Battle of the bitches ...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Patricia & de Musketiers

Vanavond was t weer raak... Ik ging de honden naar buiten doen zodat ik t eten voor de honden klaar kan maken. Ik zei alleen te enthousiast "plasje doen!" Met gevolg dat ze alle 6 helema hyper waren.. En jahoor knokpartij.... Skaraa en Shiva (normaal zijn t sky en Shiva) met gevolg dat Shiva een sneetje in d'r neus heeft, en een sneetje in d'r zooltje. Dit netjes nagekeken en verzorgd. Alles ok. Dus de honden lekker in de tuin. Niks aan de hand meer. Ik t eten klaar, netjes allemaal hun eten op. Ik laat ze 1 voor 1 buiten. Eerst Shiva dan skippa, dan Koda, dan skaraa. En ik sta dus bij de deur, skaraa loopt naar buiten komt Shiva aangevlogen en valt zo skaraa aan. Die helemaal niks deed want ze had op d'r kop gehad van de vorige knok partij. Dus Shiva time out gegeven. Skaraa even apart gezet. En omdat t elke x raak is met Shiva, wilt m'n vriend m nu weg doen. Hebben al vaker discussie erover gehad. Ze is 10 maand. En ze is een echte bitch. Probeerd hard over de volwassen honden heen te lopen, tervergeefs. Maar ze kan niet goed alleen thuis blijven, word sinds kort 's nachts wakker om de boel bij elkaar te krijsen. En valt continu uit. Ja ze veroorzaakt stress in de roedel. Maar ze is zo lief. Mijn mening, (m'n vriend en ik wonen nog maar 2,5 maand samen en Shiva is zijn hond) we moeten gewoon bij 0 beginnen met de opvoeding. Alles opnieuw doen. Hij is niet te vreden hoe zijn hond is opgevoed, dan moet die m niet Weg doen. Maar her opvoeden. Streng en consequent zijn. En duidelijk, dus corrigeren op t juiste moment, en niet achteraf... Gewoon met alles bij 0 beginnen en alles weer opbouwen. Nu hopen dat ik m er van kan over tuigen. Hij heeft z'n beslissing genomen zegt die. Zo... Moest even van me afschrijven.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Balen zeg! Hoop dat jullie er samen uitkomen. 

 

Ze zit nu natuurlijk ook in de pubertijd, dat is gewoon een lastige periode. Maar daar weten jullie vast alles van met 6 honden.

 

Ik heb even op je profiel bekeken en wat hebben jullie en prachtige roedel!
Even uit nieuwsgierigheid; hoe laat je ze uit? hihi

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Misschien is de roedel nog niet helemaal bepaald bij jullie.
Ze zal ook ongetwijfeld wat puppykrediet hebben bij de rest van de roedel maar ze zal ook nog wel op haar plaats gezet worden als ze iets ouder is.
Ik hoop dat je vriend ze nog even tijd geeft.

Mooie roedel heb je ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Vanavond was t weer raak... Ik ging de honden naar buiten doen zodat ik t eten voor de honden klaar kan maken. Ik zei alleen te enthousiast "plasje doen!" Met gevolg dat ze alle 6 helema hyper waren.. En jahoor knokpartij.... Skaraa en Shiva (normaal zijn t sky en Shiva) met gevolg dat Shiva een sneetje in d'r neus heeft, en een sneetje in d'r zooltje. Dit netjes nagekeken en verzorgd. Alles ok. Dus de honden lekker in de tuin. Niks aan de hand meer. Ik t eten klaar, netjes allemaal hun eten op. Ik laat ze 1 voor 1 buiten. Eerst Shiva dan skippa, dan Koda, dan skaraa. En ik sta dus bij de deur, skaraa loopt naar buiten komt Shiva aangevlogen en valt zo skaraa aan. Die helemaal niks deed want ze had op d'r kop gehad van de vorige knok partij. Dus Shiva time out gegeven. Skaraa even apart gezet. En omdat t elke x raak is met Shiva, wilt m'n vriend m nu weg doen. Hebben al vaker discussie erover gehad. Ze is 10 maand. En ze is een echte bitch. Probeerd hard over de volwassen honden heen te lopen, tervergeefs. Maar ze kan niet goed alleen thuis blijven, word sinds kort 's nachts wakker om de boel bij elkaar te krijsen. En valt continu uit. Ja ze veroorzaakt stress in de roedel. Maar ze is zo lief.
Mijn mening, (m'n vriend en ik wonen nog maar 2,5 maand samen en Shiva is zijn hond) we moeten gewoon bij 0 beginnen met de opvoeding. Alles opnieuw doen. Hij is niet te vreden hoe zijn hond is opgevoed, dan moet die m niet Weg doen. Maar her opvoeden. Streng en consequent zijn. En duidelijk, dus corrigeren op t juiste moment, en niet achteraf... Gewoon met alles bij 0 beginnen en alles weer opbouwen. Nu hopen dat ik m er van kan over tuigen. Hij heeft z'n beslissing genomen zegt die.

Zo... Moest even van me afschrijven. "

 

Als ik het vetgedrukte lees, dan is het logisch dat er gerommel van komt. Laat de honden apart van elkaar eten, dan hoeft er ook niet geconcurreerd te worden. Dit gedrag gebeurt ook in een goed bepaald roedel. Hierdoor een hond weg doen is onzin.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De honden zijn recent bij elkaar gekomen en delen nu een woonst. Dat is een ingrijpende gebeurtenis. Uiteraard komt daar stress bij kijken, en daarom is het zo belangrijk aan de basis te bouwen en dat is: rust. Rust in huis maar vooral rust in hun kop. Ze hebben elk hun karakter, hun voorkeuren. Hou daar rekening mee. Heeft er eentje meer persoonlijke ruimte nodig? Geef die dan, en vraag de andere honden dit ook te respecteren. Persoonlijke ruimte en rust doen wonderen.

 

Je zegt ook ergens: op tijd corrigeren en niet achteraf. Maar de kunst is eigenlijk niet te hoeven corrigeren: dus zelf de situatie zo maken dat elk individu zich gerespecteerd voelt en dus geen stress opbouwt. Als je dit een tijdje doet, wordt het voor hen duidelijk wat je verlangt, en hoef je daarna de boel niet meer zo in de gaten te houden: de honden weten dan wat er van hen, en elkaar, verwacht wordt.

 

Komt vast goed! Maar samenwonen is voor ieder even wennen , en.. de hond is geen bitch, het is haar momenteel gewoon even te heftig. Geef haar de tijd en ruimte om eraan te wennen dat jullie allemaal nu 1 gezin vormen.

honden foto van Patricia & de Musketiers

"  

Als ik het vetgedrukte lees, dan is het logisch dat er gerommel van komt. Laat de honden apart van elkaar eten, dan hoeft er ook niet geconcurreerd te worden. Dit gedrag gebeurt ook in een goed bepaald roedel. Hierdoor een hond weg doen is onzin. "

 



Ze krijgen apart van elkaar eten. Ik stond alleen op om de honden naar buiten te doen dat ik hun eten in bakken kan doen. Anders crossen ze over elkaar heen en dat geeft weer de benodigde spanning. Mijn 4 honden staan bij elkaar zonder problemen, de andere 2 (Shiva en ice) zitten elk apart.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Even uit nieuwsgierigheid; hoe laat je ze uit? hihi "

 


3 om 3 :-) mijn vriend 3 en ik 3. Soms ik 4 en hij 2... Hij heeft 2 honden, ik vier. Zijn honden zijn 7 maand en 10 maand. Zijn zijn eerste honden. Die van mij zijn 1 jaar, 3,5 jaar, 5 jaar en 5 jaar. Ik ben 3,5 jaar geleden begonnen met honden. Hij dacht helaas toen we 2,5 maand geleden samen gingen wonen. Dat alles zo gaat en dat omdat Shiva de eerste hond was in huis Zij dus de baas is... En dat je 2 pups op kan voeden als je full time werkt in ploegen dienst en verder nooit thuis bent... :(

honden foto van Patricia & de Musketiers

Ik probeer ze rust te geven, en als we wat ondernemen dat dit samen gaat, met veel rust en plek voor ieder. Skaraa en Shiva waren continu 2 handen op 1 buik. Ook met de loopsheid van Shiva ging dit prima. Shiva is naar mensen heel onderdanig en naar andere honden zeer dominant. En dat voor een pup van 10 maanden. Als 1 hond dus ergens staat of iets heeft dan komt
Shiva er bij, die maakt zich heel groot (ze is de ena kleinste) en duwt de rest aan de kant. Ze hangt over sky en skaraa heen en dat pikken ze weer niet. Als Shiva in de Bench ligt en sky kijkt al die richting op dan zit ze al te grommen met lip omhoog. Ik ben heel druk bezig met politie agentje spelen. Als sky ergens ligt komt Shiva opsringerig erbij staan, sky geeft een grom dat ze d'r ruimte wilt, en Shiva kruipt er nog dichter op. Als sky dan weer een grom geeft valt Shiva uit. Die situaties probeer ik te vermijden, door als sky ergens ligt Shiva al weg te sturen als ze op sky af loopt.
Maar dan kruipen ze soms met z'n tweeën in een Bench om samen te slapen tegen elkaar aan! En dan snap ik t niet. Ene moment mag Sky niet in de Bench en t volgende moment liggen ze samen.

Dat t tussen skaraa en Shiva weer goed komt twijfel ik niet over. Dat waren echt beste vriendinnetjes.
Ik geef t nog niet op :-) hopelijk m'n vriend ook niet.
De honden krijgen apart eten, dat die spanning er niet is. Er ligt geen speelgoed of kauwbotten (op 1 bal en 6 flostouwen na waar niemand naar om kijkt). De honden hebben elk hun privé momentje met ons. Waarbij de andere honden lekker zelf iets doen. En verder wandelen we met ze. En dat gaat prima. :-)
Sky daagt Shiva soms uit om te spelen, waarop Shiva al gelijk d'r haar overeind zet, te veel spanning dus.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik heb hier ook zo'n situatie met twee van mijn dogo's. Sinds de komst van onze derde pup (dogo) zijn de twee oudsten niet echt elkaars vriendjes meer. Wij proberen rust te brengen door niet te veel commotie te veroorzaken, en ze zeker te scheiden als we weg zijn. Ook overdag, als ik alleen ben, zijn de twee oudsten gescheiden omdat ik minder overwicht heb en ze niet zou kunnen uit elkaar halen als ze vechten, wat nu drie keer gebeurd is waarvan twee maal met echte brokken. Ik laat ze dus niet meer samen zitten zonder dat ik ertussen zit :-D ze gaan soms in dezelfde zetel zitten en dan speel ik grens, anders gaat de zaak niet door.
Ik zou zeker niet akkoord gaan met het feit dat de hond weg moet, een goede hondenbaas zoekt oplossingen en loopt niet voor de feiten weg, de problemen aan een ander geven is een gemakkelijkheidsoplossing... je houdt van je hond of je houdt er niet van en als dat laatste het geval is, verdien je geen dieren.
Vecht voor het welzijn van je hond!
Succes!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

 

Het gedrag van Shiva naar de reuen toe, doet me niet denken aan storend gedrag. Op 10 maanden probeer je een positie in te nemen met daar bovenop hormonale blokkades, maar het is ook een leeftijd dat de hond zelf open moet staan voor correcties en dat moet accepteren. Als de roedel wat langer met elkaar optrekt, zal je waarschijnlijk zien dat de overige roedelleden haar gedrag niet meer pikken en deze situaties echt gaan bepalen, niet enkel een waarschuwing. Persoonlijk zou ik dat tussen de reuen en Shiva wel zelf laten uitzoeken. Vaak is dat maar een paar keer gerommel en de rollen zijn dan vaak voor langere tijd duidelijk. Met de teven onderling zou ik geen risico nemen. Wat je beschrijft over het gejoel 's nachts, het niet alleen kunnen zijn en het gedrag ten opzichte van de andere roedelleden. Wellicht kun je haar hierin een tijdje ondersteunen met gerichte fytotherapie om haar (hormonaal) weer in balans te krijgen. 

Verder ben ik het eens met wat Christel schrijft.

honden foto van Patricia & de Musketiers

Met de reuen gaat t super! Enkel de teven af en toe. Dat ze echt laat merken dat zij boven ze staat en dat word niet geaccepteerd. Mbt thuis blijven en joelen begin ik bij 0. Er staat een Bench weer op de slaapkamer en daar gaat ze 's nachts in.
Het alleen blijven begin ik met op te bouwen.
Ik snap ook wel waarom ze er moeite mee heeft. Al vanaf 2 maanden tot 9 uur alleen thuis elke dag, en dan alleen er ff uit als baas thuis is om te douchen en dan weer in de Bench omdat m'n vriend altijd bij z'n ouders at.
Ik ben van mening dat de benches beter allemaal in 1 ruimte kunnen staan ivm roedel gevoel dan verdeeld over 4 ruimtes, alleen als er dan 1 gaat joelen gaan ze allemaal. En dat ze allemaal hun eigen Bench hebben ipv de 2 pups in 1 Bench.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Met de reuen gaat t super! Enkel de teven af en toe. Dat ze echt laat merken dat zij boven ze staat en dat word niet geaccepteerd. Mbt thuis blijven en joelen begin ik bij 0. Er staat een Bench weer op de slaapkamer en daar gaat ze 's nachts in.
Het alleen blijven begin ik met op te bouwen.
Ik snap ook wel waarom ze er moeite mee heeft. Al vanaf 2 maanden tot 9 uur alleen thuis elke dag, en dan alleen er ff uit als baas thuis is om te douchen en dan weer in de Bench omdat m'n vriend altijd bij z'n ouders at.
Ik ben van mening dat de benches beter allemaal in 1 ruimte kunnen staan ivm roedel gevoel dan verdeeld over 4 ruimtes, alleen als er dan 1 gaat joelen gaan ze allemaal. En dat ze allemaal hun eigen Bench hebben ipv de 2 pups in 1 Bench. "

 

Ik ben van mening dat zowel aan een pup als aan een volwassen hond (zeker van dit ras) volwaardige aandacht besteed moet worden om er een stabiele hond van te maken. Jouw beschrijving hierboven vind ik onduidelijk, maar ik maak er uit op dat de hond een zeer groot deel van de dag opgesloten zit in een bench omdat er niemand thuis is. Dat is geen prettig leven voor een hond. Nog afgezien wel of geen voorkeur bench. Ik ben van mening dat er betere mogelijkheden gecreëerd kunnen worden, dan je te afhankelijk op te stellen van een bench. 2 pups in 1 bench is levensgevaarlijk. Zoek hier een oplossing voor, dit gaat een keer fout.

honden foto van Patricia & de Musketiers

"  

Ik ben van mening dat zowel aan een pup als aan een volwassen hond (zeker van dit ras) volwaardige aandacht besteed moet worden om er een stabiele hond van te maken. Jouw beschrijving hierboven vind ik onduidelijk, maar ik maak er uit op dat de hond een zeer groot deel van de dag opgesloten zit in een bench omdat er niemand thuis is. Dat is geen prettig leven voor een hond. Nog afgezien wel of geen voorkeur bench. Ik ben van mening dat er betere mogelijkheden gecreëerd kunnen worden, dan je te afhankelijk op te stellen van een bench. 2 pups in 1 bench is levensgevaarlijk. Zoek hier een oplossing voor, dit gaat een keer fout. "

 



Das ook mijn mening. Sinds ik er ben zitten de honden los. Ieder z'n eigen Bench, ook omdat de pups intact zijn en 1 een reu en de ander een teef was. Ik ben 24/7 thuis, dus pas sinds 2 maand zitten ze niet meer hele dagen in de Bench.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  
3 om 3 mijn vriend 3 en ik 3. Soms ik 4 en hij 2...

Hij heeft 2 honden, ik vier. Zijn honden zijn 7 maand en 10 maand. Zijn zijn eerste honden.
Die van mij zijn 1 jaar, 3,5 jaar, 5 jaar en 5 jaar. Ik ben 3,5 jaar geleden begonnen met honden.
Hij dacht helaas toen we 2,5 maand geleden samen gingen wonen. Dat alles zo gaat en dat omdat Shiva de eerste hond was in huis Zij dus de baas is... En dat je 2 pups op kan voeden als je full time werkt in ploegen dienst en verder nooit thuis bent... :( "

 

Knap hoor! Maar ook heel gezellig 

 

Ik bedoel het helemaal niet vervelend, maar ziet je vriend ze ook wel als één roedel? Of als "Die vier zijn jouw honden, die twee zijn van mij"? Want dat brengt ook wel wat frictie in de roedel. Voor hun zijn ze namelijk één roedel en het is verwarrend als dat door hun baasje anders wordt gezien. Daar gaan ze zich dan naar gedragen. 


Daarnaast denk ik inderdaad ook dat je het de tijd en de kans moet geven. Maar dat hoef ik jou volgens mij ook helemaal niet te vertellen, alleen je vriend hihi. Maar mannen zijn daar gewoon wat lastiger in en korter door de bocht. Probeer er samen over te praten en geef hem ook de tijd om erover na te denken. Ik zou er ook zeker over praten hoe jullie samen op één lijn kunnen zitten met de opvoeding. Want ook dat wekt verwarring bij de roedel en krijg je onderlinge strijd.

 

Mijn man dacht ook: Oh leuk we nemen een pup en die voed zich zelf wel op.
En ook hij heeft wel eens gezegd: Ik vind het niet leuk dat hij dingen vernielt, daar heb ik helemaal niet om gevraagd. Hij moet zich gedragen, net zoals de oudere (die al opgevoed waren toen we elkaar leerde kennen)
Maar ik ben dan heel kort door de bocht: "Pardon? Niet voor gekozen? Hij heeft niet voor JOU gekozen, jij daarentegen WEL voor HEM! Dus jij moet je aanpassen en er voor hem zijn, hem opvoeden en geven wat hij nodig heeft. Klaar uit!".  
Maar zoals ik al zei ben ik daarin vrij kort door de bocht. Werkt bij sommige mannen misschien averechts haha. Ik heb betreft m'n honden niet zoveel geduld hihi. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^