Pup en baby

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mila (Gast)

Hallo,   Een paar dagen geleden stelde ik een vraag hier op t forum over 1 of 2 shelties. We hebben op dit moment al 1 sheltie en we wilden erg graag nog een. We hebben nu de knoop doorgehakt dat we er nog een hondje bij willen. Nu hebben we een dochter van 5 maanden en weet ik niet zo goed wanneer een goede tijd is om er een pup bij te nemen. Is dat juist nu omdat ze nog niet kruipt of loopt en dan tegen de tijd dat ze dat wel doet de pup al ouder is. Of juist als ze wat ouder is, zodat ze wat stabieler is? Iemand tips, advies of ervaring?    Alvast bedankt!  Groetjes, Mila 

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Ik zou dat nu doen om een paar redenen:

Nog geen speelgoed dat door het huis slingert en waar je de pup met bijtdrang vanaf moet houden.

 

Makkelijk seizoen met zindelijk maken, baby kan zo mee naar buiten in een draagzak of wandelwagen. In de herfst/winter ben je met een kind toch even bezig met aankleden, dan heeft de pup het al in huis gedaan.

 

Wij hadden een pup bij dochter van 1,5 jaar en dat was best pittig. Speelgoed door de hele kamer waar hij niet aan mocht komen. Is prima gelukt, maar kost heel veel tijd en energie om dat continu positief op te lossen. Ook kan je ze op die leeftijd niet even 5 minuten alleen laten, ze willen immers niet meer in de box. Tot een jaar kan je ze daar best even in laten als je pup laat plassen voor je huis. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hm....denk je dat je genoeg aandacht voor de nieuwe pup gaat hebben met een baby van zes maand oud ? Dat brengt toch veel werk mee en veel knuffelen ? 

Iets wat een pupje zeker ook nodig heeft !

Daarom zou ik in jouw geval  pas later als jouw kindje ouder is en al zelfstandiger,  voor een nieuw pupje kiezen. 

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

Wij hebben een zoontje van 3 jaar en een dochtertje van 2 jaar. En en jonge hond. Van het begin af aan geleerd dat hij van het speelgoed moet afblijven. En dat doet hij nu ook. Ben wel huisvrouw dus heb tijd voor al dat jong geweld. Moest ik werken had ik het niet gedaan. Want inderdaad het is veel werk. En zowel kinderen al hond moeten aandacht krijgen. Dan had ik zeker gewacht tot ze wat ouder waren. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^