Heeft iemand tips of suggesties voor goede DA of kliniek omgeving Groningen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

Hallo allemaal, Omdat ik me zorgen maak om mijn hondje (zie andere topic "hondje lijkt fit maar valt erg af") wil ik graag naar een andere dierenarts voor een second opinion. Nu ben ik al bij verscheidene dierenartsen in Groningen geweest de afgelopen jaren en daardoor al wat meningen gevormd over diverse praktijken. En uiteraard hoor je in de wandelgangen ook wel eens wat over een dierenarts. Zelf ging ik daarom laatste tijd naar een dierenarts in Peize maar omdat ik nu dus een second opinion moet gaan doen zal ik een andere moeten zoeken. Is er iemand die ervaring heeft met dierenartspraktijken in de omgeving van Groningen en die mij wat kan aanbevelen? Of misschien tips waar ik op moet letten als ik een dierenarts bezoek? En verder vraag ik me eigenlijk ook af wat het verschil is tussen een dierenartspraktijk en een dierenkliniek? Groetjes Joyce

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik kom zelf al (ongeveer) 28 jaar bij dezelfde DA praktijk (vanaf de vestiging van deze DA in Roden). Deze is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote kliniek. Ze hebben 2 vestigingen, 1e oorspronkelijke vestiging in Roden en nu ook een nevenvestiging in Hoogkerk. Ze verzorgen 1 en 2 lijns consulten en doen ook second opinion op verwijzing van eigen DA en de meer specialistische consulten.

 

Diergeneeskundig Centrum Hopmans

 

Ik ben niet voor niets blijven hangen al die jaren, goede ervaring dus. 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Waar op te letten hangt af van je eigen persoonlijke motivaties en wensen.

 

Voor mij is van belang dat er voldoende expertise en ervaring in huis is om zo snel als mogelijk tot een diagnose en aanvullend behandelplan te komen. Liever 1x keer uitgebreid en goed dan 4 a 5 keer heen moeten sukkelen en weer huiswaarts zonder duidelijke diagnose of uitleg en wel een zak met pillen.

 

Prettig dat de medewerkers actueel bijgeschoold zijn en de onderzoek- en behandelmogelijkheden grotendeels binnenshuis (in de kliniek zelf) gedaan kunnen worden. Het liefst binnen korte termijn.

 

Verder vind ik ze hier erg prettig met de dieren en persoonlijk betrokken (staat ook hoog op mijn lijstje).

 

De punten die minder aansluiten zijn voor mij ook van minder groot belang.

 

 

 

 

 

 

Volgende forumvraag: Hond van 4 jaar met spondylose
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^