En toen sloeg het noodlot toe...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Had er in dit geval iets anders gebeurd als er een volwassene bij was geweest?  "

 

goede vraag, denk het niet. 

 

Dit topic is er weer echt zo'n eentje waarvan de haren op je armen rechtovereind van gaan staan, kippenvel! Wat is Hero toch een kanjer ik hoop voor hem dat het goed komt met z'n oogje. Arme drommel... 

 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik juist door vele verhalen hier op HP altijd extra op mijn hoede ben bij staffords. Maar ik heb er pas 1 gezien die daadwerkelijk zo hond-agressief was dat hij onze Lady zou hebben verscheurd als ie de kans had. In het losloop gebied kom ik er regelmatig 2 tegen en dat zijn gewoon leuke honden. De pitbull kruising van m'n nichtje trouwens ook.. leuke hond echt een schat. Tegenover ons woont sinds een poos ook een stafford reutje van 2 jaar of zo? Ben benieuwd of die ook zo leuk blijft met andere honden. 

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Als men eens een keer het besef gaat krijgen dat dit soort honden niet los horen te lopen en al helemaal niet in contact moeten komen met soortgenoten is het probleem al een heel eind opgelost! Helaas is dit niet meer dan een sprookje en zal er ook niks gaan veranderen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Had er in dit geval iets anders gebeurd als er een volwassene bij was geweest?  "

 

Precies, dat denk ik inderdaad ook niet.

 

En ik vind het nogal een nutteloze discussie dat mensen hier steeds op terug komen. TS kan dit prima inschatten. Degene die achter hun scherm zitten allemaal niet, want die kennen zowel de hond als het kind niet en kunnen dus geen goede/betere inschatting maken.
TS heeft ook niets aan dit soort discussies. Het gaat erom dat Hero weer helemaal gezond en gelukkig wordt! 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Als men eens een keer het besef gaat krijgen dat dit soort honden niet los horen te lopen en al helemaal niet in contact moeten komen met soortgenoten is het probleem al een heel eind opgelost! Helaas is dit niet meer dan een sprookje en zal er ook niks gaan veranderen. "

 




Denk dat je gelijk hebt maar de meeste willen het tegendeel bewijzen en roepen het gaat goed maar dat knopje gaat echt een keer om bij deze honden daar kan je op wachten. Misschien enkele uitzonderingen daar gelaten maar dom als je denkt dat juist JIJ die uitzondering hebt.
Verder ken ik er genoeg en zijn allemaal schatten van honden maar ook bij deze neem ik geen risico (meer)

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

Allereerst vind ik het jammer dat dezelfde discussie meerdere keren oplaait in 1 topic.... Ik zit hier niet te wachten op meningen van anderen over mijn manier van doen en laten. Ik respecteer jullie manier van denken, doe dat andersom dan ook. Aangezien ik 100% achter mezelf sta gaat er toch niks aan veranderen omdat vreemden op het internet het er niet mee eens zouden zijn.

 

Nu even voor de oprecht geïnteresseerden en alle lieve meelevers hier op het forum:

 

Vanochtend zijn we met Hero naar de oogarts geweest. De hechtingen zijn verwijdert. Het 3e ooglid was vrijdag al ontstoken en hier hebben we meteen Antibiotica pilletjes en zalf voor gehad voor dit weekend. Deze is nu nog ontstoken dus met de pillen en zalf moeten we sowieso nog tot vrijdag doorgaan.

 

Hij heeft een soort van hangwang (met een verdikking). Dit komt mogelijk door een reactie van de lymfen op de ontsteking, maar het kan ook zijn dat zijn traanklier of speekselklier door de beet stuk is. Als het een lymf is neemt het vanzelf weer af. In beide andere gevallen is het niet levensbedreigend of ernstig, maar zal hij bijvoorbeeld altijd een traanoog houden. Met een testje met kleurstof is gekeken of het traanvocht uit zijn neus kwam, en dit was niet het geval, dus momenteel werkt de traanafvoer niet.

Ook dit kan weer komen door de ontsteking van het 3e ooglid. Dit is dus even afwachten. 

 

Het oog ziet er goed uit. Zit weer op de juiste plek zonder bolling. Door het ontstoken 3e ooglid kan je nog weinig zien van het oog, maar wel kunnen we al zien dat hij naar rechts boven staat gericht. Dit zou door de ontstoken ooglid kunnen komen, maar komt hoogstwaarschijnlijk door het feit dat de waarschijnlijk de oogspier stuk is....

 

Kan hij ermee zien? Moeilijk te zeggen. Hij lijkt nu even wat onzekerder met buiten lopen, wat wel het vermoeden geeft dat hij (waarschijnlijk erg onduidelijkheid door de waas en het ontstoken ooglid) iets ziet. In hoeverre weten we niet en kunnen we nu nog niet bepalen. 

 

We hebben een afspraak staan voor de oogspecialist volgende week woensdag. Ook moeten we vrijdag terug naar de dierenarts voor controle mbt de ontsteking.

 

Vanaf vandaag zijn we weer over op de normale brokken. Deze kan hij weer makkelijk hebben en vind hij erg lekker. 

 

Dat hij het oog kan houden staat dus eigenlijk wel vast. De oogspecialist gaat de oogdruk bekijken, de oogspier en de eventuele traanafvoer. 

 

Het blijft dus duimen, maar het is al met al niet negatief uitgepakt! 

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie 3 doggies

honden foto van Annemieke & Scottie

Pff toch wel een opluchting.. ik blijf voor jullie duimen. Hoop dat de ontsteking gauw afneemt.. Beterschap 

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Esmee, ik hoop dat het allemaal goed uitpakt!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Dit is toch wel heel goed nieuws tot nu gelukkig! 

Nu hij zo onzeker is, lijkt het mij dat hij toch iets ziet, anders zou hij niet reageren, denk ik zo??

 

Duimen dat alles ook goed is bij de oogarts!

honden page profiel F&FF&F 3 doggies

honden foto van F&F

Ik hoop dat het allemaal goed verloopt met jullie kleine Hero!

Vind dat je heel goed omgaat met alle reacties!!

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij blijven ook duimen dat alles weer helemaal goed gaat komen met jullie lieve Hero!

Fijn dat je ons nog wel op de hoogte houd :).

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Allereerst vind ik het jammer dat dezelfde discussie meerdere keren oplaait in 1 topic.... Ik zit hier niet te wachten op meningen van anderen over mijn manier van doen en laten. Ik respecteer jullie manier van denken, doe dat andersom dan ook. Aangezien ik 100% achter mezelf sta gaat er toch niks aan veranderen omdat vreemden op het internet het er niet mee eens zouden zijn.
  
   "

 

 perfect gezegd, en wat mij betreft een SUPER antwoord....

 

er zijn genoeg discussie topics die er wel voor geschikt en bedoeld zijn..., maar deze dus niet...

 

on topic...  fijn dat Hero zijn oogje iig kan behouden...en laten we hopen dat straks als de ontsteking helemaal weg is, alles weer goed zal komen....

ik denk dat het ook gewoon weer een hele verandering is voor hem dat de hechtingen verwijderd zijn..., meer, ander zicht...? wie zal het zeggen...

het zal ook zeker zijn tijd nog nodig hebben totdat alles zich weer zo goed mogelijk heeft hersteld.....en tot het zover is is het afwachten......

mijn duimpjes draaien nog steeds voor de kleine man ...  een hele dikke knuffel voor jullie allemaal....!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Wouw super goed nieuws!

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

kijk dat is goed nieuws.

 

hopelijk kan de oog specialist nog het 1 en ander betekenen voor jullie hero.

ik hoop dat hij nog verder aan sterkt en dat rest dan vanzelf volgt .

het is en blijft een sterk hondje die hero van jullie.

 

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Ik lees vandaag je topic voor het eerste. Het is verschikkelijk wat jullie hondje is overkomen ! En ik vind het ook sneu voor je zoon dat hij dat hebt moeten meemaken.  Dat gun je niemand, en zeker niet een kind. Ik hoop dat het goed met hem gaat.

Gelukkig lees ik ook dat Hero waarschijnlijk zijn oog mag behouden en ik hoop dat hij binnenkort ook weer zal zien !

Ik wil je nog even zeggen dat ik bewondering voor je hebt, de manier waarop je hebt gehandeld -voor je hondje en ook voor je zoon-, je omgang met je buurman en hoe je in je topic reageert. Respect voor jou !

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona 3 doggies

honden foto van Mango &Mona

Gelukkig dat het steeds beter gaat met je pupje.

Ik heb Zelf als kind van 10 meegemaakt dat mijn hond gebeten werd terwijl ik met hem aan de lijn aan het wandelen was.Lex,de hond,werd van achteren aangevallen.Uit het niks vloog hij op de rug van Lex.

Het is op een bijna slagadelijke bloeding na goed afgelopen voor hem,duurde ook een tijd voordat hij weer de oude was.

Sinds 2012 heb ik zelf een labradoodle,mango en sinds feb 2014 een labradoodle mona.

Op de curus merkte ze bij mij dat ik in paniek sloeg toen mango niet op een commando voor komen reageerde.Toen die mw vroeg of ik soms iets heb meegemaakt heb ik dat verhaal verteld.

Niet te geloven dat dit wat 25 jaar geleden gebeurd was toch nog zo diep zat bij mij.

Hoe is je zoon er onder?? Ga je op curus met de pup??

 Omdat ik je verhaal las en ik me toch wel kon verplaatsten in zijn situatie is het misschien voor hem dan ook wel eens goed om mee te gaan naar curus,mocht je daar heen gaan.

Ik ken je zoon niet,maar zo;n gebeurtenis hakt er behoorlijk in en het zou toch zonde zijn dat hij bij het wandelen toch bewust of onbewust die angst bij zich blijft dragen.

Bij mij is er als kind geen aandacht aan besteed  hoe ik het ervaren heb,maar dat was misschien in die tijd ook niet zo gewoon om te doen.?!

beterschap en een dikke knuffel voor je pupje en hopelijk een heel lang leven met nog maar alleen leuke dingen!!!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat fijn om te horen dat hij z'n oogje kan houden! Nu nog hopen dat hij er straks ook weer mee kan zien en dat de rest ook mee zal vallen. We blijven duimen voor jullie!!

 

En wat fijn dat hij gewoon weer z'n brokken mag eten. Hij is vast dol gelukkig :)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Nou klinkt hoopvol dus dat is wel heel fijn
Ik blijf in ieder geval volgen

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Toch een beetje goed nieuws !

Het blijft nog spannend en hopelijk komt alles op zijn pootjes terecht !

Ik blijf met jullie hopen en duimen dat het goed komt met Hero's oogje !

 

corry (Gast)

Oh oh wat erg tranen lopen over m'n wangen wat zo een kleine spruit al moet meemaken, Gelukkig wordt hij zij goed bij jullie opgevangen ,denk dan ook dat ze jullie eeuwig dankbaar blijft ,  

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Fijn dat hij zowieso zijn oogje kan behouden, die knappert!
We blijven duimen dat het goed uitpakt en het oogje goed geneest!

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

Hierbij even een foto update! 

 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Dat ziet er toch al heel goed uit! (arme schat)

Turbo en ik blijven duimen 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ach ventje!

Die dikke wang, er was van alles stuk in zijn gezicht, kan door uitgezakte bloeduitstorting of wondvocht zijn. Grote kans dat het lichaam dit heel langzaam zal opnemen. Dit duurt wel een paar weken. 

 

Ik vind hem stoer! 

 

Zijn jullie allemaal een beetje van de schrik bekomen? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
 perfect gezegd, en wat mij betreft een SUPER antwoord....
 
er zijn genoeg discussie topics die er wel voor geschikt en bedoeld zijn..., maar deze dus niet...
 

 Helemaal eens! 

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

" Ach ventje!
Die dikke wang, er was van alles stuk in zijn gezicht, kan door uitgezakte bloeduitstorting of wondvocht zijn. Grote kans dat het lichaam dit heel langzaam zal opnemen. Dit duurt wel een paar weken. 
 
Ik vind hem stoer! 
 
Zijn jullie allemaal een beetje van de schrik bekomen?  "

 Ja die dikke wang is dus waarschijnlijk een speekselklier of heeft te maken met die traanafvoer. Vanochtend zat zijn hele oog dicht met troep, en dat moest ik dus schoonmaken en daarna druppelen, maar hij is het gedoe aan zijn oog inmiddels wel een beetje zat! 

 

Ja wij zijn wel redelijk over de schrik heen nu we zien dat het goed gaat met ons ventje! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ja die dikke wang is dus waarschijnlijk een speekselklier of heeft te maken met die traanafvoer. Vanochtend zat zijn hele oog dicht met troep, en dat moest ik dus schoonmaken en daarna druppelen, maar hij is het gedoe aan zijn oog inmiddels wel een beetje zat! 
 
Ja wij zijn wel redelijk over de schrik heen nu we zien dat het goed gaat met ons ventje!  "

 Ik snap dat hij het zat is, kleintje.

 

Gelukkig dat het met jullie ook betergaat

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Achh arme Hero!

Ik vind het zo'n dapper ventje!

Wat fijn dat hij zijn oogje kan houden, ben begaan met jullie verhaal.

Fijn dat het al wat beter gaat met jullie, over de ergste schrik heen.

Sterkte

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

De naam Hero wordt bij mij thuis vaak genoemd, dus ik ben blij dat ik lees dat het beter gaat en dat ik mijn ouders en broertje kan vertellen dat het een stuk beter gaat!

 

Hopelijk is hij snel weer helemaal de oude 

honden page profiel RobertRobert

honden foto van Robert

Ach wat een lieve foto en wat een dapper dier...... Alhoewel ik hetzelfde zou doen ben ik steeds ontroerd over jullie goede zorgen. Top en nu hopen dat hero gauw weer de oude is...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ach dat kleine dappere manneke. En toch ondanks alles ziet hij er nog superschattig uit vind ik.

 

Ik blijf voor hem duimen!

pagina 9 van 12 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^