PH waarde

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Overigens had mijn herder ook een verhoogde Ph waarde en later nierproblemen. Toen wist ik nog niet zo veel van voeding als nu.

Toen ik hem met zijn zeer ernstig verhoogde nierwaarden op rauwe voeding zette (niet zomaar een kvv, maar de kvv's met zo min mogelijk fosfor) met 25% groente, knapte hij volledig op! Bij de da bleken zijn nierwaarden nog beter te zijn als die van een 'gezonde' brokken hond..
Hierop heb ik hem rustig aan een normaal kvv menu gegeven en later zelfs met een deeltje BARF. Het ging allemaal perfect.

De DA was stom verbaast. Hij had mij ook RC geadviseerd en vroeg dus ook of ik dit met RC bereikt had. Toen ik hem zei dat ik dit met rauwe voeding bereikt had, wist hij niet wat hij zeggen moest.. Sindsdien heeft hij mij altijd de voedingsproblemen zelf op laten lossen, want ik wist er duidelijk meer vanaf als hem..

Maar het is jouw hond, jouw portemonnee en jouw keuze. Als jij je wel goed voelt bij jouw da met RC, moet je daar lekker blijven. Ik adviseer je dan wel om je bij de adviezen van je DA te houden en niet de helft dit en de helft dat...
Ik zelf weet echter dat 9 van de 10 keer nier problemen niet opgelost worden bij een normale DA omdat de RC granen en chemie bevat, wat de nieren alleen maar meer werk geven, terwijl de nieren rust nodig hebben wanneer zij in de problemen zitten. Alleen met rust en wanneer de schade nog niet te groot is, kan het goede deel van de nieren de functie van het slechte deel opvangen.
Wanneer er te lang aangemodderd is, is de schade te groot en zal het echt niet meer goed komen. Nier transplantatie word naar mijn weten niet bij honden gedaan..

Nierschade hersteld overigens nooit!

Maar aub.. blijf niet aanrommelen en ga ook niet nu op je eigen houtje dingen proberen.. Ga naar een goede holist en zet je in voor je vriend die van jou afhankelijk is..

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi iedereen  , wij hebben nu andere brokken gekregen van de DA gisteren (prescription diet urinary tract C / D ) 18 € voor 2 kg hij mag maar 60 gr per keer kregen dus dat is 120 gr per dag , nu moeten wij afwachten he wat onze kiki doet  ,en zijn soepjes onder het wandelen mag hij blijven hebben en ook een voor zijn tanden dat krijgt hij over de andere dag een van .

 

gr kiki

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

wat een toestanden allemaal, ik zou lekker het advies van de DA aanhouden, hou het allemaal in de gaten, en bij twijfel kun je evt. eens bij een andere DA navragen.

ik denk dat het niet duidelijk wordt als wij hier van alles roepen en je te veel dingen door elkaar gaat doen. 

 

succes, hopelijk gaat het nu weer de goede kant op

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi jeroen , wij houden nu het advies van de DA aan als de zak bijna leeg is dan moeten wij ze water terug binnen brengen en van die brokken valt hij ook af hij weegt nu 9.10

0 kg en hij mag maar 7 kg hebben , maar het drinken na zijn brokken is niet goed hij gaat wel een paar keer wat drinken maar dat is een paar keer met zijn tong en gedaan , maar de DA zei tot in die brokken ook vocht zit,  zo dat was het dan .

 

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

kiki zit nu weer aan een PH waarde van 7a8 dus dat is weer te veel ; nu moeten wij afwachten tot de 28 wand de DA heeft weer andere brokken gegeven dan zijn ook die brokken op maar in de brokken zit wel granen he en dat zijn dik makers en is er ook van bij gekomen weegt nu 9kg 200 dus twee kg te zwaar he .

 

gr kiki

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Sry, maar ik had niets anders verwacht..

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi iedereen , kiki moet nu weer de RC brokken nemen daar ging zijn PH waarde mee omlaag tot 6 waar hij nu weer op 8a9 stond deze morgen bij de DA geweest , en was ook weer 100 gr bij gekomen , maar een probleem hij kan ze moeilijk verdragen voor zijne maag zij drinken is normaal zei de DA , dus nu moeten wij de RC brokken blijven door geven zo lang kiki leeft want hij heeft aanleg om PH waarde aan te maken , nu is het te hopen tot kiki niet moet over geven he .

 

gr kiki

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kiki is een grote schommelkont he, het wisselt met de maand wat de ph waarde betreft.

gelukkig drinkt KIKI weer normaal, dat is al een plus.
wat minderen met voeding, wat meer bewegen, veel beter om meer te gaan wandelen, rondjes van 20 minuten en dat vijf x per dag, beter dan 2 x per dag en dan een lange wandeling, minderen he, KIKI kan best wat minder brokjes tot zich verorberen.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Jet krijgt dezelfde brokken van Royal Canin. De Urinary S/O Small Dog. Deze krijgt Kiki nu ook weer? 

 

Jet weegt tussen de 5,5 en 5,8 kg en krijgt 75 gram brokken per dag. (3x 25 gram) 

 

Kiki is 2 kilo te zwaar. Hij moet 7 kilo wegen? Ik zou hem maximaal 100 gram brokken per dag geven. 

 

En zoals Willemijn al aangeeft, wat vaker per dag wandelingen gaan maken. 20 minuutjes is prima. Kiki uitdagen voor een spelletje. En minderen met tussendoortjes. Bij de dierenwinkel kun je gedroogde snacks halen. Deze bevatten minder zout, suiker e.d. Denk aan pensstaafjes, long, oren e.d. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" hoi iedereen , kiki moet nu weer de RC brokken nemen daar ging zijn PH waarde mee omlaag tot 6 waar hij nu weer op 8a9 stond deze morgen bij de DA geweest , en was ook weer 100 gr bij gekomen , maar een probleem hij kan ze moeilijk verdragen voor zijne maag zij drinken is normaal zei de DA , dus nu moeten wij de RC brokken blijven door geven zo lang kiki leeft want hij heeft aanleg om PH waarde aan te maken , nu is het te hopen tot kiki niet moet over geven he .

 

gr kiki "

 Sry, maar ik vind het echt onbegrijpelijk dat je er bewust voor kiest om je hond op brokken te zetten waar hij (In dit geval duidelijk zichtbaar) ziek van word..

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

ja mensen , de DA is ook op zoek he voor kiki bij de voorige RC brokken stond zijn PH waarde op 6 en dat vond de DA goed en ja hij krijgt droge brokken als tussen doortjes het zijn beetjes van 2 cm lang en het stokje wat hij krijgt is maar 10 cm lang , en over het wandelen ja ik doe mijn best ik maak nu met kiki zo een 5 km per dag en dat in 2 keer he we hebben de wandeling langer gemaakt , ook denken tot ik een ziek baasje ben he van 62 jaar ik heb de ziekte van parkinson en de ziekte van minyrere , zo dat was het dan .

 

     gr kiki

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Vandaar dat wij ook aanraden om de wandelingen korter te maken, maar wel wat vaker per dag. Beter voor jezelf en beter voor Kiki. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je zegt ' het zijn MAAR beetjes van MAAR 10cm lang'

Je hondje is ook MAAR klein ;-)

Voorbeeld:
Mijn bouvier teef van 30 tot 32 kilo is zeer actief en heeft flinke spieren. Ze had eerst 6 kilo barf per week nodig ivm ziekte. Ik zag dat ze dikker werd en voer nu 4 kilo per week aan barf.

In beide gevallen krijgt ze GEEN snacks, geen stokjes, geen brokjes, geen snoep, geen koek, geen kluiven, niets.
Sterker nog: ze eet 6 keer per week.. voor de duidelijkheid: ze eet dus 1 dag niet.

Let op: dit kun je met brokken niet doen. Met brokken MOET je 2x per dag voeren, maar al die tussendoortjes zijn niet nodig. Wil je toch wat geven? Geef komkommer of witlof. Het liefst gekookt of gepureerd. Beide 2 groente soorten zijn goed voor de nieren.

En echt.. Je hoeft van mij niets aan te nemen, maar win dan op zijn minst advies in bij een goede holist. Die kan jullie helpen bij de juiste pH waarde, bij het bereiken en behouden van het juiste gewicht en dat alles zonder een zieke hond..
Bijvoorbeeld Tannetje Koning van centrum oase. Holist en dierenarts in 1.

Je zegt dat de da zoekt. Jouw da weet het niet meer. Logisch, want ze krijgen bijna niets over voeding in hun opleiding. Wat ze weten, weten ze van verkopers. Is dat onafhankelijk? Of zal RC er geld aan willen verdienen? ;-)

Kom op, laat je hondje niet langer onnodig lijden..

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

kiki heeft vandaag maar een keer zijn behoefte gedaan , normaal 2 keer per dag dat is s'morgens en een keer rond 2u30 deze morgen heeft hij het gedaan maar niet bij de 3de wandeling , kan dat komen door zijn brokken ben al 3 keer met hem gaan wandelen nu ga ik nog 2 keer en is te hopen dat hij dan zijn behoefte doet , een vraag kan dat kwaad als hij maar een keer per dag gaat . laat iets weten .

 

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

nog eens he , ze weet het wel bij de vorige RC brokken was zijn PH waarde goed maar hij moest er van over geven daarom is de DA veranderd van brok daarom mengen wij de brokken van ieder 30 gr brok dus krijg hij 2 x daags 60 gr brok waar RC tussen zit heb nog voor een week van die andere brokken daarna krijg hij puur RC brok en dat word dan 2x daags 60 gr RC brokken , op het aan raden van de DA .

 

gr kiki

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" nog eens he , ze weet het wel bij de vorige RC brokken was zijn PH waarde goed maar hij moest er van over geven daarom is de DA veranderd van brok daarom mengen wij de brokken van ieder 30 gr brok dus krijg hij 2 x daags 60 gr brok waar RC tussen zit heb nog voor een week van die andere brokken daarna krijg hij puur RC brok en dat word dan 2x daags 60 gr RC brokken , op het aan raden van de DA .

 

gr kiki "

 Sry, maar als de daar zegt dat je in de sloot moet springen, doe je het dan ook?

Hoe lang ga je nog door? Wanneer komt het besef dat je hond zo niet beter word?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" nog eens he , ze weet het wel bij de vorige RC brokken was zijn PH waarde goed maar hij moest er van over geven daarom is de DA veranderd van brok daarom mengen wij de brokken van ieder 30 gr brok dus krijg hij 2 x daags 60 gr brok waar RC tussen zit heb nog voor een week van die andere brokken daarna krijg hij puur RC brok en dat word dan 2x daags 60 gr RC brokken , op het aan raden van de DA .
 
gr kiki "

 Hij moet wel afvallen, ik zou hem voorlopig op 2x 50 gram zetten. 

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi nikki , ik denk tot ik u raad ga doen van 22 / 04 vind dat de best beschrijving tot nu toe .

 

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi , vanaf morgen krijgt kiki pure RC brokken we gaan hem ook wat vlees erbij geven +- 30 gr want zijn behoefte is niet normaal , hij doet maar 1x per dag zijn behoeft waar vroeger 2 x per dag was , ga hem 30 gr vlees geven en 30gr brokken van RC ( s'avonds ) en s'morgens krijgt hij 60 gr brokken van RC , wat vinden jullie daar van ???? .

 

     gr kiki

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mijn mening weet je inmiddels O-)

Kuipjes vlees zou ik niet aan beginnen, maar RC ook niet.

Mijn hond poept 1x per dag, maar wel een stevige drol van een paar cm (en ik heb het over een volwassen bouvier!). Hoe minder ontlasting, hoe beter.

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

roosje , RC DIEET heeft hij nodig om zijn PH waarde op pijl te houden en ook om wat af te vallen he door de DA aan bevollen want hij weegt te veel voor zijn grote bij de DA woog hij 9kg300 en hij moet 6 kg hebben , maar als die minder poept kan hij toch ook niet af vallen of ben ik mis .

 

   gr kiki

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" roosje , RC DIEET heeft hij nodig om zijn PH waarde op pijl te houden en ook om wat af te vallen he door de DA aan bevollen want hij weegt te veel voor zijn grote bij de DA woog hij 9kg300 en hij moet 6 kg hebben , maar als die minder poept kan hij toch ook niet af vallen of ben ik mis .
 
   gr kiki "

 Als je hem minder eten geeft is het ook niet raar dat hij minder poept ;) 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" roosje , RC DIEET heeft hij nodig om zijn PH waarde op pijl te houden en ook om wat af te vallen he door de DA aan bevollen want hij weegt te veel voor zijn grote bij de DA woog hij 9kg300 en hij moet 6 kg hebben , maar als die minder poept kan hij toch ook niet af vallen of ben ik mis .

 

   gr kiki "

 Ik snap dat zijn ph niet in orde is en ik snap dat hij te zwaar is. Ik snap ook heel goed waarom je da je RC adviseerd.. Dit heb ik je al tig keer uitgelegd.. De Da verdient lekker aan je en heeft te kort kennis omtrend voeding.
Er zijn andere manieren om je hondje nog gezonder te krijgen, zeker met het oog op het ouder worden.. En die mogelijkheden heb ik ook al een aantal keren benoemt, maar op de een of andere manier lees je wat je lezen wilt en/of onthou je het niet? Ik weet het niet, maar vind het erg jammer.

Minder poepen en afvallen hebben niets met elkaar te maken, tenminste niet in het verband dat jij eruit lijkt te halen.

Hoe minder een hond poept, hoe beter hij de voeding tot zich neemt. Maar als je de hond bijvoorbaat minder voert, zal er ook miner ontlasting komen.

Als je nu blikjes of kuipjes erbij gaat doen, gaat je hond alleen maar aan komen en ga je volledig buiten het advies van je da om.
Zowel de kuipjes als de RC zijn in mijn ogen niet gezond (veel granen en chemie).

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

ok lieve vrienden, ben vrouwke van kiki nu even we hebben deze morgen nog naar de DA gebeld om te vragen of kiki vlees er tussen door mag krijgen en ze zei nee geen vlees gewoon de RC brok blijven door geven het zijn dieet brokken en ook voor zijn PH waarde te laten zakken , en dat zullen wij maar doen he .

 

groeten kiki zijn vrouwke .

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Er is verschil tussen vlees en kvv ;-)

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

welk vlees is kvv is dat afval van bij de beenhouwer of is dat klaar gemaakt en in welk winkel hier in belgie is dat te krijgen , wij willen altijd even testen met onze kiki omdat wij hier kvv niet kennen he of bestaan er merken van zo ja laat het weten .

 

gr kiki

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" en over het wandelen ja ik doe mijn best ik maak nu met kiki zo een 5 km per dag en dat in 2 keer he we hebben de wandeling langer gemaakt , ook denken tot ik een ziek baasje ben he van 62 jaar ik heb de ziekte van parkinson en de ziekte van minyrere , zo dat was het dan .

 

     gr kiki "

 je leest niets he :-D je hebt de wandelingen uitgebreid, dat is mooi, maar zou je ze niet beter kunnen verdelen over meerderen keren per dag ? vijf x inplaats van 2 x en dan vijf kilometer, je schrijft dat je zelf ook veel moeite hebt met wandelen, waarom dan niet 5 x een 20 minuten ? beter dan 2 x per dag . dat advies is al zo vaak aan je doorgegeven, maar volgens mij lees je dat dan niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

ga niet wat anders geven, hou je aan de voeding wat je dierenarts je aanraad, ook al is dat royal canin, het zal zeker de ph waarde laten zakken, niets zelf aanrommelen dan wat voeding betreft, blijf voeding geven die geschikt is voor Kiki.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" ok lieve vrienden, ben vrouwke van kiki nu even we hebben deze morgen nog naar de DA gebeld om te vragen of kiki vlees er tussen door mag krijgen en ze zei nee geen vlees gewoon de RC brok blijven door geven het zijn dieet brokken en ook voor zijn PH waarde te laten zakken , en dat zullen wij maar doen he .

 

groeten kiki zijn vrouwke . "

 vrouwke van KIKI , laatst vertelde je dat je een man was, krijg geen hoogte ervan. hahahah.

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

ja wij zijn een koppel van 62 jaar jong willemijn , af en toe komt vrouwke van kiki ook een even piepen hiet op de site . en ok we zullen maar alleen zijn brokken geven he .

 

gr kiki ( baasje )

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Leishmania?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^