boomerhondje aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

lady (Gast)

Hallo...ik wil een klein boomerhondje (puppy)..maltezer/shihtzu in ons gezin opnemen..we willen een lief aanhankelijk hondje die niet veel zal blaffen...is bovenstaand hondje dan een goede keuze?

Ben me goed aan het inlezen op forums en site's. Hoelang zal het duren voordat het hondje (teefje) zindelijk zal worden..en kan je een hondje leren om op een "kattenbak" zijn behoefte te doen. Ik ben heel veel thuis..maar 1 dag is iedereen (man en twee dochters) niet thuis. Hoeveel weken moet je bij een puppy altijd thuis zijn?

Ik wil graag een boomer met meerdere kleuren en zeker rond de oogjes een kleurtje..weet iemand een fokker die zulke puppy's regelmatig heeft?

We gaan dan ook een benz aanschaffen..ik dacht een iets grotere benz..maar las laatst dat een kleinere benz beter is..maar is dat niet zielig zo klein als ik eens een paar uur weg ben?

Kan eigenlijk niet wachten maar wil eerst alles goed regelen voordat hier een hondje komt wonen.

Bedankt voor jullie antwoorden..groetjes.

honden page profiel PP

Hmm, hondjes die niet blaffen hebben ze alleen bij de Intertoys, denk ik.. O-)

Sorry, zonder geintjes. Alle hondjes kunnen blaffen.. dat ligt niet alleen aan het ras, maar ook aan het karakter, omgeving, opvoeding, etc. Hoelang het duurt voordat ze zindelijk is is niet te zeggen. De ene hond doet er een week over, de andere honden maanden, soms zelfs ruim een half jaar. Je kan je hondje aanleren om op een kattenbak te gaan, maar dit zou ik persoonlijk niet aanraden. Buiten is om te plassen, binnen niet. Als je een hele dag weg moet is het misschien mogelijk om iemand te zoeken die haar tussendoor even wil laten plassen? Of misschien een uitlaatservice? Hoeveel weken je thuis moet zijn is ook moeilijk te zeggen, misschien pikt je pup het alleen zijn goed en snel op, misschien niet. Mijn hond is inmiddels drie en kan nog steeds niet langer dan een kwartiertje alleen zijn. Bedenk goed dat een pup echt een baby is. De eerste weken betekent dat plasjes ruimen, gebroken nachten, en een hoop opvoeding! Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn..

Fokkers ken ik niet, dus daar kan ik je niet aan helpen. Let wel goed op waar je je hondje koopt, aangezien je een bastaardje wil aanschaffen. Let ontzettend goed op voor broodfokkers.

Een kleinere bench is inderdaad beter, desnoods kun je een grotere kopen met een los schot, dan kun je hem met je hondje mee laten groeien.

Veel voorpret gewenst! :-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hoi,
Wat leuk dat jullie een hondje willen verwelkomen.

Met een boomer moet je op een aantal dingen goed letten.. bommers zijn "veel gevraagd" kruisingen, wat dit erg aantrekkelijk maakt voor bro0dfokkers.. google maar eens op die term..met andere woorden:-Daar wil je absoluut geen hondje vandaan halen..ook niet onder het motto van "het pupje redden" want er komen gewoon weer net zo snel nieuwe pupjes..zielige praktijken in ieder geval

Waarom gaan jullie niet voor een van die twee rassen? Dan weet je zeker dar je de pup bij een goede fokker vandaan kan halen die is aangesloten bij de rasvereniging.
Wat sowieso belangrijk is om op te letten, is dat ouderdieren getest zijn op erfelijke gebreken, in dit geval sowieso op patella luxatie, dit is een nare erfelijke aandoening..

Over het zindelijk maken..niemand kan zeggen met hoeveel weken je hondje zindelijk zal zijn.dat is per hondje verschillend.. consequent zijn is hierin erg belangrijk.

Over de bench, ik zou zeker geen te grote vench kopen, omdat dan de kans groot is dat ze 1 hoek van de bench gaan gebruiken als "plashoek" en dan wil je natuurlijk niet hebben..

Voor die dag dat jullie lang van huis zijn, zou ik zeker een uitlaatservice ooverwegen zodat die kattenbak niet nodig is

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

k sluit me helemaal aan bij Pauline.

Misschien goed om nog in overweging te nemen, je hebt behoorlijk wat uiterlijke wensen voor je hondje. In principe snap ik dat wel want je moet er wel hopelijk een jaartje of 14 tegenaan kijken. Maar staar je alsjeblieft niet blind op uiterlijk, het is een levend wezen en gezondheid en karakter is zoveel belangrijker. Onze buurvrouw wilde graag een boomertje met een zwarte vlek om zijn oog. Die heeft ze ook gekregen maar helaas is het diertje erg ongezond (veel dierenartskosten) en lukt het haar niet om hem te leren alleen te blijven. Waarschijnlijk komt hij bij een br00dfokker vandaan en is hij te vroeg bij zijn moeder weggegaan waardoor hij nu enorm angstig is en verlatingsangst heeft.

Lees je goed in over br00dfokkers, er zijn er een heleboel onder populaire 'rassen' als boomers. Als je de kans op een gezond en lief hondje met een goed karakter zo groot mogelijk wil maken en zeker wilt weten dat ook de ouderdieren van je pupje het goed hebben, kan je beter bij een erkende fokker via de rasvereniging een pupje kopen. Dat zou wel betekenen dat je zou moeten kiezen tussen een Shi Tzu en een malteser, maar dat lijkt me ook niet zon probleem. Het zijn allebei super lieve leuke schattige rassen.

Heel veel succes met je keuze en lees je goed in over waar een goede fokker aan moet voldoen, het is tenslotte geen aanschaf voor even maar voor de rest van het diertje zijn of haar leven!

honden page profiel ladylady

Hallo,

Bedankt voor jullie reactie's en tips..ga ik zeker iets mee doen.

Tuurlijk mag het hondje wel blaffen..maar wil geen overlast voor de buren..dus dacht als er een ras dat minder blaft dan ga ik daar eens naar kijken.
'
Ik vind Maltezer erg leuk maar helemaal wit niet zo mooi..zeker bij die oogjes als ze ouder worden niet..zodoende kwam ik op een boomer...maar jullie verhalen over broodfokkers brengen mij weer aan het twijfelen..want ik wil zeker een gezond vrolijk hondje.

Heb ook al een uitlaatservice gevonden, maar die gaan twee uur naar een "plas" in de buurt met meerdere honden..zal niet gelijk een puppy's van een maanden mee kunnen. Maar zal daar eens informeren.

Zindelijk is dus per hond verschillend...ga er wel echt goed aandacht aan besteden als ik haar net zal hebben..hoop dat ze dit snel oppikt.

Ja..geloof direct dat het net kleine kids zijn..mijn kids zijn al ouder...dus ik heb wel zin in deze uitdaging haha.

Nogmaals dank voor jullie goede tips....groetjes

honden page profiel michelle, merel & Senna michelle, merel & Senna

honden foto van michelle, merel & Senna

Wij hebben zelf ook een boomer.
Ze is lief en aanhankelijk ze blaft wel is maar niet te vaak.
Ik heibok heb zelf een iets grotere benz dat eigenlijk zou horen.
Heb ook een kleine benz gehad maar daar voelde ze zich niet prettig in en in deze wel.
Succes met het zoeken naar een pupje

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

" Hallo...ik wil een klein boomerhondje (puppy)..maltezer/shihtzu in ons gezin opnemen..we willen een lief aanhankelijk hondje die niet veel zal blaffen...is bovenstaand hondje dan een goede keuze?

Ben me goed aan het inlezen op forums en site's. Hoelang zal het duren voordat het hondje (teefje) zindelijk zal worden..en kan je een hondje leren om op een "kattenbak" zijn behoefte te doen. Ik ben heel veel thuis..maar 1 dag is iedereen (man en twee dochters) niet thuis. Hoeveel weken moet je bij een puppy altijd thuis zijn?

Ik wil graag een boomer met meerdere kleuren en zeker rond de oogjes een kleurtje..weet iemand een fokker die zulke puppy's regelmatig heeft?

We gaan dan ook een benz aanschaffen..ik dacht een iets grotere benz..maar las laatst dat een kleinere benz beter is..maar is dat niet zielig zo klein als ik eens een paar uur weg ben?

Kan eigenlijk niet wachten maar wil eerst alles goed regelen voordat hier een hondje komt wonen.

Bedankt voor jullie antwoorden..groetjes. "

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

Een goede fokker... nee een boomer is geen ras.

Zindelijk staat geen tijd voor. Bij de 1 duurt het langer dan bij de ander.

Plassen in een bakje zou ik zie ik niet doen, want dat bevorderd de zindelijkheidstraining niet.

Ik zou de eerste 6 weken thuis blijven( maar dat is bijna onmogelijk) Dus dan maar 3 ;-) Probeer een pup te nemen in de zomervakantie. Dan zijn je kinderen zoiezo thuis. Hoef je ook geen extra vrije dagen te nemen.

Een hond die niet blaft moet nog uitgevonden worden ( of ja de speelgoedwinkel)
Het ligt maar net aan de beweging, aandacht enz en dan heb je ook nog gewoon hondjes die veel blaffen.

Maar als ik jou verhaal zo lees zou ik wachten tot de zomer vakantie zodat je kinderen thuis zijn . Dus er in iedergeval 6 weken iemand thuis is.

En als je het persee nu wil. dan zou ik het niet doen

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Een boomertje is een leuk hondje. Maar je moet ze wel goed leren om alleen te zijn.
Vooral de hondjes die vooral lijken op de maltezer, zijn lastiger in het alleen thuis blijven als dit niet goed is aangeleerd of als je dit te weinig doet. Dit was/is het geval bij de hondjes die ik ken. (dus alleen eigen ervaring)
Mijn ouders hebben 13 jaar een Maltezer gehad. Cindy heeft het altijd moeilijk gevonden om alleen te zijn. Maar dit kwam mede omdat ma eigenlijk altijd thuis was. Dus niet goed aangeleerd. Onze beide buren hebben er één. De ene is vanaf het begin gewend om alleen te zijn en doet het prima. De ander dus niet, en zet het op een janken en blaffen voor de poort in het slot is gevallen, en houd dit dan ook echt een uur (of langer) vol. Om dan te gaan slapen en weer opnieuw te beginnen.

Een boomer is geen "rashond" maar er zijn genoeg mensen die met liefde en de beste bedoelingen een nestje fokken.
Goed uitkijken, kijken of moeder aanwezig is, of er niet met meerdere rassen wordt gefokt, of de pups er gezond uitzien. Enz.. Het is een erg lief en aanhankelijk ras!
Veel plezier met jullie zoektocht!

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Bij ons in de buurt wonen veel mensen met een Boomertje en dat zijn de meest luidruchtige beestjes uit de buurt. Mede omdat de eigenaren het zulke lieve, kleine hondjes vinden, dat ze ze niet of in ieder geval te weinig opvoeden... met als gevolg een buurt vol blaffende boomers...

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wil nou niet direct mijn ras opdringen,
maar waarom kijk je niet even uit naar een Havanezer.
Leukste "boomertjes" die je je maar kan voorstellen.

Anoniem (Gast)

Hallo, wat leuk dat je een Boomer neemt!
Wij hebben er zelf ook een (Roxy) het is een 3kleurig teefje,
we hebben haar van kennel en hondenpension: "Van de Oosthoeve"
een hele aardige man waarbij de hondjes een professionele bloedlijn hebben.
Je krijgt de puppy's na 8 weken mee met paspoort, pupcoctail(prik), ontworming,
puppypakket en een vervoersmand. De vervoersmand dient als bench,
aangezien ze een grotere bench hebben daarin zullen plassen, bij deze
niet want ze vervuilen niet hun eigen nest. Je zult denken wat klein maar het is echt groot
genoeg! Anders kun je ook nog een gewone bench nemen en een stuk afschermen.
Bij de kennel raden ze je aan (in de eerste periode) je hond in de tuin op een bak met zaagsel
zijn behoefde te doen, aangezien hij nog niet volledig ingeent is en je nog vaak moet herhalen.
Dit omdat hij ziek kan worden als hij in aanraking komt met ontlasting van andere honden die ziek
zijn, dus ja op een kattenbak kan. Een Boomer is een druk (in het begin erg later niet zo erg meer) maar gezellig knuffelhondje
waar je toch ook goed mee kan wandelen!
De verzorging kost veel tijd, afentoe moeten ze naar de trimsalon (als je de haren kort wild houden)
en je moet goed de ogen schoonmaken en de vachtkammen.
Roxy blaft niet veel zeker niet naar andere honden (nog nooit gedaan) behalve als ze op tv zijn ;-)
ze is wel lekker waaks en dat geeft alleen maar voordelen toch? ze blaft soms wel als er een raar geluid is ofzo. Ze zeggen dat ze een eigen wil hebben dat is ook wel zo maar trucjes zijn gemakkelijk aan te leren hoor.
Het zijn wel toverballen, de kleur kan nog veranderen maar Roxy is wit met bruin, heeft grijsachtige oortjes en als de haartjes langer worden komt er zwart aan de puntjes (maar dan gaat het er bij ons al weer af)
Kijk anders op deze site bij de rassen, staat precies het karakter in het algemeen van de Shih tzu dan.
Kortom een fantastisch klein, gezellig, druk, knuffelachtig hondje waarbij je lekker op hun koeienvlekjesbuikje kunt kriebelen, terwijl ze op haar rug ligt! O-):-D

Anoniem (Gast)

Later kun je wel over gaan op een grotere bench hoor alleen als Roxy haar kleine ziet kruipt ze er nog graag in,
Veel plezier! ':-)

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wat in godsnaam is een

"Professionele bloedlijn"

Nu heb ik al veel verkooptechnieken meegemaakt maar deze slaat alles.

honden page profiel Laura&RoxyLaura&Roxy

honden foto van Laura&Roxy

Sorry ik was niet ingelogd de 2 bovenstaande berichten waren van mij en ik bedoelde succes inplaats van plezier! :-D

honden page profiel Laura&RoxyLaura&Roxy

honden foto van Laura&Roxy

Ze zijn ook heel aanhankelijk en blaffen nooit naar mensen

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

De Oosthoeve is broodfuck ANONIEM

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Wat leuk dat je een hondje wilt! Tja, blaffen doet elke hond wel een keer en hoeveel hangt af van ras,karakter en opvoeding. Ook hoe snel een hond zindelijk is, is erg verschillend. Het kan zijn dat je er twee weken mee bezig bent, maar het kan ook zijn dat je er een half jaar mee bezig bent.

Ik zou persoonlijk niet voor deze kruising kiezen. Hij is zeer populair waardoor allerlei foute fokkers zoals oosthoeve deze hondjes veelvuldig aanbieden. De shi tzu is een leuk hondje die ook in verschillende kleuren te krijgen is. En het is dan een rashond, waardoor je via de rasvereniging bij een goede fokker terecht kunt komen die niet alleen op schoonheid maar ook op gezondheid let. Tenslotte wil je een liever een gezonde hond dan een hond die van alles mankeert.

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

" De Oosthoeve is broodfuck ANONIEM "


.
hahahhahah een broodfuck das een goeie :-D:-D hhahah

honden page profiel PipPip

honden foto van Pip

En moet het een pup zijn?
Wij hebben 2 boomertjes als herplaatsertjes. Als ik voor een pup zou gaan zou ik zeker niet voor een kruising gaan ivm de br00dfok.
Hier kunnen ze prima een tijdje alleen thuis blijven, ze zullen wel blaffen als ze iets vreemds horen maar dat doen ze ook als ik thuis ben ;-)

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

Wij hebben op dit moment een 8 weken oude Boomer pup. Ze is een teefje en ik heb haar bij een particulier nestje vandaan gehaald. Wat heel belangrijk is is dat je de moederhond te zien krijgt en weet hoeveel nestjes de moederhond gehad heeft. Van de moederhond waar wij de pup vandaan hebben was het haar 2de nestje. Ik moet zeggen dat ze het heel goed doet en het een super makkelijke hond is die nu al grotendeels haar behoefte buiten doet. Ik heb een puppytrainer gekocht maar eigenlijk niet hoeven te gebruiken. Wanneer een pup buiten zijn behoefte zal doen zal je dat juist moeten stimuleren en moeten voorkomen dat je het binnen gaat aanleren door middel van een kattenbak. Verder raad ik je aan om een kleinere bench te nemen. Hoe groter de bench hoe meer kans er bestaat dat ze erin gaan plassen. Ook is het raadzaam om vroeg op cursus met je hond te gaan. We hebben Luna nu 8 weken en is al 2 keer op cursus geweest en doet het hardstikke goed. Wanneer wij weggaan leggen we haar in haar bench en piept dan even. Het is belangrijk hier niet op te reageren. Want dan denken ze dat het goed is. Je kunt het gedrag beter negeren en geen aandacht aan schenken.

Volgende forumvraag: Waaksheid pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^