bijtgrage pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij hebben zelf het boekje Kalmerende signalen van Turig Rugaas aangeschaft. We kunnen door het leren van deze signalen eerder zien wat onze hond nodig heeft. Wij kunnen haar in haar eigen taal eerder duidelijk maken wat wij van haar niet wensen. We kunnen ook andere honden en de communicatie tussen onze pup en andere honden beter waarnemen en beter inschatten wanneer wij onze pup uit spel moeten halen. Bij Sadi heeft het leren kennen van deze signalen door ons en gaan gebruiken een grote rol gespeeld met deze signalen droop ze letterlijk af. ALs ze begoon te happen en te stuiteren en maar doorgaan na speeltje aan bieden verschillende keren Sadi nee, kalmerende signalen inzetten en dan keek ze nog even proberen wij bleven signalen uitzenden, nog eens proberen en ja vervolgens besloot ze te erkennen wat we aangaven en droop af en ging duidelijk in het zicht maar op afstand ergens liggen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Dat bedoelde ik met puur omdat het pijn doet.. Het bijten dus hou ik haar bij haar nekvel vast zodat ze niet opnieuw hapt want dan krijgt ze een betere grip op mijn hand of enkel wat nog meer zeer doet. Inderdaad zou dit eerder moeten gaan over mensen die hun hond bijten.. Daar zeg je niks tegen dat fysiek niet mag.. Beetje raar hoor.. Natuurlijk gedrag als bij de nekvel pakken is verkeerd maar je hond net zo hard terug bijten is schijnbaar prima.. 
 
Als je er zo veel verstand van hebt en iedereen kan adviseren moet je toch minstens weten dat bij de nekvel pakken natuurlijk gedrag is van moeder op pup en geen fysiek geweld! "
Als je je hond fysiek in bedwang moet houden, dan laat je de halsband of tuig eraan zodat je haar daar aan vast kan houden. 
Niemand zegt dat je je pijn moet laten doen door je hond. 
De waarschuwing tegen het aanraden van fysieke correcties etc. is (ook) gericht op het advies de hond te bijten. 
En ik daag je uit om een youtube filmpje te vinden waarop een normale moederhond haar pup bij het nekvel pakt. Ik heb ernaar gezocht. Niet gevonden. En wanneer je van het principe uitgaat dat dat normaal honds gedrag is, dan moet je ook niet piepen over gebeten worden. Dat is namelijk gewoon honds gedrag. Net zoals agressie deel uitmaakt van het normale hondse gedragsrepertoire. 
Ik zeg het nog een keer. Zoek een gedragstherapeut die zonder fysieke correcties werkt en niet over dominant begint. 
Ongewenst gedrag is veruit het vaakst het gevolg van onbedoelde beloning daarvan. En de oplossing ligt in het bedenken van wat je wil dat je hond wel doet. Dat gaan trainen. Zorgen dat het ongewenste gedrag niet meer beloond wordt (moeilijke, want niet altijd duidelijk of voor een mens voor de hand liggend). Zorgen dat het ongewenste gedrag niet meer uitgevoerd kan worden.
En aangezien dat dingen zijn waarbij je hulp nodig hebt, moet je die gaan zoeken. Je hond wordt alleen maar groter en sterker. En elke kans die ze krijgt om het ongewenste gedrag uit te voeren hoe meer het een gewoonte wordt. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 2 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat bedoelde ik met puur omdat het pijn doet.. Het bijten dus hou ik haar bij haar nekvel vast zodat ze niet opnieuw hapt want dan krijgt ze een betere grip op mijn hand of enkel wat nog meer zeer doet. Inderdaad zou dit eerder moeten gaan over mensen die hun hond bijten.. Daar zeg je niks tegen dat fysiek niet mag.. Beetje raar hoor.. Natuurlijk gedrag als bij de nekvel pakken is verkeerd maar je hond net zo hard terug bijten is schijnbaar prima.. 
 
Als je er zo veel verstand van hebt en iedereen kan adviseren moet je toch minstens weten dat bij de nekvel pakken natuurlijk gedrag is van moeder op pup en geen fysiek geweld! "

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

n hebt en iedereen kan adviseren moet je toch minstens weten dat bij de nekvel pakken natuurlijk gedrag is van moeder op pup en geen fysiek geweld! "

 

 

 

 

quoten bij een gast lukt niet, maar gast het vast pakken bij de nek vel als natuurlijk gedrag van de moederhond is een fabel! 

Op de site: hondenwijzer.com staan hele interessante artikelen o.a. over de achterhaalde dominatie theorie, overfysiek  corrigeren en ja bij de nekvel pakken is fysiek corrigeren, net zo als je hond bijten.

ik had even niet op hun, maar op jou gereageerd, vandaar dat ik het bijten niet heb genoemd.

Anoniem (Gast)

oke, dat bij de nekvel pakken pijnlijk is voor mijn pup wist ik niet.. Ik heb nooit beter geweten dan dat dit ook de manier is waarop moederhond haar pups pakt.. Ze heeft er overigens nooit bij gepiept of laten merken dat ze het als pijnlijk ervaart. Haar halsband aan laten om haar daar te pakken vind ik zo sneu.. Het lijkt me zo niet fijn zitten en ze krabt er ook continu aan.. ook tijdens het wandelen stopt ze geregeld om te krabben aan dat gekke ding.. Ik doe hem nooit strak, ik steek er iedere keer 2 vingers tussen want ja ze groeit nog snel dus ik hou goed in de gaten dat de riem op tijd mee groeit. Maar ik zal haar voortaan helemaal oppakken.. zal mn rug minder leuk vinden gezien ze al een aardig beestje wordt haha maar toch..    Ik ga de kalmerende signalen ook zeker proberen.. Goede tip! Hoop dat ze dat uberhaupt ziet want meestal als ze gaat bijten is ze door het dolle heen..  Ik denk dat het bij haar vaak enthousiasme is.. Als ik thuiskom, als ze wil spelen, als ik haar aandacht geef en als we gaan wandelen of het is etenstijd.    Ik ga zeker de artikelen lezen over een hond bij de nekvel pakken.. en verder heb ik besloten het eerst te proberen met de kalmerende signalen en lukt dit niet dan gaat ze 2 minuten de bench in.. kort omdat ze dan hopelijk nog weet waarom ze erin moest en als ze er uit mag en ze gaat spelen of ergens liggen kan ik haar belonen.. Op de hondenschool zeggen ze dat je met belonen het verste komt..   Daar doet ze het erg goed!! Ze is een topleerling.. Hopelijk gaat het bijten snel beter want thuis trainen lukt bijna niet want dan begint ze (uit enthousiasme weer?) met bijten en krijg ik haar aandacht niet in een trainbare situatie..   Overigens wil ik het nog een keer gezegd hebben.. Ik zou mijn hond nooit bewust fysiek pijn doen, ik heb een hond genomen om van te houden, niet om zeer te doen en van haar houden dat doe ik al vanaf de eerste keer dat ik haar zag. Ik zou haar tegen alles en iedereen beschermen en ik wil een goed baasje zijn voor haar, haar beste vriendin..      

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Een pup opvoeden is ook zeker niet makkelijk. Elke pup en elke baas is weer anders. En al die verschillende meningen; wat volgens de 1 de oplossing is mag je van de ander niet doen. Ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Tuurlijk moet je je pup/ hond geen pijn doen en zoveel mogelijk op de positieve manier opvoeden. Ik vind persoonlijk dat dit wel een beetje doorslaat. Van sommigen mag je niet eens meer enigszins je stem verheffen of 'nee' zeggen. Je bent al gauw een dierenbeul. 

Honden opvoeden verschilt niet zoveel van kinderen opvoeden. Duidelijk, rustig en rechtvaardig. Wel met duidelijke grenzen en regels. En ja, als mijn hond of kinderen te ver gaan dan heeft dat gevolgen. Dan kan een tik (niet slaan dus, is toch iets anders) op de kont zijn, of dat ik de hond even in de nekvel pak. Dat komt heel weinig voor (paar keer per jaar), maar is wel duidelijk. Je doorbreekt het gedrag en kan weer met de positieve manier verder.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het is meestal ook het niet weten van iets. Iedereen wilt het beste voor zijn dier, daarom is het ook super om hier met een probleem of vraag te komen. Hier zij allemaal hondenliefhebbers, die positief opvoeden. Hier zit heel veel liefde en ervaringen met honden. Het mooie is dat iedereen bepaalde dingen net iets anders aanpakken zodat er altijd wel een tip bij zit die jou aanspreekt. Dat is het allerbelangrijkste, dat je iets doet wat jij en je hond plezierig vinden.

Het is ook uitpoberen, wat werkt. Bijten is ook moeilijk, het hoort bij een pup en wij moeten ze duidelijk zien te maken dat wij mensen er niet voor zijn om in te bijten.

Heb je al eens geprobeerd bijtspeeltjes aan haar te geven als ze wilt bijten. Deed ik bij mijn hond als pup, als ze wilde spelen een paar bijtspeeltjes aan haar geven en zo gingen we samen lekker wild trekspelletjes doen. Een knuffel om in te bijten. Zo leerde zij waar ze wel in mocht bijten. Als ze perongeluk in mij beet, een hoge gil en even omdraaien. Zo zag ze dat dat niet de bedoeling was

Anoniem (Gast)

Ja dat heb ik inderdaad vaker gehoord maar als ik hoog piep of gil dan begint haar staart nog harder te kwispelen haar oren komen omhoog en ze bijt nog harder door.. alsof ik haar hiermee aanmoedig.. Ik heb geprobeerd niks te zeggen en iets te geven waar ze in mag bijteneen knuffel een trektouw een piepspeeltje, maar op de momenten dat ze bijt heeft ze daar geen interesse in. Ze gaat dan voor mijn hand waar ik haar het speeltje mee aanbied. de kamer uitlopen was het volgende wat ik probeerde.. Maar zogauw ik terugkwam was ze zo blij dat het meteen weer op bijten uitliep. Zoveel geprobeerd.. Daarom ga ik nu voor de kalmerende signalen en een korte time out in de bench.. hopen dat het dit keer slaagt want ik voel me schuldig dat ik zo weinig met haar speel en train en ik heb het gevoel dat ze daardoor zoveel positieve aandacht mist.. maar het gaat gewoon niet.. het draait meteen uit op iets niet leuks.. ze bijt en ik stop steeds een negatieve ervaring voor beide en ik wil zo graag gewoon genieten van haar en haar laten genieten van spel en trainingen met mij positieve aandacht en samen iets bereiken.. Maar dat lukt nu nog niet enkel vanwege het bijten.. en ze is zo slim!!! Ik kan haar zoveel gaan leren.. mijn handen jeuken ( ook in de figuurlijke zin en niet alleen van de genezende bijtwondjes ;p)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 2 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Het krabben aan de halsband is puur gewenning. En ze hebben heel snel doro ls je m af doet als ze gaan zitten krabben eraan. Waardoor ze nog sneller gaan krabben. (Een pup voelt al snel dat het zelf dingen kan beinvloeden in dit geval met krabgedrag). Gewoon omlaten. Krabgedrag in dit geval negeren. Wel goed in de gaten houden dat de halsband niet te strak zit een pup groeit natuurlijk erg hard.

honden page profiel Paula, Noa*, Desi* ,Nola en BobbiPaula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi 2 doggies

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

" Als ze je weer bijt, kijk haar in haar ogen, hand om haar snuit om mond dicht te houden, en dan streng "nee" of "foei" zeggen.
En dat terugbijten moet je ook hard doen hoor, in haar poot, tot ze piept, want dat doe jij ook.......
Kijk maar hoe de moederhond dat doet bij haar pups, als ze haar bijten, bijt ze ook terug hoor of ze krijgen een flinke snauw.
Jij bent de baas tenslotte "

Ik zal mezelf maar even quoten, want het loopt uit de hand door mensen die niet goed kunnen lezen

Ik bedoel, iedereen doet het op zijn eigen manier, een manier die werkt!

Ik heb met eigen ogen gezien(niet gefilmd helaas) dat Desi haar pups in hun nekvel pakte, als ze haar te hard beten of hun broertjes/zusje

dus vertel me niet dat een teef dat niet doet.

Ik zeg alleen dat IK het bijten in mijn handen zat was, en toen 1 keer heb teruggebeten, en dat ze het toen bij mij NOOIT meer gedaan heeft.(toen ze pup was, bedoel ik)

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Ja dat heb ik inderdaad vaker gehoord maar als ik hoog piep of gil dan begint haar staart nog harder te kwispelen haar oren komen omhoog en ze bijt nog harder door.. alsof ik haar hiermee aanmoedig.. Ik heb geprobeerd niks te zeggen en iets te geven waar ze in mag bijteneen knuffel een trektouw een piepspeeltje, maar op de momenten dat ze bijt heeft ze daar geen interesse in. Ze gaat dan voor mijn hand waar ik haar het speeltje mee aanbied. de kamer uitlopen was het volgende wat ik probeerde.. Maar zogauw ik terugkwam was ze zo blij dat het meteen weer op bijten uitliep. Zoveel geprobeerd.. Daarom ga ik nu voor de kalmerende signalen en een korte time out in de bench.. hopen dat het dit keer slaagt want ik voel me schuldig dat ik zo weinig met haar speel en train en ik heb het gevoel dat ze daardoor zoveel positieve aandacht mist.. maar het gaat gewoon niet.. het draait meteen uit op iets niet leuks.. ze bijt en ik stop steeds een negatieve ervaring voor beide en ik wil zo graag gewoon genieten van haar en haar laten genieten van spel en trainingen met mij positieve aandacht en samen iets bereiken.. Maar dat lukt nu nog niet enkel vanwege het bijten.. en ze is zo slim!!! Ik kan haar zoveel gaan leren.. mijn handen jeuken ( ook in de figuurlijke zin en niet alleen van de genezende bijtwondjes ;p) "
________________________________________
 
Ontdekken wanneer je pup overprikkeld raakt (deze leren opvangen) en kalmerende signalen leren toepassen. Zie mijn eerste reactie onderaan op pag 2 en tweede reactie bovenaan op pagina 3

honden page profiel DeshaDesha

honden foto van Desha

Allemaal ontzettend bedankt voor jullie tips/ eerlijkheid en eigen ervaringen!

 

Ik heb gister niet kunnen reageren, was druk met de kleine en met het mooie weer zijn we even heerlijk in de tuin bezig geweest.

Heb ook veel nagedacht en in de spiegel gekeken, ik kwam tot de conclusie dat ik te snel wilde, dacht het 'even' te gaan doen zoals bij de andere honden. Zoals jullie ook schrijven, elke pup is anders. Deze dame heeft zo'n pittig karaktertje maar ook zo leuk en ze is zo lief!

 

Toen ik gister wakker werd had ik eerst geen zin in de dag, na het dagelijkse ochtendritueel en ik hier de nieuwe reacties zat te lezen kreeg ik nieuwe energie erbij. Heb haar bij me genomen op de bank, met haar gespeeld. Toen ze me beet heb ik niks gezegd en zo in de hal, moest dit 3x in het 1ste uur doen. Hierna kwam ze bij me, likte over me gezicht en we gingen verder spelen.

Later op de dag heeft ze me nog een paar keer gebeten, terugkijkend was dat ook net na een slaapje en plasje buiten. Ze had veel energie en weet niet welk speeltje ze dan moet pakken.

 

Ik heb een kong gekocht en nog meer kauwbotjes, heerlijk vind ze dat!

Het nekvel pakken hou ik ook niet van, doe dat ook liever niet en zie ook in dat ik dan een strijd aanga die ik toch niet win!

Vind de tip  van kalmerende signalen uitzenden heel goed, ga dit ook zeker proberen! Door goed op haar te letten zie ik al wanneer ze me wil bijten en kan ik proberen dit een stapje voor te zijn.

 

Hou jullie op de hoogte, en nogmaals bedankt allen!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Goed gedaan zo! Het gaat je helemaal lukken! Leuk te horen ook! 

honden page profiel DeshaDesha

honden foto van Desha

Een goeie week verder en ik kan wel janken.! Het ging een paar dagen goed, wel bijten nog maar flink stuk minder dan eerst.

Alleen,, sinds nu 2dagen wordt het weer heviger. Ik zit onder de blauwe plekken, gaten in de kleding.. Dat laatste is niet zo belangrijk, heb bepaalde kleding omgedoopt tot 'puppykleding'

 

Ze hapt/ bijt en gromt bij alles! Als ze net wakker is en dus veel energie heeft, als ze moe is, als ik haar corrigeer, als ze zich verveeld, als ze moe is, bij het aan- aflijnen met wandelen. En nu ook tijdens het lopen.

 

Wat is dit toch? Echt puppygedrag? Ik word er onderhand erg moe van en ben vandaag heel boos geworden! Heb haar zelfs teruggebeten, sorry, ik weet dat dat niet de richtlijnen zijn en ook niet van hondenpage. Time-out helpt niet, als ze terugkomt doet ze het zo weer.

 

Ik wil zo graag leuke gezellige dingen doen met haar, wandelen, spelen, oefenen. Op zich vindt ze dit leuk maar als ze er even geen zin in heeft begint ze te bijten.. Ze is er nu 3weken, en ik begin me haast af te vragen of dit beter wordt en wat ik kan en mag doen..

 

Negeren lukt al helemaal niet, als het me lukt dan zorgt ze er wel voor dat ze mijn aandacht krijgt. Ze gaat gewoon letterlijk in mijn been hangen met vel ertussen.

 

Wie heeft er nieuwe tips en miss wat bemoedigende woorden? Ik word er mee wakker en ga ermee naar bed.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Oh, wij hadden ook zo'n volhoudertje. Een Leonberger, dus ook al een flink ding toen ze pas net bij ons was. Echt dé tip die ik hier op HP gehad heb is: doe laarzen aan.

We hebben serieus 2 weken met laarzen aan in huis gelopen en dat werkte! Het gedrag moet je namelijk echt negeren, en ja, wanneer zo'n lekker puppenbekje in je broek hangt en je vel ook meepakt, dan kan je dat echt niet negeren nee. Hoe graag je ook wilt.

En bijt ze in je handen, dan sta je dus op en loop je ook weg (vaak gaan ze dan voor je broekspijpen, maar dat lukt nu dus niet meer)

Laarzen aan dus!

 

Spelen en aaien was er hier de eerste paar weken trouwens ook niet bij hoor. Wij aaiden haar, zij beet. Wij speelden, zij beet. De enige manier om voor je pup duidelijk te maken dat je dat niet wilt is niet 'nee' zeggen of 'los' of wat dan ook, want ze weten simpelweg niet wat dat betekent. Je kan net zo goed 'schoen' zeggen, dat heeft hetzelfde effect. Echt, geen aandacht aan schenken, negeren, is het toverwoord. En als je dat vol kan houden, dan gaat dat lampje vanzelf branden bij je pup. Er is namelijk niks aan als de baas je negeert.

 

honden page profiel DeshaDesha

honden foto van Desha

Dank je Marlies! Ga dit proberen! (haalt de laarzen uit de garage;))

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Allemaal ontzettend bedankt voor jullie tips/ eerlijkheid en eigen ervaringen!
 
Ik heb gister niet kunnen reageren, was druk met de kleine en met het mooie weer zijn we even heerlijk in de tuin bezig geweest.
Heb ook veel nagedacht en in de spiegel gekeken, ik kwam tot de conclusie dat ik te snel wilde, dacht het 'even' te gaan doen zoals bij de andere honden. Zoals jullie ook schrijven, elke pup is anders. Deze dame heeft zo'n pittig karaktertje maar ook zo leuk en ze is zo lief!
 
Toen ik gister wakker werd had ik eerst geen zin in de dag, na het dagelijkse ochtendritueel en ik hier de nieuwe reacties zat te lezen kreeg ik nieuwe energie erbij. Heb haar bij me genomen op de bank, met haar gespeeld. Toen ze me beet heb ik niks gezegd en zo in de hal, moest dit 3x in het 1ste uur doen. Hierna kwam ze bij me, likte over me gezicht en we gingen verder spelen.
Later op de dag heeft ze me nog een paar keer gebeten, terugkijkend was dat ook net na een slaapje en plasje buiten. Ze had veel energie en weet niet welk speeltje ze dan moet pakken.
 
Ik heb een kong gekocht en nog meer kauwbotjes, heerlijk vind ze dat!
Het nekvel pakken hou ik ook niet van, doe dat ook liever niet en zie ook in dat ik dan een strijd aanga die ik toch niet win!
Vind de tip  van kalmerende signalen uitzenden heel goed, ga dit ook zeker proberen! Door goed op haar te letten zie ik al wanneer ze me wil bijten en kan ik proberen dit een stapje voor te zijn.
 
Hou jullie op de hoogte, en nogmaals bedankt allen! "

 

 

Super heel erg veel succes en neem de tijd naar elkaar te te groeien elkaar te begrijpen en te leren aanvoelen.

 

Ook bij Sadi maken we nog wel eens een mis inschatting en raakt ze overprikkelder dan we verwachtten. 

Ik zelf zie het opbouwen en werken met een pup maar sowieso het leven met een hond als een uitdaging je kan zo enorm veel van elkaar leren.

 

Behalve dat de hond reageert op alles om hem heen regeert ie ook op jou. 

Ben jij vol vertrouwen en rustig zul je ook merken dat je dit uitstraalt naar de hond.

Als ik me rustig en zeker in mijn schoenen voel is Sadi tijdens een wandeling bijvoorbeeld ook rustiger met meer aandacht en is er beter met haar te werken.

 

Houd vertrouwen hoor jullie komen er echt samen uit maar het is even zoeken waar de balans ligt. Ik ben er van overtuigt dat het helemaal goed komt en vind het super als je ons op de hoogte blijft houden van hoe het verder gaat.

Hou er rekening mee dat er af en toe even een terugval kan zijn dat hoort erbij.

Natascha (Gast)

Hallo

Ik zie dat dit stuk over een bijtgrage pup alweer een tijdje geleden actief was. Ik vraag mij af hoe het uiteindelijk is afgelopen met het bijten omdat ik exact hetzelfde probleem heb met mijn pup van 11 weken. Ik wacht t wel even af en kijk of er überhaupt nog enige activiteit hier is voordat ik mijn probleem uitleg.

 

Anoniem (Gast)

Misschien heeft jou hond gewoon heel veel energie en kan ze het niet kwijt en gaat dan vervelend gedrag vertonen. Wat meer met haar gaan wandelen en/of uitdagende spelletjes spelen werkt misschien? 

Soms werkt het ook om het probleem even te laten rusten nu ben je er zo op gefocust. 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Hallo

Ik zie dat dit stuk over een bijtgrage pup alweer een tijdje geleden actief was. Ik vraag mij af hoe het uiteindelijk is afgelopen met het bijten omdat ik exact hetzelfde probleem heb met mijn pup van 11 weken. Ik wacht t wel even af en kijk of er überhaupt nog enige activiteit hier is voordat ik mijn probleem uitleg.

  "

 


Elke pup doet dat. Genoeg mensen hier met ervaring hiermee dus maak gerust een topic aan en kies het antwoord dat bij je past

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hallo
Ik zie dat dit stuk over een bijtgrage pup alweer een tijdje geleden actief was. Ik vraag mij af hoe het uiteindelijk is afgelopen met het bijten omdat ik exact hetzelfde probleem heb met mijn pup van 11 weken. Ik wacht t wel even af en kijk of er überhaupt nog enige activiteit hier is voordat ik mijn probleem uitleg.
  "

 Je kan even een eigen topic aan maken of even opzoek, er is veel over geschreven al. Ik het kort, elke pup bijt, dit is heel normaal gedrag. Ze ontdekken ook alles met hun bek.

Wij moeten ze leren dat bijten mag, maar niet in ons mens. Als ze in je bijt, doe je handen op je rug. Zo laat je zien dat dat niet lrettig is, je stopt even het spel. Bied daarna iets aan waar ze wel in mag bijten, een trekspeeltje. Zo zal je pup langzaam leren wat de bedoeling is. Bijten in een mens, geen aandacht, bijten in een speeltje, wel aandacht.

Bijten kan ook als ze overprikkeld zijn, dan even verplicht rust.

Natascha (Gast)

Ik heb al eerder 2 rottweilers gehad vanaf pup en tuurlijk, zij beten ook in alles en heb ik ze moeten leren dat dat niet de bedoeling was maar bij Kain is het bijtgedrag heel anders. Zelfs tijdens het spelen zie ik hem naar mijn handen kijken en probeert hij mij te bijten. Hij springt tegen mijn benen op om erin te bijten en negeren zoals het advies was bij de puppiecursus is geen optie omdat hij door blijft gaan. Handen op de rug, dan pakt hij mij in mijn arm en ik word er eerlijk gezegd een beetje moedeloos van.

We spelen veel met hem en maken veel wandelingen dus hij kan zijn energie goed kwijt. Ook heeft hij genoeg speeltjes waar hij in kan bijten. Ik hoop echt dat ik dit op de juiste manier kan aanpakken en wil graag tips zodat we hem dit kunnen afleren.

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wijzelf hebben veel gehad aan het boekje kalmerende signalen van turid rugaas, bij Sadi hadden veel dingen totaal geen effect echter met zoeken welke kalmerende signalen ze goed op reageerde zijn we die gaan inzetten als ze dit gedrag liet zien en na aantal keer herhalen taaide ze af en ging ergens liggen, tevens hebben we sadi in die tijd heel erg veel kauwmateriaal aangeboden. 

 

Mede als we uit waren geweest of ze kinderen of andere honden had gezien was het gedrag dubbel extreem> overprikkeling. Kauwmateriaal kon ze dan even op afreageren en erna viel ze lekker zelf in slaap.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Natascha ik denk dat je toch beter een eigen topic kan aanmaken, veel mensen reageren nl op een openingspost.

 

Waar komt Kain vandaan, is hij goed gesocialiseerd? Is hij gezond?

Neemt hij of geef je hem ook genoeg rust, om alle aktiviteiten te verwerken? Doe je behalve lichamelijke uitdaging ook hersenwerk met hem?

 

Zelf zou ik het gedrag wat je niet wil wel negeren, maar de hond zelf liever niet negeren, maar kalmeren en kijken waar het gedrag vandaan komt, en dit dan proberen te voorkomen. Met je armen over elkaar afwachten lijkt me dat de pup alleen maar aangemoedigd wordt nog beter zijn best te doen om jouw aandacht te krijgen, of dit helemaal niet snapt. Veel problemen komen door miscommunicatie. Ook hard roepen zal een pup waarschijnlijk niet snappen en er alleen maar meer opgewonden van worden.

 

Voorkomen dus en duidelijk zijn, en zorgen voor een balans tussen aktiviteiten en rust. En vooral de pup laten merken dat hij een geweldige hond is. Het allerbelangrijkste wat een pup moet leren is nog altijd dat hij ergens terechtgekomen is waar hij veilig is, en bij mensen die hem begrijpen. Zorg daarom ook de hondentaal te leren om de pup goed te kunnen begeleiden.

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb al eerder 2 rottweilers gehad vanaf pup en tuurlijk, zij beten ook in alles en heb ik ze moeten leren dat dat niet de bedoeling was maar bij Kain is het bijtgedrag heel anders. Zelfs tijdens het spelen zie ik hem naar mijn handen kijken en probeert hij mij te bijten. Hij springt tegen mijn benen op om erin te bijten en negeren zoals het advies was bij de puppiecursus is geen optie omdat hij door blijft gaan. Handen op de rug, dan pakt hij mij in mijn arm en ik word er eerlijk gezegd een beetje moedeloos van.
We spelen veel met hem en maken veel wandelingen dus hij kan zijn energie goed kwijt. Ook heeft hij genoeg speeltjes waar hij in kan bijten. Ik hoop echt dat ik dit op de juiste manier kan aanpakken en wil graag tips zodat we hem dit kunnen afleren.
  "

 Je kan ook te veel doen! Hierdoor blijft hij in een opwinding hangen, komt te weinig tot rust en dat kan zorgen voor ongeremd bijtgedrag.

 

Kan je aangeven hoe je dag ritme er uit ziet?

 

Maar even een eigen topic aan, het wordt zo verwarrend. Het andere topic is al oud.

honden page profiel NataschaNatascha

Bedankt.

Ik heb inmiddels zelf een topic aangemaakt :-)

honden page profiel NataschaNatascha

Wil jullie nog wel hartelijk bedanken voor het meedenken :-)

Jammer dat sommige mensen een aparte manier hebben van reageren. ( zie nieuw topic) dacht dat mijn vraag wel duidelijk was.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^