Ik wist niet wat ik zag!! Amerikaanse stafford dekreu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Wij wonen aan een uitrenzone en daardoor kennen vrijwel alle honden hier in de wijk en omgeving elkaar goed. Helaas zijn er drie honden in de buurt, die erg agressief zijn. Niet eens meer gewone angst, onzekerheid of dominantie, maar pure agressie (uiteraard is dat zo gegroeid). Alle drie zijn het Amerikaanse staffords; erg jammer, want veel mensen krijgen hierdoor veel vooroordelen. Terwijl het bij de honden gewoon een kwestie is van opvoeding en naar mij mening dus de schuld van de baasjes. Dit zijn ook mensen die de hond voor de show hebben, een 'kijk-mij-eens-stoer-zijn-hond' aan hun zijde. Arme honden..  
Het is helaas al vaak genoeg fout gegaan, waardoor er ook dieren/honden zijn doodgebeten overleden. Als ik ze zie, loop ik dus meestal de andere kant op. 

 

Maar nu kwam ik een van deze honden dus tegen op marktplaats!! Je hebt zo'n functie 'kijk in uw wijk' en ik dacht: goh wat grappig, ga eens kijken. En daar stond een van die honden dus! Zodra hij een reutje ziet is het "Killen en afmaken", niks meer en niks minder. En dan staat er bij de advertentie: Heel lief karakter, kan goed met kinderen en alle soorten dieren. 

 

Ik kan er echt niet bij dat mensen dit doen. Snap er niks van 

honden page profiel mistymisty 3 doggies

honden foto van misty

nou lekker is dat...

de vriend van mijn zus heeft ook 2 staffords die zijn echt enorm lief en enthousiast.

maar andere honden hoeven hun ook niets van te hebben.

ze zouden ze niet aanvallen maar lopen er wel met een grote boog omheen.

verder kan m'n zus er ook niet mee lopen want als ze eenmaal gaan dan gaan ze en stoppen ze niet meer haha.

maar ja zo komen honden dus in het asiel.

daar staan jammer genoeg super veel staffords op.

maar door dit soort atvertenties wordt het er niet beter op....

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Tja... marktplaats.

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Marktplaats.... Waar ze gratis dieren aanbieden... Ik vind dat werkelijk verschrikkelijk! 9 van de 10 dieren komt aan een verschrikkelijk eind of krijgt een verschrikkelijk leven. Wat betreft de Stefford... De meeste agressie bij die honden komt door de eigenaar en niƩt door de hond zelf.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik ben het met jullie eens hoor, dat dit soort dingen veel op marktplaats te vinden zijn. Deze hond wordt ook nog eens gratis aangeboden om te dekken. Dan ben ik dus bang dat er mensen zijn die denken: "Oh gratis? Nou dan laten we onze hond toch mooi door die hond dekken!" Nou dan weet je wel wat je krijgt.. als onervaren mensen zo'n pup krijgen, komen ze uiteindelijk in het asiel.

 

Maar nou moet ik aan de andere kant ook zeggen dat ik het niet perse de fout van marktplaats vind. Ik ben het ook niet met hun eens (ik ben het niet eens dat alle mensen zo makkelijk dieren te koop kunnen zetten), maar marktplaats is een plaats waar je dingen aan kunt bieden en kunt kopen. Wat ik erg vind is dat er mensen zijn die liegen en bedriegen en totaal niet geven om het leven van een dier, en daar marktplaats voor gebruiken (misbruiken!). Hoe halen mensen het in hun hoofd :S

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Zou je geen melding kunnen doen naar marktplaats toe, dat de advertentie misleidend is omdat die hond "die zo goed met kinderen en alle dieren gaat" jouw hond (of een ander die je kent) al een keer aangevallen heeft? Natuurlijk wel de waarheid vertellen, maar je snapt wat ik bedoel.

honden page profiel mistymisty 3 doggies

honden foto van misty

" Ik ben het met jullie eens hoor, dat dit soort dingen veel op marktplaats te vinden zijn. Deze hond wordt ook nog eens gratis aangeboden om te dekken. Dan ben ik dus bang dat er mensen zijn die denken: "Oh gratis? Nou dan laten we onze hond toch mooi door die hond dekken!" Nou dan weet je wel wat je krijgt.. als onervaren mensen zo'n pup krijgen, komen ze uiteindelijk in het asiel.
 
Maar nou moet ik aan de andere kant ook zeggen dat ik het niet perse de fout van marktplaats vind. Ik ben het ook niet met hun eens (ik ben het niet eens dat alle mensen zo makkelijk dieren te koop kunnen zetten), maar marktplaats is een plaats waar je dingen aan kunt bieden en kunt kopen. Wat ik erg vind is dat er mensen zijn die liegen en bedriegen en totaal niet geven om het leven van een dier, en daar marktplaats voor gebruiken (misbruiken!). Hoe halen mensen het in hun hoofd :S "

 met zo een agressieve vader krijg je misschien ook zulke pups.

karakter van ouders zit ook deels in de pup toch?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Deze honden staan erom bekend om hond-associaal te zijn, dus zo raar vind ik het niet, is iets raseigen en echte kenners weten dit en houden daar ook rekening mee.

Echter als de baasjes zelf zo achterlijk zijn dat ze dit niet kunnen voorkomen, dan moet iemand anders ingrypen door aangifte te doen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Helaas, wat komt er van die dieren terecht.

Van die marktplaats honden die er over tijdje wéér op staan.

En hoe ze eindigen is nog maar de vraag, ze kunnen het geluk hebben een goed baasje te vinden.

Maar de goede baasjes vinden zal wel tegenvallen, die kopen niet zo een hond van marktplaats.

Dus ze belanden in het asiel of bij de DA voor een spuit.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik ben het met je eens wat betreft, de advertentie om te vermelden dat de hond goed is met alle dieren. Niet dus. Sowieso ben ik er tegen om dekreuen aan te bieden op marktplaats. Maar om nu weer te horen dat het aan de opvoeding ligt, het zit in het ras zoals er meerdere rassen zijn die bij lange na niet altijd hond-sociaal zijn. Daar kan ik me behoorlijk over ergeren. Tuurlijk zijn er aso's die het leuk vinden dat hun hond zo in elkaar steekt. Maar scheer niet iedereen over één kam. Ik heb hier een reu met hetzelfde gedrag en ik doe er alles aan om het gedrag in te tomen. En ik vind het verschrikkelijk dat hij zo uitvalt tegen elke hond. En ja, die vermelde dekreu op marktplaats die is waarschijnlijk wel superlief voor het gezin en kinderen.

honden page profiel Daddy & AylaDaddy & Ayla 3 doggies

honden foto van Daddy & Ayla

" Terwijl het bij de honden gewoon een kwestie is van opvoeding en naar mij mening dus de schuld van de baasjes."

 

Oh ik word zo moe van dit soort opmerkingen. 

Wat een onwetendheid. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"  
Oh ik word zo moe van dit soort opmerkingen. 
Wat een onwetendheid.  "

 

X2

 

Enige kennis van de rastypische eigenschappen is duidelijk weer teveel gevraagd en dus roepen we maar weer eens iets..... 

 

MP, 10000 top dekreuen en ten alle tijden beschikbaar, jammer dat de meeste totaal niet weten wat ze aanbieden en wat een geschikte teef zou moeten zijn. 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
Oh ik word zo moe van dit soort opmerkingen. 
Wat een onwetendheid.  "

 

Sorry?

 

Ik vind het lekker makkelijk dat mensen veel dingen op het ras schuiven. Natuurlijk is het ene ras sterker dan het ander en zijn er moeilijke punten. Maar een goed baasje kiest bewust voor het ras, werkt ermee en geeft de hond de behoefte die de hond/het ras nodig heeft. Daar kom je al een heel eind mee. Dat wilt niet zeggen dat ze met iedere hond op kunnen schieten, maar een baasje dat betrokken is bij z'n hond, kan dit zelf goed inschatten wat wel en niet kan. 

 

Al deze drie honden zijn bij mensen terecht gekomen die de hond voor de show hebben "kijk mij eens stoer wezen". Ze krijgen geen uitdaging, geen beweging, laat staan enige opvoeding. Ze zijn ook alle drie zo gegroeid. In het begin ging het prima met andere honden, maar als ze geen grenzen mee krijgen verleggen ze hun grenzen (zeker dit ras) en eindig je dus met een hond die alles dood wilt maken wat hij buiten maar tegen komt. En dan overdrijf ik echt niet. Dit is echt niet in een maand gebeurt, maar daar is zeker een jaar overheen gegaan. En dat vind ik gewoon zonde, want hier ligt het wel degelijk aan de opvoeding. Als de hond lekker met een andere hond aan het spelen is en op een gegeven moment verandert hij het leuke spel naar opjagen en daar wordt niks van gezegd.. iedere keer ging de hond een stuk verder. De baas vond het allemaal wel leuk om te zien 'dat zijn hond de baas wilde zijn, hij is toch sterker'. 

 

Ik ken genoeg mensen met een amerikaanse stafford die wel normaal met hun honden omgaan, en dit zijn heel lieve honden. Niet iedere stafford kan met alle honden en katten moeten ze ook niet tegenkomen, maar dat is vind ik een heel groot verschil met de honden die ik eerder beschreef. Ik vind het onwetendheid als mensen hun hond niet op kunnen voeden of daar niet eens de moeite voor nemen. En daarmee bedoel ik dus niet de mensen die een moeilijk opvoedbare hond hebben, maar daar wel alles voor doen. Die gevallen zijn er nou eenmaal.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
X2
 
Enige kennis van de rastypische eigenschappen is duidelijk weer teveel gevraagd en dus roepen we maar weer eens iets..... 
 
MP, 10000 top dekreuen en ten alle tijden beschikbaar, jammer dat de meeste totaal niet weten wat ze aanbieden en wat een geschikte teef zou moeten zijn.  "

 

Zeg dat maar eens tegen die mensen die hun hond hierdoor zijn verloren..

 

Is het niet het baasje dat geen enige kennis van het ras heeft? Want die laat z'n hond duidelijk in een loslaatgebied/buiten, onder het mom "als het vechten wordt, wint mijn hond toch wel". Geef z'n hond geen beweging en geen uitdaging. 

 

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"  
Oh ik word zo moe van dit soort opmerkingen. 
Wat een onwetendheid.  "

 Nou nou, wanneer je goed leest, bedoelt Maaike, dat het baasje moet weten dat de hond in de meeste gevallen niet los kan lopen...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Hopelijk gaat deze topic niet de richting uit waarvoor ik vrees ?

 

Maaike begrijp ik goed, maar ze schrijft het misschien niet goed.?

Stafford eigenaars zouden allemaal de specifieke karakter eigenschappen moeten kennen, dan zouden er veel,minder staffords in de asielen zitten. Goede info alvorens een dergelijk ras te kopen is zo belangrijk.  En dan die honden op MP zetten , nog meer onwetende baasjes ....een regelrechte ramp . 

Hond versus hond agressie ! Maar schatten met mensen . Ik kende niks van Staffords voor ik hier op forum kwam. Nu begrijp ik dat ze heel lieve honden zijn , maar dat hun gedrag pijlsnel kan veranderen naar andere honden toe, en dat ge de signalen tijdig  moet herkennen. 

 

En DAT is iets dat vele show mannekes niet weten, voor hen telt alleen het stoere van een Staff. 

 

Hoop dat ik hier niet tegen schenen heb gestampt. Ik bedoel het goed, denk niet dat de showmannekes hier op forum zitten schrijven 

thea (Gast)

dit type hond brengt teveel problemen in onze maatschappij en zou beter verboden kunnen worden vanwege de hoge heb factor voor labiele mannetjes die zich heel wat vinden met zo'n beestje

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Tsja.. ik vind dit een lastige. Ze staan er niet om bekend om zo hondsociaal te zijn inderdaad. Maar ik persoonlijk vind dat er daar wel grenzen aan mogen zitten. Ik vind honden die uitvallen, grommen en te keer gaan naar alles wat er een beetje als hond uit ziet en alles willen afmaken wat ze voor ogen komt niet meer vallen onder rasgebonden hond-agressie. Stel, dat onze Lady een rasechte staff zou zijn, met stamboom en alles er op en aan..dan zou ik er absoluut echt niet aan denken om met haar te fokken. Ik vind haar agressie buiten proportioneel en haar agressie heeft ook vooral te maken met haar instabiele en onzekere karakter.


Ik vraag me dus af hoe stabiel zo'n hond dan is. Moeilijk om daar vanaf achter een pc over te oordelen.


Ik hoop dat mijn tekst een beetje duidelijk overkomt.. Maar ik bedoel dus te zeggen, ja, een stafford is vaak minder sociaal naar andere honden..en nee, dat hoeft geen belemmering te zijn om er mee te fokken. Maar als de agressie buitenproportioneel is en de hond een instabiel karakter heeft.. dan zou ik het persoonlijk nooit doen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ahhh maar gelukkig hebben we gast Thea die het wel mooi weet allemaal ;-)

een dekreu die niet goed met andere honden kan, is nogal wiedes bij een stafford...
ook dat ze vroeger lief waren, als jonkie kunnen ze vaak nog goed met andere honden...
dus dat die intolerantie met leeftijd groeit, ook niet gek...heeft weinig met opvoeden of baasje te maken...

maargoed, ik snap je gefrons opzich wel als je dan die advertentie tegen komt..
een hoop willen gewoon even cashen uit hun reu, dus dan wordt ie maar dekreu

verdere ras discussie hier, blijf ik mooi even uit, vandaag even niet :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Hopelijk gaat deze topic niet de richting uit waarvoor ik vrees ?
 
Maaike begrijp ik goed, maar ze schrijft het misschien niet goed.?
Stafford eigenaars zouden allemaal de specifieke karakter eigenschappen moeten kennen, dan zouden er veel,minder staffords in de asielen zitten. Goede info alvorens een dergelijk ras te kopen is zo belangrijk.  En dan die honden op MP zetten , nog meer onwetende baasjes ....een regelrechte ramp . 
Hond versus hond agressie ! Maar schatten met mensen . Ik kende niks van Staffords voor ik hier op forum kwam. Nu begrijp ik dat ze heel lieve honden zijn , maar dat hun gedrag pijlsnel kan veranderen naar andere honden toe, en dat ge de signalen tijdig  moet herkennen. 
 
En DAT is iets dat vele show mannekes niet weten, voor hen telt alleen het stoere van een Staff. 
 
Hoop dat ik hier niet tegen schenen heb gestampt. Ik bedoel het goed, denk niet dat de showmannekes hier op forum zitten schrijven  "

 Helemaal eens!

Zo lang ze door slechte fokkers verkocht worden (op o.a marktplaats) aan mensen die ze kopen voor hun lieve uiterlijk, krijg je problemen. Eigenlijk zou elke fokker moeten kijken aan wie ze hun hond verkopen. Is deze baas geschikt voor deze hond, dan verkopen, anders niet. Helaas is een hond niets meer dan een commercieel product.

Het is zo jammer, het is zo een mooi ras en door onkunde komt dit ras steeds weer negatief in het nieuws, heel erg jammer.

Ik hoop dat er een hele goede wetgeving komt op het verkopen en fokken van dieren. Verkoop niet meer via commerciële verkoop sites of dierenwinkels. Niet meer dan bvb 2 rasssen per fokker en niet meer dan een x aantal nesten per fokker per jaar.

Zo krijgen broodfokkers geen kans en wellicht dat via goede fokkers honden alleen naar een baas gaan die liefde en kennis van het ras heeft.

En op HP, hebben we allemaal een ding gemeen, liefde voor onze honden! 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik denk dat het ook voor een groot deel opvoeding is. Er lopen bij ons op de uitlaatroute een hoop staffie's (ik denk de meerderheid wel van de rassen die er zijn) en ze zijn allemaal hond sociaal. Ik heb meerdere filmpjes op mijn telefoon staan dat mijn honden aan het spelen zijn met 3 staffie's (plus staffie's kruisingen) en dat gaat kei goed. Nog nooit iets mee gemaakt. Er zijn wel niet sociale honden maar ik heb daar nog geen staf tussen gezien.

1 staf die er rondloopt is wel altijd agressief geweest maar dat is opgehouden op het moment dat haar maatje overleden is. Nu is Donna is een superlieve hond die het wel laat merken als ze iets niet leuk vind maar ik heb haar nog nooit zien bijten, of een poging doen tot. Een aantal namen van staffie's +kruisingen hier in de buurt. Zoey, Luna, Donna, Django, Danger. 

Hoe de baasjes heten geen idee haha. Ik ken de meeste honden wel.

Ik vond dat dit ook even gezegd moest worden. Staffie's zijn niet per direct gemeen!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Gast Thea, wat zeg je nu?? 

 

Het grootste deel van de staffords en pitbulls, hebben een super baas, die heel verantwoordelijk met hun honden omgaat. 

Je je hebt hele foute bazen, maar moet een heel hondenras daar de dupe van worden??

 

Er was een fokverbod, is afgeschaft, weet je waarom? Omdat het aantal bijt incidenten niet verminderde.

Dat betekend dat ook andere honden en rassen bijten. Dat bijten iets is wat elke hond kan en kan leren, dat je als baas van wat voor hond dan ook op een verantwoorde manier met je hond om moet gaan.

 

Wist je dat de teckel op 1 staat wat betreft bijt incidenten naar mensen? Fokverbod voor teckels?

dd Weimaraner staat op 2, ook een fokverbod?? 

Jack russel staat heel hoog op bijt incidenten naar honden, ook een fokverbod? 

 

Nee weet je wat, voortaal is het enige ras wat gefokt mag worden de golden retriever, met al zijn gezondheids problemen. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Nou nou, wanneer je goed leest, bedoelt Maaike, dat het baasje moet weten dat de hond in de meeste gevallen niet los kan lopen... "

 Eens, een goede baas kent zijn hond en houd rekening met het karakter.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik ben ook zo'n onnozel mens die enkel sociale Staffies kent, variërend in de leeftijd van 9 maanden tot 12 jaar. ...en raar maar waar, dat zijn dan wel honden van "gewone" mensen (zoals ook de baasjes hier). M.a.w. mensen die de Stafford niet gaan opfokken tegen andere honden en er erg verantwoordelijk mee omgaan. Maar ze ook niet meteen elke hond laten mijden, want dan geef je een verkeerd signaal. Tibo is totaal gek van het ras, ziet hij er eentje wil hij er naartoe en dat gaat meer dan prima. Vraag wel altijd aan de baasjes of het kan of niet, want niet elke Stafford is ervan gediend dat er zo'n gekke Golden op hem afspringt.

 

En zoals iedereen ondertussen wel weet, houd ik me in het asiel met dit ras bezig, er zijn er zeker die andere honden niet ok vinden, maar ze gaan ze ook niet meteen aanvallen, eerder negeren. Wel zullen ze zich niet laten doen. Maar dan heb je er weer veel anderen die perfect sociaal zijn en zelfs in een hok zitten met een andere hond. Ik ben het echt zo beu dat deze honden steeds als zijnde agressief worden bestempeld...sommige lui die ik ermee zie lopen, ja die gaan totaal in de fout en zouden zelfs geen hond mogen hebben. Ik heb me zelf ook verdiept in het ras, wilde echt weten hoe ze in elkaar steken. Ik vind het gewoon geweldige honden mits de juiste opvoeding en verantwoordelijkheidszin.

 

En als je verdorie een hond hebt, van welk ras dan ook, die agressief is naar andere honden, dan blijf je toch weg van losloopgebieden en houdt je de hond aan de leiband. Zo simpel is het, maar neen, laat maar lopen en als er dan wat gebeurt, ach dan betaalt de hond de prijs wel met zijn leven  ik word er gewoon ziek van, de mentaliteit van mensen die zoveel verknoeien ! Want we kunnen er nog duizend keer over praten, het is en blijft de mens die verantwoordelijk is !

 

Dus gast Thea...ik denk dat er een ander ras is dat problemen veroorzaakt en zogezegd dan ook nog rede en verstand heeft..het rotste en gevaarlijkste ras op aarde en dat is DE MENS !

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

". Maar ze ook niet meteen elke hond laten mijden, want dan geef je een verkeerd signaal.
 
Tibo is totaal gek van het ras, ziet hij er eentje wil hij er naartoe en dat gaat meer dan prima. 
  "

 Hoezo verkeerd signaal? Ik mijd ook elke hond als ik met Luca aan de lijn loop. Juist een heel goed signaal. 

Ik vind het erg vervelend dat bazen hun honden aan elke anders hond laten snuffelen omdat een hond sociaal moet zijn. Ik leer mijn hond aan de lijn andere te negeren, als ik op straat loopt en ze wilt de staat op naar een andere hond, levens gevaarlijk. De honden die ik ken, die mag ze begroeten, de rest niet. 

Als ze los is een ander verhaal voor mij. 

 

Trouwens, mensen op straat die ik niet ken negeer ik ook, ook een verkeerd signaal? 

 

Ik vind het juist een verkeerd signaal dat je hond zomaar naar elke hond mag. Zo krijg je opdringerige honden die over al op duiken, ook al geven de andere honden aan het niet te willen.

Geen goed signaal.

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"  
Zeg dat maar eens tegen die mensen die hun hond hierdoor zijn verloren..
 
Is het niet het baasje dat geen enige kennis van het ras heeft? Want die laat z'n hond duidelijk in een loslaatgebied/buiten, onder het mom "als het vechten wordt, wint mijn hond toch wel". Geef z'n hond geen beweging en geen uitdaging. 
  "

 

Dat is niet hetgeen waarop ik reageerde, maar je stukje het ligt aan de opvoeding, daar word ik ondertussen niet goed van.

 

heb geen goed woord over voor mensen die een intolerante of agressieve hond los laten lopen, maar dat geld voor alle rassen. Vele staffords zijn geen honden voor losloop veldjes, iets wat ik mijn pupkopers heel duidelijk vermeld. Wil iemand dat wel neem dan een ander ras of ga ergens anders maar een pup kopen, want aan dat soort mensen verkoop ik niets.

 

Thea ooit van de RAD gehoord? Een verbod zorgt niet voor minder incidenten, wel voor onnodig veel dierenleed! Je laffe opmerkingen mag je voor je houden!

honden page profiel ..

honden foto van .

" Hopelijk gaat deze topic niet de richting uit waarvoor ik vrees ?
 
Maaike begrijp ik goed, maar ze schrijft het misschien niet goed.?
Stafford eigenaars zouden allemaal de specifieke karakter eigenschappen moeten kennen, dan zouden er veel,minder staffords in de asielen zitten. Goede info alvorens een dergelijk ras te kopen is zo belangrijk.  En dan die honden op MP zetten , nog meer onwetende baasjes ....een regelrechte ramp . 
Hond versus hond agressie ! Maar schatten met mensen . Ik kende niks van Staffords voor ik hier op forum kwam. Nu begrijp ik dat ze heel lieve honden zijn , maar dat hun gedrag pijlsnel kan veranderen naar andere honden toe, en dat ge de signalen tijdig  moet herkennen. 
 
En DAT is iets dat vele show mannekes niet weten, voor hen telt alleen het stoere van een Staff. 
 
Hoop dat ik hier niet tegen schenen heb gestampt. Ik bedoel het goed, denk niet dat de showmannekes hier op forum zitten schrijven  "

 

Dat is inderdaad precies wat ik bedoel. En dat vind ik juist zo zonde, want daar is de hond (en andere honden buiten) ook de dupe van. Ik vind dus ook dat als je uberhaupt aan een hond (en zeker zo'n ras) begint, je moet weten hoe je hiermee om moet gaan. Er zijn mensen die zo'n hond voor de show kopen en geen enkel verstand van hondengedrag hebben, laat staan van dit ras. En zij herkennen de signalen dus niet, sterker nog; ze lachen erom als zoiets gebeurt. "Jouw hond is echt een monster", wordt er dan lachend door z'n vrienden gezegd. Dat ik er niet om kan lachen, snappen zíj dan weer niet. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Tsja.. ik vind dit een lastige. Ze staan er niet om bekend om zo hondsociaal te zijn inderdaad. Maar ik persoonlijk vind dat er daar wel grenzen aan mogen zitten. Ik vind honden die uitvallen, grommen en te keer gaan naar alles wat er een beetje als hond uit ziet en alles willen afmaken wat ze voor ogen komt niet meer vallen onder rasgebonden hond-agressie. Stel, dat onze Lady een rasechte staff zou zijn, met stamboom en alles er op en aan..dan zou ik er absoluut echt niet aan denken om met haar te fokken. Ik vind haar agressie buiten proportioneel en haar agressie heeft ook vooral te maken met haar instabiele en onzekere karakter.


Ik vraag me dus af hoe stabiel zo'n hond dan is. Moeilijk om daar vanaf achter een pc over te oordelen.


Ik hoop dat mijn tekst een beetje duidelijk overkomt.. Maar ik bedoel dus te zeggen, ja, een stafford is vaak minder sociaal naar andere honden..en nee, dat hoeft geen belemmering te zijn om er mee te fokken. Maar als de agressie buitenproportioneel is en de hond een instabiel karakter heeft.. dan zou ik het persoonlijk nooit doen. "

 

Dat is precies wat ik bedoel! En ik inderdaad dus vind dat dit gedrag (wat véél verder gaat dan dominantie of gewoon agressief reageren) niet onder het ras te schuiven valt. Ik vind het ook niet nodig en zielig, dat er zo weinig met de hond wordt gedaan (op alle gebieden) dat dit soort gedrag ontstaat. Ik geloof zelf ook niet dat een hond puur vals wordt geboren. Daar zijn vast veel mensen het niet mee eens, maar echt pure agressie en alles dood willen maken vind ik totaal iets anders dan het gedrag dat past bij het ras. 

 

@Jeroen & Lola. Ik snap ook wel dat een pup of puber totaal iets anders is. Twee van deze honden kwamen al volwassen bij hun nieuwe baasje en waren redelijk tot goed sociaal. Deze baasjes hebben hun zelf lopen verpesten en op lopen focken. De derde toonde dit soort gedrag als pup al. Maar als er iemand voorbij liep en hij begon te grommen, moesten de baasjes lachen. Daar kan je naar mijn mening dan ook je vraagtekens bij zetten. 

 

Maar goed, het gaat mij niet om hoe het gedrag van een Amerikaanse stafford nou wel of niet moet zijn of wat wel of niet bij het ras past. Ik schrok er gewoon van, dat een hond die zo'n karakter heeft, op marktplaats wordt gezet als 'kan met alle dieren omgaan'. Oneerlijk en naar mijn mening ook gevaarlijk. Waarschijnlijk komen ook deze pups terecht bij mensen die er weinig van weten, met alle gevolgen van dien. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Op Marktplaats wordt zoveel gelogen. Al die mooie gezonde puppies ook , die dus helemaal niet zo gezond zijn ! Mijn hart gaat uit naar al die honden ook die er herplaatst worden, meestal zonder geldige reden. Want WAT is  een geldige reden om je dierbaarste vriend te herplaatsen ?  Maar zo ga ik wel off topic.  

De bedoeling van Maaike is juist gericht tegen onverantwoorde advertenties. Helaas. 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Er is trouwens tot nu toe maar 3 keer aangifte gedaan. De politie heeft meerdere malen aan andere slachtoffers ook gevraagd om aangifte te doen, maar dat is helaas nog niet gelukt. Het baasje(s) van de hond(en) heeft namelijk heel duidelijk gemaakt wat hij zou doen met andere gezinsleden en dieren als er aangifte gedaan wordt.. 

 

Hier in de gemeente heeft de politie 5 tot 6 aangiftes nodig om een verzoek bij de gemeente in te dienen tot een verzoek tot verplicht muilkorven. Of er moet een kind/mens gepakt worden, dan mogen ze wel direct ingrijpen. 
Tot die tijd komt de politie af en toe langs om te vragen of ze hun hond onder controle willen houden. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Koffiehoek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^