Ze wil niet lopen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jaimy (Gast)

Hallo,   Mijn chihuahua is inmiddels 6 maanden en wil nog steeds niet lopen aan de riem.  Als ik de riem pak, kruipt ze het liefst weg. Ik ga elke dag met haar uit. De heen weg vindt ze verschrikkelijk en laat ze ook duidelijk merken door niet mee te lopen. Als ze merkt dat we weer terug naar huis gaan, loopt ze wel vrolijk mee. Wat kan ik er aan doen, zodat ze wel leuk meeloopt??  

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Nooit naar puppycursus of een A-cursus geweest? Ik stond met mijn hond tussen 2 chihuahua's tijdens de puppycursus. Dat waren erg vrije hondjes. Ik zou toch nog eens gaan kijken wat je daar kunt bereiken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

6 maanden ? wordt ze niet uitgelaten ? halsbandje om laten thuis, zodat je ze kan aanklikken, en dan op je arm mee naar buiten neemt.

 

loop eens een stuk van het huis weg, en zet ze daar neer, beloon ze met lieve woordjes, ze kent jou toch al zes maanden.

 

stap eens op de fiets , en je hond in een fietsmandje zodat ze overal komt, ik heb de indruk dat je geen socialisatie periode met je hondje gedaan hebt, zes maanden en niet willen lopen, angstig wegkruipen !! neem ze mee, desnoods even op de arm, zodat ze buiten went.... zet ze eens neer op een grasveldje, wat wel schoon is, en kijk eens wat ze daar doet. beloon ze als ze rondwandelt.

 

en wat hierboven staat van Gerard, bel een hondenschool op en ga kennismaken daar, een chihuahua is ook geschikt om op cursus te gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

sorry, niet zo goed gelezen  je gaat wel met haar uit, alleen wil ze niet van harte, het wordt lente, ga naar een hondenschool, ga daar eens kijken zonder hond en zie eens of je het bevalt, vertel wat er hapert aan je hondje dat tie het niet prettig vind om met je mee te gaan, ze kunnen jou heel goed leren om met je hond om te gaan, doen zou ik zeggen.

honden foto van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

Ben bang voor je dat het niet over zal gaan ;-)
Onze oudste van 2,7 jr is nog steeds zo terwijl onze jongste van 8 mnd overal mee naar toe darteld

Volgende forumvraag: Guilty Dogs Compilation. :-)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^