pH-waarde urine van Jet wéér te hoog...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

De pH waarde van de urine van Jet is weer veel te hoog.. Namelijk 8,5. En er was weer een klein beetje struviet te zien.

 

We hebben al een heel traject doorlopen: Klik

 

Jet heeft dus een hele tijd op Royal Canin Urinary S/O Small dog gestaan. Sinds 15 februari staat ze weer op Carnibest. Daarvoor 2 weken op Renske Vers. Dit (nog steeds) i.c.m. 2x daags 1 capsule Puur Cranberry Compleet en ik zorg ervoor dat ze minimaal 300 ml water binnen krijgt per dag. (50 ml per kilo lichaamsgewicht. Jet is 6 kilo)

 

Nu is mijn vraag of iemand nog wat tips voor mij heeft om de pH-waarde in de urine omlaag te krijgen..? Of maar weer gewoon de RC gaan voeren (krijgt ze dus weer sinds gisteren) omdat Jet erg snel een veel te hoge pH heeft en dan stuviet ontwikkeld. Nadeel van de RC is dat Jet er erg dik van wordt. (ook met maar minimaal voeren) Ze is net weer mooi afgevallen. Ze was een kilo zwaarder geworden... Bovendien staat er op de zak dat dit maar 6 maanden gegeven mag worden. Volgens RC zelf en de dierenarts, kan dit gewoon levenslang.

 

Op alleen KVV lijkt Jet het niet te redden qua energie niveau. Ze lijkt dan meer te verbruiken dan dat ze binnenkrijgt en wordt daardoor sloom en lusteloos. Maar wie weet komt dit wel doordat ze last van haar blaas heeft... Vandaar dat ik gisteren haar urine heb laten controleren, omdat ze weer wat sloom werd.

 

Ik zit te denken om morgen even wat ochtendurine langs te brengen. Gisteren was het 17.00u namelijk.

 

Het ging zo goed met d'r en nu weer dit... Alhoewel ze vandaag verder erg actief was.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Volgens mij had je hier meerdere topics over gehad? En was het elke keer zo dat Jet het heel goed deed op de speciale voeding van RC? Of vergis ik me nu met iemand anders?

Ik zou in ieder geval een voer geven waar mijn hond het goed op doet. Als dat een merk is wat misschien in de ogen van andere niet tot een goed voer hoort is dat voor mij geen probleem. Ik kijk namelijk liever naar mijn hond, en voer dan dus ook zonder schuldgevoel een brok waar ze het goed op doen.

 

Je hebt nu meerdere dingen geprobeerd, maar het blijkt voor Jet geen oplossing. Dan zou ik niet meer gaan rommelen, maar gewoon het voer geven waar ze het wel goed op doet.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Volgens mij had je hier meerdere topics over gehad? En was het elke keer zo dat Jet het heel goed deed op de speciale voeding van RC? Of vergis ik me nu met iemand anders? Ik zou in ieder geval een voer geven waar mijn hond het goed op doet. Als dat een merk is wat misschien in de ogen van andere niet tot een goed voer hoort is dat voor mij geen probleem. Ik kijk namelijk liever naar mijn hond, en voer dan dus ook zonder schuldgevoel een brok waar ze het goed op doen.
 
Je hebt nu meerdere dingen geprobeerd, maar het blijkt voor Jet geen oplossing. Dan zou ik niet meer gaan rommelen, maar gewoon het voer geven waar ze het wel goed op doet. "

 

Klopt, dat was ik. 

 

Het gaat mij ook zeker niet om de Royal Canin. Daar deed ze het vrij goed op. Behalve dus dat ze er dik van wordt... Zit er alleen een beetje mee dat er op de zak ten hoogste 6 maanden staat. Als ik de dierenarts moet geloven maakt dit niet uit. Maar dan vraag ik me af, waarom zetten ze dit erop..

honden page profiel LiekeLieke 3 doggies

Goh wat een gedoe met Jet, ik hoop dat jullie een oplossing zullen vinden ;) Mijn reu heeft er toen ik hem kreeg ook last van gehad, gelukkig bleek overstappen naar vers vlees voor hem wel afdoende te zijn. Ik kreeg toen trouwens van meerdere mensen het advies om de eerste tijd geen kvv met granen en of groenten te voeren omdat die de ph weer omhoog kunnen doen brengen. 

 

Geen idee of dit wat voor Jet is hoor, maar het schoot door mijn hoofd: Zal zij geen baat kunnen hebben aan uropet pasta om haar urine zuur te houden? Volgens mij kan je daarnaast je gewone voer blijven geven namelijk. Kwam namelijk o.a op barfplaats dit tegen:

 

http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=114031.0

 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Uro-Pet heb ik inderdaad ook al is voorbij zien komen..

 

Vanmorgen even de ochtendurine opgevangen. pH was nu 6. Soortelijk gewicht 1.040. Ze dacht op de refractometer wat kristallen te zien. Wordt nog even gebeld als ze het sediment onder de microscoop hebben bekeken. 

Volgende forumvraag: pas gesteriliseerde hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^