we hebben al gemerkt dat dit soms al eens voor frustratie kan lijden bij de andere honden. 

Volgende forumvraag: Franse Bulldog en Bordeaux Dog?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^