Honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ZZ

Ik ging gisteren gaan wandelen met Zita lang de Leie..ik wandelde gewoon en plots keek Zita enorm bang achter haar! Ik keek bang achter mij en ik zag 2 honden op ons aflopen. Ik dacht moet ik nu rennen of blijven staan. Als ik ren, konden ze me toch inhalen dus ik bleef staan..  Super bang! Het was een border collie blue merle en een poedel (denk ik) Ze waren bij ons..de BC stond voor Zita en de 'poedel' achter Zita! Zita doodsbang met haar staart tussen de benen, ik ook doodsbang! Plots rent Zita richting het water (van de Leie) ...Ik had een flexylijn van 5 meter, ik stond net (!) 5 meter van de Leie..Toen Zita bijna aan het water was, was de flexilijn ten einde. Gelukkig! Of ze was aan het zwemmen!! Toen kwam het baasje afgelopen van de 2 honden, terwijl Zita doodsbang was kwam het baasje nog eens afgelopen..Ja, Zita was toen echt voor de dood! Baasje snel de honden aan de lijn en weg! Geen woord gezegd!! Ik kon ook niets zeggen want ik had het te druk om Zita te 'troosten'..Baasje met de 2 honden weg en ZIta wou naar huis. Onderweg naar huis, heel de tijd trekken en toen we thuis waren direct in haar hoekje  Doodsbang natuurlijk.. Ik weet niet, ik heb het gevoel dat ik iets moet doen maar weet niet wat. Nu is ze al wat fitter, maar toch..Zal ze nu bang zijn van honden? Ze was al niet dikke vriendjes met hondjes maar nu? Ik ben ook wel wat bang.. Wat kan ik doen?

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Als ik je verhaal lees, vind ik het vervelend voor Zita dat ze zoveel angst had, maar ik zie geen vreemd gedrag van de andere honden of de baas - die zijn honde op kwam halen omdat hij zag dat je hond angstig was. Wat moet je dan zeggen? "Ze doen niets" heb je weinig aan op dat moment. Je zegt dat ze aangelijnd is, maar aan een flexi. Ik vind het ook moeilijk te zien of de hond in de verte losloopt of aan de flexi/lange lijn (hoewel ik mijn honden nooit laat kennis maken met andere honden als ik er niet met m'n neus boven op sta).

Hoe troost je haar?

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Wanneer ik je verhaal lees, dan valt me op dat jij ook erg bang was. Als een hond zelf al bang is en merkt dat haar baasje ook bang is, dan krijgt zij eigenlijk een bevestiging en denkt zij: "ik heb dus een reden om bang te zijn". Als je het niet fijn vind om andere honden tegen te komen en je wilt dat niet laten merken aan je eigen hond kan je het beste rechtop staan borst voor uit en ervoor zorgen dat je spieren niet gespannen zijn. Op die manier laat jij zelf zien dat je zelfverzekerd ben en dat je je niet aan de kant laat zetten, zonder iets te doen. 

 

Zoals ik het lees, reageerde de andere honden ook normaal en wilde ze Zita alleen begroeten en kijken van hé wie ben jij?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet zo goed begrijp waarom jij doodsbang bent... Heb je in wezen schrik van honden? Deze honden kwamen gewoon aanlopen. Niet erg, toch? Als je niet wil dat ze op je hond aflopen, ga je kordaat voor je hond staan, hef je eventueel je arm op in een afwijzend gebaar. Regel de situatie.

Logisch dat je hond zo bang wordt als jij zelf doodsbang bent en niet weet wat te doen. Ik denk dat je eerst daarmee aan de slag moet en even moet denken over: waarom ben ik zo bang? Ben ik bang van de honden zelf? Bang van de situatie? Bang het niet te kunnen regelen? 

Eerst zelf zelfvertrouwen krijgen en dan kan je het doorgeven aan je hond. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik kan me voorstellen dat het bedreigend voor je was, twee honden die aankomen rennen naar jouw hond aan de lijn. Je weet nooit wat er kan gebeuren.

Als het mij gebeurd, (komt gelukkig niet vaak voor) probeer ik altijd de zaak te susssen, door zoiets te roepen als: heeee kijk nou eens wie daar komen kijken, twee hondjes, dat is gezellig. Tot nu toe is er ook niets gebeurd. Wegdraaien wil ook weleens helpen en in elk geval proberen tussen jouw hond en de andere honden te blijven.

 

Als je hond al niets moet hebben van andere honden, zou ik de eerste tijd afstand houden, bogen maken. Niet op een geforceerde schrikachtige manier, maar haar vrolijk meelokken, misschien wat snoepjes strooien waar ze naar kan snuffelen, of een klein spelletje doen. Zodat ze vertrouwen in je gaat krijgen dat je haar niet in situaties laat komen die ze niet aankan.

Sowieso aan de lijn nooit honden met elkaar in contact laten komen is hier een belangrijke regel.

 

 

honden page profiel ZZ

Ik was bang omdat ze zo 'wild' naar ons toe liepen. Dit was me nog nooit eerder overkomen..en ik wist niet hoe de Zita zou reageren tegen hen...

 

Hoe troost ik haar? Door wat te aaien en te praten tegen haar, en 'buikie buikie' doen ( gewoon wat over haar buikje wrijven, ze heeft dit graag). 

 

Maar ik weet nu hoe ik de volgende keer wat moet reageren..het was ook de eerste keer.. 

Dank voor de reacties 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hoi zoals hiervoor gezegd als je zelf bang bent en ook de hond nog gaat troosten bevestig je alleen de angst.
Nooit troosten dat is juist zielig voor de hond.
De hond ziet het niet als de menselijke emotie "troost" maar
bevestiging van hoe eng het toch was.
Er was toch niets aan de hand ze rennen alleen op jullie af.
Heb vertrouwen in jezelf dat als er wat is je het dan wel oplost. Wat is het ergste wat kan gebeuren?
Als ze los zijn zullen ze echt zo vals niet zijn.
Border Collies hebben ook de neiging recht op iemand af te komen en sluipend ik snap het wel. Maar dat heeft met hun taak te maken van het drijven.

Het beste wat je kan doen als honden op je afstormen is rustig blijven niet bang. Voor je hond gaat staan en juist stap naar voren te doen en met arm gebaar en beslist commando terug te sturen. En dan gewoon doorlopen alsof er niets aan de hand is.
Is je hond thuis nog bang leidt dan af met leuk spelen.

Ga je naar hondenschool?

Anoniem (Gast)

onrespectvolle reaktie gast verwijderd

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 20 april om 15:23 --

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik had laatst een situatie met 3 honden (bleken er in totaal 6 te zijn) die op ons af kwamen, niet tof. Werden ook dmv hysterisch gegil terug geroepen (door de baasjes die zeker 50 meter verderop liepen) en vervolgens kwam er alsnog 1 terug, met opgetrokken lip en een geluid wat weinig gezelligs voorspelde. 

Ik heb mij groot gemaakt en met zware stem "WEG!" gebulderd. Dat hielp wel, want hij stopte en keerde weer om. Ondertussen stond ik wel even te trillen op mijn benen, maar oké 

 

Toen ik ze aan het eind van de ronde weer zag lopen (alleen de honden, baasjes liepen weer ergens achter een bocht) heb ik een zijpad genomen, geen zin in weer zo'n geintje op een smal fietspad.

 

Het is heel belangrijk hoe je zelf handelt op zo'n moment, ben jij bang, dan voelt je hond dat héél erg aan en wordt dan ook bang.

Vind het zelf ook wel lastig hoor, hoe ik moet reageren, ik was dan ook best een beetje trots op mijn bulderende WEG! 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Ik was bang omdat ze zo 'wild' naar ons toe liepen. Dit was me nog nooit eerder overkomen..en ik wist niet hoe de Zita zou reageren tegen hen...

 

Hoe troost ik haar? Door wat te aaien en te praten tegen haar, en 'buikie buikie' doen ( gewoon wat over haar buikje wrijven, ze heeft dit graag). 

 

Maar ik weet nu hoe ik de volgende keer wat moet reageren..het was ook de eerste keer.. 

Dank voor de reacties  "

 


Ik denk juist als je dat doet, dat je je hond bevestigd om bang te zijn.
Ik zie niet echt wat die honden verkeerd doen, ze zijn in mijn ogen juist een beetje te enthousiast, en dat kan angstig overkomen.

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Volgens mij ben je nog erg jong? Misschien is het verstandiger als je daar gaat lopen met iemand die de situaties kan inschatten. Ik weet niet of je hond los kan lopen? Als honden elkaar dan tegenkomen is de begroeting al wat soepeler als aan de lijn. Aan de lijn kan je hond ook niet vluchten. 

 

Over het troosten, dit is niet slim om te doen. Je bevestigd het nog even dat wat er net gebeurde onwijs eng is! Je Zegt dat je hond andere honden niet leuk vind? Misschien is het wijs om met je hond op curaus te gaan. En dan niet op een omheind veld maar een cursus 1 op 1 met een trainer. Gedragstherapeuten doen dit. Die leren je over het gedrag van je eigen hond maar ook hoe j situaties kan inschatten en ke ernaar moet handelen. 

honden page profiel NacNac 3 doggies

honden foto van Nac

Ik sluit me bij het bovenstaande aan.

In jouw geval had je eigenlijk niet je hond moeten troosten, er was immers niets (fysieks) gebeurd.

ik zal je een voorbeeldje geven wat ik zelf heel recent heb meegemaakt: mijn Ridgeback pup was toen 10,5 week oud en 1,5 week bij ons, ik liep samen met hem in het bos en opeens kwamen er 3 kleine hondjes op m afrennen. In eerste instantie ging dat goed, maar toch hing er opeens eentje in zn wang, mn pup heel hard gillen/piepen. Ik heb even gekeken of er iets te zien was (of ie een wondje had), dat was niet het geval, dus ben ik vrolijk pratend doorgelopen, ik wilde nl dat piepen niet aanmoedigen en hem bevestigen in zn reactie.

Natuurlijk kan het angstig overkomen als 2 honden zo op jullie afrennen, maar waarschijnlijk wilden ze gewoon spelen.

Sterkte hoor!!

 

honden page profiel ZZ

" Volgens mij ben je nog erg jong? Misschien is het verstandiger als je daar gaat lopen met iemand die de situaties kan inschatten. Ik weet niet of je hond los kan lopen? Als honden elkaar dan tegenkomen is de begroeting al wat soepeler als aan de lijn. Aan de lijn kan je hond ook niet vluchten. 
 
Over het troosten, dit is niet slim om te doen. Je bevestigd het nog even dat wat er net gebeurde onwijs eng is! Je Zegt dat je hond andere honden niet leuk vind? Misschien is het wijs om met je hond op curaus te gaan. En dan niet op een omheind veld maar een cursus 1 op 1 met een trainer. Gedragstherapeuten doen dit. Die leren je over het gedrag van je eigen hond maar ook hoe j situaties kan inschatten en ke ernaar moet handelen.  "

 

Ik ben 16 en Zita kan niet loslopen. Ik zou dit heel graag proberen maar ik durf niet. Stel dat ze dan toch wegrent? Je weet het nooit. Ik begin erover te denken om een gedragstherapeut in te schakelen..dan weet ik wat beter hoe ik moet handelen..is dit slim?

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Ja, dat is zeker slim. Een gedragstherapeut ia niet alleen voor drastische probleem gevallen maar kan ook een goede steun zijn bij dit soort dingen. Hij/zij kan je wegwijs maken in de hondentaal, die van je eigen hond en andere honden. Wat je het beste kan doen situaties die je moeilijk kan inschatten. Het heeft mij erg geholpen.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

In principe komt het niet snel voor dat een BC wegloopt, aangezien ze goed gefocused zijn op de baas. Ik zou het gewoon een keer proberen ;) misschien ergens op een heel groot veld? Dan kan je haar gewoon zien en terug roepen als je wilt. Maar eerst zal ze dan wel uitrazen waarschijnlijk. Maar ze letten in principe altijd op je. Ik spreek uit ervaring ik heb zelf 2 BC

honden page profiel ZZ

" In principe komt het niet snel voor dat een BC wegloopt, aangezien ze goed gefocused zijn op de baas. Ik zou het gewoon een keer proberen ;-) misschien ergens op een heel groot veld? Dan kan je haar gewoon zien en terug roepen als je wilt. Maar eerst zal ze dan wel uitrazen waarschijnlijk. Maar ze letten in principe altijd op je. Ik spreek uit ervaring ik heb zelf 2 BC "

 

Ja dit valt me wel op. Als ze aan een touw van 20 meter is en ze loopt om een hoek komt ze na een minuutje wel kijken waar ik zit. Maar het loslopen zelf ben ik niet bang eigenlijk, maar Zita is een enorme drijver..bij een vogel, kat, eend..alles wat beweegt. En als er dan toevallig een kat is die wegloopt of een konijn? Dat is eigenlijk mijn angst :o Wat doe je er dan mee jij met je 2 BCs? 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Ik loop eigenlijk alleen in een buurt waar ik eenden tegen kom en die willen ze weleens drijven. Maar wanneer ik zie dat ze die willen drijven dan zeg ik meteen dat ze dat niet mogen doen of dan roep ik ze bij me en meestal werkt dat. Maar ook wanneer dat even niet werkt dan is er geen paniek bij mij, want het is op een stuk waar ze in principe niet ver kunnen.

Ze nemen dan vaak even een sprint om de eenden op te jagen en dan komen ze vaak trots bij me, omdat ze even die eenden hebben weggejaagd haha.

Heb je er misschien al eens aangedacht om met haar schapen te drijven (onder begeleiding)? Zelf doe ik dit met Ziva (een van mijn BC) en dat heeft er bij mij voor gezorgd dat ik haar beter begrijp, lees en kan aanpakken. En ze worden er Héél moe van! :-D plus: het is een hele leuke manier om een goede band met je hond te krijgen ;)

honden page profiel ZZ

" Ik loop eigenlijk alleen in een buurt waar ik eenden tegen kom en die willen ze weleens drijven. Maar wanneer ik zie dat ze die willen drijven dan zeg ik meteen dat ze dat niet mogen doen of dan roep ik ze bij me en meestal werkt dat. Maar ook wanneer dat even niet werkt dan is er geen paniek bij mij, want het is op een stuk waar ze in principe niet ver kunnen.

Ze nemen dan vaak even een sprint om de eenden op te jagen en dan komen ze vaak trots bij me, omdat ze even die eenden hebben weggejaagd haha.

Heb je er misschien al eens aangedacht om met haar schapen te drijven (onder begeleiding)? Zelf doe ik dit met Ziva (een van mijn BC) en dat heeft er bij mij voor gezorgd dat ik haar beter begrijp, lees en kan aanpakken. En ze worden er Héél moe van!

plus: het is een hele leuke manier om een goede band met je hond te krijgen ;-) "

 

Daar heb ik al aan gedacht. Maar dit is zeer moeilijk.. ten eerste, het is een halfuur rijden en ik ben nog maar 16. En ten tweede, ik ben slechthorend  Dus dit is erg moeilijk om te luisteren zonder te kijken met die begeleiding..begrijp je wat? Als die begeleider roept dat ik dat en dit moet doen, terwijl ik moet kijken naar Zita..dit loopt niet goed af. Meestal doe ik meer aan liplezen ( kijken naar de mond ) 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

"  
Daar heb ik al aan gedacht. Maar dit is zeer moeilijk.. ten eerste, het is een halfuur rijden en ik ben nog maar 16. En ten tweede, ik ben slechthorend  Dus dit is erg moeilijk om te luisteren zonder te kijken met die begeleiding..begrijp je wat? Als die begeleider roept dat ik dat en dit moet doen, terwijl ik moet kijken naar Zita..dit loopt niet goed af. Meestal doe ik meer aan liplezen ( kijken naar de mond )  "

 

 

Oke, ja ik doe het met mijn moeder (zij doet het met haar BC) en meestal krijgen we voor af wat instructies en loopt de instructrice bij ons mee (vooral in het begin. Ziva die doet het meestal ook nog aan de lijn. Wij doen het 1 keer in de week op zaterdag. Je zou natuurlijk altijd contact kunnen opnemen met de begeleider en kijken wat de mogelijkheden zijn? Het hoeft niet slecht af te lopen ;) Wil je meer weten over schapen drijven of BC dan kan je altijd een PB sturen :) 

honden page profiel ZZ

"  
 
Oke, ja ik doe het met mijn moeder (zij doet het met haar BC) en meestal krijgen we voor af wat instructies en loopt de instructrice bij ons mee (vooral in het begin. Ziva die doet het meestal ook nog aan de lijn. Wij doen het 1 keer in de week op zaterdag. Je zou natuurlijk altijd contact kunnen opnemen met de begeleider en kijken wat de mogelijkheden zijn? Het hoeft niet slecht af te lopen ;-) Wil je meer weten over schapen drijven of BC dan kan je altijd een PB sturen :-)  "

 

Heb een PB gestuurd 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het is niet fijn als 2 honden op je afkomen, zeker als ze in een rechte lijn op je afkomen. Je hond maakte zich klein, liet zien dat ze het eng vond, een duidelijk signaal naar de andere honden. Jammer dat ze vast zat, dan is ze kwetsbaarder.

Als Luca een hond eng vind, rent ze heel hard weg. Ik loop dan ook weg van de andere honden en dan komt ze weer naar mij.

Als ooit nog zo iets gebeurd, ga voor je hond staan en probeer te voorkomen dat die honden bij je hond kunnen komen. Probeer vooral je hond te laten zien en voelen dat het ok is. 

Helaas als je zelf bang bent, ruikt je hond dat. Je hormonen ruikt ze, dus doen alsof je niet bang bent, werkt niet.

 

Wat je had kunnen doen toe ze zo bang was, een spelletje met haar doen, stukje rennen, balletje gooien en zo haar uit de angst halen. Kan alsnog.

 

Een border collie, is een hond die in het zich van de baas werken. Een jachthond, werkt op afstand, vaak uit het zicht en moet zich daar zelf redden. Een border los is daarom eigenlijk geen probleem, ze zullen in je buurt blijven. Jachthonden, kan je ineens kwijt zijn.

 

Ik denk dat je in een losloop gebied gewoon je hond los moet laten. Neem veel voertjes mee en roep haar steeds, voertje en laten gaan. Weet niet of ze van een bal hou? Neem die mee.

 

Ook kan je aan de lange lijn hier oefenen, en elke keer voertje als ze bij je is. 

Gewoon doen! 

honden page profiel ZZ

" Het is niet fijn als 2 honden op je afkomen, zeker als ze in een rechte lijn op je afkomen. Je hond maakte zich klein, liet zien dat ze het eng vond, een duidelijk signaal naar de andere honden. Jammer dat ze vast zat, dan is ze kwetsbaarder.
Als Luca een hond eng vind, rent ze heel hard weg. Ik loop dan ook weg van de andere honden en dan komt ze weer naar mij.
Als ooit nog zo iets gebeurd, ga voor je hond staan en probeer te voorkomen dat die honden bij je hond kunnen komen. Probeer vooral je hond te laten zien en voelen dat het ok is. 
Helaas als je zelf bang bent, ruikt je hond dat. Je hormonen ruikt ze, dus doen alsof je niet bang bent, werkt niet.
 
Wat je had kunnen doen toe ze zo bang was, een spelletje met haar doen, stukje rennen, balletje gooien en zo haar uit de angst halen. Kan alsnog.
 
Een border collie, is een hond die in het zich van de baas werken. Een jachthond, werkt op afstand, vaak uit het zicht en moet zich daar zelf redden. Een border los is daarom eigenlijk geen probleem, ze zullen in je buurt blijven. Jachthonden, kan je ineens kwijt zijn.
 
Ik denk dat je in een losloop gebied gewoon je hond los moet laten. Neem veel voertjes mee en roep haar steeds, voertje en laten gaan. Weet niet of ze van een bal hou? Neem die mee.
 
Ook kan je aan de lange lijn hier oefenen, en elke keer voertje als ze bij je is. 
Gewoon doen!  "

 

Dankje. Ze houd van een bal, maar ze brengt hem nooit terug.. haha! En gewoon doen? Ik ben 16, dus als er iets gebeurd met Zita neemt mijn vader het zo kwalijk! Ik wil gewoon niet dat er iets gebeurd. Het liefst zou ik dat dan voor de eerste keer proberen met iemand die ervaring heeft, liefst ook een bc heeft die losloopt..maar ik ken niemand in de buurt.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Het is niet fijn als 2 honden op je afkomen, zeker als ze in een rechte lijn op je afkomen. Je hond maakte zich klein, liet zien dat ze het eng vond, een duidelijk signaal naar de andere honden. Jammer dat ze vast zat, dan is ze kwetsbaarder.
Als Luca een hond eng vind, rent ze heel hard weg. Ik loop dan ook weg van de andere honden en dan komt ze weer naar mij.
Als ooit nog zo iets gebeurd, ga voor je hond staan en probeer te voorkomen dat die honden bij je hond kunnen komen. Probeer vooral je hond te laten zien en voelen dat het ok is. 
Helaas als je zelf bang bent, ruikt je hond dat. Je hormonen ruikt ze, dus doen alsof je niet bang bent, werkt niet.
 
Wat je had kunnen doen toe ze zo bang was, een spelletje met haar doen, stukje rennen, balletje gooien en zo haar uit de angst halen. Kan alsnog.
 
Een border collie, is een hond die in het zich van de baas werken. Een jachthond, werkt op afstand, vaak uit het zicht en moet zich daar zelf redden. Een border los is daarom eigenlijk geen probleem, ze zullen in je buurt blijven. Jachthonden, kan je ineens kwijt zijn.
 
Ik denk dat je in een losloop gebied gewoon je hond los moet laten. Neem veel voertjes mee en roep haar steeds, voertje en laten gaan. Weet niet of ze van een bal hou? Neem die mee.
 
Ook kan je aan de lange lijn hier oefenen, en elke keer voertje als ze bij je is. 
Gewoon doen!  "

 

Sorry, ik zou het niet aanraden om steeds de hond dan te roepen. Misschien 1 of 2 x in het begin beloning geven en daarna zo min mogelijk roepen bij de naam. Dingen doen zoals kunstjes of gehoorzaamheid tijdens het lopen kan je dan weer wel doen. Een BC leert namelijk snel ;)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

En als je nou je vader mee neemt met een wandeling waarmee je Zita los laat??? :) eerst even wat vertrouwen opbouwen. Als dat goed gaat kan je het alleen gaan proberen :)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Dankje. Ze houd van een bal, maar ze brengt hem nooit terug.. haha! En gewoon doen? Ik ben 16, dus als er iets gebeurd met Zita neemt mijn vader het zo kwalijk! Ik wil gewoon niet dat er iets gebeurd. Het liefst zou ik dat dan voor de eerste keer proberen met iemand die ervaring heeft, liefst ook een bc heeft die losloopt..maar ik ken niemand in de buurt. "

Is er een losloop genied waar andere honden zijn? Als ze samen spelen met andere honden, zal ze sowieso niet weglopen. Heb vertrouwen in je zelf en je hond!

 

Heb je een tuin? Daar oefenen met bal gooien en haar roepen en voertje geven als ze komt. 

Luca is ook geen apporteer hond, ze rent naar de bal om er vervolgens niets mee te doen.

 

Als ik buiten ben, doe ik veel met haar, los of aan de riem, maar zit, poot, onder een bankje laten kruipen, om een prullebak lopen, over een tak springen. Dit soort dingetjes veel met haar oefenen, je kan buiten van alles verzinnen. Zo ben jij superleuk om bij te zijn. 

 

Ken je de aandachts oefening? Zeg kijk en hou een voertje voor je gezicht. Als ze je aankijkt, geef je voertje. Dit zo lang oefenen tot ze bij het woord kijk, je aan kijkt. Als je ergens bent en je wilt haar aandacht, zeg je kijk en je hebt haar aandacht.

 

Bij een hond, moet je wel alle commando's op nieuwe plaatsen herhalen. Als je thuis zit leert, snappen ze in het bos niet wat zit is, dus over al herhalen.

Heb echt vertrouwen in je zelf! 

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Inderdaad niet troosten. Anders gaat je hondje zo denken: Dus als ik bang ben, wordt ik gekriebeld en geaaid, dus vanaf nu ga ik vaker bang zijn !

Als Max op de agility van de kattelop valt (is 2x gebeurt) dan kijk ik snel of hij pijn heeft en anders ga ik er direct terug op, omdat hij anders er niet meer op zou durven. De volgende keer dat er honden komen hou je haar best kort en stel haar gewoon gerust door naast haar te hurken. En vraag aan de baasjes om de honden weg te doen omdat jouw hondje het niet graag heeft. Als de honden aanvallen is de situatie helemaal anders. Probeer nu vaak met andere honden en mensen te wandelen zodat ze zeker geen blijvende angst voor andere honden krijgt.

honden page profiel ZZ

"

En als je nou je vader mee neemt met een wandeling waarmee je Zita los laat??? :-) eerst even wat vertrouwen opbouwen. Als dat goed gaat kan je het alleen gaan proberen :-)

"

honden page profiel ZZ

"

En als je nou je vader mee neemt met een wandeling waarmee je Zita los laat??? :-) eerst even wat vertrouwen opbouwen. Als dat goed gaat kan je het alleen gaan proberen :-)

"





Ach..mijn vader. Ik heb er geen goede band mee, en hij heeft nooit tijd. Dit zal hij niet willen doen. Hij doet nooit iets met Zita. Ik sta er alleen voor, ben het wel gewend. Vind het ook niet erg dat ik alleen ben voor Zita, zolang ikhet alleen kan vind ik het niet erg. Voor zo een dingen mis ik miseen tweede steun, bij de eerste keer laten loslopen enzo. Maar het kan niet anders. Mijn papa heeft het tedruk met andere dingen.. misschien typfouten maar zit op de tablet

honden page profiel ZZ

" Is er een losloop genied waar andere honden zijn? Als ze samen spelen met andere honden, zal ze sowieso niet weglopen. Heb vertrouwen in je zelf en je hond!
 
Heb je een tuin? Daar oefenen met bal gooien en haar roepen en voertje geven als ze komt. 
Luca is ook geen apporteer hond, ze rent naar de bal om er vervolgens niets mee te doen.
 
Als ik buiten ben, doe ik veel met haar, los of aan de riem, maar zit, poot, onder een bankje laten kruipen, om een prullebak lopen, over een tak springen. Dit soort dingetjes veel met haar oefenen, je kan buiten van alles verzinnen. Zo ben jij superleuk om bij te zijn. 
 
Ken je de aandachts oefening? Zeg kijk en hou een voertje voor je gezicht. Als ze je aankijkt, geef je voertje. Dit zo lang oefenen tot ze bij het woord kijk, je aan kijkt. Als je ergens bent en je wilt haar aandacht, zeg je kijk en je hebt haar aandacht.
 
Bij een hond, moet je wel alle commando's op nieuwe plaatsen herhalen. Als je thuis zit leert, snappen ze in het bos niet wat zit is, dus over al herhalen.
Heb echt vertrouwen in je zelf!  "

 

In mijn regio ken ik niet direct een losloopgebied..  Ja, dit klinkt echt zo verleidelijk  Zo graag wil ik het proberen! Ja, de aandachtoefening ken ik hoor. En dat je de commando's overal moet herhalen, dit wist ik nou echt niet  Zal er dringend aan moeten beginnen dan!!

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

"  
In mijn regio ken ik niet direct een losloopgebied..  Ja, dit klinkt echt zo verleidelijk  Zo graag wil ik het proberen! Ja, de aandachtoefening ken ik hoor. En dat je de commando's overal moet herhalen, dit wist ik nou echt niet  Zal er dringend aan moeten beginnen dan!! "

 

In mijn ervaring hoeft het niet overal herhaalt te worden, alleen af en toe in andere situaties. Bijvoorbeeld ergens waar wat meer prikkels zijn.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^