Ik denk dat ik niet meer laat enten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Bruce heeft vanaf okober 2013 epilepsie. Volgende maand moet hij weer zijn entingen hebben. Vorig jaar heeft hij ook nog de kennelhoest enting gehad. Dit had hij vaak toen hij jonger was. 

Gezien de epilepsie wil ik nu eigenlijk niet meer enten. Ik lees verschillende verhalen. 

Op sommige sites zou er maar 1x per 3 jaar geënt hoeven worden, soms nog minder. 

Lastige keuze, vind ik. Aan de andere kant wordt de kat over 2,5 mnd. 17 jaar en die heb ik alleen in het eerste jaar geënt, daarna nooit meer. Beestje is nooit ziek.

 

wat zouden jullie doen?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een niet gezonde hond, ent ik niet.

 

Drib heeft haar pyppy entingen en eerste jaar enting gehad. Volgens mevr. Koning is dit voor Drib genoeg, met uitzondering van kennel hoest en weil. Maar omdat Drib jeuk heeft door een te veel aan afvalstoffen, was haar advies om weil ook even niet te enten.

Als Drib wel beter is zou ik weil elk jaar kunnen doen, maar weil heeft meerdere soorten en die zitten niet allemaal in de enting. Ik weet dus niet of ik weil ga enten.

 

Kennelhoest ent ik niet. Kennelhoest is voor mij niet ernstig genoeg om tegen te enten. Gezonde honden worden er hoogstens verkouden van.

Anoniem (Gast)

de nieuwe weil moet 2 keer enten met 4 weken er tussen

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind het nog steeds een lastig iets.

 

Poes Puk heb ik de eerste 3, 4 jaar bij ons wel laten enten, daarna niet meer.

Mellow heeft tot nu toe (we hebben haar nog niet zo lang) wel haar entingen gehad.

 

De een zegt 'niet doen', de ander zegt 'wel doen'. Wij willen wel op vakantie met haar (maar tot op heden ook niet gedaan) dus dan zou ze wel wat moeten hebben.

Ik ben d'r nog niet over uit.

 

Denk dat je voor jezelf op een rijtje moet zetten of het echt nodig is. Ga je de grens over, speelt hij vaak met andere honden, hoe is zijn algehele gezondheid (zo op het oog).

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Heel lastig. Krijg je "bible-belt" toestanden, wanneer je bepaalde inentingen niet laat zetten? Maar welke zijn belangrijk? Of meer onmisbaar...

Anoniem (Gast)

Ik lees over enten ook dit en dat. Mijn Bella heeft als pup  zijnde de nodige prikken gehad en sindsdien niet meer. Ze is nu bijna 7 en zo gezond als een vis.    

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Heel lastig. Krijg je "bible-belt" toestanden, wanneer je bepaalde inentingen niet laat zetten? Maar welke zijn belangrijk? Of meer onmisbaar... "

 

Spikkel heeft in haar leven 3 cocktails gehad. Dit vind ik genoeg. De laatste keer is ze ook flink ziek geweest van de cocktail enting. Ik laat alleen nog maar Weill enten en hoop dat ze genoeg anti-stoffen heeft. Mijn dierenarts weet wat titeren is, zodra ze het gaan doen laat ik dat doen. 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Een niet gezonde hond, ent ik niet.
 
Drib heeft haar pyppy entingen en eerste jaar enting gehad. Volgens mevr. Koning is dit voor Drib genoeg, met uitzondering van kennel hoest en weil. Maar omdat Drib jeuk heeft door een te veel aan afvalstoffen, was haar advies om weil ook even niet te enten.
Als Drib wel beter is zou ik weil elk jaar kunnen doen, maar weil heeft meerdere soorten en die zitten niet allemaal in de enting. Ik weet dus niet of ik weil ga enten.
 
Kennelhoest ent ik niet. Kennelhoest is voor mij niet ernstig genoeg om tegen te enten. Gezonde honden worden er hoogstens verkouden van. "

 Ik denk er hetzelfde over momenteel. Ik ga een titerbepaling laten doen om te kijken in hoeverre Ozzie antistoffen heeft. Ben ook niet zo voor enten, en dieren volstoppen met gif.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Sascha wordt ook al 6 jaar niet meer geënt.
Is nooit ziek...

Odi wordt nog wel braaf geënt, omdat hij bij een hondenschool loopt en mee gaat op vakantie.

Het ligt inderdaad aan de situatie of je het door wilt zetten of niet. Als ik naar het verhaal van TS kijk, lijkt het me slim om niet te enten.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heeft Bruce vorig jaar de volledige cocktail gehad? Deze en enting tegen rabiës zijn  nl. 3 jaar geldig.

Weil en kennelhoest entingen zijn slechts 1 jaar geldig.

 

In het algemeen wordt geadviseerd honden met epilepsie niet te enten.

Ik persoonlijk zou niet laten enten.

 

Zie en luister het interview filmpje met dierenarts Tannetje Koning over vaccineren, waar epilepsie bij honden ook ter sprake komt.

Wil je weten of Bruce nog antistoffen in zijn bloed heeft dan kan je 3 jaar na de laatste cocktail enting laten titeren.

 

http://www.centrumoase.nl/pages/22/vaccinaties/

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

genoeg advies dacht ik zo, kijk in je entboekje naar de merken die er staan....

 

nobivac drie jaar de cocktail.

vanguaard v. pfiser ook drie jaar geldig, de cocktail.

duramune ook drie jaar geldig de cocktail.

 

rabiës drie jaar, er zijn wel landen waar de rabiës een jaar geldig is, ligt ook aan het merk wat gegeven wordt.

 

een hond met epilepsie, niet enten, dat triggert te veel.

ik denk dat als je het met je dierenarts er over hebt dat tie ook niet ent met een hond met epilepsie.

Bamse heeft Ot. genoeg geent, hoef niet meer geent te worden. OT is ook een reden om niet te vaak te enten.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Bedankt, jullie denken er hetzelfde over. Ik bespreek het nog met de dierenarts, maar eigenlijk is mijn beslissing al genomen. Hij krijgt nobivac, dus kan er in principe nog 2 jaar tegen.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Werd je tot nu toe elk jaar de volledige cocktail enting aan Bruce gegeven? Dat is al jarenlang niet meer van toepassing.

Voor de zekerheid hierbij het schema van Nobivac

 

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik ent nauwelijks. Alleen als het echt moet bijv. als ze naar een pension zouden moeten ofzo. Ik heb mijn oudste hond voor het laatst laten enten toen ze 1 was. Daarna nooit meer en ik kom overal. Ook bij honden die ook niet geent zijn. Ik heb 1 x een hond gehad met een post vaccinaal syndroom.

Doorgaans ent ik de hond alleen als pup en wanneer ze 1 a 2 jaar zijn. Daarna niet meer.

Ik vind het wel vervelend dat je dan niet welkom bent op een hondenschool e.d. Niet alle hondenscholen en pensions accepteren titerbepalingen e.d.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Er zijn hondenscholen en pensions, Marijke, die titerbepalingen wel accepteren. Je moet alleen even zoeken. Ik heb me rot gezocht naar een pension om Romeo in sept. 2 of 3 dagen onder te brengen. Maar het is gelukt, ik heb er zelfs 2 gevonden. De pensions die ik belde, wisten soms niet eens wat titeren was en verder eisen ze altijd entingen, omdat dat de dierenartsen adviseren. Ik was bezig met een pension en ze waren bereid Romeo te accepteren met zijn titerbepalingen, stonden er open voor, totdat ze met hun dierenarts spraken, toen werd Romeo geweigerd, omdat het te veel risico zou zijn. Een hond die te veel ge-ent is, kan resistent worden voor de onderdelen waarvoor hij ge-ent is, je denkt dan dat hij beschermd is, maar is dat niet. Ik laat Romeo echt niet enten, omdat een hondenschool of pension niet eens weten wat een titerbepaling is, dan zoek ik wel verder. Als ieder baasje zou titeren zouden ze geen klant overhouden. Dierenartsen weten ook dat honden na de puppie-entingen vaak levenslang beschermd zijn. Daarom titer ik. Kinderen worden toch ook niet levenslang ge-ent, waarom honden en katten dan wel, ook die oud zijn en ziek, ze krijgen standaard de uitnodigingskaart om te enten. Het is absurd dat er een cocktail ge-ent wordt, terwijl ze niet eens testen of er 1,2 of 3 onderdelen nodig zijn, maar enten klakkeloos alle 3. Een hond kan ook na 2 of 3 jaar een overdosis krijgen.

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Rocky heeft half maart 2011 zijn laatste cocktail enting gehad.

Maar omdat hij erg allergisch is o.a. voor kip heb ik hem dit jaar laten titeren.

Hieruit bleek dat hij dit jaar niet geënt hoeft te worden.

Jammer genoeg titeren de dierenartsen in mijn woonplaats niet, ze vinden dat helemaal niet nodig en verwachten dat je gewoon laat enten. Ik ben daarom naar een andere plaats gegaan waar ze wel titeren.

 

Zeker met een hond die epilepsie heeft zou ik bijzonder voorzichtig zijn. En bij twijfel eerst een titertest laten doen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Er zijn hondenscholen en pensions, Marijke, die titerbepalingen wel accepteren. Je moet alleen even zoeken. Ik heb me rot gezocht naar een pension om Romeo in sept. 2 of 3 dagen onder te brengen. Maar het is gelukt, ik heb er zelfs 2 gevonden. De pensions die ik belde, wisten soms niet eens wat titeren was en verder eisen ze altijd entingen, omdat dat de dierenartsen adviseren. Ik was bezig met een pension en ze waren bereid Romeo te accepteren met zijn titerbepalingen, stonden er open voor, totdat ze met hun dierenarts spraken, toen werd Romeo geweigerd, omdat het te veel risico zou zijn. Een hond die te veel ge-ent is, kan resistent worden voor de onderdelen waarvoor hij ge-ent is, je denkt dan dat hij beschermd is, maar is dat niet. Ik laat Romeo echt niet enten, omdat een hondenschool of pension niet eens weten wat een titerbepaling is, dan zoek ik wel verder. Als ieder baasje zou titeren zouden ze geen klant overhouden. Dierenartsen weten ook dat honden na de puppie-entingen vaak levenslang beschermd zijn. Daarom titer ik. Kinderen worden toch ook niet levenslang ge-ent, waarom honden en katten dan wel, ook die oud zijn en ziek, ze krijgen standaard de uitnodigingskaart om te enten. Het is absurd dat er een cocktail ge-ent wordt, terwijl ze niet eens testen of er 1,2 of 3 onderdelen nodig zijn, maar enten klakkeloos alle 3. Een hond kan ook na 2 of 3 jaar een overdosis krijgen. "

 

Een overdosis blijkt na een jaar al te kunnen of zelfs binnen het eerste levensjaar ;)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Geloof ik meteen, Roosje.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Mij werd geadviseerd om zelfs weil niet jaarlijks te zetten: mijn hond zwemt nooit, risico op besmetting is heel erg klein/nihil. Daarnaast is Weil een van de typische entingen die achter de feiten aanloopt. vergelijk het met de verschillende vormen van griep...

 

Kennelhoest is niet verplicht voor de hondenschool en Wifs gaat nooit naar een pension. Kennelhoest is vooral gevaarlijk voor pups/zwakke honden. Wifi is een jonge gezonde hond. Als ze ooit kennelhoest krijgt zal ze moeten uitzieken. Net zoals ik doe bij een verkoudheid :D

 

De driejaarlijkse entingen zullen niet gezet worden op 4 jaar, eerst zal er getiterd worden. Haar puppyentingen heeft ze gekregen. idem die van een jaar.

Advies van Da was om nog een maal die van 4 jaar te zetten, daarna zou ze genoeg antistoffen hebben voor de rest van haar leven. Wil toch eerst titeren voor te enten, da vond dit ook een goed idee. Hij adviseerd ditr niet standaard omwille van de hoge kosten (labo... niet veelvoorkomend in belgië), twee visites en dan eventueel nog een enting...

 

Rabiës krijgt ze wel, we gaan te veel naar het buitenland en ook in risicogebieden. Da vond deze wel handig, vooral omdat we ook naar scandinavië gaan (intussen is de regelgeving versoepeld...)

 

Deze beslissingen zijn samen genomen met een DA, eentje die ent met verstand

 

EDIT: ik ga wel jaarlijks naar DA, gewoon check-up, niet om te enten. dus hij verdiend wel aan me :D

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mijn hondje heeft de puppy entingen gehad volgens het schema op 6, 9 en 12 weken.

 

Hij zou nu de jaarlijkse enting volgens het schema moeten hebben, maar ik laat deze week bij dierenarts Tannetje Koning  titeren.

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Ik wil mijn honden ook laten titeren, maar ik ga elk jaar een paar keer naar het buitenland met ze en nu ben ik bang dat in andere landen ze de titerbehandeling niet goed keuren en dat ze dan in quarantaine moeten ofzo.. weet iemand hoe dat zit?  

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat tweede schema wat Loesje heeft gepost, dat zegt dus eigenlijk 2 jaar achtereen de kleine cocktail en 1 jaar de grote cocktail.

Ik zal Mellow d'r boekje eens bekijken, volgens mij doen zij ook klein, klein, groot, maar weet het niet helemaal zeker.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Jouw uitleg kan eventueel tot verwarring leiden.

 

Elke  3 jaar grote cocktail (dus twee jaar niet); dit geldt ook voor Rabiësenting indien je naar het buitenland gaat of misschien ook als je dichtbij de Duitse grens woont, daar schijnt meer Rabiës voor te komen bij wolven  (vraag je dierenarts).

 

Enting tegen Weil jaarlijks; liefst in het voorjaar, omdat deze slechts ca. een half jaar werkt.  Meestal wordt Weil alleen aangeraden voor honden die dichtbij water wonen of hier vaak naar toe gaan. Weil wordt voornamelijk door ratten overgebracht. Er bestaat echter ook een variant die door koeien wordt overgebracht, echter in mindere mate. De enting tegen Weil biedt geen bescherming tegen alle bestaande varianten, doch is onlangs wel uitgebreid.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ja, ik zie nu dat ik het als feit had gepost. De punt achter mijn eerste zin moet een vraagteken zijn 

Het was namelijk meer bedoeld als 'begrijp ik goed dat...'

 

Ik heb even Mellow haar paspoort erbij gepakt:

  • 5 juni 2011 (nog op Malta) heeft ze een Rabiës-enting gehad, die was een jaar geldig.
  • 5 juni 2011 ook een klinisch onderzoek gehad.
  • 18 juli 2011 (ook nog op Malta) vaccin nr. 3 (Parvo C) gehad, maand later herhalen.
  • 9 augustus 2011 vaccin nr. 3, 4, 5, 6, 7, 8 (Nobivac DHPPi, Nobivac KC en Nobivac Lepto), drie weken later herhalen.
  • 30 augustus 2011 vaccin nr. 6, 7 (Nobivac Lepto, Nobivac Pi), op 1 jaar herhalen.
  • 15 augustus 2012 vaccin nr. 3, 4, 5, 6, 7 (Nobivac DHPPi, Nobivac Lepto), jaar later herhalen.
  • 12 augustus 2013 vaccin nr. 6, 7 (Nobivac Lepto, Nobivac Pi), jaar later herhalen.

 

Ik zou denken dat ze nu weer 6 en 7 moet krijgen. Maar ja, gaan we op vakantie of niet? En zo ja: waarheen (NL of buitenland).

 

Edit: ik zie dat onderaan de pagina de betekenis van de getallen staat. Ik ga sowieso dat schema wat jij hebt gepost even printen. Even onder de neus van de dierenarts schuiven 

Mag ik vragen waar je dit hebt gevonden? Website Nobivac ofzo?

Ik wil haar wel gewoon zonder gedoe mee kunnen nemen de grens over, maar wil haar ook niet onnodig volpompen met dingen die niet nodig zijn.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Sorry TS, dat ik zomaar je topic een beetje 'overneem' 

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Ik zie hier dat anoniem gast een oneens krijgt bij de opmerking dat de Lepto oftewel inenting voor de ziekte van Weil  na 4 weken herhaald dient te worden. Degene die deze oneens uitdeelt is niet goed geïnformeerd. Sedert dit jaar is er een nieuwe Inenting voor Weil gekomen omdat blijkt dat er twee nieuwe varianten hun intrede hebben gedaan die regelmatig voorkomen. De nieuwe inenting van het merk Nobivac heet nu geen Lepto meer maar  Lepto L4. Deze inenting moet na 4 weken worden herhaald omdat er een boost nodig is om voor de nieuwe varianten goed beschermd te zijn.

 http://www.leptospirose.nl/

 

Ik zelf ent wel maar niet voor kennelhoest.

 

Onderstaand schema van dierenkliniek Hoogveld

Waarin de nieuwe lepto nog niet vermeld staat, maar wel een overzicht van de verschillende manieren van enten naar behoefte.

 

Dit schema houdt onze dierenarts ook aan. 

Vaccinatieschema’s

De vaccins die wij gebruiken zijn van de fabrikant Intervet en heten “Nobivac”. Achter de naam staat welke componenten in het vaccin zitten.

  • D: Distemper of hondenziekte
  • H: Hepatitis of besmettelijke leverziekte
  • P: Parvo
  • Pi: Paraïnfluenza, één van de veroorzakers van kennelhoest
  • L: Leptospirose (ziekte van Weil)
  • R: Rabiës of hondsdolheid
  • KC: Paraïnfluenza en Bordetella bronchiseptica, veroorzakers van kennelhoest

 

Basisvaccinatieschema

Leeftijd Vaccin
6 weken Nobivac Puppy DP
9 weken Nobivac Lepto + Nobivac Parvo-C + Nobivac KC
12 weken Nobivac DHP + Nobivac Lepto
6 mnd Nobivac R
1 jaar Nobivac DHP + Nobivac Lepto + Nobivac KC

   

Jaarlijks vaccinatieschema

Met verhoogd risico op kennelhoest

Leeftijd   Vaccin
2e jaar   Nobivac Lepto + Nobivac KC
3e jaar   Nobivac Lepto + Nobivac KC
4e jaar   Nobivac Lepto + Nobivac KC + Nobivac DHP
5e jaar   Nobivac Lepto + Nobivac KC
6e jaar   Nobivac Lepto + Nobivac KC
7e jaar   Nobivac Lepto + Nobivac KC + Nobivac DHP
8e jaar   Nobivac Lepto + Nobivac KC enz.

Eventueel wordt de rabiësenting hier nog aan toegevoegd (1 keer per 3 jaar, tenzij vaker noodzakelijk i.v.m. eisen van bepaalde landen).

 

Jaarlijks vaccinatieschema

Met laag risico op kennelhoest

Leeftijd Vaccin
2e jaar Nobivac Lepto + Nobivac Pi
3e jaar Nobivac Lepto + Nobivac Pi
4e jaar Nobivac Lepto + DHPPi
5e jaar Nobivac Lepto + Nobivac Pi
6e jaar Nobivac Lepto + Nobivac Pi
7e jaar Nobivac Lepto + DHPPi
8e jaar Nobivac Lepto + Nobivac Pi

Eventueel wordt de rabiësenting hier nog aan toegevoegd worden (1 keer per 3 jaar, tenzij vaker noodzakelijk i.v.m. eisen van bepaalde landen).

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Volg je gevoel ... Je hoeft heus niet elk jaar te enten en zelfs niet elke drie jaar .. Gewoon af en toe in begin zowizo 1a2 maal erna kan je gewoon zelf beslissen 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Baasje van Mellow,

 

Waarom laat je bij Mellow geen titerbepaling doen?

 

Hierbij een lijst van dierenartsen die de titerbepaling doen:

 

http://www.nmlhealth.com/c,5779,,/Verkooppunten-VacciCheck.aspx

 

Er is vast wel een adres bij jou in de buurt.

 

Op Weil wordt niet getiterd.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Vanochtend ben ik bij dierenarts Tannetje Koning in Otterlo geweest om Casper zijn bloed te laten titeren.

 

Casper heeft de 3 puppy entingen gehad en zou volgens het schema de  cocktail tegen hondenziekte, Parvo en Hepatitis moeten hebben.

 

Casper blijkt zeker voor de komende 6 jaar genoeg antistoffen te hebben; dit is door de dierenarts in Caspers paspoort genoteerd.

 

Enting tegen Weil heb ik nu niet laten geven; is alleen nodig indien je hond zich vaak in in stilstaand water vooral bij zomertemperaturen begeeft. Rabiës enting ook niet laten geven omdat ik voorlopig niet naar het buitenland ga. Kennelhoest ook niet, omdat Casper niet in pension gaat.

 

Er wordt op HP wel eens geschreven dat je pas kunt laten titeren na de enting volgende op de puppy entingen. Heb dat bij dierenartss Tannetje Koning nagevraagd en het is zo dat je de hond 1 jaar na de puppy entingen al kunt laten titeren; zoals ik nu ook bij Casper heb laten doen.

 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat een mooi resultaat, Loesje. Tannetje Koning is een prominent op dit gebied en het blijkt dat ze voor de gezondheid van honden gaat en niet voor het geld, zoals veel dierenartsen, helaas, doen. Ik had voor de eerste titerbepaling van Romeo Tannetje gemaild en zij vertelde mij adhv het entingsschema precies wat ik kon verwachten, toen ik hem liet titeren. Jammer genoeg niet door haarzelf, maar ook als je niet bij haar laat titeren, geeft ze informatie en dat zie ik andere dierenartsen niet doen. Jouw Casper heeft zo een prima start.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^