jeuk oren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nienke (Gast)

Goedemorgen,   graag zou ik jullie advies willen hebben! Wij hebben een Jack russel ( 6 jaar oud ) en een chihauhua-boomer 1,5 jaar oud. Ze hebben al lange tijd last van oren. Krabben, met hoofd schudden, vieze gele stinkende oorsmeer en wanneer ze krabben piepen omdat het pijn doet. We zijn nu 4x bij de dierenarts geweest en de volgende medicijnen hebben ze gehad:   -Monoclean oorreiniger -Prednoral 5mg -Auribiotic 50 ml oorzalf -Stronghold tubes in nek tegen oormijt, vlooien, wormen -Surolan zalf tegen schimmels ( gebruiken ze nu 3 dagen)   En ik heb het idee dat dit alleen maar erger wordt. De jeuk wordt laatste dagen erger en er komt steeds meer geel oorsmeer uit.   We zijn nu bij 2 dierenartsen geweest en wordt zo langzamerhand een beetje wanhopig. Ik wil niet dat mn beestjes pijn hebben en gek worden van het krabben.   Hebben jullie enig idee wat dit zou kunnen zijn?

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Ik ben niet echt medisch aangelegd maar bij deze een upje voor je.
Er is vast wel iemand met tips ;-)

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Hebben ze het beide? Krijgen ze beide het zelfde eten? Volgens mij kunnen oorproblemen ook bij het soort voer liggen..

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

K zou zeggen dat het oormijt is maar daar hadden jullie al een zalfje voor meegekregen anders misschien een ontsteking

nienke (Gast)

Ja klopt ze hebben het allebei.  Ze krijgen eigenlijk altijd dit voer, zouden ze er nu ineens allebei tegelijk allergisch voor kunnen zijn? lijkt me namelijk heel toevallig.. De dierenarts dacht eerst ook aan een voedselallergie, maar omdat ze het allebei hebben en  tegelijkertijd is het onwaarschijnlijk.   Hoelang zou het duren voordat de zalf begint te werken? we hebben de pipetjes tegen oormijt 1,5 week geleden gegeven en gisteren weer. zou nu toch beter moeten zijn?   ik snap er helemaal niks van :)

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik heb verder geen ervaring met oormijt. Maar wat je beschrijft lijkt er echt super erg op. De hond van mijn schoonouders had ook oormijt die hebben geloof ik 2weken lang vrij diep in het oor moeten zalfen 

 

beterschap voor je hondje (:

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Vaak liggen dit soort problemen in de voeding. Oorontstekingen, anaalklierproblemen,

huid- en darmaandoeningen, diarree, overgeven, tandsteen : vaak hebben deze problemen hun oorsprong in voeding, in graan (rijst) of gevogelte. Dierenartsen verkopen meestal zelf voer waar graan in zit en houden zo de problemen in stand, terwijl ze alles bestrijden met chemie. Dus onderdrukken ze de symptomen en doen vaak niets aan de oorzaak. Daar ze het allebei hebben is het misschien toch zo dat het door de voeding komt. Ze krijgen beiden toch hetzelfde voer? Een pup kan al een voedselallergie hebben, maar er zijn honden die het pas na jaren krijgen. Een allergie bouwt zich op. Een terrier, die ik ken, kreeg  pas na zeven jaar een huidprobleem en de dierenarts schreef het niet toe aan zijn eigen voeding, wat wel zo was !

 

 

 

nienke (Gast)

een voedselallergie zou inderdaad kunnen, maar ik vind het heel vreemd dat bij allebei dit precies op hetzelfde moment ontstaan is. Dezelfde week ( lijkt me dus toch erg onlogisch)   ik denk toch eerder aan oormijt of een andere allergie, maar dan zou het met de zalf en pipetjes toch beter moeten worden... zijn er nog andere opties waar dit door kan komen?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ja klopt ze hebben het allebei.  Ze krijgen eigenlijk altijd dit voer, zouden ze er nu ineens allebei tegelijk allergisch voor kunnen zijn? lijkt me namelijk heel toevallig.. De dierenarts dacht eerst ook aan een voedselallergie, maar omdat ze het allebei hebben en  tegelijkertijd is het onwaarschijnlijk.

 

Hoelang zou het duren voordat de zalf begint te werken? we hebben de pipetjes tegen oormijt 1,5 week geleden gegeven en gisteren weer. zou nu toch beter moeten zijn?

 

ik snap er helemaal niks van <img class="/> "


Wie heeft je het advies gegeven om 2x in 1,5 week tijd beide honden te behandelen met stronghold? Dit mag alleen maar om de 4 weken omdat het gif is dat in de bloedbaan van je hond terecht komt..

Is er goed in de oren gekeken? Was er wat te zien behalve vieze oren?
Waarom heb je geen Otiderm gekregen? En hebben je honden nog andere klachten? Wat is de kleur van de liezen? Elders jeuk? Vieze ogen? Diarree? Spugen? Warmer aanvoelen? Anaalklier problemen? Etc etc.

Welke voeding krijgen je honden? Welke rassen zijn het? Hebben ze veel haren in de oren? Zijn die haren net geplukt? Hadden ze gezwommen of gedouched?

honden page profiel MarijkeMarijke

Als je er niet uitkomt met een gewone dierenarts laat je dan doorverwijzen naar een specialist. Gehoorschade ligt op de loer.

Ik denk niet dat het door het voer komt, maar misschien wel in stand wordt gehouden door een verminderde weerstand. Als het oormijt is, moet je er echt bovenop zitten. Het kan nl. erg lang duren voordat het echt weg is.

Je kunt, wanneer je huiverig bent voor het gebruik van de giftige reguliere middelen, een goede homeopaat/holist raadplegen.

Denk ook aan dekentjes, mandjes e.d. waar de honden in liggen. Contact besmetting is mogelijk.

Oormijt die niet of onvoldoende behandeld wordt kan veel schade aanrichten, maar sommige medicijnen ook. Vaak zit er een pesticide in wat ook niet goed is.

nienke (Gast)

 de dierenarts heeft mij verteld dat ik dit 2 keer moest geven. na 1,5 week nog 1 keer. ( ik vond het ook vreemd en heb haar echt meerdere keren gevraagd of dit de bedoeling was).   er is niet meer in de oren gekeken. Ze zei dat het zo overduidelijk oormijt moest zijn omdat ze deze klachten hadden.  de Jack russel heeft ook veel jeuk bij de liezen idd, erg rood en op sommige plekjes een wondje. Ook bijt hij veel in zijn voorpootjes. verder zie ik geen problemen/ klachten.   ze krijgen Bonzo eten ( voor de kleine hond met rund erdoor) verder krijgen ze bonzo kluifjes koekjes, een dental stick en soms een tarwe koekje. De ene hond is een jack russel en de ander een chihauhua- boomer.  Ze hebben haast geen haar in het oor, wel grote hoge oortjes :)  ze zijn niet net geplukt en hebben ook niet gezwommen of gedouched.   Ik hoop dat ik je nu meer informatie heb kunnen geven:)

nienke (Gast)

klopt Marijke, ik heb alle mandjes gewassen, zelf de hele bank :) alles stofgezogen en gedweild.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als ik lees wat je honden te eten krijgen en dat de JR rode huid heeft in de liezen, jeuk en in de voorpootjes bijt, dan denk ik dat je heel veel winst kunt gaan halen in het overzetten naar betere voeding.

Sowieso zonder graan.

 

Verder is het advies van de stronghold erg apart, zoveel in zo'n korte tijd.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heb je ook nog andere huisdieren? 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  de dierenarts heeft mij verteld dat ik dit 2 keer moest geven. na 1,5 week nog 1 keer. ( ik vond het ook vreemd en heb haar echt meerdere keren gevraagd of dit de bedoeling was).

 

er is niet meer in de oren gekeken. Ze zei dat het zo overduidelijk oormijt moest zijn omdat ze deze klachten hadden.  de Jack russel heeft ook veel jeuk bij de liezen idd, erg rood en op sommige plekjes een wondje. Ook bijt hij veel in zijn voorpootjes. verder zie ik geen problemen/ klachten.

 

ze krijgen Bonzo eten ( voor de kleine hond met rund erdoor) verder krijgen ze bonzo kluifjes koekjes, een dental stick en soms een tarwe koekje. De ene hond is een jack russel en de ander een chihauhua- boomer.  Ze hebben haast geen haar in het oor, wel grote hoge oortjes <img class="/>  ze zijn niet net geplukt en hebben ook niet gezwommen of gedouched.

 

Ik hoop dat ik je nu meer informatie heb kunnen geven<img class="/> "


Dit is 99% zeker een allergie. De liezen, de poten en de oren verduidelijken dit namelijk. Het is niet zo vreemd dat je da hier niet (meer) aan denkt omdat dierenartsen zeer weinig informatie over voeding krijgen in de opleiding. Hun informatie komt dus vooral van verkopers van bijvoorbeeld Royal Canin en is dus niet 100% juist.

Een goede voeding voor de hond is een voeding met veel vlees, geen graan, zo min mogelijk chemische toevoegingen en geen toegevoegd zout/suiker. Op www.voerwijzer.com kun je heel veel info vinden over diverse brokken en kvv (rauwe voeding). Ook vind je artikelen over waar je een goede voeding aan herkent en waarom dat dan goede voeding is.

De voeding die je nu hebt bevat oa veel graan, chemie en zout. Het is dus helaas niet een goede brok voor een hond. Hierdoor verzwakt uiteindelijk ook de weerstand en komen allergiƫn sneller tot uiting.

Ik persoonlijk zou gaan voor een goede brok zonder granen, zonder kip en zonder rund (omdat dat de meest voorkomende allergiƫn zijn). Neem bijvoorbeeld Orijen 6 fish of Fish4dogs en geef ze 100% vis snacks (bijvoorbeeld ook van het merk Fish4dogs).

Ik ben me bewust dat ik je duurdere brokken aanraad, maar als je het verschil ziet bij je honden en je ziet de kosten van de dierenarts verminderen, dan is het je echt wel waard ;-)

Verwacht overigens niet binnen 1 dag wonderen. Het is een proces dat gerust 2 tot 7 maanden kan duren (vooral bij de hond van 6 jaar kan het echt 6 maanden duren voordat de afvalstoffen van Bonzo zijn/haar lijfje uit is).
In het begin kunnen de klachten ook tijdelijk verergeren of andere klachten ontstaan. Hou dan toch minimaal 2 maanden vol en geef ze behalve de brokken en de snacks die qua diersoorten bij het brok passen, niets anders.
Dit proces noemen ze ontgiften en hoort er bij.

Overigens zou ik in deze situatie niet in 1x op rauwe voeding gaan als je dat zou willen. Ik zou eerst voor een betere brok gaan en als je dan op rauwe voeding wilt, kun je nadat de klachten tot rust gekomen zijn, rustig aan rauwe voeding dagen proberen.

nienke (Gast)

Bedankt voor je antwoord ! ik ga zeker opzoek naar andere brokken. de prijs maakt me niet uit, ik wil zo graag dat ze zich beter gaan voelen! kan ik de brokken halen bij een gewone dierenwinkel?   verder moeten het helaas wel brokken blijven. De jack russel lust niks wat zacht is. Dus vlees hebben we geprobeerd, maar wil hij echt niet eten. Maakt niet uit welk soort, welke smaak.. het moet hard zijn :)!   ik heb voor morgen toch maar weer een afspraak bij de dierenarts gemaakt.. om te kijken of ze echt niets kunnen vinden ( ik moet toch iets, wanhopig :) ) . Maar jullie raden af om dus daar de brokken te kopen? ze vertelden mij namelijk dat dit voer volgens mij 75 euro kost per 10 kilo en moest uitwijzen of ze allergisch zijn voor dit voer.    

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Bedankt voor je antwoord ! ik ga zeker opzoek naar andere brokken. de prijs maakt me niet uit, ik wil zo graag dat ze zich beter gaan voelen! kan ik de brokken halen bij een gewone dierenwinkel?

 

verder moeten het helaas wel brokken blijven. De jack russel lust niks wat zacht is. Dus vlees hebben we geprobeerd, maar wil hij echt niet eten. Maakt niet uit welk soort, welke smaak.. het moet hard zijn <img class="/>!

 

ik heb voor morgen toch maar weer een afspraak bij de dierenarts gemaakt.. om te kijken of ze echt niets kunnen vinden ( ik moet toch iets, wanhopig <img class="/> ) . Maar jullie raden af om dus daar de brokken te kopen? ze vertelden mij namelijk dat dit voer volgens mij 75 euro kost per 10 kilo en moest uitwijzen of ze allergisch zijn voor dit voer.

 

  "


Ik raad het idd af. Je hebt 2 soorten van RC die dierenartsen adviseren, maar veel honden reageren daar alsnog op omdat niet alles verwerkt is tot kleine eiwitten (dat is de bedoeling van die RC brokken) en je nogsteeds te maken hebt met weinig vlees en wel chemische toevoegingen (oa houdbaarheidsmiddelen).

Ik weet niet waar je woont, maar soms vind je Orijen in de winkel. Fish4dogs ben ik nog nooit in een winkel tegen gekomen.

Orijen kun je kopen via:
zooplus.nl
ellensdierenwinkel.nl
de-welpenhoeve.nl

Fish4dogs kun je kopen via:
ellensdierenwinkel.nl

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Stop met oorclainer en andere chemise middelen! Dat zijn juist de boosdoeners!
Hier hetzelfde probleem gehad!
Wij dachten ook goed te doen aan oorclainers, maar het werd van kwaad tot erger! De dierenarts ging een symptoom bestrijden maar keek niet naar de oorzaak van het symptoom.
Na een jaar gesukkeld te hebben met de oren, zijn we naar een andere dierenarts gegaan. Meteen wees hij erop dat we moesten stoppen met de oorclainer. Dit zou de huid uitdrogen en de jeuk word hierdoor juist erger.
De jeuk is een symptoom van iets, en volgens de dierenarts zou er iets in het imuunsysteem niet goed zijn. Een goed imuunsysteem heeft goede voedings stoffen nodig, en dus werd er een voedings stof gemist! Wat hij veel ziet bij honden is dat ze te weinig vis krijgen. Aangezien sem geen vis lust hebben wij visolie voor hem! En sinds hij visolie gebruikt heeft hij weinig last van jeukende oren! Want het was heftig! Hij krapte tot het bloede, liep altijd met een schuin oor. En zielig kijken natuurlijk!
Echt ik advizeer je om te stoppen met clainers! Ook de andere dingen die je er voor gebruikte!
Want dit maakt het echt van kwaad tot erger!
Neem anders even contact op met mijn dierenarts, any animal te heiloo. Zij zijn erg gespecialiseerd in dit soort dingen!

honden page profiel MarijkeMarijke

" Als ik lees wat je honden te eten krijgen en dat de JR rode huid heeft in de liezen, jeuk en in de voorpootjes bijt, dan denk ik dat je heel veel winst kunt gaan halen in het overzetten naar betere voeding.
Sowieso zonder graan.
 
Verder is het advies van de stronghold erg apart, zoveel in zo'n korte tijd. "

 Hier ben ik het mee eens. Dentastix wordt hier niet goed verdragen. Ik heb een hond gehad met ook: rode liezen, jeuk aan de pootjes en... oormijten! Op de reguliere manier kwamen de klachten steeds terug. (Het bleek gelinkt te zijn aan een post vaccinaal syndroom). Er was ook o.a. hooikoortsallergie in het spel.

Probeer een holistisch dierenarts te vinden en ga daar naartoe.

Regulier zit je op de goede weg, maar waarschijnlijk is er meer aan de hand dan alleen de oormijt. Strongholt is chemisch. Probeer tegen vlooien over te stappen op cd vet of Ecostyle.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"  Hier ben ik het mee eens. Dentastix wordt hier niet goed verdragen. Ik heb een hond gehad met ook: rode liezen, jeuk aan de pootjes en... oormijten! Op de reguliere manier kwamen de klachten steeds terug. (Het bleek gelinkt te zijn aan een post vaccinaal syndroom). Er was ook o.a. hooikoortsallergie in het spel.
Probeer een holistisch dierenarts te vinden en ga daar naartoe.
Regulier zit je op de goede weg, maar waarschijnlijk is er meer aan de hand dan alleen de oormijt. Strongholt is chemisch. Probeer tegen vlooien over te stappen op cd vet of Ecostyle. "

 

Mijn hond had 2 jaar geleden heel veel rode huid, constant knabbelen aan de voorpootjes, volledige borst aflikken, met grote regelmaat pus uit de ogen etc.

Door alle graag te schrappen verdwenen die klachten.

Door zijn atopie is hij nog niet klachtenvrij, maar het scheelt zoveel om die granen weg te laten. En er is meer dan voldoende qua alternatief te geven.

Ga de verpakkingen maar eens lezen van alles wat je in huid hebt, hier komt alleen nog maar 100% vleesproduct binnen en geen toevoegingen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

De  brokken van de DA zijn erg duur, worden ingezet om een allergie op te sporen, het zgn. eliminatie dieet. Dit kan ook goedkoper en met gezondere brokken of vlees.

Ikzelf heb eerst Wolfsblut gevoerd, en tegenwoordig krijgt mijn hond Dog Lovers Gold Ocean, met alleen vis.

Dit kost € 54,50 per 13 kg, mijn Golden van 37 kg eet rond de 400 gram per dag.

In de dieetbrokken van Hill's en Royal Canin zitten veel overbodige stoffen, je hond krijgt er niks van maar zeker gezien de prijs zijn er veel geschiktere keuzes.

 

 

" Bedankt voor je antwoord ! ik ga zeker opzoek naar andere brokken. de prijs maakt me niet uit, ik wil zo graag dat ze zich beter gaan voelen! kan ik de brokken halen bij een gewone dierenwinkel?
 
verder moeten het helaas wel brokken blijven. De jack russel lust niks wat zacht is. Dus vlees hebben we geprobeerd, maar wil hij echt niet eten. Maakt niet uit welk soort, welke smaak.. het moet hard zijn :-)!
 
ik heb voor morgen toch maar weer een afspraak bij de dierenarts gemaakt.. om te kijken of ze echt niets kunnen vinden ( ik moet toch iets, wanhopig :-) ) . Maar jullie raden af om dus daar de brokken te kopen? ze vertelden mij namelijk dat dit voer volgens mij 75 euro kost per 10 kilo en moest uitwijzen of ze allergisch zijn voor dit voer.
 
  "

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ken het, wij hebben ooit zulk voer gekocht, maar je kunt ook eerst een merk zonder graan proberen.
Dit voer wordt verkocht als hypo allergeen, eiwitten zouden heel klein gemaakt zijn, zodat ze geen allergische reactie kunnen veroorzaken.
Mijn bezwaar is dat je dan nog niet weet waar je hond allergisch is.
En je hem niet altijd dit voer wilt geven.

nienke (Gast)

Bedankt voor alle reacties! ze zijn allebei van binnen en buiten weer helemaal nagekeken en niets wat lijkt op oormijt, vlooien wormen o.i.d. ..   nu inderdaad overgestapt op ander voer zonden granen en eens kijken hoe ze nu gaan reageren. ze vinden de brokjes in ieder geval ergggg lekker, scheelt dus weer ;)    

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dat je overstapt op granenvrije brokken is heel goed, maar ook de koekjes en kauwproducten zitten vaak vol graan, zout en chemie. 

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

Hoi Nienke. Wij hebben ook lang bij de da gelopen met Sira voor huidproblemen. Drie kuren en een vermoeide hond later nog geen verbetering. Op dit forum leggen we advies om naar een Holistisch Dierenarts te gaan en inderdaad is alles vergif voor je honden. Vlo en tekenspul, inentingen. Allemaal gif. Twee anti gif behandelingen en vitamines, vers Darf vlees later en Sira heeft geen hotspots meer, veel levendiger en het vers vlees vind ze geweldig. Ook ik heb nog geprobeerd met duurdere graanvrije brokken, maar ook hier zat rundvlees in en dat is een van de eerste dingen waar ze allergisch voor kunnen zijn. Ik geloof in de Holistisch Dierenarts als ik naar Sira kijk. Veel succes.

Volgende forumvraag: hond na steralisatie van de rel!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^