Conditietraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SofieSofie

honden foto van Sofie

Hallo allemaal, Mijn Border Collie Licos doet aan flyball, alleen zijn "probleem" is dat hij constant staat te blaffen waardoor hij heel snel moe is. Wat raden jullie aan om zijn conditie beter in vorm te krijgen? Want het blaffen afleren zal toch niet meer lukken

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Het blaffen afleren.

 

Vind dat toch altijd zo mega irritant als mensen gaan sporten en er staat er een de hele tijd te keffen. Dat blaffen slaat nergens op en heeft totaal geen enkele nut. Daarmee aan de slag gaan.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik zou ook kiezen om het blaffen af te leren, dat is prima te doen kost wat training.

Maar als je staat te wachten hoeft de hond echt niet de hele tijd te blaffen, afleiden weg van de spanning tot de hond stil is en dan de afstand steeds korter maken.

 

Sporten prima maar ook hier moet een goede basis aan vooraf gaan.

honden page profiel SofieSofie

honden foto van Sofie

Bedankt voor jullie reactie

Het blaffen afleren gaat heel moeilijk, hij gaat zo op in het spel dat niets hem nog uitmaakt.
Zijn kijk kent hij perfect maar als ik die vraag is dat snel kijke en verder blaffen

Ikzelf word er ook lastig van dat hij constant zo staat te blaffen ;-)

Weg van de spanning, moet ik aan de andere kant van het terrein gaan staan en op wedstrijd kan ik niet weg van de spanning

Jullie nog tips?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Denk dat je tijdens de lessen hier je aandacht ook moet vestigen maar ook tijdens wedstrijden als je niet loopt kun je hier op trainen.

 

Jammer genoeg wordt erbij de meeste verenigingen helemaal geen aandacht besteed aan dat blaffen en vinden ze het allemaal wel best dat er 10 opgefokte figuren staan te blaffen.

Net wat je ook zegt het is gewoon zonde van al die energie die kan hij beter gebruiken op de baan.

 

Misschien een idee om zo'n nylon dichte bench te gebruiken zodat daar een rustige plek is waar hij kan wachten en zich niet bezig hoeft te houden met de rest.

 

Eigenlijk wordt de hond steeds weer beloond voor zijn "foute gedrag het blaffen" omdat hij steeds weer het baantje mag lopen.

 

Diesel heeft dit gedrag ook laten zien in het begin bij behendigheid en wij zijn toen gewoon steeds weer weggelopen en beloond als hij rustig was en zo konden we steeds de afstand kleiner maken.

Zal bij jullie toch een langere adem zijn omdat het altijd goed gevonden is en nu de hond moet leren zijn snater te houden.

Weet niet of er na of voor jullie ook een groep traint dan zou je juist dan ook goed kunnen oefenen met die afstand.

 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Mijn honden hadden daar ook last van. Dan begin je te trainen, en dan nemen ze t over van de honden. "Nee, nee niet gaan corrigeren: dat is puur enthousiasme en dat willen we zien!" Tot ie z'n eigen tong steeds tussen z'n tanden kreeg tijdens dat vele blaffen. Ik moet ook zeggen dat er veel druk op die honden zat hoor. Het waren twee border collies, en die zijn snel! Die hadden ze nodig in t team... Bij mij heeft t geholpen om te veranderen van hondenschool. De sfeer is hier heel anders, het gaat hier puur om het plezier met je hond! De ene (die z'n tong kapot beet) blaft eigenlijk alleen nog zodra we staan opgesteld, tot hij vooraan staat. De andere blaft tussendoor ook nog heel veel, maar ik heb een stapje terug gedaan (beginners groep ipv gevorderden) en hij vindt nu ook veel meer rust tijdens het spel. Ik zou jou dat toch ook aanraden, en op die manier het blaffen beter te begeleiden. Leidt je hond gewoon af, neem zijn favo speeltje mee, ga wat leuke oefeningen met hem doen terwijl de overige honden bijvoorbeeld oefenen bij de bak, of de hindernissen leren kennen. De beginnersgroep is veel minder druk, en vanwege de minderheid aan prikkels, leert hij zich focussen op jou. Bouw dat steeds meer op en probeer het dan bij de gevorderden groep.. En dan bij een wedstrijd. Overigens hebben ze hier wel altijd rust gevonden bij een wedstrijd in de bench.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik doe 4 sporten, elke les iets anders. Mijn Luca kan moeilijk stil zitten en naar andere kijken, ik ga met haar over het veld wandelen of ik geef haar iets te kauwen tussen door, zo is ze stil. 

honden page profiel SofieSofie

honden foto van Sofie

Tijdens de gehoorzaamheid kan ik makkelijker met hem gaan rondjes lopen tijdens het wachten. Maar op Flyball is dat geen oplossing.
Dan gaat hij zo op in het spel dat hij totaaaaal geen aandacht meer heeft.

Dank je voor alle reacties :-)

Iemand nog tips voor conditietraining op te bouwen?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Tijdens de gehoorzaamheid kan ik makkelijker met hem gaan rondjes lopen tijdens het wachten. Maar op Flyball is dat geen oplossing.
Dan gaat hij zo op in het spel dat hij totaaaaal geen aandacht meer heeft.

Dank je voor alle reacties :-)

Iemand nog tips voor conditietraining op te bouwen? "

 

Dan ben je eigenlijk de controle over de hond kwijt op dat moment, en daar moet je dus aan gaan werken. Als mijn honden niet meer luisteren naar "hier" of "wacht" tijdens het frisbeeen, dan ben ik te snel gegaan. De basis moet er eerst goed in, dan pas verder werken.

 

Je zult heeeeeel consequent moeten zijn tijdens trainingen. Als je dit echt wil afleren zit er mega veel werk in. Continu streng zijn en consequent corrigeren maar vooral ook belonen. Ga de wacht eerst maar eens oefenen bij de flyball, blijkbaar zit dat commando er niet goed genoeg in of is de flyball te afleidend. Laat hem eerst maar leren dat hij ook daar gewoon moet luisteren naar de commando's. Breng de rust terug. Ga eens een aantal keer naar training zonder dat hij de baan op mag en werk continu aan het afleiden en rustig blijven. Maar zoals gezegd, dit gaat mega veel werk en tijd kosten.

 

Conditie verbeteren heeft geen nut. Van alleen blaffen wordt een hond niet moe. Het is de "stress" de "drive" de "spanning" die door de border collie giert op dat moment waar ze moe van worden. Al kan jouw hond 3 uur lang naast de fiets lopen, dat zal bij de flyball baan niks uit maken denk ik. 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik begrijp niet waarom je de conditie wil gaan opbouwen van een hond die blaft. en dat lost het probleem niet op. 

 

Het is niet omwille van de conditie dat de hond sneller gaat lopen na het blaffen hoor... ongeacht wat de conditie van je hond is, het blaffen komt van de spanning en dat heeft niets met conditie te maken.

 

Stressverlagende activiteiten doen. wandelen is er een van. je hond rustig aaien, je hond afzonderen van de andere honden. naar training gaan kijken zonder mee te doen (je hond krijgt zijn zin dan niet), iets te knabbelen geven...

 

Ik denk dat je beter gaat voor gewenning, dus naar de training gaan kijken heel erg kort en je hond maar aan de beurt laten als het blaffen stopt. eerst niet meedoen, even rustig voorbij wandelen (grote afstand)

honden page profiel SofieSofie

honden foto van Sofie

In het begin hangt hij continu in zijn speeltje (de flosh) maar eens hij wat moe word interesseert die hem ook niet meer en gaat ie verder met blaffen. (Ben al blij dat ik hem zo ver heb gekregen om in die flosh te gaan hangen)

Ik ga je tips zeker proberen Suzanne!

Volgende forumvraag: Enquête baasje en hond(en)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^