Franse Bulldog en Bordeaux Dog?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stefanie90Stefanie90

honden foto van Stefanie90

Hallo,
Wij hebben een Franse Bulldog van nu 2 jaar oud. Het is reu en heel sociaal naar andere honden toe. Hij wilt steeds met ze spelen en doet soms wat te wild.

Wij willen nu heel graag een 2e hond erbij: een Bordeaux Dog. Ik ben er al ongeveer een jaar mee bezig en heb allerlei informatie opgezocht over het ras en het lijkt een goede aanvulling aan ons gezin. 
Maar we zouden het liefst een reu hebben. Onze Bulldog is niet geholpen.  Ik heb al vaak gelezen over mensen die wel 2 reutjes of teefjes samen zetten, maar dit zijn wel twee doggen.
1. Kan iemand mij misschien raad geven over dit gegeven? 
Kunnen deze 2 reutjes ( en rassen) samen of is het verstandiger toch een teef in huis te nemen?

2. Bordeaux doggen zijn zeer sociale honden, maar wij zouden onze bordeaux dog gedurende de schooluren (een 3 uur per dag) buiten in een hondenren zetten (overdekt en met hok etc). 's Avonds mag hij wel binnen en ook binnen slapen. 
Is dit een goed idee? Lukt dit voor een BD? Hij zal dan ongeveer 3u per dag alleen buiten zitten.

Dank u wel!

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik vind een Bordeaux Dog niet echt een hond voor in een kennel, ook al is het maar 3 uurtjes per dag.Let wel niet alle Bordeaux Doggen zijn sociaal,ik ken er een paar en die kunnen moeilijk met andere honden overweg. Ik zou zelf kiezen voor een reu  en teef combinatie, terwijl er ook genoeg mensen 2 reuen hebben. Waarom mag de Bordeaux Dog niet gewoon  in huis als jullie er niet zijn?

honden page profiel Stefanie90Stefanie90

honden foto van Stefanie90

Omdat we het een te grote hond vinden om door de dag opgesloten te zitten in een bench zoals onze Franse Bull. We willen hem die uren de vrijheid geven van buiten te zitten, hij kan ook in zijn huis/hok liggen.  Omdat hij ook een echte waker is, zit hij als we er niet zijn buiten.

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy

honden foto van Sam en Lizzy

Hier in het park loopt een gezinnetje met een Bd en een fr bull. een teef en een reu. Een heerlijke combinatie..

ik vind een bd geen kennelhond

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Je kan beter de hond gewoon lekker buiten laten slapen. Honden vinden het lekkerder om in de koelte te slapen, dan bij de hete cv.
Honden houden meer warmte vast, en doordat ze alleen door hun voetzolen en mond zweten, hebben ze het ook sneller warm.

2 reuen kan prima met elkaar. Jij moet er voor zorgen dat jij de leider bent.
De roedel rustig houden is belangrijk. Bijvoorbeeld, buiten mogen ze spelen en ravotten. Binnen moeten ze rustig zijn. Dat kan je leren om ze gewoon naar hun plaats te sturen. Honden hebben behoefte om rust te hebben in de roedel. Als dat niet zo is, is de kans sneller dat ze ruzie maken.

Ik heb dan 1 reu in huis, maar af en toe komt er een hond logeren en dat is ook een reu. Dikke vriendjes! Mijn hond duitse herder en de andere hond kruizing rottweilerx mechelse herder. Het zijn rassen waarvan mensen denken dat ze niet met andere honden kunnen. Ik vind dat dit gewoon aan de opvoeding ligt. Deze honden zijn goed opgevoed. Als jou franse bulldog sociaal is, en je socialiseerd je nieuwe hond ook goed, moet het goedkomen.
Zorg er wel voor dat ze samen geen roedel vormen die andere honden opjaagd.

honden page profiel SjalotSjalot

honden foto van Sjalot

Ik heb 3 Bordeaux Doggen gehad. We hadden ook een kennel. Daar zaten ze alleen in toen de kinderen nog klein waren en ze vriendjes mee de tuin in en uit namen. Voor de veiligheid vonden we het beter dat de honden dan in de kennel zaten.
Overdag kunnen ze wel een paar uur in de kennel verblijven. Mits ze een tochtvrij hok hebben. Ze hebben immers niet een vacht zoals een Herder.

Bedenk dat een Bordeaux Dog niet oud wordt. Als ze wat gaan mankeren ben je een hoop extra geld kwijt. Alleen aan voeding gaat er al minimaal 50 euro per week in. Met het goedkooptste voer. Wil je rauw voeren dan kost het je al gauw 2 tot 3 euro per dag.
Onze laatste BD kreeg hartfalen en de medicatie kostte 50 euro per week.

Dat is de reden dat ik nooit meer een BD zal nemen ondanks hun geweldige karakter. We zijn er erg op leeggelopen.

Maar als je dat allemaal kan en wil dragen dan is het zeker een hele fijne combi! Kennissen van mij hebben dezelfde combi.

Kijk ook eens op:
http://www.bordeauxdogherplaatsing.nl/

wendy (Gast)

we hebben ook 3 bordeaux doggen gehad ( 1 van  8 jaar  is overleden ) 1 van 10 jaar  bijna 11  aan het eind van het jaar  doet het op het moment top.   na wat bulten en  mank lopen soms.   en 1 van nu 7  jaar  de reu , met mogelijke  hart problemen de bordeauxdoggen waren bloed verwanten,  2 teven van de zelfde leeftijd  uit het zelfde nest,  en later een reu van 1 van mijn teven  gehad  van een andere reu  het eerste probleem met een teefje(nu 10 jaar) was een baarmoeder ontsteking zo erg dat ik heb besloten te steriliseren   de andere teef was drachtig  pups. en is gehaald met een keizersnede  omdat de pup maar 1, een reutje  te groot was voor het geboortekanaal  was, en er zat een grote ontsteking in de baarmoeder waren de andere pups niet volgroeit en gestorven   het reutje hebben we op het nippertje kunnen redden   mijn reu (heb hem  zelf gehouden   we hebben een prima keuze gedaan  met dit ras de bordeauxdog  zeer lief voor kinderen  ik heb 3 kinderen onder de 8 jaar   en de kinderen zijn er mee opgegroeid en kunnen met de honden alles mee. heb ze alle 3 binnen gehad  en nu nog 2 , maar wel afgescheiden van de kamer/keuken zodat ze bij ons in huis ook zo z'on rust krijgen, ik heb geen bench  gebruikt  alleen in de puppy tijd de honden kunnen bij ons  zowel in de kamer komen  en in de keuken  de gehele dag door en soms deed ik het poortje dicht  zodat de kinderen niet altijd bij de honden konden komen  maar ze wel konden zien en horen en ruiken. als je de bordeauxdog  als goede vriend wilt zou ik hem gewoon binnen houden  geef hem zijn eigen plek in huis  waar ie zich terug kan trekken    de bordeauxdog  is waaks en alert  en een super  goede vriend/maatje. de teef en de reu die ik nu nog heb zijn beste vriendjes met de labrador en gaat ook goed en met een boemertje reutje  gaat ook goed met sommige andere hondjes wat minder leuk ze willen ze wel eens verjagen  dat doet vooral mijn gesteriliseerde teef die is soms chagerijnig  maar bijten naar andere honden hebben die van mij nooit gedaan ik denk dat het wel kan 2 reutjes  zorg er alleen voor dat  ze niet gaan domineren  naar andere honden  als je slim bent en de  franse bull is goed gesosialiseerd dan zet er een jonge pup bij, de pup leert veel van een oudere  hond  dat is bij wolven roedels ook de jongenleren van de oudere honden.   al met al een super ras , wat sommige mensen afschrikt , door de grote van het ras boreauxdog en de grote rimpel kop.   kijk vooral naar je zelf  als je zelf rustig en consequent en liefdevol bent zal de hond jou energie zolgen   veel geluk met het vinden van een maatje voor de bull en ook voor je zelf gr bordeuxdog fanaat  

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Oud topic

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Oud topic "

 haha lol en aan haar profielfoto te zien is de BD er inderdaad gekomen

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

En dat zie ik weer niet....
:–))

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^