Ik wist niet wat ik zag!! Amerikaanse stafford dekreu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mistymisty 3 doggies

honden foto van misty

" Er is trouwens tot nu toe maar 3 keer aangifte gedaan. De politie heeft meerdere malen aan andere slachtoffers ook gevraagd om aangifte te doen, maar dat is helaas nog niet gelukt. Het baasje(s) van de hond(en) heeft namelijk heel duidelijk gemaakt wat hij zou doen met andere gezinsleden en dieren als er aangifte gedaan wordt.. 
 
Hier in de gemeente heeft de politie 5 tot 6 aangiftes nodig om een verzoek bij de gemeente in te dienen tot een verzoek tot verplicht muilkorven. Of er moet een kind/mens gepakt worden, dan mogen ze wel direct ingrijpen. Tot die tijd komt de politie af en toe langs om te vragen of ze hun hond onder controle willen houden.  "

 dat is dan weer jammer maar jullie hebben gedaan wat jullie konden.

misschien worden er nog meer aangifte gedaan.

verder ben ik maar voorzichtig met mn mening want zo te horen verschilt dat nogal... hihi

honden page profiel ..

honden foto van .

Mijn honden zijn gelukkig nog nooit gepakt :) Zodra ik ze zie, keer ik om ;) Ga dat risico niet meer lopen..

Maar ik vind het inderdaad wel heel sneu voor de mensen waarvan de honden operaties hebben moeten ondergaan of zijn overleden. Lijkt me vreselijk op die manier.. 

 

En ja jammer dat je inderdaad niet zo je mening neer kan zetten, of dat gevoel hebt. Ieder inderdaad z'n eigen mening, maar die van jou is echt niet meer of minder als dat van een ander hoor ;)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Tsja.. ik vind dit een lastige. Ze staan er niet om bekend om zo hondsociaal te zijn inderdaad. Maar ik persoonlijk vind dat er daar wel grenzen aan mogen zitten. Ik vind honden die uitvallen, grommen en te keer gaan naar alles wat er een beetje als hond uit ziet en alles willen afmaken wat ze voor ogen komt niet meer vallen onder rasgebonden hond-agressie. Stel, dat onze Lady een rasechte staff zou zijn, met stamboom en alles er op en aan..dan zou ik er absoluut echt niet aan denken om met haar te fokken. Ik vind haar agressie buiten proportioneel en haar agressie heeft ook vooral te maken met haar instabiele en onzekere karakter.


Ik vraag me dus af hoe stabiel zo'n hond dan is. Moeilijk om daar vanaf achter een pc over te oordelen.


Ik hoop dat mijn tekst een beetje duidelijk overkomt.. Maar ik bedoel dus te zeggen, ja, een stafford is vaak minder sociaal naar andere honden..en nee, dat hoeft geen belemmering te zijn om er mee te fokken. Maar als de agressie buitenproportioneel is en de hond een instabiel karakter heeft.. dan zou ik het persoonlijk nooit doen. "

 

Ik kan je hierin geheel volgen!

 

De intolerantie waar ik het steeds over heb, is idd iets heel anders als van die honden die naar alles uitvallen wat ze kunnen zien of ruiken. In mijn ogen zijn dat angst hazen die niet stabiel zijn en daar zou zeker niet mee gefokt mogen worden! Ook zullen dergelijke AST's niet een fci papiertje krijgen, want die zullen nooit de MAG test halen!

 

 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Even ontopic en niet ingaande op staffies eigenaars die weer eens op hun teentjes de trapt zijn.

Wie überhaupt een dekreu zoekt via marktplaats mag je toch al een slechte fokker noemen? Naar dat mensen met hun onwetendheid en trots zulke dingen doen.

honden page profiel Daddy & AylaDaddy & Ayla 3 doggies

honden foto van Daddy & Ayla

"  Eens, een goede baas kent zijn hond en houd rekening met het karakter. "

 



Eens, zo hoort het ook te zijn. Maar ik las toch echt in de openingspost dat Maaike zei dat het een hond is en blijft en het aan de opvoeding ligt. Het ligt niet aan de opvoeding maar aan de verantwoordelijkheid die desbetreffende baas mist... En t'ja, niet zo gek dat stafford eigenaren snel op hun tenen getrapt zijn, je wil niet weten hoe vaak "wij" te horen krijgen dat het ras verboden moet worden, dat het allemaal maar aan de opvoeding ligt etc... Ik ben hier eerder lid geweest onder een andere account en kreeg daar zelfs een opmerking op mijn foto topic dat zo'n hond als Daddy nooit hoort los te lopen "voor het geval dat".... Wellicht snap je nu mijn opvliegende reactie toen ik het zinnetje over opvoeding las.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Gast Thea, deze bijdrage voegt niet echt iets toe aan de discussie.

Hiervoor is de gastfunctie ook niet bedoeld, hierbij dus een oproep om een profiel aan te maken als je wilt meeforummen.

 

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  


Eens, zo hoort het ook te zijn.

Maar ik las toch echt in de openingspost dat Maaike zei dat het een hond is en blijft en het aan de opvoeding ligt.
Het ligt niet aan de opvoeding maar aan de verantwoordelijkheid die desbetreffende baas mist... En t'ja, niet zo gek dat stafford eigenaren snel op hun tenen getrapt zijn, je wil niet weten hoe vaak "wij" te horen krijgen dat het ras verboden moet worden, dat het allemaal maar aan de opvoeding ligt etc... Ik ben hier eerder lid geweest onder een andere account en kreeg daar zelfs een opmerking op mijn foto topic dat zo'n hond als Daddy nooit hoort los te lopen "voor het geval dat".... Wellicht snap je nu mijn opvliegende reactie toen ik het zinnetje over opvoeding las. "

 

Als ik jouw verhaal zo lees, doe jij toch ook iets aan opvoeding? Als jouw hond los kan, dan doe jij dus iets met hem en ben je met hem bezig. 
Waar ik op doelde, is dat er helaas dus baasjes zijn (in dit geval met een amerikaanse stafford) die totaal níks aan opvoeding doen. Want waarom zou je? Mocht er ooit iets misgaan, wint hun hond toch wel. En dat zegt meer over het baasje dan over de hond of het ras. Deze mensen hebben de hond naar mijn mening om de verkeerde reden. 

honden page profiel Daddy & AylaDaddy & Ayla 3 doggies

honden foto van Daddy & Ayla

"  

Als ik jouw verhaal zo lees, doe jij toch ook iets aan opvoeding? Als jouw hond los kan, dan doe jij dus iets met hem en ben je met hem bezig. Waar ik op doelde, is dat er helaas dus baasjes zijn (in dit geval met een amerikaanse stafford) die totaal níks aan opvoeding doen. Want waarom zou je? Mocht er ooit iets misgaan, wint hun hond toch wel. En dat zegt meer over het baasje dan over de hond of het ras. Deze mensen hebben de hond naar mijn mening om de verkeerde reden.  "

 



Dan heb ik het verkeerd begrepen.
Uiteraard doen we iets aan opvoeding, die van ons is niet hond sociaal maar valt ook niet uit. Sterker nog; hij is stiller dan de meeste sociale honden. Maar ik ben het met je eens, helaas valt het ras te vaak in verkeerde handen. Het is jammer dat wij, als verantwoordelijke eigenaren, hier vaak op aan worden gekeken.

honden page profiel ..

honden foto van .

"  

Dan heb ik het verkeerd begrepen.
Uiteraard doen we iets aan opvoeding, die van ons is niet hond sociaal maar valt ook niet uit. Sterker nog; hij is stiller dan de meeste sociale honden. Maar ik ben het met je eens, helaas valt het ras te vaak in verkeerde handen. Het is jammer dat wij, als verantwoordelijke eigenaren, hier vaak op aan worden gekeken. "

 

Beetje offtopic.. 

 

Maar jij vindt het ook vanzelfsprekend dat je iets aan de opvoeding van de hond doet, ik vind dat zelf ook. Maar helaas zijn er heel veel mensen die dat niet vanzelfsprekend vinden en de hond dus in 'verkeerde handen' valt. Dit gebeurt bij alle soorten rassen, alleen is het ene ras sterker dan het andere. Daarom valt het sneller op bij iemand met een Rottweiler, Duitse herder, Bull-achtigen enz. Die verhalen hoor je veel sneller, want als een teckel bijt, hoor je daar niemand over. Vind ik ook vaak jammer, want mocht een grote hond hetzelfde gedrag had vertoont, had je iedereen moeten horen! 
En helaas zijn er ook mensen die de hond inderdaad kopen voor het plaatje, omdat ze er stoer uit zien, of juist omdat ze hun kleding aan kunnen trekken en zo lief klein zijn. Niks mis met kleren aantrekken e.d., maar iedere hond heeft z'n eigen behoeften en daar moet het baasje wel aan (kunnen) voldoen. Het zijn en blijven honden. 

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Het is weer zover?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Op Marktplaats wordt zoveel gelogen. Al die mooie gezonde puppies ook , die dus helemaal niet zo gezond zijn ! Mijn hart gaat uit naar al die honden ook die er herplaatst worden, meestal zonder geldige reden. Want WAT is  een geldige reden om je dierbaarste vriend te herplaatsen ?  Maar zo ga ik wel off topic.  
De bedoeling van Maaike is juist gericht tegen onverantwoorde advertenties. Helaas. 
  "

Eens, en  Marktplaats is het grote probleem! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Beetje offtopic.. 
 
Maar jij vindt het ook vanzelfsprekend dat je iets aan de opvoeding van de hond doet, ik vind dat zelf ook. Maar helaas zijn er heel veel mensen die dat niet vanzelfsprekend vinden en de hond dus in 'verkeerde handen' valt. Dit gebeurt bij alle soorten rassen, alleen is het ene ras sterker dan het andere. Daarom valt het sneller op bij iemand met een Rottweiler, Duitse herder, Bull-achtigen enz. Die verhalen hoor je veel sneller, want als een teckel bijt, hoor je daar niemand over. Vind ik ook vaak jammer, want mocht een grote hond hetzelfde gedrag had vertoont, had je iedereen moeten horen! En helaas zijn er ook mensen die de hond inderdaad kopen voor het plaatje, omdat ze er stoer uit zien, of juist omdat ze hun kleding aan kunnen trekken en zo lief klein zijn. Niks mis met kleren aantrekken e.d., maar iedere hond heeft z'n eigen behoeften en daar moet het baasje wel aan (kunnen) voldoen. Het zijn en blijven honden.  "

 Helmaal eens, kijk maar eens naar de border collie. Hoevaak die niet bij een foute baas terecht komt. Een border valt niet zo snel een andere hond aan, dus je hoort er niet veel over, maar kijk maar eens hoevaak er hier een topic komt met een dood ongelukkige border. Een baas die nauwelijks iets doet aan de opvoeding en helemaal niet kijkt naar wat de hond voor behoefte heeft. Een border heeft zo een lief uiterlijk, net als een staff.

 

Ja elke hond moet opgevoed, weten waar hij aan toe is en elke hond heeft recht op voldoende uitdaging. Voldoe je hier niet aan als baas, krijg je probleem honden. De border die wegloopt, auto's najaagt en de staff die de kans krijgt een andere hond te pakken, wat met een goede baas niet zal gebeuren. Goed zeg niet nooit, maar toch. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik kan je hierin geheel volgen!
 
De intolerantie waar ik het steeds over heb, is idd iets heel anders als van die honden die naar alles uitvallen wat ze kunnen zien of ruiken. In mijn ogen zijn dat angst hazen die niet stabiel zijn en daar zou zeker niet mee gefokt mogen worden! Ook zullen dergelijke AST's niet een fci papiertje krijgen, want die zullen nooit de MAG test halen!
 
  "

 Dat is dus hier het probleem, dat via marktplaats een dekreu wordt aangeboden, waarvan het karakter niet getest is. Dit is niet goed voor het ras. Dat mensen vervolgens met een staf zonder stamboom gaan fokken, met alle gevolgen van dien. Dat zijn nou de probleem eigenaren die probleem honden fokken waardoor het ras zijn slechte naam krijgt.

Dit is voor geen een ras gezond trouwens. Weg met de handel in dieren via marktplaats. 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

"

"  
Ik kan je hierin geheel volgen!
 
De intolerantie waar ik het steeds over heb, is idd iets heel anders als van die honden die naar alles uitvallen wat ze kunnen zien of ruiken. In mijn ogen zijn dat angst hazen die niet stabiel zijn en daar zou zeker niet mee gefokt mogen worden! Ook zullen dergelijke AST's niet een fci papiertje krijgen, want die zullen nooit de MAG test halen!
 
  "



 Dat is dus hier het probleem, dat via marktplaats een dekreu wordt aangeboden, waarvan het karakter niet getest is. Dit is niet goed voor het ras. Dat mensen vervolgens met een staf zonder stamboom gaan fokken, met alle gevolgen van dien. Dat zijn nou de probleem eigenaren die probleem honden fokken waardoor het ras zijn slechte naam krijgt.


Dit is voor geen een ras gezond trouwens. Weg met de handel in dieren via marktplaats. 

"


Dat hij aangeboden wordt via marktplaats wil toch nog niet zeggen dat er mee gefokt wordt? Een verantwoorde fokker zal dit niet doen en een verantwoorde eigenaar zal zo'n pup niet kopen. Desalniettemin komt het helaas wel eens voor natuurlijk, dat snap ik. Balen en dom, meer kan ik et niet over zeggen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat hij aangeboden wordt via marktplaats wil toch nog niet zeggen dat er mee gefokt wordt? Een verantwoorde fokker zal dit niet doen en een verantwoorde eigenaar zal zo'n pup niet kopen. Desalniettemin komt het helaas wel eens voor natuurlijk, dat snap ik. Balen en dom, meer kan ik et niet over zeggen. "

 Deze hond wordt als dekreu aangeboden, niet voor de verkoop maar om gratis te dekken. Vind ik dus geen verantwoordelijke fokker.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Het is weer zover? "

 Mocht je willen . Niets aan de hand!

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

" Marktplaats....
Waar ze gratis dieren aanbieden...
Ik vind dat werkelijk verschrikkelijk!
9 van de 10 dieren komt aan een verschrikkelijk eind of krijgt een verschrikkelijk leven.

Wat betreft de Stefford...
De meeste agressie bij die honden komt door de eigenaar en niét door de hond zelf. "

 

 

AMEN!!!

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Dat hij aangeboden wordt via marktplaats wil toch nog niet zeggen dat er mee gefokt wordt? Een verantwoorde fokker zal dit niet doen en een verantwoorde eigenaar zal zo'n pup niet kopen. Desalniettemin komt het helaas wel eens voor natuurlijk, dat snap ik. Balen en dom, meer kan ik et niet over zeggen. "

 

Redelijk naief om te zeggen dat er dan niet mee gefokt zou worden. Kijk alleen hier eens op het forum, hoeveel mensen zich niet aanmelden die een leuk nestje willen fokken want ze hebben een teef.... Of nog dommer mensen met een reu die opzoek zijn naar een teef om te dekken. Dit soort topic's zie ik hier met grote regelmaat voorbij komen!

 

Verantwoordelijk fokkers zullen op die manier idd niet aan hun dekreu komen en pup kopers die zich goed hebben ingelezen zullen ook niet snel een dergelijke pup kopen, maar hoe groot is die groep? Iig een stuk kleiner als mensen die maar gewoon vandaag bedacht hebben dat er een hondje moet komen. Simpele vergelijking maken tussen de nest aankondigingen op de pagina van de rasvereniging vs marktplaats, bij staffords is dat echt verschrikkelijk, zovele die maar raak fokken zonder enige kennis en kunde en alleen maar omdat ze zo graag een keer een nestje willen of ze zien centen (kijk bv naar blauwe staffords die er met bosjes opstaan tegen prijzen waar je U tegen zegt en dat natuurlijk zonder boom). De markt en asiels worden overspoeld door dit soort onwenselijk fokproducten, iets heel anders als het komt wel eens voor, zou eerder stellen dat het eerder regel is als uitzondering.

 

Dennis (Gast)

" Deze honden staan erom bekend om hond-associaal te zijn, dus zo raar vind ik het niet, is iets raseigen en echte kenners weten dit en houden daar ook rekening mee.

Echter als de baasjes zelf zo achterlijk zijn dat ze dit niet kunnen voorkomen, dan moet iemand anders ingrypen door aangifte te doen. "
Nies

Nies,



de stafford hond asociaal?

Weet niet van welke planeet je komt, weet alleen dat je erg goed bent in stemmingsmakerij.

De amstaff is bijtgraag, net zoals alle andere honden, als je ze verkeer opvoed of doorfokt. (inteelt)

Gaat nergens over. Of ben je fan van Humberto Tan? Die was ook zo slim om dat te roepen, en vevrolgens, duizende foto's van amstaffs en pitbulls met baby's, kinderen en spelend met andere honden.

Heb je met een stafford meer kans op bijtincidenten dan met een tekkel??

Legt eraan. Als de tekkel een product is van oma met opa, mama met papa.....jep, dan is de tekkel de gevaarlijkste in dit geval, ervan uitgaande dat de amstaff gewoon goed gefokt is en bij een echte fokker vandaan komt.



Ik schaam mij echt als hondeneigenaar om mensen hier meningen neer te zetten, die op eigen belevingen zijn gebaseerd of op onderzoeken die empirisch gezien meteen de vuilnisbak in kunnen. Mijn dochter doet dierengeneeskunde en tot op de dag van vandaag komen er meer bijtincidenten van golden retrievers, of herders, maar het meeste het kleine soort hond.



Echt, schaam jullie, degene die meningen hebben op basis van eigen belevingen en dan een heel soort over een kam scheren. Als ik met mijn amstaff loop, gaan mensen oversteken om mij te vermiijden. vervolgens komen deze mensen met hun kleine keffertje een andere hond tegen, waarna notabene de mensen die overstaken hun hond in bedwang moeten houden omdat ze de andere hond of kind willen bijten.

Is elke tekkel die bijt nu opeens een gevaarlijk ras?



Ps: heb niks tegen tekkels. Was in de context van een voorbeeld.



@Nies: je bent een zielig mens, dat graag aandacht wilt dmv kennis te delen die je of verzint of van internet afplukt. Aangezien ik graag spiegel met mensen, zou ik zweren dat je een persoonlijkheidsstoornis hebt. Waarom? Omdat ik wel is op internet gelezen heb dat mensen die dat zeggen zelf een product zijn van verwaarlozing in eigen jeugd.



Onze amstaff heb cursussen gevolgd en was een van de lievelingen van alle honden daar. Of dat een uitzondering was? Nee hoor, er liepen er vele meer bij die net zo lief speelden met kinderen als met andere honden.



BAH!

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Ik vind je reactie tegenover nies wel erg ver gaan gast ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dat Dennis ooit eens misschien een tekkel (voorbeeld ) aan zijn broek heeft hangen gehad ? 

Waarom nu weer alle kleine bijtgrage hondjes over één kam scheren ? 

Zo blijven we wél bezig zeg.....back on topic. .

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Meneer Dennis...

Net als u...reageren de meeste vanuit eigen ervaring..

(u ook ...ben ik blij om...geeft iets van verbondenheid...is mooi..)

 

Maar zullen we het dan wel een beetje netjes houden...

Misschien vinden andere u of mij..ook zielig...zou zo maar kunnen..

Maar op deze bijna eerste paasdag...kom op..hou het even gezellig op HP..

 

Ennnnn ontopic.

 

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Koffiehoek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^