Alleen laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik heb een pup van 9,5 weken en nu 1,5 week thuis, nu mijn vraag ze is de afgelopen week bijna iedere dag zo.n 1,5 uur thuis allen geweest in de bench. S.nachts gaat het meestal goed ze piept misschien de eerste 10 minuten maar dan is het vaak stil en dan blijft ze toch van 23-6 uur stil en de bench is droog. Nu moet ik weer 3 keer per week werken en kan haar toch in de bench alleen laten? Weet alleen niet of ze blaft of joelt als het te lang duurt.  

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Wanneer ga je weer werken en hoe lang is zij dan alleen?

afhankelijk van hoe snel zij acclimatiseerd heb ik altijd geleerd dat een uur na zo'n 1.5 week te doen is overdag (ditnatuurlijk verder uit te bouwen) maar als ik dit verkeerd heb hoor ik dat ook grasg. Echter zijn het dieren, en kan dit bij de een veel sneller, en bij de ander veel langzamer gaan. Vergeet natuurlijk niet dat 's nachts in de bench een heel ander verhaal is dan overdag

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Het lijkt mij een beetje teveel om van 1,5 uur naar een hele werkdag te gaan......(weet natuurlijk niet hoe lang je moet werken)

Wij zijn met onze hond (herplaatser) al 3 maanden bezig en zitten nu pas op 2,45 uur. Waarschijnlijk kan het wel langer maar ik wil het zelf niet te snel opbouwen, aangezien ik haar ook ruim de tijd wilde geven om bij ons te wennen. En wij hadden de luxe dat we het op deze manier konden doen.

 

Daarbij nemen wij haar op via een app die alleen opneemt als ze geluid maakt. Hieruit kan ik opmaken of het goed gaat of niet.

Op de dagen dat we dus langer weg zijn regelen we opvang/oppas.

 

Ik zou het in elk geval eens tijdens die 1,5 uur opnemen om te kijken of ze echt op haar gemak is en vanaf daar uitbreiden. Of weet je al dat ze op haar gemak is tijdens die 1,5 uur?

 

En zoals Sentina zegt zal het met de ene hond sneller gaan als de andere 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik vind het persoonlijk wat veel  en snel voor een pup van die leeftijd....zoveel tijd alleen

Het is nog een baby..

Waarom zoek je geen hulp ...iemand die de hond in huis kan nemen tijdens je werk of in jou huis kan komen oppassen

 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het hangt er vanaf hoeveel uur je werkt, hele dagen of een paar uur?

Als je geluk hebt gaat het goed, het is nog zo'n jong puppy.

 

Wij hebben ook een pup, nu ruim 13 weken.

Die is nu zover dat hij af en toe 2 uur alleen is.

Maar goed, dat kan inderdaad per hond anders zijn.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Marijke en Yara, welke app is dat als ik vragen mag? Voor mij wel een idee als mijn pup komt!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Sleeptalk. Ik vind het ideaal en goedkoper dan de meeste alternatieven haha. Het is eigenlijk bedoeld om het praten in de slaap op te nemen rn begint dus ook pas met opnemen zodra er geluid gemaakt wordt. Dus dan hoef je niet uren af te luisteren als er weinig activiteit is.

Anoniem (Gast)

Het is maandag dinsdag en donderdag 4 uur en 15 minuten.   

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Geniaal! Ik kan maar max 12 dagen revalidatie missen dus dan moet ze 5 kwartier alleen zijn, zou fijn zijn dat we daarvoor kunnen oefenen zodat ik weet of ik een oppas moet regelen voor de 1e 2x nog :)

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Het is maandag dinsdag en donderdag 4 uur en 15 minuten. 
  "
 
Persoonlijk vind ik dit te lang te snel. Ksn een buur hem/haar tussendoor niet even uitlaten en een kwartiertje spelen?

Anoniem (Gast)

Zal het overleggen  

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mijn oppashondje, die ik nu sinds september 'heb', was ook al vrij snel de ochtend alleen. Zij werkt 2 dagen in de week, op die dagen laat ik hem na mijn werk uit (zo rond 12:30). De oppas die de kinderen uit school haalt is er dan om 15:30 weer.

Als ik aan kwam hoorde ik hem nooit (nog steeds niet, het is dat ik hem 2 keer een blafje heb horen doen buiten, anders had ik gedacht dat ie niet eens kon blaffen), de eerste 2 weken lag er wel eens een plasje, maar meer niet.

Hij wacht ook altijd rustig tot ik de bench open doe, stuitert niet met bench en al door de keuken heen zodra ik de voordeur open doe.

 

Het kán dus wel, maar zelf vind ik het best wat snel al, zeker na anderhalve week.

 

Ik was bijna 6 weken thuis, in die 6 weken hebben we het opgebouwd tot halve dagen (maar mijn hond was wel wat ouder).

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Je hebt een prettig werkritme voor je hond! Ik vind de overgang van 1,5 u naar 4 u te lang ineens. Alleen thuis blijven... Daar wil je natuurlijk ook geen fouten maken. Ik zou iemand vragen om tussendoor even de pup te komen uitlaten. Eerst na 1.5 u en dat iedere dag of week verlengen. Gaat het even niet goed, dan een stapje terugzetten. Binnen een paar weken lijkt me dit goed haalbaar, maar 9.5 weken is nog heel erg jong.

Anoniem (Gast)

Ik ga haar uitlaten voor ik weg ga om 8 uur en rond 10.30 gaat een vriendin van me luisteren of ze rustig is. Zo niet weet ze waar de sleutel ligt.   

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik ga haar uitlaten voor ik weg ga om 8 uur en rond 10.30 gaat een vriendin van me luisteren of ze rustig is. Zo niet weet ze waar de sleutel ligt. 
  "
 
..maar dan ben je waarschijnlijk al te laat....
je kan makkelijker opbouwen zonder negatieve ervaring...je baby wordt groter en kon later wel eens wat harder gaan protesteren
dan nu

Anoniem (Gast)

Het gaat nu ook 1,5-2 uur goed dus dat zal wel mee vallen van 8-10.30  

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Het is heel erg pup afhankelijk.. bij de ene pup gaat het heel goed, bij de ander niet..

Ik heb het ook es zo moeten doen met de komst van mijn teefje demy. kon niet anders want ik kon op dat moment niet meer vrij krijgen. Heb 2 weken vrij gehad toen ze kwam, dus 2 weken de tijd gehad om haar te laten wennen en al af en toe even alleen te laten. ik werkte 5 dagen in de week maar alleen 4 uurtjes in de ochtend. dat is vanaf dag 1 heel prima gegaan. Ik ging iets vroeger uit bed om lekker even met haar bezig te gaan voor ik moest werken, gaf haar als ik de deur uit ging haar eten in de bench (ze zijn bij mij gewent dat ze na het eten in de bench gaan slapen ongeveer anderhalf tot twee uurtjes) en ging naar mijn werk. ik heb de eerste tijd met de webcam opgenomen wat er gebeurde thuis maar het liefie ging heerlijk liggen slapen en werd weer wakker als ik thuis kwam. en dan gelijk lekker naar buiten met haar. het kán dus wel, maar bij de ene pup gaat dit beter als bij de andere... dat zul je dus even voorzichtig moeten testen.

kun je het ook opnemen met een webcam of zoiets?

Anoniem (Gast)

Even kijken hoe dat met de webcam moet heb wel een laptop met webcam. Als ik een tijdje niet op de laptop ben gaat het beeld weg werkt dan de webcam gewoon verder? Ik sta ook om 6.00 op en ben 6.20 beneden dan laat ik haar 2 keer uit en krijgt ze brokken geef haar wat lekkers net 7.50 in de bench en dan ga ik. Vanmorgen was ik dus van 8.00 weg, mijn buurvrouw luisterde buiten om 10.30 alles stil en 11.00 nog een keer ook alles stil. Ze ging toen toch naar binnen en eerst wilde ze niet uit de bench te lui want de buurvrouw kent ze al. Bench was gewoon droog naar die 3 uurtjes. Ze heeft haar uitgelaten en even mee gespeeld. Denk dat ze dan ook 4 uur red. Alleen weet ik niet of ze alleen maar slaapt of ook speelt heeft speeltjes in haar bench of toch ook af en toe joelt.  

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Zo te horen lijkt het goed te gaan he?

Wat betreft de laptop, als het goed is kan je dit instellen dat ie uit gaat of op standby, de mijne blijft gewoon altijd aan tenzij de accu leeg is haha.

 

Verder, ik denk dat je goed bezig bent, gewoon even goed vinger aan de pols houden met de buurvrouw, wellicht nog even bij andere buren informeren of ze je hondje wel eens horen, en als ze haar horen of ze jou willen informeren. en zelf ook altijd even zachtjes aankomen en buiten even luisteren of je wat hoort. Zo deed ik het altijd.. gewoon even goed alert op zijn. succes!

Anoniem (Gast)

Daarom kijk het gewoon even aan en moet morgenvroeg weg van 8-10.30 en probeer de webcam idd aan te zetten en kijken hoe ze het doet !!!  

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Wij hebben ook een pup 9 weken(a.s zondag 10 weken)ik heb deze weken vrij gehad en vanaf maandag is mijn man 2 weken vrij.Ik liet m nu alleen als ik de kids naar school bracht of op ging halen.Van de week iets gerekt door nog te gaan tanken en gisteren boodchappen gehaald.In de komende 2 weken moeten we de uurtjes op gaan bouwen want over 2 weken zit hij de ochtenden alleen.Dus elke x iets langer.Dus wel goed opbouwen zal ik zeggen.Steeds iets langer.En je buren weten wel of hij blaft denk?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik kan je het boekje Before you get your puppy van ian dunbar aanraden. Vooral de long term confinement. 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Op zich moet 4,5 uur haalbaar zijn... je weet nu al dat je weer aan het werk moet. Ik zou nu dan ook langzaam gaan oefenen... steeds een half uurtje erbij.

 

Onze Max had het destijds redelijk snel door... en de tijd die ik thuis was, kreeg hij lekker aandacht, spelen, wandelen en knuffelen.

 

Succes!!! 

Volgende forumvraag: zindelijkheid lukt maar niet!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^