Help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FransiscaFransisca

Hallo allemaal,

 

Ik ben nieuw op dit forum en dacht.. Gooi meteen mijn verhaal er maar op!!

 

Onze Lalo is een mooie fawn cane corso teef van 10 maand. Een super schat, echt e is waaks, lief en een ontzettende dul.

 

Maarrrr.... Ze kan oik uitdagen als een gek! Wanneer mijn vriend en ikop de bank gaan zitten tv kijken begint ze alleen gigantisch hard te blaffen en uit te dagen!!! Ze gaat maar door en door wat wij ook doen... Negeren, in de bench (zit ze zo niet meerr in), boos doen.... 

 

Ze gaat door en door. Ook als we visite hebben. Van de buren hoor ik dat ze gewoon stil is als we weg zijn ofzo. 

 

Weet zeker dat iedereen dit heeft meegemaakt. Ongeteijfeld.... 

 

Alvast bedankt allemaal!!

Groetjessss en een poot, Lalo!

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

 

Jullie werken overdag dus 's avonds is het normaal dat ze haar energie kwijt wil en ze wil spelen.

Ze moet moe gemaakt worden, haar energie moet weg gespeelt, gewandeld worden.

 

Hoeveel wandelen , spelen jullie met je hond?

Heb een stukje gekopieerd voor jullie

 

Een Cane Corso is geen watje. Een Cane Corso is ook echt niet zomaar voor iedereen geschikt. Ervaring met het correct opvoeden van honden, liefst Dogachtige, is een vereiste! Verder is de Cane Corso een actieve hond. Het is dus geen rustige hond die genoeg heeft aan een wandelingetje naar de eerste lantarenpaal en terug. Hij moet zijn energie ook kwijt kunnen. Kan hij dat niet, dan zal een inboedel een van de eerste dingen zijn, waar de hond zijn energie op uitleeft. Een Cane Corso is een werkhond, die wilt werken voor zijn baas. Hij is zeer intelligent, waardoor hij heel snel leert. 

Van oorsprong is de Cane Corso een veedrijver. De Cane Corso was belangrijk als helper bij de fok van varkens, runderachtigen en schapen, waar de Corso zijn aangeboren gevoel voor het bijeenhouden van de kudde in het territorium demonstreerde en de moed om weerspannige dieren aan te pakken, vaak met een gewicht van meerdere 100en kg’s. Bij deze activiteit betoog de Corso zijn meest deugdelijke service van bewaking tegen de roofdieren en de veedieven.
Belangrijke karaktereigenschappen om dit werk uit te voeren zijn:
Moed
Temperament
Oplettendheid
Drijfvermogen
We kunnen dus stellen, dat de Cane Corso een moedige temperamentvolle hond is, die zeer oplettend zijn werk doet. Zijn drijfvermogen zal ervoor zorgen dat de kudde bij elkaar blijft. Hiervoor dient de hond over enige dominantie te beschikken. Dominant is zeker niet gelijk aan agressief. Dominant in deze is een uitstraling van moed, waarbij respect wordt afgedwongen. "Hier ben ik en kom niet in mijn buurt". Zonder deze imposante houding zouden de kuddedieren geen respect voor de honden hebben, die vaak veel kleiner in grootte en gewicht zijn dan de individuele dieren in de kudde. Het tonen van enige angst door de hond was uit den bozen. Hiermee zou hij een zwakte tonen, waar een hele kudde direct gebruik van kon maken door uit te breken.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Jullie zullen dan ook zich moeten inspannen om deze hond te laten werken wil je een gelukkige hond in huis hebben.

 

Véél werk aan de winkel dan he 

 

honden page profiel FransiscaFransisca

Heeyyy. Noelle.

 

Tnx voor je reactie. We werken niet de hele en elke dag. Ze gaat niet uit voor alleen haar behoefte en loopt altijd los op het veld . We steken er extra energie in om haar optimaal te laten bewegen. Ongeacht het weer e.d. Een gemiddelde wandeling is een half uur.

 

Ze is ook vrijwel altijd aan het werk. Iedere wandeling enzo benutten wij als 'training' omdat we duidelijk merken dat ze dit prettig om te doen vind.

 

Ze krijgt dan ook voldoende beweging en mogelijkheid haar energie kwijt te kunnen. Maar toch zodra we op de bank gaan zitten, gaat ze voor ons zitten keihard blaffen. Op een gegeven moment gaat ze ook gewoon liggen en slapen, maar tot die tijd....

 

Het is vooral aandacht vragen lijkt het. We proberen het ook te negeren en belonen als ze het goed doet, maar tot nu toe is dit iedere avond hetzelfde verhaal. 

 

 Aan haar energie en beweging ligt het niet... We weren wel dag we aeen cc in huis hebben :-))

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dus als ik het goed begrijp gaat je hond een half uurtje wandelen? 

 

Ik zou persoonlijk meer ondernemen met je hond. Ik heb een klein keesje maakt dagelijks wandeling van min 1uur, wij gaan joggen en doen aan agility. 

 

De hond wil aandacht volgens mij. Daag je hond fysiek en mentaal uit 

honden page profiel FransiscaFransisca

Ze gaat niet een keer per dag uit uiteraard. Ivm met HD en omdat ze nog groeit is het beter dit formaat hond niet te lang te laten belasten en daarom gaat ze vaker op een dag uit en dan gemiddeld een half uur.

 

Mer onze vorige honden liep ik ook altijd gemiddeld anderhalf uur per wandeling en hier gaan ze ook mee hardlopen. Ditzelfde gaat Lalo uiteindelijk ook naar toe.

 

 

honden page profiel FransiscaFransisca

Bij de hondenschool doen wij trouwns ook extra training om haar werkdrift te stimuleren. Dit bedoel ik met training tijdens wandelingen in mijn vorige reactie... 

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Heeft ze jeuk?? Op de rug of plaatsen waar ze niet aan kan?

Ze kan het vervelend vinden en vragen om te krabben.

 

Mijn Ioki is nu bijna 9 maand en we lopen bijna alle dagen tussen de 5 en de 10 km met hem.

Deze is uitgetelt nu 's avonds.

Het is vooral springen en trappen  die jullie moeten vermijden maar wandelen aan de lijn mag best.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

die slaapt he hihi 

honden page profiel FransiscaFransisca

Jeuk denk ik niet. Ze krabt nooit en zit prachtig in haar vacht. Ze begint wel loops te worden, vanaf kerst al wat kenmerken hiervan maar zet niet door.

 

Ze loopt eigenlijk haast niet aan de lijn. Vooral los in de weide met andere honden. Ze is ook van het 'over beekjes heen springen', wat weer extra balast is voor dr gewrichten. 

 

Ze luisterd ook perfect. Op het blaffen en uitdagen na dan. Ze wil heel graag weten hoever ze kan gaan.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Hmmm....

voor zover ik hier ervaring mee heb;  Pooh heeft dit ook een tijdje gedaan... Bij hem hielp het dan vaak toch wel om even een stukje te gaan lopen...

 

ik ben met Pooh ook altijd voorzichtig geweest, vanwege zijn mega groei, sinds ik elke dag met hem naar het losloop veld ga, waar hij flink met zijn vriendjes kan rennen en ravotten, daagt hij 's avonds nooit meer uit....

 

Maargoed, zo ging het met Pooh... Ik weet natuurlijk niet of het bij jullie ook zo zit...

honden page profiel KarinKarin

Ik moest wel ff lachen toen ik dit las; net onze cane corso (overleden in 2013). Als ik je verhaal zo lees, doen jullie het hartstikke goed; meerdere wandelingen per dag en idd niet te lang. Bij ons hielp het heel goed om 's avonds eerst te spelen dan even rust, dan wandelen, even rust en dan nog even een (zoek) spelletje. Daarna gaven we aan dat het "klaar" was. En dan nog probeerde ze dmv blaffen aandacht te krijgen! Vooral als ik een beetje moest lachen om haar. Zodra ik het echt genoeg vond, voelde ze dit feilloos aan. Dus wees heel duidelijk, ze zijn slim maar vooral heeeeel leuk! Veel plezier met elkaar.

honden page profiel FransiscaFransisca

Karin, precies zoals jij het zegt! Alleen voelt ze het van ons niet aan. En zodra ze merkt dat we het echt menen, trekt ze zich even terug en begint dan opnieuw!

 

En ja.. Vaak moeten wij lachen omdat ze zo truttig kan kijken!

honden page profiel KarinKarin

Ja Francisca, die truttige blik herken ik ook! Maar zodra er iemand om haar moest lachen, dacht zij weer "beet" te hebben. Blijf gewoon doorgaan, ook,al kunnen ze daar chagrijnig van worden! (met een plof in haar mand gaan ligging, met een blik van "wat is het hier saai").

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Proficiat! Je hebt het knopje pubertijd gevonden!!

 

Hahahaha, nee ff zonder dollen. Heel herkenbaar.

 

De Cane Corso teef die we gehad hebben met net 1 jaar had het precies zo, we hebben een Duitse Dog teef gehad met exact dezelfde streken en onze huidige Dogo Canario lamzak had precies hetzelfde met die leeftijd. Hij is nu 5.

 

Qua beweging kan je de wandelingen best uitbreiden met stukken aangelijnd recht toe, recht aan lopen.

Simpelweg aangelijnd naast je (of in ieder geval bij je) zonder afleiding en/of spelletjes kost ze evengoed behoorlijk veel concentratie.

Recht toe, recht aan belast de gewrichten ook niet zo veel, juist rennen en plotselinge draaien en springen is meer belastend.

 

Neem ik Rover een half uur mee en hij kan los en zijn eigen ding doen, is hij thuis wel moe. Maar na een paar uur komt ie toch weer irritant dicht in je aura aandacht vragen en in de weg staan/lopen. Gaat hij de laatste 15 minuten aangelijnd bij me en mag hij niks behalve op mij letten en niet afwijken van het wandelpad, is hij gesloopt.

 

Je weet exact al de tijden en momenten dat ze vervelend gaat doen, wees dat voor.

Zodra ze begint sta je toch op em wat te gaan doen wat betrekking heeft op haar, ze wordt er dus zowieso voor beloond. Negatieve aandacht is ook aandacht. Lang leve de pubertijd.

De spellen van Nina Ottenson zijn super leuk (en ook superduur), je hebt genoeg eenzelfde bordspellen voor een leukere prijs. Je hebt snuffelkleden met verborgen vakjes en hindernissen waar je snoepjes (deel van de brokken!?) in kan doen en laat haar maar lekker snuffelen en uitzoeken. Mentaal zeer uitputtend.

 

Of de hond even opsluiten in een dichte keuken/gang/slaapkamer en dan brokjes o.i.d. verstoppen en laat maar zoeken.

 

De Cane Corso is een hond met een zeer zelfstandig denkvermogen, hyperintelligent (ookal laten ze je denken dat ze oerstom zijn) mediterraans karakter en het stronteigewijze van een dog.

Trust me, heb ook zijn eigengereid stuk vreten haha!

 

Slotconclusie, wees slimmer en voorbereider als de hond.

En ja, de aanhouder wint haha!

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

misschien denk ik nu te simpel , en is het niet helemaal on topic, 

 

maar 's avonds als wij rustig tv zitten te kijken, komen de hondjes ook. (9 van de 10 x tijdens de reclame) 

iedere avond rond dezelfde tijd, dan speel/kroel ik ongeveer 10 á 15 minuutjes met ze, vervolgens ga ik naar de wc, en dan gaan hun mooi bij de ''koekjes kast'' zitten, ze krijgen wat lekkers, en daarna rustig wat voor hun zelf gaan doen.... (dan tussen 00.00-2.00u laatste wandel rondje)

 

dit is eigenlijk nog n ''overblijfsel'' van toen ze puppy waren, (ze kregen toen rond 20.00u nog n beetje pap en n halve boterham met smeerworst), toen ze ouder werden kregen ze het niet meer, en heb ik ipv pap en n boterham n speel/training momentje er van gemaakt. haha

 

een hond van mij heeft ook HD, en daardoor kan ze niet altijd haar energie kwijt, maar door dit momentje, (liggend spelen enz) kan ze toch nog iets haar energie kwijt.

en je doet wat samen met je hond, iets wat ik persoonlijk absoluut niet erg vind!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^