Misschien toch een operatie.. Bang! EDIT: Ze is weer thuis <3

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Hier ben ik weer, met mijn zorgen. Deze keer gaan ze weer over Blackie.. 


Om even het geheugen van jullie op te frissen, of voor de mensen die mijn vorige topics gemist hebben. Blackie is mijn dametje van 15 jaar en een half, en zij heeft een jaartje geleden een baarmoederontsteking gehad. Aangezien zij al zo oud is + een hartruis heeft waren wij niet echt gretig voor een operatie om haar baarmoeder te verwijderen. Zij knapte op, en na haar vorige loopsheid kwam de ontsteking niet terug. We waren dus eigenlijk een beetje gerustgesteld. 


Nu heeft zij nog maar net haar loopsheid achter de rug (echt minder dan een maand) en haar ontsteking is weer terug. We hebben nu alweer 12 dagen antibiotica gegeven, maar het lijkt erop dat de ontsteking niet weggaat. Er blijft vuil uit haar baarmoeder komen. We mogen max 15dagen antibiotica geven, en als er nadien nog vuil uitkomt moeten we een echo doen. Ik wil het zekere voor het onzekere nemen, en ga zowiezo na die 15 dagen een echo laten doen. Als er geen vuil uit komt wil dat niet meteen zeggen dat de ontsteking weg is toch? 

Als de ontsteking niet weg is, zullen we toch moeten opereren.. Ik ben zo bang  Vandaag was Blackie een beetje suffig. Ze had overgegeven (heeft ze wel snel last van als ze te veel gegeten heeft, maar ze had nog niets gegeten) en liep er een hele dag wat suffig bij. Heb dan haar zeteltje buiten in het zonnetje gezet, en dan hebben we samen genoten van de zon. Elke keer als ik naar binnen ging om iets te halen huppelde ze achter mij. Een goed teken vind ik wel. 
Als ze morgen nog zo suffig is wil ik wel naar de dierenarts. Ze heeft geen koorts ofzo, en op zich kan ze nog goed rondlopen en uit haar nestje maar ze is ook niet 100% zichzelf merk ik. Vandaag heeft ze niets willen eten, het is zowiezo een lastige eter maar ook dat baart me dan weer zorgen. 

Ik wou gewoon even mijn angsten en zorgen hier kwijt. Ik ben bang dat de operatie zal moeten gebeuren, en mijn allergrootste angst is dat ze de operatie niet overleeft, of dat ze nadien te veel last heeft van de operatie en snel achteruit gaat. Ik weet dat ze al oud is, en dat haar het eeuwige leven niet gegund is.. Maar ik wil haar nog niet loslaten. Ze is nog zo'n pittig oudje, geniet van haar wandelingen en fietstochtjes. Ik ben zo bang, bang dat het verkeerd zal aflopen.. Ik wil haar gewoon nog niet kwijt.. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Getsie. 

Ik kan alleen maar zeggen dat ik mijn vorige hond op 15 jarige leeftijd nog twee keer heb laten opereren, waarvan 1 geote operatie. En dat ze daar beide keren goed uitgekomen is. De grote operatie is wel op de universiteitskliniek gedaan. En ze was niet ziek, zoals Blackie, ze had een grote goedaardige tumor in haar buik.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Getsie. 
Ik kan alleen maar zeggen dat ik mijn vorige hond op 15 jarige leeftijd nog twee keer heb laten opereren, waarvan 1 geote operatie. En dat ze daar beide keren goed uitgekomen is. De grote operatie is wel op de universiteitskliniek gedaan. En ze was niet ziek, zoals Blackie, ze had een grote goedaardige tumor in haar buik. "

 
Goed om toch positieve ervaringen te lezen. En laten we hopen dat het bij mij maar 1 operatie hoeft te zijn. Knapte ze snel op van die operaties? Want ik heb iemand horen zeggen dat sommige honden niet opknappen na zo'n operatie en alleen maar slechter worden..

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Mijn hond is na de grote operatie sneller weer opgeknapt dan van eerdere operaties. Ze was eerder nogal afgekoeld en dan duurt het langer voor het narcosemiddel uit het systeem is en de hond goed op gang komt. De laatste keer had ik daar iets over gezegd en hebben ze haar aan de bairhugger gelegd, dat is een met warme lucht gevuld kussen waar ze dan door omhuld wordt. Verder hebben ze daar standaard een infuus, bloeddrukmeting, ecg en zit er iemand de hele tijd bij die zich alleen bezighoudt met de anestesie. (Het wordt een beetje een fanpraatje) Ook bij de recovery wordt de hond de hele tijd in de gaten gehouden door mensen die daar al jaren werken. Ik vind het een heel fijne plek om mijn hond te laten opereren. 

Ze had in de jaren ervoor ook al een paar pittige ingrepen doorstaan. Oa een longtumor verwijderd op 12 jaar. En de overlevingstijd daarvan was 1 jaar mediaan. Dus alles daarna was mooi meegenomen. 

 

Honden die niet opknappen zijn vaak al slecht voor de operatie of hebben een bv een kwetsbaar hart zonder dat dit bekend was. En niet elke eerstelijnskliniek werkt even netjes. Ook een langere operatietijd geeft een hoger risico, dus een ervaren chirurg, die ervaring heeft met de operatie die je gaat laten doen is belangrijk. 

 

Ik ben zelf wel blij dat ik die angst voor narcose bij oude honden niet heb. Maakt de beslissing wat makkelijker. 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Bedankt voor de uitleg! Hier kan ik zeker wat mee, vooral dat afkoelen want Blackie heeft zeer snel kou en ze heeft nog amper haar. Zeker aan de dierenarts vragen of hij ook zo'n kussen heeft. Als ze geopereerd wordt ga ik ervoor zorgen dat de kachel aan staat als ze thuiskomt, kan ze lekker opwarmen voor de kachel.
De dierenarts werkt met een dierenartsassistent dus ik hoop dat zij dan alle waarden in het oog zal houden. Ze gaan zowiezo gasanesthesie toepassen, dat maakt het toch wat veiliger. 

Heel erg bedankt voor je reactie Wendy! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat moet jij je slecht voelen. Ik voel haast mee want ken dat gevoel goed genoeg.

Jouw oudje,wat een  lief kopje Neen daar mag niks mee gebeuren. Ik duim .

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Wat moet jij je slecht voelen. Ik voel haast mee want ken dat gevoel goed genoeg.
Jouw oudje,wat een  lief kopje Neen daar mag niks mee gebeuren. Ik duim . "

 

Ik voel me er inderdaad zeer slecht door.. Ik blijf hopen dat alles goed komt, maar toch overheerst die angst. 
En dank je  Met haar mag inderdaad niets gebeuren, hoe ze nu is kan ze echt nog wel een tijdje verder in mijn ogen! En ik ben er gewoon niet klaar voor om haar af te geven. Ik zal dat nooit zijn, weet ik ook wel, maar ze is nog zo goed voor haar leeftijd en het zou oneerlijk zijn als ze nu zou sterven. 

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P   & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy 3 doggies

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P   & Lizzy

Ik dacht altijd dat als honden een baarmoederontsteking hadden, ze gelijk geopereerd moesten worden. Die van mij moest dat in ieder geval wel. Zij was ook 15 toen ze het kreeg en is er goed door heen gekomen, ze is nog 2 jaar bij ons geweest, dus was zeker de moeite waard. Het is natuurlijk heel spannend, ook omdat ze al op leeftijd is, dierenarts zei tegen ons ook.. ' het is erop of eronder' maar ze herstelde heel snel en goed! Maar oh wat was ik vreselijk zenuwachtig.... volgens mij ben ik in m'n leven nog nooit zo zenuwachtig geweest, dus begrijp je gevoel heel goed. Wat een heerlijk koppie heeft ze dat mooie oudje. 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Ik dacht altijd dat als honden een baarmoederontsteking hadden, ze gelijk geopereerd moesten worden. Die van mij moest dat in ieder geval wel. Zij was ook 15 toen ze het kreeg en is er goed door heen gekomen, ze is nog 2 jaar bij ons geweest, dus was zeker de moeite waard. Het is natuurlijk heel spannend, ook omdat ze al op leeftijd is, dierenarts zei tegen ons ook.. ' het is erop of eronder' maar ze herstelde heel snel en goed! Maar oh wat was ik vreselijk zenuwachtig.... volgens mij ben ik in m'n leven nog nooit zo zenuwachtig geweest, dus begrijp je gevoel heel goed. Wat een heerlijk koppie heeft ze dat mooie oudje.  "

 

Goh nee, hij heeft ons altijd meteen antibiotica gegeven. Hij opereert namelijk het liefst tussen 2 loopsheden in, zodat de hormonen weer tot rust zijn gekomen dan zijn er minder complicaties. Nu zullen we niet anders kunnen dan meteen na haar loopsheid te opereren.. 
Denk dat ik binnenkort ook zo zenuwachtig ga rondlopen.. Maar goed, hoop dat ik later ook mag zeggen dat mijn hondje op 15 jarige leeftijd een operatie goed doorstaan heeft, en dat ze nog jaren heeft mogen leven 
En Blackie bedankt je voor het leuke complimentje! Al ligt ze wel te snurken 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Dat tussen twee loopsheden steriliseren is alleen voor gezonde honden. Als er een baarmoederontsteking is opereer je het liefst meteen. Omdat het vrijwel altijd terugkomt.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Het gaat niet goed met Blackie.. Vandaag is ze nog suffer dan gisteren, en de manier waarop ze loopt zie je dat er iets mis is. Ze wil ook niet eten, gisteren wou ze ook niet eten maar toen ik haar koekjes gaf at ze die wel op. Vandaag wil ze zelfs geen koekjes eten.. 
Ik heb vanavond om 18u een afspraak met de dierenarts. Hij was helemaal volgepland, en dat is het snelste dat we konden komen. Hij gaat naar haar conditie kijken, en dan gaan we ook een afspraak maken voor de operatie. 

Pffff.. wat ben ik bang.. Ik wou dat dit al voorbij was.. Ik kan wel huilen, maar moet me sterk houden voor Blackie nu! Ze heeft me nu nodig!

honden page profiel Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ooh arme Blackie, weer die stomme ontsteking, arm meisje  :( ik hoop dat alles goed komt! Laat snel wat weten! 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik wou dat het al 18u was, ik zie Blackie echt slechter worden.. Mijn moeder en ik kwamen thuis van de winkel, boodschappen gedaan. Er lag een klein drolletje in de keuken, beetje neigend naar de diarree. Stonk heel erg. Ze kwam niet eens haar nestje uit om ons dag te zeggen, en ze was heel de tijd aan het beven. Heb haar buiten gelegd, in het zonnetje. Ze heeft haar zwart truitje aan dus dat trekt de zon aan, wordt ze snel warm. Heel haar zeteltje is ook vuil door de vuiligheid die uit haar baarmoeder komt. Ik ga nu een beetje kip maken voor haar, en ik hoop dat ze daar wel van wil eten. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou haar oas eten geven nadat je bij je dierenarts geweest bent. Ivm met mogelijke spoed ok. Eigenlijk zou ze ook aan het infuus moeten. 

Eigenlijk moet je ook bellen dat je niet langer kan wachten.

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P   & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy 3 doggies

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P   & Lizzy

Als ik eerlijk moet zijn vind ik het te lang duren. Die van mij kreeg etter uit haar vulva, meteen dierenarts gebeld en gelijk opereren. Blackie voelt 'r niet goed, je kan haar nu nog helpen.. niet te lang meer wachten! Ik duim voor jullie dat alles goed komt.

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Oei....ik zou niet meer tot 18u wachten. Lijkt me te riskant als ik dit zo lees.

Sterkte!

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

ai toch

sterkte!

 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Onze dierenarts kon niet vroeger, hij heeft ons zelfs nog voor zijn consultatieuren erbij gepakt zodat we toch nog konden gaan vandaag. We hebben alles uitgelegd hoe het met haar gaat, dat ze niet wil eten enzo.

Dat infuus ga ik zeker eens navragen, ik ga hem nu ook nog eens bellen of we echt niet nog vroeger mogen komen, want dat we haar echt wel zien achteruitgaan. Hopelijk mogen we nog sneller komen!! 
En ik hoop dat als het nodig is hij haar vandaag wil opereren. We mogen normaal vlak voor zijn consultaties komen, dus betwijfel dat hij de tijd zal hebben. Hopelijk hoeven we niet naar een ziekenhuis ofzo..

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik zou voor de operatie gaan. Echt! En zo gauw mogelijk! Ik weet dat ik je angst niet wegneem, maar ik heb een molosser gehad die op bejaarde leeftijd de operatie niet overleefde omdat we van tevoren te lang hadden gedokterd! Daardoor was ze al erg verzwakt en is na de operatie niet meer opgeknapt... Onze andere molosser hebben we meteen laten opereren. Ook op latere leeftijd. Deze is de operatie prima doorgekomen en heeft daarna nog 2 jaar geleefd.

Ik snap je vrees, maar je hond is echt ziek! Als de antibiotica niet meer aanslaat ben je nog veel verder van huis.

Veel sterkte en beterschap!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Onze dierenarts kon niet vroeger, hij heeft ons zelfs nog voor zijn consultatieuren erbij gepakt zodat we toch nog konden gaan vandaag. We hebben alles uitgelegd hoe het met haar gaat, dat ze niet wil eten enzo.
Dat infuus ga ik zeker eens navragen, ik ga hem nu ook nog eens bellen of we echt niet nog vroeger mogen komen, want dat we haar echt wel zien achteruitgaan. Hopelijk mogen we nog sneller komen!! En ik hoop dat als het nodig is hij haar vandaag wil opereren. We mogen normaal vlak voor zijn consultaties komen, dus betwijfel dat hij de tijd zal hebben. Hopelijk hoeven we niet naar een ziekenhuis ofzo.. "

 

Goed dat je ze belt. Probeer hysterisch te klinken, dan nemen ze het meestal meer serieus en anders stap je gewoon in de auto met je hond en rij je er gewoon heen.

 

Toen Rex spoed had, belde ik onder het rijden 'ik ben nu onderweg naar jullie' . 

 

Sterkte.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

We mogen een half uurtje vroeger gaan. Opereren zal hij vandaag niet meer doen, want hij heeft afspraken.
Wat vinden jullie:
- haar daar laten aan een infuus dat hij morgenvroeg kan opereren (als hij dat kan tenminste, dat weet ik niet vraag ik straks) Zodat ze kan aansterken aangezien ze al 2 dagen niet wil eten  
- of proberen om naar een ziekenhuis te gaan dat ze vandaag nog geopereerd kan worden?

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Misschien een andere oplossing: mijn Perzische poes had baarmoeder ontsteking, mijn DA zei baarmoeder eruit. We wilden heel graag een keer een nestje en onze vorige pers kon niet zwanger worden. Ik ben gaan google en zal dat de baarmoeder met antibiotica gespoeld kan worden. 

Ben hier in de buurt gaan zoeken en kwam bij een praktijk in de buurt uit, die het wilde proberen. ze hadden overlegd met Utrecht. Ze is zonder verdoving een paar keer gespoeld, kwam een hoop troep uit. Weet niet meer of ze ook ab kreeg, maar volgens mij een korte kuur. Ze kreeg een katheter in en bleef heel rustig liggen tijdens het spoelen.

De ontsteking verdween en een jaar later hebben we haar met succes laten dekken. Ze heeft nooit meer een ontsteking gehad! 

Mijn praktijk doet het, maar ook Utrecht   

 

ik hoop dat dit iets voor je is, narcose en zware operatie is best een risico! 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Bedankt Suzanne. Als Blackie te zwak is voor een operatie kan dit misschien helpen om haar weer aan te sterken. En die operatie komt er zowiezo. Dat ga ik dan eens vragen aan de dierenarts

Nu voel ik me schuldig, kwaad, gaan zoveel gevoelens door me heen.. Wat als ik die operatie vorige keer gedaan had tussen haar 2 loopsheden in, dan had dit allemaal niet gehoeven. Als ik wat beter mijn best gedaan had om mijn ouders te overtuigen die operatie te doen.. Zij wilden de operatie niet, ik wel maar het is uiteindelijk hun hond dus zij hebben de eindbeslissing. Ach ja.. het is te laat zeker. Ik moet kijken wat ik nu nog kan doen. 

Ik weet gewoon niet meer wat te doen.. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Als je ouders geen operatie wilden, kan jij er niets aan doen. Voel je niet schuldig!

 

mijn moeder heeft trouwens een hartruis, inmiddels al heel vaak geopereerd. Ze gaan haar nu juist heel erg goed in de gaten gehouden, dat komt echt wel goed.

Ik snap dat het nu helemaal geen fijne situatie is, kop op! Je doet wat je kan! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

wat erg voor je, als het spoed is, heus zal de dierenarts opereren hoor, zeker als er niet gewacht kan worden, zelfs snachts gebeurt dat , hoop dat je snel terecht kan, en dat als het spoed is, direkt geopereerd wordt, tegenwoordig zijn de narcoses heel veilig hoor, geen angst daar over hebben.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

" We mogen een half uurtje vroeger gaan. Opereren zal hij vandaag niet meer doen, want hij heeft afspraken. Wat vinden jullie: - haar daar laten aan een infuus dat hij morgenvroeg kan opereren (als hij dat kan tenminste, dat weet ik niet vraag ik straks) Zodat ze kan aansterken aangezien ze al 2 dagen niet wil eten  - of proberen om naar een ziekenhuis te gaan dat ze vandaag nog geopereerd kan worden?
  "

Als het echt spoed is opereert de DA nog wel hoor, en anders naar een andere DA gaan!

Veel succes straks!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Even de knoop doorhakken zou ik doen, direct opereren als de DA dit aanraadt. Hij is nu het best geplaatst om te beslissen, het is zijn beroep. 

Deze toestand mag en kan niet zo blijven. Jouw oudje kan dit niet lang volhouden denk ik. 

Er staan je nog erg bange uren te wachten, het doet verdomd zo een pijn , veel sterkte en hou de moed er in. 

Ze is in de beste handen, meer kan je toch niet doen .

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ben nog steeds bij de dierenarts.. ondanks dat hij gezegd had dat we om 17:30 mochten komen. De mensen die een afspraak hadden mogen gewoon eerst, wij mogen gewoon met zijn vrije consultatie zonder afspraak. Ben hier beginnen huilen, gezegd dat we naar een ziekenhiis gingen want dat dit echt wel een spoedgeval is. Maar hij zegt dat het boor dat kwartiertje nog wel kan wachten, dat ze heus niet stervende is.. Ben hier razend en verdrietog tegelijk.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Sjonge zeg, als jouw oudje echt zo ziek is als jij beschrijft.....wachten ? ...ik ga me niet verder uitspreken. Besef dat ge over uw toeren bent, men zou voor minder.

positief is dat als de DA denkt dat het niet zó dringend is, daar moet je maar aan denken.

ik hoop dat ge straks nog even update geeft ?  En hou je nu kalm, de hond merkt dat ook hoor. 

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^