pup erbij hoe te doen met wandelen volwassen honden? etc.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

er broeit iets, heel misschien komt er een pupsel hier. ik wil het, maar willen mijn honden het? max is 9 jaar, houd niet van puppen (maar verwacht als hij grote broer wordt geen grote problemen, en dat begeleiden we wel) lisa is 6 jaar en vind pups ook niks, veel te druk en een echte prinses gaat niet met volk om dat geen manieren heeft. dus eigenlijk heb ik al voor ons allen bepaald dat het wel kan. maar hoe ga ik dat straks doen met uitlaten? max en lisa willen toch wel elke dag minimaal een uur wandelen. en waar laat ik pup dan? tillen gaat m niet worden, dat zal misschien 2 weken gaan, maar daarna zal die toch echt te zwaar (en wiebelig) worden. misschien een bolderkar maar gaat dit wel lukken met lopen met 2 honden ernaast? en gaat pup daar niet uit willen springen? het ei is vast al door iemand uitgevonden, dus hoe doen / deden jullie dat? zijn er nog punten waar je tegenaan gaat lopen met een pup in huis? (ik heb tot nu toe alleen maar herplaatsers en opvangers gehad).

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier zijn een oudere hond van 12 en een pup van nu 15 weken.

Van te voren ook gedacht, hoe gaan we dat doen als de pup komt.

De oude hond ligt z'n hele leven al op de bank, nooit in z'n mand.

Dit mag de pup vanaf dag 1 niet, zodat de oude hond zijn eigen rustige plekje heeft waar hij niet wordt gestoord.

Dit gaat nu heel goed, het kostte even een paar dagen voordat de pup het snapte.

 

Uitlaten, de p en p rondjes neem ik ze gezamenlijk mee.

En elke dag krijgt de oude hond ook nog een eigen lange wandeling zonder de pup, dat vind ik ook wel net zo eerlijk naar hem toe.

De pup moet er sowieso nog veel vaker uit, sommige keren daarvan gebruiken we meteen om wat te oefenen, spelen, iets langer te lopen, socialiseren.

 

Maar verder gaat het hier beter dan van tevoren gedacht.

Ons oude hondje is heel makkelijk en sociaal met alles, maar door z'n leeftijd ook af en toe best knorrig.

Dus soms geeft ie echt een snauw als hij geen zin in de pup heeft, en gelijk heeft ie!

Even later lopen ze weer samen rond alsof er niks gebeurd is.

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik snap je eerste stuk niet zo goed.. je spreekt jezelf tegen..

"De een houd niet van puppy's maar met begeleiding komt dat goed"

"De ander vind drukke pups ook niets"

En dan zeg je daarna "dus ik heb al voor ons besloten dat het wel kan" ???? 

Je hebt dus al twee honden waarvan je weet dat ze pups niets vinden... en toch wil je het ze "aan doen" om een pup erbij te nemen..want? Jij vind het leuk? En de 2 die het niet leuk vinden dan? 

 

Over het wandelen zou ik echt twee rondes gaan maken, pup wandelen, en dan, zeker voor de eerste tijd, een iets korter rondje wandelen met de andere twee . Misschien kan je oppas thuis vinden voor de pup? Of hem mee nemen in een draagzak?

 

Persoonlijk denk ik dat je misschien beter voor een herplaatser of iets ouder hondje kan gaan dan voor een pup, ook voor je al bestaande roedel, want daar gaat echt wrijving in komen als je de pup in huis haalt.. reken daar maar op

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

-

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat betreft de wandelingen, twee keer een ronde maken, het is juist heel goed dat je de pup alleen hebt met de wandelingen en die leert hoe het moet wat betreft trekken enz.

er zijn zeker meerderen mensen hier met meerderen honden, pup is altijd de vraag of het in de roedel past, heb je makkelijke honden sociaal, dan is er niets aan de hand, maar je schrijft zelf al ze vinden het niets, voor wie neem je de pup in huis ? voor jezelf ? denk daar dan heel goed over na, terug sturen kan niet als je pup er eenmaal is.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

natuurlijk denk ik er goed over na, mijn hersens hebben spierpijn ervan.

ja mijn honden houden niet van drukke honden en pups, maar ik denk (denk er nog steeds over na) dat hun kleine broer of zus na een korte tijd wel heel gewenst is.
ik heb wel vaker met pups opgelopen, en zolang ze maar met respect benadert (en de pup kennen) worden vind ze het wel prima. en een pup is niet dom, die blijft niet mijn honden bespringen (en daar zorg ik ook nog voor) en je hoort vaak genoeg dat honden ook opleven door een spring in het veld.

natuurlijk wordt er gelet of de pup kwa karakter bij ons past. toch zal dat waarschijnlijk wel de baldadigste zijn.
en juist daarom wil ik een pup van dit nest, juist om het karakter van beide ouders .

en nee ze zullen hem niet vermoorden.

maar ben nu al vast aan het kijken en bedenken waar ik tegen aan kan lopen.
plasjes in huis, gebroken nachten zijn al overdacht, maar wat met volwassen honden erbij.

en dit aankomende hondje zal niet zo snel meer in mandjes of draagzakken passen. verwacht volwassen gewicht zal 30-40 kg worden.
ik ben al met de fokker bezig hoe of wat en juist met mijn honden, zij kent mijn honden ook.

ik snap dat wat ik neerzet wat verwarrend over komt, ik ken mijn honden en met de laatste opvanger ging het hier ook niet goed, dus die kansen heb je altijd (en ik heb met mijn 3 herplaatsers *medische* problemen genoeg). en ja als / wanneer de pups geboren zijn gaan we ook een keer samen kijken.
de dekking gebeurd op zn vroegst pas over een half jaar, dus we hebben nog wel even hoor om alles te bekijken, overzien. en ik heb ook nog zeker geen vast besluit genomen.

en pup alleen mee op stap lukt wel, maar ik denk dat ik het zielig vind om pup 1- 1,5 uur helemaal alleen te moeten laten. een oppas zou wel lukken voor zo nu en dan maar kan niet dagelijks iemand vragen, wil ook zeker een ander niet lastig vallen met mijn honden.
en tzt zal ik ook wel even de buren op de hoogte brengen hoor.

gelukkig staat mijn hele verhaal nu niet door de war

Volgende forumvraag: Cavelier pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^