advies nodig, mijn twee honden vechten met elkaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel carolacarola

Hallo. Ik had een vraagje. Mijn hondjes lucky en rambo zijn nu 14 maanden oud. Sinds een week vechten ze met elkaar elke dag minstens 5 keer. Ook snachts. Ze kunnen alles nog samen doen. Zoals samen spelen en katte kwaad uit halen. Maar dan veranderd het in een keer. Het is vooral lucky die ruzie zoekt. Gelukkig is rambo er niet bang voor. Maar ik denk zelf dat ze vechten omdat ze vaak op elkaar willen "rijden". Dat laten we natuurlijk niet toe. En als die dat probeerd laat rambo het ook wel merken. Ze hebben laatst ook 2 botte gehad en dan willen ze juist het bot van de ander. Dat is natuurlijk ook vechten. Die hebben we op geruimd maar het blijft. Ook gaat lucky meer naar ons toe grommen als die op zijn kop krijgt. Hoe krijg ik dit op gelost???

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat zijn het voor honden dan?

Reu of teefje?

Je kan ze botten geven op hun eigen plek, dat ze niet bij elkaar kunnen komen.

Alle speeltjes en botten niet op de grond laten slingeren.

Alleen geven onder toezicht en dan apart van elkaar.

 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik zou inderdaad eten en speeltjes scheiden, en alleen onder toezicht laten kluiven. Spelen lekker buiten, of per hond en dan de andere hond even op zijn eigen plek. Daarnaast heb je waarschijnlijk met 2 honden van 14 maanden twee pubers in huis. Dus een consequente aanpak is nodig, gewoon allebei de  zelfde regels, houden ze zich er niet aan, gaan zij naar hun eigen plek toe en moeten zij daar even blijven. 
Daarnaast zou ik veel dingen apart van elkaar doen.

Wandel je ook wel is gescheiden met ze, of doen ze alles samen?

honden page profiel carolacarola

Het zijn 2 reutjes. En die botten leggen we altijd apart maar ze gaan er altijd mee slepen. En komen zo toch bij elkaar. En met het ander speel goed gaat juist heel goed samen. 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik heb voor mijn hond een kleedje, en alleen om zijn kleed mag gegeten en gekluift worden. Als die er af gaat met zijn kluif dan pak ik het af en moet hij terug naar zijn kleed, het heeft maar 2 dagen geduurd voordat hij doorhad dat eten/kluiven naar het kleed betekende. Laatst had meneer toen die even alleen was een pak kattenvoer gejat, netjes meegenomen naar zijn kleed en daar opgegeten. 

I.i.g. leer ze het slepen ermee af, dat scheelt een hoop geruzie onderling. Mijn kleed mijn kluif, jou kleed jou kluif.

honden page profiel carolacarola

Het eten doen ze van af het begin al gescheiden allebij aan de kant dan de huiskamer. De speeltjes doen ze samen en dat gaat wel goed.. met de botten legge we ze ook apart en alleen als ik er bij ben. Maar als ik ze daarna opruim dan begint het. En wandelen doen we samen. Want als ik dat apart doe dan breken ze het huis af. Het is heel lastig om apart iets te doen. Ze zijn allebei heel jaloers op elkaar als je de ene aan haalt staat de andere er al voor. En dat is anders om ook. En heel de tijd ging het goed tot nu .. 

honden page profiel carolacarola

Ze nemen alles mee naar hun kleedje. Als ze iets mogen hebben nemen ze het daar heen maar ook wat ze niet mogen hebbe.. en we hebben een groot kussen voor ze.. maar liggen meestal apart de ene op het kussen en de ander in een stoel. Of ergens op de grond. Dus ze weten dat ze op hun kleedje mogen spelen. Vooral met het bot. Met een rubber speeltje mogen ze door heel het huis. Ze zijn 2 eigenwijze hondjes. En een goede aanpak is bij hun zeker nodig. Heb ze al veel af geleerd. Alleen kan er moeilijk tegen als ze vechten. Ze kunnen stoeien en vechten.. en dat vechten gaat er niet aardig aan toen. En als ik er tussen sta dan is het goed.. en geven elkaar een lik  en dan spelen ze verder. Ik denk ook dat ze aant kijken is wie er kan winnen.. helaas ze zijn allebei even eigenwijs en allebei best sterk

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

apart zetten als ze een bot krijgen niet in dezelfde ruimte doen of ze leren dat ze alleen met hun bot mogen op hun eigen plaats.

 

dat van lucky kan een vervelende hormoonkwestie zijn of puur proberen grenzen te verleggen

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

zoals al eerdcer gevraagt is om wat voor honden gaat dit wat voor ras of wat voor kruising?

honden page profiel carolacarola

Het gaat om 2 boerenfoxen. En zijn 2 broertjes van elkaar. Uit het zelfde nest.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Zou er een deel in te perken zijn als je de beide honden niet meer zou toestaan in huis met elkaar te spelen. Alleen voor zichzelf met een speeltje of wanneer jij ze om de buurt apart neemt om even met ze te spelen wat afzonderlijks met ze te doen.

 

Loop je ook wel af en toe met de honden apart, of altijd alles samen.

Het zou misschien kunnen schelen als je afzonderlijk ook rondes met ze in plant, misschien is er nu mede door de leeftijd onderling iets extra's gaande omdat doordat ze alles samen doen er een grotere competitiedrang is voor bijvoorbeeld lucky.

 

Het zou kunnen als je meer tijd ook afzonderlijk met ze bezig bent (beiden evenveel) enerzijds leren ze zich zonder elkaar redden, is de competitie drang misschien minder, meer gelegenheid voor ontwikkeling eigen identiteit niet tegen de ander te hoeven opboksen.

 

Misschien eens een week of twee proberen en observeren of je verandering ziet?

 

Ben wel benieuwd of anderen nog aanvullende ideeën hebben hierop of juist een andere visie hebben hierover. 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ze gaan nu richting volwassen en rond deze periode is vaak nog een pubertijd.

 

N.a.v. van je post heb ik meerdere vragen:

- hoe grijp je in als ze op elkaar rijden?

- wat doe apart met hun? ik lees al niets omdat ze anders het huis afbreken. Ben je met meerdere mensen in huis? Dan kan 1 thuis laten, de andere persoon die thuis blijft kan leuke dingen met die hond doen en als je thuis komt kan je wisselen.

- hoe geef je Lucky op zijn kop?

- als hij gaat grommen wat doe je dan?

- hebben ze een eigen slaapplek in huis?

- weet je wat er in hun lijf gebeurd op het moment van vechten?

- geef je ze ook geestelijke activiteiten te doen?

 

Zo zie je dat er veel vragen zijn n.a.v. je post. Er is geen klinkklare oplossing helaas. Ik hoop dat je de tijd neemt om de antwoorden te geven en zo kan ik meekijken en evt. oplossingen geven.

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

hoi Carola

 

Probeer de uitlokkende triggers van je honden zoveel mogelijk te herkennen en speel hier op in . Botten of iets lekkers altijd onder toezicht geven . Zorg ervoor dat ze op afstand van elkaar dit opeten en bewaak die afstand . Wil de een naar de ander gaan dan  grijp je in en stuur je hem weg. Ik heb er hier ook een die sneller klaar is en al gaat azen ,dit mag op afstand .Gaat ze er naar toe stuur ik haar weg .Fietsen op elkaar is hier not done en wil ik niet hebben ,ondanks dat dit zelden tot conflicten leid en ze dit zelf onderling goed kunnen oplossen .Wil je reu rijden sta dit niet toe en haal hem eraf of spreek hem erop aan met een heej (of wat jou honden gewend zijn ), blijf kalm en loop weg (straal rust en zekerheid uit ) Begint hij weer opnieuw dan herhaal je het weer .  Degene die wil fietsen die spreek je aan op zijn gedrag .

Ik vind voorkomen belangrijker dan genezen  Verder als ze een onderonsje hebben ,haal ze uit elkaar (evt ieder andere kant op sturen ) blijf kalm en loop weg ,geen paniek en laat zien dat je de situatie weer onder controle hebt ! Je hebt nu eenmaal 2 terriërs dus er zullen altijd wel onderonsje blijven het is aan jou om te zorgen dat dit zo min mogelijk wordt en je de situatie weer zo snel mogelijk onder controle hebt

honden page profiel carolacarola

Hallo renate en dogmaster,

 

Ik haal ze altijd uit elkaar als ik iets zie wat niet thuis hoord, natuurlijk zie ik niet alles (helaas).

Er lopen hier thuis meerdere mensen rond. Me vriend en me ma en ik zitten op 1 lijn met straf geven. 2 in huis kijken niet zo nouw en geven wel op ziin kop als iets niet mag. Me zusje daar in tegen kijkt er bijna niet naar en van haar mogen ze heel veel. ( ook al op aan gesproken) 

Gelukkig gaan ze wel steeds beter luisteren naar me ook al lopen er andere rond. En idd rambo is langzamer met eten dan lucky. Ik heb hem geleerd dat hij moet gaan zitten tot dat rambo klaar is. (Op afstand natuurlijk) dan gaan ze samen naar buiten. Dat gaat allemaal goed. Als ze iets doen wat niet mag. Neem ik ze mee naar de plek (onderdeel) waar het gebeurt is en maak ik hem duidelijk dat het niet mag. Zeg dan lucky dat mag niet en krijgt die een tik op zijn neusje. Als die begint te grommen beland die regelrecht in de banche en laat hem dan ook merken dat ik daar niet vrolijk van wordt. Dan krijgt die meestal geen tik . Wie hem voor straf in de banche doet laat hem er altijd zelf uit na 5 minutenongeveer. En zeggen dat die niet hoeft te grommen. Apart iets doen zou wel moeten lukken.. want ze doen alles samen helaas heb ik niet altijd zicht op ze omdat ik een 40uren werk week heb(soms meer) maar als ik thuis ben besteeds ik wel veel aandacht aan ze. Geef ze ook altijd zelf eten. En een bot daar mochen ze alleen mee spelen als ik of me vriend in de buurt is die op kan letten.

honden page profiel carolacarola

Hallo esther,

 

Natuurlijk neem ik tijd om de vragen lijst in te vullen alles voor me honden.

 

- hoe grijp je in als ze op elkaar rijden? Dan laat ik merken dat het niet mag en dan geef ik ze een tik. En haal ik ze uit elkaar.

- wat doe apart met hun? ik lees al niets omdat ze anders het huis afbreken. Ben je met meerdere mensen in huis? Ik doe eigenlijk niks apart van af het begin al niet.  En lopen hier 6 mensen rond in huis. Waarvan 3 op een lijn. 2 die niet veel er over zeggen en 1 die alles toe laat.

hoe geef je Lucky op zijn kop?  Als hij gromt dan zeg ik dat het niet mag en geef een tik. En stop hem in de banche. Als hij op rambo rijd dan zeg ik dat rambo niet wil en dat het niet hoort. En geef hem en tik

- als hij gaat grommen wat doe je dan? Dit staat in de vraag hier boven ;)

- hebben ze een eigen slaapplek in huis? Nee dat hebben ze niet. Ze slapen samen in de banche want aks ze los slapen dan gaan ze snachts dingen kapot maken. En als iemand gaat plassen dan beginnen ze te blaffen en gaan dan weer moeilijk slapen

- weet je wat er in hun lijfgebeurd op het moment van vechten? Ik weet niet wat er gebeurt in hun lijf als ze vechten wist ik het maar.

- geef je ze ook geestelijke activiteiten te doen? En wat houd dat in hahaha ik ben niet zo goed in moeilijke woorden. 

 

Ik hoop dat ik zo voldende info heb gegeven zo niet vragen mag altijd. Ik reageer zo snel mogelijk.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik vind het onnodig om je hond een tik te geven (; gewoon een FOEI of NEE.  Mag ik vragen hoe oud je bent?? Hersen activiteit is denkspelletjes met je hond zoals puzzels speurwerk die dingen (; Ik zou in jullie geval een 2e bench aanschaffen dan hebben de honden toch iets van ruimte voor hun zelf. Zwz lijkt me 1 bench voor 2 boerenfoxen vrij klein aangezien een hond rechtop moet kunnen staan in de bench en languit moet kunnen liggen. 

honden page profiel carolacarola

 Hallo Angelique,

 

Een corricerende tik is niks mis mee, als je er maar geen gewoonte van maakt en als je maar niet te hart tikt.

Bij onze oude hond gaf dat ook niks en die luisterde ook prima.

We hebben een banche waar 3 honden lang uit in kunnen liggen en gewoon recht op kunnen staan. Ze zijn niet extrem groot. En de banche is 1 meter hoog bij nog iets, dus ze hebben ruikte zat dat is het niet.  Ii ben zelf 22 jaar, maar dat moet toch geen probleem zijn? Verder doen we speurspelletjes. En ook wel denk spelletjes.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Een corrigerende tik bestaat voor mij niet ;) maar dat is ieder voor zich ;) ik denk dat je al een hoop oplost als je de honden een eigen bench geeft (: maar dat is mijn mening (;

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Hoi Carola

 

Honden kunnen geen verbanden leggen dus in hond in de bench doen als straf zal niet werken .Ook de hond terug op de plaats zetten waar hij in de fout gaat   heeft geen nut . Beter is de hond op heterdaad te corrigeren ,dat is duidelijk. Tik op de neus zijn menselijke straffen en kan zelfs averechts werken en agressie uitlokken ! Beter is zoals hierboven beschreven een foei of een neej ! Voor de rest ben je al goed bezig

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco


- hoe geef je Lucky op zijn kop?  Als hij gromt dan zeg ik dat het niet mag en geef een tik. 

 

Dit kan heel gevaarlijk zijn!

 

De hond zal gaan leren dat als ie gromt, hij een tik kan verwachten met als resultaat dat ie straks niet meer gromt, maar ineens nipt of hapt.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Niet aanvallend bedoeld, maar ik lees veel corrigeren in de zin van 'ik wil niet dat je dat doet'.

Dat je dat niet wilt (het rijden, grommen of ander ongewenst gedrag) dat begrijp ik. En logisch ook. Ik denk alleen dat je jezelf eens even goed moet afvragen "waarom" je hond/honden zoiets doen.

 

Rijden bijvoorbeeld is niet per se dominantie. Dit kan wel, maar veel vaker is het een vorm van net iets teveel spanning. Dus je honden zijn aan het spelen, worden eigenlijk moe, maar gaan telkens net een stapje verder, nèt een tikkie wilder spelen en ja.. voor 1 van de 2 hondjes wordt het dan net even te spannend allemaal. Dus wat doet dit hondje, die gaat rijden om zo zijn eigen spanning iets kwijt te raken. 

Verdient dit een corrigerende tik? In mijn ogen niet... Ik denk dat als je je honden iets eerder uit elkaar haalt (lees: allebei even naar een eigen plekje begeleiden, niet boos, maar gewoon even een time-out van het spelen) dat je dit gedrag gewoon simpel al een heel eind kunt voorkomen. En gebeurt het toch dan is simpel uit elkaar halen ook al heel duidelijk naar je hond.

 

Een hond heeft wel een geheugen, maar niet zoals wij mensen. Een hond heeft zeg maar de 3 seconden regel. Dit houdt in dat je na 3 seconden niet meer kunt straffen, gewoon omdat je hond dan niet meer weet waarvoor je hem straft.

En ik hoor je denken, nou hij weet het wel, maar geloof me dat is echt niet waar. Het enige dat hij 'weet' is dat jij boos bent. En ja, als iemand zomaar boos tegen mij doet, doe ik ook niet aardig terug..

 

Stel je hondje bijt op je schoen. Je kun hem dan alleen straffen als je hem letterlijk betrapt, of binnen 3 seconde. Hem mee terug nemen naar de schoen is veel te laat en hij zal niet snappen dat hij daar iets verkeerds heeft gedaan. Hij gaat dan grommen omdat hij angstig en onzeker wordt van jouw boze houding. Hij is niet boos op jou, hij is niet eigenwijs of stout, maar hij snapt je gewoon niet. En vervolgens krijgt hij weer een tik..

 

Door te grommen wil je hond afstand. Als je dit grommen bestraft zal hij misschien wel leren dat je maar beter niet kunt grommen want dan krijg je een tik. Het probleem is alleen dat hij nog steeds afstand wil! Dus in plaats van grommen zal hij misschien gaan happen. 

 

Misschien kun je wat meer dingen belonen die je wel wilt zien. Bijten in een speeltje = blije baas! Hondjes uit elkaar halen en als ze ieder hun eigen gang gaan even wat belonende rustige woorden. Wordt er gegromd: Zie dit als een teken dat je hondje onzeker van je wordt en bestraf het niet. In plaats van straffen ga je bijvoorbeeld een paar stappen opzij en dan roep je je hondje bij je. Als hij dan bij je komt, belonen met je stem en geruststellen. 

(je beloond dan het bij je komen - niet het grommen.)

 

Sorry het is een heel verhaal geworden, maar ik denk dat je iets te streng bent. ;)

 

Gr. Alexandra

 

 

 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Hallo esther,
 
Natuurlijk neem ik tijd om de vragen lijst in te vullen alles voor me honden.
 
- hoe grijp je in als ze op elkaar rijden? Dan laat ik merken dat het niet mag en dan geef ik ze een tik. En haal ik ze uit elkaar.
Een tik of andere fysieke correctie gaat er voor zorgen dat de honden meer op hun hoede zijn. Het is de bedoeling dat jullie als bazen zorgen voor rust en stabiliteit in huis. Door een tik te geven zorg je juist voor het tegenovergestelde. Ik grijp in d.m.v. hond eraf roepen die aan het rijden is. Zonder iets te zeggen gewoon eraf halen. Doet de hond het daarna direct weer? Dan weer eraf halen zonder woorden/boosheid. Ik pak de hond via de halsband vast. Gaat de hond direct voor een 3de keer weer door? Dan er weer afhalen en begeleiden richting de bench. De bench wordt geen strafplek maar een rustplek. Het verschil met wat je nu doet is dat je niet boos wordt. Nu wordt je nog wel boos en dit werkt nu averechts.

- wat doe apart met hun? ik lees al niets omdat ze anders het huis afbreken. Ben je met meerdere mensen in huis? Ik doe eigenlijk niks apart van af het begin al niet.  En lopen hier 6 mensen rond in huis. Waarvan 3 op een lijn. 2 die niet veel er over zeggen en 1 die alles toe laat.
- hoe geef je Lucky op zijn kop?  Als hij gromt dan zeg ik dat het niet mag en geef een tik. En stop hem in de banche. Als hij op rambo rijd dan zeg ik dat rambo niet wil en dat het niet hoort. En geef hem en tik. De tik heb ik eerder al uitgelegd.
- als hij gaat grommen wat doe je dan? Dit staat in de vraag hier boven ;-)
- hebben ze een eigen slaapplek in huis? Nee dat hebben ze niet. Ze slapen samen in de banche want aks ze los slapen dan gaan ze snachts dingen kapot maken. En als iemand gaat plassen dan beginnen ze te blaffen en gaan dan weer moeilijk slapen. 
Ik zou gaan zorgen voor 2 benches. Elk een aparte slaapplek en zo ga je hun al wat scheiden. Je kan dan later ook de 1 in de bench doen en met de ander buitenshuis wat doen.
- weet je wat er in hun lijfgebeurd op het moment van vechten? Ik weet niet wat er gebeurt in hun lijf als ze vechten wist ik het maar. Door het gevecht wordt er een stress hormoon aangemaakt, cortisol genoemd en dit stijgt heel snel in hun lijf, alleen daalt heel erg langzaam. Ik ga nog even een link erbij zetten hoe opgestapelde stress werkt.
- geef je ze ook geestelijke activiteiten te doen? En wat houd dat in hahaha ik ben niet zo goed in moeilijke woorden. Anderen hebben al genoemd bv. hersenwerk.
  
Ik hoop dat ik zo voldende info heb gegeven zo niet vragen mag altijd. Ik reageer zo snel mogelijk. "
 

 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

De link over opgestapelde stress is: https://www.youtube.com/watch?v=IFGIRPAWcSM&list=PL7kSQ4pRRYOsfy6cK6azZUN4VDYB6k3-X

 

En Lucky gaat grommen omdat hij zich bedreigd voelt door de straf die hij ontvangt. Het is te hard en daardoor schiet hij in de verdediging. Als je hier niet goed mee om gaat dan gaat hij niet meer grommen maar meteen snappen en later gaat hij bijten.

 

Stop met hard straffen en ga eens een ander kant van het opvoeden in zodat je door milder met ze om gaat, toch minder gevechten gaan komen.

honden page profiel carolacarola

Hallo iedereen.

Ik ga jullie advies oppakken.

En ga ze iets milder aanpakken

En meer scheiden houden.

Ik laat over een paar weken weten hoe het gaat en wat ze doen. 

 

Dank jullie wel!!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Goedzo Carola, beter voorkomen dan de honden in de fout te laten gaan, en goed begeleiden.

 

Als je wilt hou ons op de hoogte.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Hallo renate en dogmaster,

 

Ik haal ze altijd uit elkaar als ik iets zie wat niet thuis hoord, natuurlijk zie ik niet alles (helaas).

Er lopen hier thuis meerdere mensen rond. Me vriend en me ma en ik zitten op 1 lijn met straf geven. 2 in huis kijken niet zo nouw en geven wel op ziin kop als iets niet mag. Me zusje daar in tegen kijkt er bijna niet naar en van haar mogen ze heel veel. ( ook al op aan gesproken) 

Gelukkig gaan ze wel steeds beter luisteren naar me ook al lopen er andere rond. En idd rambo is langzamer met eten dan lucky. Ik heb hem geleerd dat hij moet gaan zitten tot dat rambo klaar is. (Op afstand natuurlijk) dan gaan ze samen naar buiten. Dat gaat allemaal goed. Als ze iets doen wat niet mag. Neem ik ze mee naar de plek (onderdeel) waar het gebeurt is en maak ik hem duidelijk dat het niet mag. Zeg dan lucky dat mag niet en krijgt die een tik op zijn neusje. Als die begint te grommen beland die regelrecht in de banche en laat hem dan ook merken dat ik daar niet vrolijk van wordt. Dan krijgt die meestal geen tik . Wie hem voor straf in de banche doet laat hem er altijd zelf uit na 5 minutenongeveer. En zeggen dat die niet hoeft te grommen. Apart iets doen zou wel moeten lukken.. want ze doen alles samen helaas heb ik niet altijd zicht op ze omdat ik een 40uren werk week heb(soms meer) maar als ik thuis ben besteeds ik wel veel aandacht aan ze. Geef ze ook altijd zelf eten. En een bot daar mochen ze alleen mee spelen als ik of me vriend in de buurt is die op kan letten. "

 



Ik heb de indruk dat je nogal graag tikt, dat kan best minder. Een hond opvoeden is 95% belonen en 5% straf. Beloon goed gedrag, negeer slecht gedrag door af te leiden met iets anders.
De bench is een veilige plaats voor de hond, zijn slaapruimte, jij straft hem ermee, niet doen, meestal ben je toch te laat met straffen en snapt hij niet waarom hij in de bench wordt gestuurd en nog een tik krijgt ook.
Ze hebben elk hun slaapplekje nodig waar ze, apart van elkaar, de rust kunnen opzoeken.
Als ze iets doen wat niet mag en je moet ze terug meenemen naar de plek waar het gebeurd is, ben je te laat met straffen, het moet op het moment zelf gebeuren, niet erna.
Ik raad je aan meer boeken te lezen over de psychologie (een goed boek is : de psychologie van de hond van Stanley Coren) van de hond, zodat je inzicht krijgt in de werking van een hondengeest.

Succes

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

@dirk  vind het niet erg dat je mijn naam aanhaalt ,maar volgens mij zitten wij al op 1 lijn

 

groet dogmaster

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

@dogmaster O-)

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" @dogmaster O-) "

 

 

 

Volgende forumvraag: Wandelmaatje gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^