een heekel aan mannan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lizzy van krevellizzy van krevel

Hallo, mijn naam is lizzy.

ik heb een mannetjes hond mike.

ik heb een vraag:

Mijn hond is nu 1 jaar maar is nu al bij 3 gezinnen geweest.

Mike reageerd heel fel uit naar mannen.

Als een man binnenkomt of maar even beweeegt blaft hij heel hard.

Weet iemand misschien waarom dit komt en hoe ik dit kan veranderen?

Alvast bedankt! 

honden page profiel stevensteven

Mss ooit door een man geschopt of geslagen geweest? Mss meer onder de indruk van een man (groter, forser, zwaardere stem)?

Ik kan echt niets anders bedenken hoor. Grtj

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Hoi Lizzy,

Het kan zijn dat je hond een nare ervaring heeft gehad met mannen. Ga wat leuks doen samen met je hond in de buurt van mannen. Laat als mannen binnen komen wat lekker op de grond vallen bij jullie thuis. Zodat je hond gaat inzien dat mannen leuk zijn. Zorg verder dat mannen Mike met rust laten en dat Mike hun eventueel zelf komt opzoeken, dus niet voorzeren. Als hij de mannen komt opzoeken laat ze wat lekkers aan hem geven.

Dus even wat mannelijke kennissen, vrienden en familie optrommelen en lekker spelen en gek doen in hun buurt. Eerst even wat verder en steeds dichterbij, als het wat te dicht is ga je stapje terug.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Het kan door ervaring komen.. Dat ze negatiev ervaring heeft gehad met een man. Maar er zijn ook gewoon honden die wat onzekerder zijn en bang zijn voor mannen. Ze zijn vaak groter en komen anders over dan vrouwen.

Hier ook een maltezer die bang is voor mannen.. maar af en toe komt er een vreemde man binnen en is er niets aan de hand.. Ik weet alleen niet of het een compliment is voor die man of juist niet :D

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik zou er trouwens niet gelijk vanuit gaan dat ze mishandeld is door een man hoor.. Dat wordt nogal snel geroepen, maar dat hoeft helemaal niet en ik zou dus ook niet van zoiets naars uitgaan.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Ik zou er trouwens niet gelijk vanuit gaan dat ze mishandeld is door een man hoor.. Dat wordt nogal snel geroepen, maar dat hoeft helemaal niet en ik zou dus ook niet van zoiets naars uitgaan. "


Daar ben ik het met je eens

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

De hond van mijn schoonmoeder reageerde ook heel heftig op mannen dus ook op mij. Blaffen en grommen.  Ik heb gewoon elke keer als ik op bezoek kwam iets lekkers mee genomen om hem om te kopen. Van dat blaffen en grommen is niets meer over, wel moet ik opletten dat ik geen tong in m'n gezicht krijg! 

 

Je kunt slechts van iedere man op straat verwachten dat ze iets lekkers geven maar je kunt wel iedere man die bij jouw binnen komt je hond iets lekkers laten geven. Wie weet, misschien helpt het.

Volgende forumvraag: Labrador Retriever
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^