Honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een hond leert een commando plaats en situatie gebonden. Op hoe meer plekken je het leert des te sneller snapt hij het op andere plekken. Soms kent hij een commande gelijk, als hij het al,op meerdere plekken kent.

 

Veel mensen gaan de fout in, want op puppycursus luistert de hond perfect, maar in het bos totaal niet. Ik vind het heel belangeijk dat mensen dit weten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ach..mijn vader. Ik heb er geen goede band mee, en hij heeft nooit tijd. Dit zal hij niet willen doen. Hij doet nooit iets met Zita. Ik sta er alleen voor, ben het wel gewend. Vind het ook niet erg dat ik alleen ben voor Zita, zolang ikhet alleen kan vind ik het niet erg. Voor zo een dingen mis ik miseen tweede steun, bij de eerste keer laten loslopen enzo. Maar het kan niet anders. Mijn papa heeft het tedruk met andere dingen.. misschien typfouten maar zit op de tablet "

 Dat is jammer. Kan je niet hier een oproepje doen? Wie weet woont er iemand van HP vlak bij jou in de buurt, die je kan helpen? 

honden page profiel ZZ

"  Dat is jammer. Kan je niet hier een oproepje doen? Wie weet woont er iemand van HP vlak bij jou in de buurt, die je kan helpen?  "

 

Heb een topic geplaatst  

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/183047/woont-er-iemand-in-mijn-buurt???.php

 

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Nou, dat is nog goed afgelopen. Een jaar geleden toen ik Quincy uitliet bij een vijvertje zag ik twee honden in de verte. Ze kwamen zo leek het, op ons afstormen. Ik twijfelde nog: zal ik weggaan maar ik deed dat niet omdat ik vond dat honden elkaar gewoon moeten kunnen passeren.
Had ik het toen maar gedaan want die twee hebben mijn maltezer helemaal opgejaagd tot aan de weg en in de rug gebeten. Ik ben nog bezig om dat trauma uit Quincy te krijgen, want vanaf dat moment is het grommen en blaffen naar grote honden.
:'( Nu kijk heel goed om heen (vlgs. mijn broer ben ik nu paranoia) en als ik een hond zie die ik niet vertrouw, sla ik meteen een ander pad in.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Weggaan had ook niet geholpen Gina ze hadden je toch ingehaald.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Kan zijn dat ze de eerste tijd wat extra angstig lijkt te reageren.

Als ze echt bang is geef haar de ruimte bij jou te schuilen. Achter je benen, tussen je benen, als je zelf bang wordt moet je je er bewust van zijn dat je dat doorgeeft aan je hond, dus die krijgt dan jou angst erbij op en dus wordt de angst versterkt.

 

Persoonlijk zou ik je het boekje kalmerende signalen van turid rugaas willen aanraden, zelf heb ik de ervaring om meer van de signalen van honden onderling te begrijpen beter in te kunnen schatten hoe mijn eigen hond reageert maar ook beter de intentie van de andere hond(en) begrijp. Tuurlijk kun je er wel eens naast zitten, want je blijft leren als het gaat om de hondentaal. Maar doordat je meer begrijpt en eerder ziet dat de andere hond geen verkeerde intentie heeft is het makkelijker vertrouwen naar je eigen hond uit te stralen en daar help je je eigen hond dan weer mee.

Ook kun je dan beter inschatten dat het beter is met je hond weg te wandelen van de situatie, je hond uit de situatie te halen.

 

Ik vind het jammer dat het baasje van de andere twee honden niets heeft gezegd. Ikzelf zou gesprek aangegaan zijn mijn hond aangelijnd hebben wat afstand hebben genomen en haar afgelegd hebben om te laten zien aan jou bange hond dat er geen verkeerde intentie is. Ik zou afgewacht hebben of je pup nieuwsgierig zou worden en over de angst zou durven stappen om heel even te snuffelen. Zou dat gebeuren zou ik na de korte snuffel kennismaking, afstand genomen hebben maar weet ik wel dat ik ondanks de angst die de pup in eerste instantie liet zien ik deze met baasje achter laat met een toch positieve afronding. Het zou mij nooit goed voelen om dan het bange pupje en geschrokken baasje zo aan hun lot over te laten en zonder wat te zeggen weg te lopen. 

 

Misschien omdat ikzelf door mijn rugzakje heel goed weet wat angst is. En ik juist op een moment als ik het bij een ander waarneem mens of dier een extra drive voel een helpende hand toe te steken, een positieve ervaring wil geven hoe klein ook. Al is het alleen maar met mijn hond op afstand die ligt zonder dat er verder contact is, maar dat de pup rustiger word en zich weer vrij durft te bewegen ondanks die liggende hond.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Waarom ga je niet maar een hondenschool? Daar leer jij omgaan met je hond. Je bouwt samen een band op. En jullie leren beide omgaan met andere honden. Je leert hondentaal, hoe te handelen in bepaalde situaties en je leert andere mensen met honden kennen.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^