Vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo   Wij denken eraan om een keeshondje te nemen nu zouden we graag weten is een teefje of reu aanhankelijker of maakt dat weinig uit?   Wat zijn de voor en nadelen?   Hoor graag reactie's   Groetjes

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ik hoor hier verschillende dingen over, ik weet ook niet of je het zo algemeen kunt stellen, het zal van je hond afhangen, zijn karakter, en hoe je band ermee is.

sommige zijn echte knuffels, anderen niet echt, maar kun je dit op voorhand zeggen...ehm niet, of moeilijk...

 

bij een teefje zit je bv met loopsheden, dus dat is even 3 weken opletten.

 

bij reutjes heb je bv het markeren, kun je wat haantjes gedrag hebben...maar het hangt ook beetje met opvoeding, een hoop is af te leren of beperken.

 

misschien kun je gewoon beter kijken naar een pupje die goed bij jullie aan sluit, in zijn-karakter. ongeacht een teefje of reutje!

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

Wat leuk een kees!

 

Ik had dezelfde vraag, inmiddels ben ik trots baasje van een teefje. Ik heb bij de fokker gekeken naar de verschillen en gevraagd wat zij merkte bij het ras. Bij de grote keeshond is het vooral de bouw, de reu is fors en groot en de teef tenger en kleiner. 

 

Verder natuurlijk de loopsheid, het evt. markeren, etc. 

Wel heb ik al zooooooooooooooo vaak meegemaakt met mijn oppashond dat mensen vragen: 'Is het een reu??? Want daar kan mijn hond niet mee!' 

 

Ik heb uiteindelijk voor een teefje gekozen (was vanuit dit nest ook de enige keuze, maar als ik perse een reu wilde had ik gewacht op een volgend nest). Dit omdat we al vaak twee reuen over de vloer hebben en zij al vaak haantjes gedrag vertonen. Als ik specifiek voor een reu had gekozen, was het puur wegens uiterlijk: het grote imposante vind ik mooi. 

Anoniem (Gast)

Dank jullie wel voor jullie ervaringen

Volgende forumvraag: Pup en baby
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^