PH waarde

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Bij elke maaltijd flink wat lauwwarm water over zijn brokken doen. Eventjes laten staan, en dan vootschotelen aan Kiki. Het voer gaat dan lekkerder ruiken en wordt beter geaccepteerd, ook krijgt hij op deze manier gelijk genoeg water binnen. Als hij dan nog niet wil eten eventueel een theelepeltje blikvoer vermengen met lauwwarm water, dit weer door zijn brokken doen.

 

Kiki weegt 8 kilo toch? Dan moet hij ongeveer 400ml water per dag drinken. 50ml per kg lichaamsgewicht. 

 

Je zou hem eventueel 3x per dag kunnen gaan voeren. En dan ook 3x per dag flink wat water bij zijn eten doen. Of gewoon 2x per dag voeren en tussen de middag een theelepeltje blikvoer vermengen met lauwwarm water en dit aan Kiki geven.

 

Ik denk dat de hoge pH waarde bij Kiki komt omdat hij zo weinig drinkt. Dit was ook bij mijn hond het geval. Zij kreeg ook de RC Urinary brokken, maar uiteindelijk hielp dat ook niet meer. Nu krijgt ze weer vers vlees (Carnibest). 3x per dag, en dus ook 3x per dag lekker wat water eroverheen. Het probleem bij mijn hond is hierdoor opgelost.

 

Ik zou dus zeker niet blijven klungelen met de brokken van de dierenarts. Kijk eventueel is naar Smuldier in het vriesvak bij de supermarkt. Neem dan wel de 'Vlees compleet' en de 'Pens compleet' versies. Dit vind Kiki vast wel lekker, en hier zit ook al extra vocht in, dan doe je wel alsnog extra lauwwarm water eroverheen. Dat een tijdje voeren en dan even wat urine inleveren bij de dierenarts, zo vers mogelijk, er kunnen heel snel kristallen en een te hoge pH waarde ontstaan in de opgevangen urine. 

 

Je kan ook cranberry tabletten halen bij het Kruidvat of de Etos. Volgens mij zit je goed als je de helft van de volwassenen dosering aanhoudt. 

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi nikki , maar hij heeft deze morgen zijn brokken geeten maar zijn vlees van deze avond is er terug uit gekomen onder het wandelen tegen 19u30 dus heb ik hem weer een 1/2 pilletje gegeven voor  tegen het overgeven he hij mag nu een 1/2 s'morgens krijgen per dag voor zijne maag wat te laten rusten ( motilium ) , maar nu is het te hopen dat hij gaat drinken he het is droog vlees waar ik water moet bij doen en dat water zet ik al van s'morgens klaar in een glas dus dat water heeft dan al kamer tempratuur he .

 

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

nog een vraag , als hij nu niet gaat drinken morgen wat dan gedaan het te hopen van wel he mensen van goede wil .

 

gr kiki

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Hoi Kiki,  mijn tip zou zijn om nu even naar de Dierenarts te luisteren.  Als je vragen hebt de dierenarts bellen en geen tips van deze site aan te nemen.  Het is nu belangrijk om 1 betrouwbare bron te volgen en weinig te schipperen met je kereltje. 

 

Als je vragen hebt over bepaalde gedragingen dan kan je die natuurlijk altijd stellen,  maar als het over het binneste van je hondje gaat: raadpleeg een dierenarts! 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" hoi nikki , maar hij heeft deze morgen zijn brokken geeten maar zijn vlees van deze avond is er terug uit gekomen onder het wandelen tegen 19u30 dus heb ik hem weer een 1/2 pilletje gegeven voor  tegen het overgeven he hij mag nu een 1/2 s'morgens krijgen per dag voor zijne maag wat te laten rusten ( motilium ) , maar nu is het te hopen dat hij gaat drinken he het is droog vlees waar ik water moet bij doen en dat water zet ik al van s'morgens klaar in een glas dus dat water heeft dan al kamer tempratuur he .
 
gr kiki "

 

Misschien het vlees wat hij 's avonds krijgt even weglaten. Wat voor een vlees is dat? Ook van de dierenarts? Omdat zijn maag wat van streek is zou ik hem 3x per dag alleen brokken geven, met zoals ik al zei, lekker wat lauwwarm water erover. Dan drinkt hij vanzelf. Gewoon lauwwarm water uit de kraan pakken, hoeft niet eerst de hele dag op het aanrecht te staan. 

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

wij hebben gedaan wat jullie gezegt hebben dus zijn brokken met lauw water maar heeft er niet van gedronken dus hebben wij hebben een witte boterham gegeven en die heeft hij tot nu toe binnen gehouden .

 

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

en voor te drinken hebben wij weer een glas water in zijn kom moeten doen met een schuit melk ,  en rond 11 u is hij toch even van zijn water gaan drinken .

 

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

wij hebben nu tussen zijn boterham brokken gestoken 12u en dat heeft hij op geeten hopen dat hij dat ook binnen houd he zijn wij goed bezig of niet ik maak me veel zorgen over kiki .

 

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

ben er weer kiki heeft 2 witte boterhamen op met RC brokken tussen en daarna heeft hij water gedronken denk tot wij zo door gaan tot maandag + 3 x daags een 1/2 pilletje per dag voor zijne maag tegen het over geven zo ongeveer een 20 minuten voor zijn eten , ik vind als het goed gaat met kiki tot wij ook ons goed voelen .

 

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

kiki heeft deze morgen zijn brokken niet geeten nog niet zijn gewoon brokken wou hij niet , daarom weer een boterham met brokken tussen RC , nu weet ik het niet meer daarom gaan wij morgen zijn vlees s'morgen geven met water en wat RC brokken in kijken of hij die dan wel eet , hoop^tot we goed bezig zijn .

 

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

nu eet onze kiki zijn gewoon brokken weer , we zijn wel moeten veranderen van brok , de RC brokken maal ik en doe het onder zijn vlees dan gaat alles lekker binnen hij krijgt nu 30 gr RC brokken onder zijn vlees om zijn PH waarde te doe zakken , zijn wij goed bezig of niet en drinken gaat ook goed nu .

 

     gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

heeft nu weer wat van zijn RC brokken geeten uit vrije wil ging hij ervan eten dus moet ik hem bij zijn vlees wat minder brokken geven ( gemalen ) want hij heeft deze morgen weer wat moeten over geven het was gewoon WIT slijm daarna heeft hij toch zijn gewone brokken geeten .

 

    gr kiki

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

daar ben je weer kiki :-)
ik denk dat jullie wel goed bezig zijn ja, als hij eet en drinkt, dan is het goed

verder durf ik niet goed advies te geven, want jullie doen dit allemaal op advies van de dierenarts toch? dan kun je het beter even bij 1 ding houden, dus wat je met de dierenarts afspreekt.

alles door elkaar is misschien even niet handig.

maar volgens mij doen jullie het goed! niet teveel zorgen maken he :-) ;-)

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

dank u wel jeroen voor de mooi woorden , wij willen onze kiki nog bij ons houden het is ons kindje he en we hebben er veel plezier aan 2 x daags wandelen en spelen , hij gaat ook met ons  boven op bed slapen .

 

     gr kiki

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik merk inderdaad aan hoe bezorgd je bent dat kiki jullie kindje is :-)
maar twijfel niet teveel he, jullie doen het heel goed allemaal.

blijf in contact met je dierenarts, volg het advies maar op, niet teveel door elkaar doen en willen. eerst de waardes weer goed en zorgen dat hij eet. maar dat gaal al goed allemaal ;-)

lekker genieten samen, en niet te druk maken he ;-)

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

jeroen , wij hebben vorige week kiki zijn water laten conteleren en zat met zijn PH waarde tussen de 5 a 6 in , dus denk tot het goed zitten met hem he en over het drinken gaat de laatste dagen goed maar ja het weer doet er ook veel aan he als een hond veel of minder drinkt .

 

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi iedereen , even wat anders , hoe kan ik een nieuwe foto van kiki op mijn profiel zetten ,

 

     geef aub wat uitleg 

 

 

gr kiki

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Hoi :-)
je moet als eerst zorgen dat de foto die je in je profiel wilt zetten op je computer staat.
dan moet je zorgen dat je hier op hondenpage bij jouw profiel bent, dat kun je rechtsbovenin doen, dan klik je op "fotos" en krijg je jouw lijst met foto's te zien, vervolgens zie je ergens staan "foto's uploaden" , daar klik je op en krijg je een nieuw venstertje, in dat venster kun je de foto opzoeken in de map waar hij op je computer staat, klik hem aan, en dan iets van "voeg toe" of " upload foto", dan zet hij je gekozen foto in je album op je profielpagina

hoop dat je dat kunt volgen kiki ;-)
duidelijker weet ik het even niet uit te leggen

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

  1. hoi iedereen , moeten wij kiki zijn PH waarde terug laten nakijken hij zit nu tussen de 5 en 6 in zijn RC brokken zijn bijna op nog voor een paar dag of moeten wij de brokken blijven door geven of eens een tijd stopen , wat denken jullie ervan .

gr kiki

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi iedereen , wij zijn vandaag naar de DA geweest met kiki en zijn PH waarde was weer te hoog , hij is van 6 naar 7.5 gegaan nu ging de DA andere brokken bestellen , de DA denkt tot kiki daar aanleg voor heeft en dat hij ze gangs leven dan van die brokken moet eten en mag geen vlees meer hebben zei ze en hij was ook weer 600 ge bij gekomen op 6 maanden tijd . nu weten wij het ook niet meer hoor de brokken waren wel duur 20 € voor 2 kg brokken , ze zou ze morgen al hebben zei ze , dus nu moeten wij helemaal over gaan met kiki van brokken en vlees naar de ganse dag brokken , het zijn geen RC brokken het zijn nu weer andere de naam ????? weet ik niet meer zal hem deze weer eens door geven he .

 

     gr kiki & ziek baasje

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Misschien is een second opinion bij een specialistische dierenarts een idee. Daar zouden mensen op dit forum je misschien mee kunnen helpen. Echt advies in wat je het beste kan voeren of medicatie zal je hier niet kunnen vinden denk ik.

Als de brokken echt te duur zijn dan zou ik zelf een andere deskundige zoeken wat ik eigenlijk net al zei :-)

Succes in ieder geval en je zit er goed bovenop!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Kiki, wat is eigenlijk je doel van dit topic? Adviezen sla je in de wind... Is het je dagboek?

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

Hoi Kiki. Ik heb net je hele topic gelezen, dus misschien zit ik er erg naast. De ph waarde is niet goed en dat heeft consequenties voor de nieren, als ik goed begrijp. Zelf hebben we gesukkeld met Sira ivm huidklachten. Via allerlei adviezen op dit forum zijn we terecht gekomen bij de Biomentor in Valkenburg. De huid is het grootste orgaan en zorgt ook grotendeels voor de gezondheid van je hond. Ik deel de mening van Willemijn om Darf te proberen bij je hond. Je zou op de site van de Biomentor al eens kunnen lezen. Met Sira gaat het de goede kant uit hierdoor. Als de darmflora en daardoor de huid gezond wordt, lijkt mij dat de zuurgraad ook verbeterd. Veel succes met je keuze. Gr. Josien

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

" Hoi :-)
je moet als eerst zorgen dat de foto die je in je profiel wilt zetten op je computer staat.
dan moet je zorgen dat je hier op hondenpage bij jouw profiel bent, dat kun je rechtsbovenin doen, dan klik je op "fotos" en krijg je jouw lijst met foto's te zien, vervolgens zie je ergens staan "foto's uploaden" , daar klik je op en krijg je een nieuw venstertje, in dat venster kun je de foto opzoeken in de map waar hij op je computer staat, klik hem aan, en dan iets van "voeg toe" of " upload foto", dan zet hij je gekozen foto in je album op je profielpagina

hoop dat je dat kunt volgen kiki ;-)
duidelijker weet ik het even niet uit te leggen "


Bij mij lukt dat uploaden niet...
Krijg geen volgend venster?!?!
Wat nu?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

misschien geennieuw venster dan, maar een balkje ofzo? iets waar je kunt bladeren en de foto in je pc op kunt zoeken?

 

 

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

nee roosje , het is geen dagboek ik zit gewoon op deze site om raad te vragen en om wat andere erover denken , wij maken ons veel zorgen over onze kiki vanaf vandaag gaan we over naar brokken en geen vlees meer , de brokken moeten wij straks gaan halen bij de DA voor zij PH waarde te laten zakken en dan moet kiki ze blijven eten want hij heeft aan leg voor de PH waarde aan te maken , dat was het advies van de DA gisteren , nu is het te hopen dat hij die nieuwe brokken eet he van de DA .

 

gr kiki

 

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

Het vele veranderen van voer is natuurlijk ook niet fijn. Als je overstapt op ( mijn advies Darf) vers vlees, moet dat ook geleidelijk gebeuren. Ik raad je aan om op de site te lezen van de Biomentor. Maar ik lees niet terug in je topic dat je de berichten gelezen hebt. Laat staan of je er iets mee doet. Als je van plan bent om bij je da te blijven, dan hebben alle adviezen geen zin, toch? Ik ben blij dat ik geluisterd heb naar zo 'n advies en zie dat Sira gezond wordt. Succes verder.

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

Nierproblemen

De meest problemen met de nieren komen voor bij de ouder wordende hond of kat. Vaak uit het zich in: veel drinken, plassen en vermageren. De dierenarts neemt dan bloed af om de ureum en creatinine waarden te onderzoeken. De creatinine waarden zouden een redelijk betrouwbare afspiegeling zijn van de schade die de nier heeft. 
De reguliere benadering bestaat uit het geven van anabole injecties, vitamine B en een commercieel nierdieet. Soms gaat deze aanpak goed. De dieren die op onze praktijk komen, echter, gaan niet goed. Met name smakelijkheidproblemen, verdere verslechtering van de nierwaarden en symptomen gaan dan opspelen.

Wij zijn er ons van bewust dat we geen nieuwe nieren kunnen geven, maar de volgende aanpak leidt vaak tot een aanmerkelijke verbetering:stimulatie van de drinkwateropname (soms zijn onderhuidse vochtinjecties nodig, zie ook Drinkwell)introductie van vers voerkruiden (reihmania 8, guldenroede, berkenbast, berberis)

Als oorzaken van de haast epidemiologische verspreiding van nierproblemen bij met name de kat worden genoemd:-Droogvoer en de hoge anorganische mineralen belastingentingen zouden een auto-immuun gestuurde problemen kunnen veroorzakenBHT, BHA en Ethoxyquin als chemische anti-oxydantia die in het voer voorkomen.


Kopie van Biomentor. Holistisch da.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt al pas een topic geopend met KIKI is te dik, en dan schrijf je hier weer over KIKI, probeer het bij een topic te houden, zodat je de adviezen krijgt die je graag wilt lezen.

Als je twijfelt met wat je KIKI moet geven, hou je aan de dierenarts, die heeft vertelt dat de PH wat te hoog is, en ze zouden andere brokken bestellen, hou je daaraan vast, ze geven de juiste hoeveelheid aan je op. zodat de PH weer zal zakken, en hou je even aan een topic, niet bij beiden.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Misschien is het handig om even voor een second opinion naar een andere da te gaan? Ik heb het idee dat je zelf niet weet hoe of wat, maar ook geen vertrouwen hebt in je huidige da.



Wil je geen Royal Canin voeren en liever opzoek naar betere alternatieven? Dan raad ik je een goede holist aan.



Verder is het wellicht waardevol om je aan te melden via deze site. Het kost niets en je kunt een hoop meer <img class="/> "

 



Je schrijft dat je advies wilt voor je hond, maar je gooit alle adviezen in de wind en blijft 'aanrommelen' met je hond.

Hierboven nogmaals mijn bericht, iets wat je in dit topic al vaker geadviseerd hebt gekregen.
Een te dikke hond laten afvallen, doe je door vooral minder snacks en minder eten te geven. Snacks zijn ook slechter voor de nieren. Brokken zijn overigens ook slechter voor de nieren dan rauwe voeding. Dit komt omdat het verhit is geweest. Daardoor kost het meer moeite om te verteren. Daarnaast bevat brok veel balast, wat de nieren extra veel werk geeft, iets wat een goede kvv niet heeft. Een ander punt is dat kvv vocht bevat, iets wat bij een hond van nature in zijn voeding moet zitten en dus niet in zijn brokken zit.

Volgens mij heb ik het je al eerder geschreven, maar hoe langer je blijft 'aanrommelen' met nier problemen, hoe minder de kans dat het nog goed komt.

Maar volgens mij val ik heel erg in herhaling. Ik vind het erg jammer om te lezen dat het nog altijd niet beter met je hondje gaat, maar aan de andere kant blijf je ook maar door 'rommelen' met iets waar je duidelijk geen vertrouwen in hebt en wat voor jullie tot nu toe ook duidelijk niet werkt..

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Leishmania?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^