Benchtraining hoe nu verder, oppepper nodig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Hallo allemaal,

 

Ondertussen ben ik 1,5 week verder met mijn pup, en we zijn al lekker bezig haar proberen te laten slapen in de bench.

 

Overdag probeer ik hem zo vaak mogelijk beneden te zetten, maar ze kruipt er zelf niet echt in, het liefst valt ze in je armen in slaap en dan leggen wij haar in de bench, deurtje open natuurlijk...

Nu ging het allemaal ´s nachts heel goed vond ik, ze piepte hooguit 2 keer en dan max 5minuten, als ik wat fluisterde en mijn hand erbij stak sliep ze zo tot een uur of 7-8 door. Wij trots!

Het probleem is dus nu, de laatste 2 nachten doet ze dat niet meer, ik weet dat ik niet te overhaast moet zijn hoor, ik verwacht ook niet dat ze gelijk zonder slag of stoot gaat slapen zegmaar, maar ze piept de boel bij elkaar (soms poging tot blaffen erbij) en als ik mijn hand erbij steek denkt ze dat we gaan spelen en springt ´uitdagend´ naar mijn hand of bijt speels. Laten we eerlijk zijn, niet iets waar ik mee bezig ben om 3uur in de nacht. Ze heeft mogelijkheid om buiten haar ´bedje´ te plassen, maar sinds ze hier is, is ze eigenlijk altijd heel de nacht droog dus ik denk niet dat dat het is.

 

Ook valt me op dat ze echt ´naar mij´ piept zegmaar, ik ben vaak tussendoor wakker en dan kan ik zo de bench in kijken, als ze even wakker word geen probleem, maar zodra ze mij ziet is het feest compleet.

Zou ik kunnen proberen de bench om te draaien dat ze me niet ziet, en als ze dan piept gewoon negeren?

Ik ben eigenlijk geen voorstander van uren lang laten piepen eerlijk gezegd, maar ik weet even niet wat ik moet. Of gaat het zoals nu normaal en heb ik niks om me zorgen te maken, moet ik doorbijten en haar laten klagen, of toch maar soms eruit halen?

 

Ze slaapt met kruik, de bench is donker met 1 kant open, ze kan me wel zien (nachtlampje), ik heb een tikkende wekker in de kamer staan, kan ik nog meer doen?

 

Ik heb me wel ingelezen, maar in de praktijk pakt het vind ik toch anders uit als je een pupje hebt, merk ik aan alles. Geeft niks, we zijn enorm blij met de kleine meid, maar ik zou toch wat advies willen of ik goed bezig ben of meer kan doen.

 

Ik hoop dat jullie me advies kunnen geven!

honden page profiel Laura&RoxyLaura&Roxy

honden foto van Laura&Roxy

Ze zeggen altijd negeren......
Of gewoon niet kijken als ze piept kan ze je ook niet zien.
Veel succes! 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ik zou gewoon de bench laten staan zoals ie staat, zodat ze je ziet.....

dat zou in mijn ogen voldoende moeten zijn om haar gerust te stellen....

ik zou even geen aandacht schenken aan het piepen....

hooguit een geruststellend woordje...maar echt niet meer dan dat.....,

Als jij namelijk reageert dan weet ze dat ze succes heeft met haar gepiep, en zal ze het waarschijnlijk meer gaan doen........

zo te lezen ben je al aardig op de goede weg met je kleine pupsel, en heeft ze het ook prima gedaan...

maar wees duidelijk naar haar....

s'nachts word er geslapen, en niet gespeeld.....

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Jouw meisje doet het al goed hoor met plassen,  Dat lastig doen s nachts, misschien vóór het slapengaan even spelen zodat ze echt vermoeid is ? Heb je al geprobeerd met bench open naast je of gewoon mandje naast je bed ? Delentje er helemaal over dat ze goed ingeduffeld is. Voor plasjes ben je nu al redelijk safe.

Als ze rustiger is in een mandje, kan ze vgs mij ook vlugger in andere plaats in het  mandje slapen. Maar nú is ze nog zo klein.....

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

" Jouw meisje doet het al goed hoor met plassen,  Dat lastig doen s nachts, misschien vóór het slapengaan even spelen zodat ze echt vermoeid is ? Heb je al geprobeerd met bench open naast je of gewoon mandje naast je bed ? Delentje er helemaal over dat ze goed ingeduffeld is. Voor plasjes ben je nu al redelijk safe.
Als ze rustiger is in een mandje, kan ze vgs mij ook vlugger in andere plaats in het  mandje slapen. Maar nú is ze nog zo klein..... "

 

Ik zal inderdaad proberen voor het slapen nog even flink te spelen, wij slapen hier allemaal pas rond 12 of 1uur dus misschien verstandig om haar eerder met mij naar boven te halen, spelen en dan daarna gewoon gelijk de bench in en niet wachten tot iedereen gaat?

Ik wacht vanavond even af, anders probeer ik inderdaad de bench open te houden, ook een goed idee! Dan zet ik even een stukje af zodat er niks kan gebeuren (hier in de slaapkamer lastig alle kabels wegwerken). Hy staat wel naast mijn bed al, maar heb altijd het deurtje dicht omdat ik bang ben dat ze toch weer wat gevaarlijks vind (die pups zien ook echt alles), ze is inderdaad zo mini, ze kan zelfs nog onder mijn bed kruipen, niet echt handig haha. Zal is kijken of ik hier wat mee kan doen komende nachten.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Hou je ons op de hoogte? Practig pupje trouwens als het die op jeprofielfoto is

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

" Hou je ons op de hoogte? Practig pupje trouwens als het die op jeprofielfoto is "

 

Ik hou jullie zeker op de hoogte! Zal morgenochtend wel even laten weten hoe vannacht is gegaan of hoe we dan weer verder gaan.

Hoop dat het nu weer wat beter gaat

 

Het is inderdaad de pup op mijn profielfoto

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Pup in de bench doen nahet spelen plaid over de bench zodat de pup in het donker ligt .piepen negeren en zelf proberen te slapen, als je dit konsekent doet is ze zo gewend.zorg voor een lekker donker plekje Hein.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

wat zijn puppy's mooi en lief en schattig en cute ...

maar idd het is niet de gemakkelijkste periode voor het baasje

 

ik zou er voor zorgen dat mijn hondje mij niet zou zien 's nachts, je kan wel je hand in de bench stoppen voor hem even rustig te maken

je hondje heeft tijd nodig

 

en gelijk Hein zegt, heel consequent zijn, sommige dingen zijn wel grappig als een pup ze doet, maar denk eraan, je hondje wordt ook groot en dan zijn die dingen misschien helemaal niet meer grappig of zelf zeer storend

 

geniet toch maar van de puppytijd, want het is een hele mooie tijd die je nooit meer kan overdoen

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Het is net als met kinderen met verlatingsangst. Negeren is moeilijk en kost je in het begin nachtrust, later pluk je daar de vruchten van. Als je weet dat alles klopt (pup hoeft niet te plassen e.d.) zou ik haar negeren. Zo te lezen wil ze gewoon spelen en wat je zegt, liever niet 's nachts.. 

Hopelijk heeft ze het snel door en kun je weer van je nachtrust gaan genieten.

Volgende forumvraag: Hond en kat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^