gebitsbehandeling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Doesjka:,Laika&SnowyDoesjka:,Laika&Snowy

honden foto van Doesjka:,Laika&Snowy

hallo, onze hond Snowy(maltezer) heeft 2 weken geleden een gebitsbehandeling gehad. daarbij hebben ze tandsteen weggehaald, en een kies getrokken. wij hebben pijnstillers mee gekregen. ze adviseerde ons Snowy 1 dag wat zachter voedsel te geven. dat hebben we gedaan. De dag na de gebitsbehandeling heb ik zijn bekje gecontroleerd en zag ik op de plek waar ze de kies getrokken hadden nog een klein wit puntje zitten, waar ik in eerste instantie niet aan mocht komen, dat vond Snowy niet fijn. 3 dagen later zat het er nog, weer geprobeerd te kijken/voelen of het los zat, uiteindelijk raakte ik het aan en liet t stukje los. Maar na 2 weken eet Snowy nog moeilijk. moeten nu echt zachte voeding door zijn brokjes doen. alles lijkt hem pijn te doen met kauwen. Ze zijn gewend om elke dag een klein stukje pens staafje te krijgen waar hij altijd gek op was, maar dat laat hij nu liggen of hij doet er erg lang over voordat hij het op heeft. en dat is met alles. s`avonds voor dat ze naar bed gaan krijgen ze nog een klein koekje, en die weigert hij regelmatig of hij pakt het aan en laat het vervolgens weer vallen en eet het niet op. wat zou dit kunnen zijn, gewoon nog pijn of zou het wat anders kunnen zijn?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien toch nog pijn. Of angst dat eten pijn doet.

 

Ik vind het niet normaal in ieder geval. Mellow is 5 maart ook geholpen (gebit gereinigd en 1 kies getrokken). Eind van de middag heeft ze een blikje Applaws gehad (in 2 porties), lekker zacht.

Maar toen ik 's avonds haar brokken voor de volgende dag ging afwegen kwam ze er gewoon bij zitten (ze krijgt er altijd een paar).

Dus 2 weken last houden zou niet mogen vind ik.

 

(Edit: irritante typefouten verbeterd...)

honden page profiel MarijkeMarijke

Er is iets niet goed, denk ik. Ga gewoon terug naar de dierenarts. M.i. heeft de hond pijn! Er kan ook iets mis zijn gegaan: er is nog een stuk achtergebleven (element is niet helemaal verwijderd of afgebroken), of kan er iets mis zijn met het bot/kaak? Maar misschien geneest het niet goed doordat ze haar eten niet goed kan kauwen? Speeksel is immers nodig voor de vertering en uit voedsel haal je vitaminen die de genezing bevorderen.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Is ie op controle geweest? Heb je contact gehad met je dierenarts? Hoe lang heeft ze pijnstilling gehad? At ze beter /slechter toen die op waren? Stinkt ze uit haar bek? Hoe ziet de wond eruit? 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^