klacht indienen.... tuchtraad?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel traastraas

honden foto van traas

Ik wil even advies vragen,

5 mnden geleden is mijn poedeltje overleden op 7 jarige leeftijd

de doodsoorzaak was niet bekend er zijn diverse onderzoeken gedaan.

Van begin af aan voelde ik dat er dingen werden achtergehouden, zo was de uitslag van de urine test

geannuleerd om zogenaamd kosten voor ons te besparen, dit had antwoorden kunnen geven over zijn doodsoorzaak.

 

nu zijn we 5 mnd verder waarvan ik er meer dan 2 in de ziektewet zit, dit heeft zo een enorm

gevolg op mijn leven.

ik heb het er bij gelaten.

om het misschien beter te kunnen verwerken heb ik het medisch dossier opgevraagd, dit had ik beter niet kunnen doen.

er stonden veel onwaarheden in zo onterecht, heb advies van andere dierenarts gevraagd.

het schijnt dat er diverse fouten zijn gemaakt en ik kan er werk van maken.tuchtraad

 

gaat dit mij helpen, ik weet het niet , mijn hondje krijg ik er niet mee terug.

wat te doen....

honden page profiel MarijkeMarijke

Wat erg dat je hondje zo is overleden.

 

Juridisch advies kun je overal wel krijgen. Misschien kun je een rechtsbijstand inschakelen als je daarvoor verzekerd bent.

 

Maar het zal je wel het e.e.a. aan energie en emoties kosten. Je hond krijg je er niet mee terug, maar misschien kun je ervoor zorgen dat de fouten die er gemaakt zijn nooit meer gebeuren bij andere honden.

En wie weet kun je een schadevergoeding eisen voor de gemaakte medische en juridische kosten en wellicht een bedrag voor een nieuwe hond.

Is het een idee om eens te vragen bij een rasvereniging? Het ligt er natuurlijk aan waar je hond voor behandelt is geweest. Was het een erfelijke aandoening? Misschien zitten bij zo'n rasvereniging mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt.

 

Ik condoleer je met het verlies van je hondje. En ik wens je veel succes en sterkte met wat je ook besluit te gaan doen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De Tuchtraad is er voor mensen die bij ziekenhuizen of instellingen hun klachten hebben ingediend en afgewezen hebben gekregen. Ikzelf heb door de plotselinge dood van mijn moeder in het ziekenhuis deze weg gemaakt ! De leugens en onwaarheden die ik op de openbare zitting te horen kreeg, hebben mij enorm geschokt. Het is heel moeilijk je gelijk te halen, want ze passen informatie aan, houden elkaar de hand boven het hoofd en je staat er dan heel alleen in. Wat ik je zou aanraden betreffende de vreselijke dood van je hondje, dat ik heel erg vind, is een zaak in te dienen bij de Rechtsbijstand en dan liefst met een advocaat, die niet door henzelf is toegewezen, maar eentje die je zelf kunt uitzoeken, waar je mee kunt praten en niet eentje die alleen maar af en toe een brief schrijft. Het is heel moeilijk een schadeclaim gegrond te krijgen en je recht te halen, helaas. Dat zeg ik uit eigen ondervinding. Ik ben een heel erg moeilijke weg gegaan, een weg die begon in juni 2010 toen mijn moeder doodgevonden werd, gestikt in de sondevoeding en die bij de Tuchtraad in Juli 2013 eindigde. Luca stierf en 2 weken later, mijn moeder ! Dat was enorm heftig. 3 Jaar, waarin al de ellende, de dossiers van mijn moeder, de onwaarheden, de zaken ,die aangepast werden, telkens weer opgerakeld werden. Ik stond voor een panel van 1 onderzoeksrechter en 5 artsen/deskundigen en naast mij zaten de intensivist en het afd.hoofd, met hun advocaten, de twee mensen die schuld zijn aan de dood van mijn moeder. Het viel niet mee. Dat geef ik je mee. Het valt niet mee om je telkens te confronteren en de leugens te horen, die ze met een stalen gezicht vertellen. Ik wens je alle sterkte van de wereld toe, met het verwerken van het verlies en vooral wens ik je veel wijsheid toe !

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Wat ontzettend moeilijk en verdrietig....

 

rondom het overlijden van mijn vader in 2007, waren ook veel zaken waarvan wij dachten: dit had zo niet gemoeten, dit klopt niet....

 

maarja....

 

ik zelf denk dat het goed is om het los te laten...

ik denk dat het beter is om je tijd en energie steken in jezelf weer op de been te krijgen. Ik denk dat jouw poedeltje zou willen dat zijn/haar baasje doorgaat met leven en op een goede dag weer vrolijk is...

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Jijzelf (samen met familie of vrienden). Kunt het beste oordelen of een klacht je verder kan helpen in de verwerking van je verdriet. 

 

Zoals je zelf aan geeft, je hondje krijg je er niet mee terug.

 

Ik heb zelf een aantal maanden geleden bij iemand die mij zeer dierbaar is hetzelfde meegemaakt ... 

 

In mijn geval was het na een paar weken voor mij duidelijk dat het hele traject van de veterinaire tuchtraad voor de betreffende baas het verdriet alleen maar erger zou maken... Ik heb toen een beetje aangedrongen op een laatste gesprek met hun DA (waar ik ook bij was) om de lucht te klaren en waarbij de betreffende DA ook volmondig heeft toegegeven dat hij heel simpel niet wist/ heeft gezien hoe ernstig het was.

 

voor de baas in kwestie was dat gesprek, 2 maanden na het overlijden, een vorm van closure... Omdat deze baas zelf met een schuldgevoel zat qua "had ik maar...."

 

Inmiddels hebben ze een nieuwe hond.. Het verdriet is minder maar nog steeds aanwezig.. Wel hebben ze nu gekozen voor een heel ander DA ..

 

mocht je je wel willen gaan vor de vetirinaire tuchtraad... Lees je heel goed in qua hoe je het moet doen... Je moet echt per "fout" 1 DA kunnen aanwijzen die fout heeft gehandeld per klacht... Schrijf je een verhaal waarbij je meerdere da's, assistenten etc etc noemt dan ben je bij voorbaat al kansloos.

 

Heel veel sterke met jullie verlies, mocht je meer info van mij willen, schrijf dan evn een pb..... Ik ben door drukte hier thuis niet meer iedere dag op het forum maar check wel iedere dag dag even in...

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als ik het goed inschat, ben jij zelf op het moment niet weerbaar genoeg door al het verdriet.

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, bel deze dan eens op, leg de zaak voor en vraag of zij dit voor jou kunnen afhandelen.

Mocht je een zaak willen beginnen, zorg dan dat je naasten hier achter staan en je zullen en kunnen steunen.

Besef inderdaad goed dat je je hondje hierdoor niet terug krijgt.

Het verlies van je 2 hondjes zo kort achter elkaar, is iets wat er flink inhakt.

Ik wens je heel veel sterkte en probeer zelfs in kleine dingen lichtpuntjes te zien.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^