Vervelende opmerkingen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

"

Een collega van mij vindt dat dus ook, die beesten moeten ze allemaal afmaken. Stond wel even met mijn oren te klapperen toen ik dat hoorde.
Het kan best dat een bepaald ras niet je voorkeur heeft, maar om alle honden die niet jouw voorkeur hebben maar gelijk af te maken...

---

Ik was ooit bij de dierenarts, moest een paar rollen eten kopen. Kwam zo'n vrij stereotiep stel binnen zeg maar, stoere jongen met stoere hond. Mooi beest was het, grijs met blije kop (alleen jammer van die gehalveerde oren, maar dat terzijde). 
Hij zat op een bankje te wachten, hond netjes rustig tussen zijn voeten, hij leek bijna te lachen. 
Dus ik zei tegen die jongen dat ik het een mooi beest vond om te zien. Geloof dat ie dat erg leuk vond om te horen, hij keek in ieder geval op een manier alsof ie dat niet vaak hoorde.

Mensen denken altijd maar hun ongezouten mening te mogen geven over de hond van een ander (vechthonden, lelijke honden, k*tkeffers), maar moet je het eens in je hoofd halen om een blik in een kinderwagen te werpen en walgend te zeggen "mensenlief, wat een lelijk kind is dat!" 
Dat mag dan weer niet, terwijl het bij een hond wel moet mogen... "


mensen mogen dat ook best vinden, al snap ik niet waarom, maar dan in je hoofd haha, niet hardop.
helemaal als me dat zo eigenlijk zonder enige aanleiding verteld wordt, gewoon zomaar uit het niets...sta je echt ff van huh? wtf?

zo zei iemand laatst ook tegen mn vriendin toen ze met de honden liep, dat lola best een lelijk beest was. ook gewoon maarzo eigenlijk, goed, dat is wat luchtiger, maar alsnog, dat doe je toch niet haha

en als ik eens een complimentje krijg over lootje, dan bloei ik ook op haha, dus die gozer bij de dierenarts kan ik wel begrijpen ;-)
uiteindelijk vinden we het allemaal leuk als mensen complimentjes geven over onze honden :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

zo zei iemand laatst ook tegen mn vriendin toen ze met de honden liep, dat lola best een lelijk beest was. ook gewoon maarzo eigenlijk, goed, dat is wat luchtiger, maar alsnog, dat doe je toch niet haha
"


.nee, dat doe je toch niet! Ggggggggrrrrrrrrrrrr

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gelukkig kan Lola zichzelf dan goed verdedigen :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

haha! nanananaanaaaa :-D

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

" Elke dag bijna wel!
Zo jammer! Want sem is zo'n lieve hond!
Reacties van herders zijn vals enz.
Mijn hond word vaak vergeleken met een wolf.
Kinderen worden bang gemaakt enz.. Moedeloos word je ervan!
Maar sommige schrik reacties zijn wel leuk! Eerst lopen ze rustig met hun keffertje loop ik achter hen, ze hebben het niet in de gaten. Een stuk verderop merken ze pas dat ik achter ze loop, en ze schieten de bosjes in!
Geweldig! Want ik loop al een tijdje achter ze, en in die tussentijd deed mijn hond helemaal niks.
Eigenlijk zetten zij zichzelf voor gek "


Ik wil niet vervelend doen O-), maar....Dit kan ook een beetje een vooroordeel over de mensen en het keffertje zijn...Ik ga met mijn klein 'keffertje'ook wel eens aan de kant als ik een grote hond tegenkom. (of als hij me inhaalt en de afstand tussen de honden vrij klein wordt ) Soms een grote bocht, soms steek ik over. Dit is absoluut niet omdat ik bang ben voor die grote hond!(ben gek op grote honden, in het algemeen...) Wel dat mijn eigen hond aan de lijn zenuwachtig wordt en dan idd gaat keffen (zeg maar gerust WOEST BLAFFEN ;-) ) Omdat ik mijn eigen hond niet zoveel stress aan wil doen, neem ik meer afstand. Ook fijner voor de eigenaar van de grote hond, dat zijn hond niet wordt lastig gevallen door zo'n kleine opdonder toch? En je weet nooit zeker of het hysterische gedrag van mijn eigen hond een reactie uitlokt bij de andere hond, wat helemaal niet gek zou zijn....

.

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo sajesy

de opmerkinge die sommige mensen maken over je hond of honden,daar moet je zeker niet op reageren,ik zelf heb een roedel sledehonden,waar mee ik in de sledehonden sport zit,de opmerkingen,die ik soms krijg
van menigeen,dat wil je niet weten,de ene keer zeer posetief en de andere keer negatief,nu kan ik daar me eigen wel iets bij voorstellen, want zo veel keer kom je in de bossen sledehonden die aan het werk zijn niet tegen, daar om loop ik met mijn honden ook veel op paden die weinig gebruikt worden door wandelaars en dat hoop ik ook zo te houden, alleen met je honden samen zijn dat is voor je zelf als zowel voor je honden het beste
grt hans mast

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

onze honden krijgen eigenlijk geen vervelende opmerkingen, altans niet in mijn aanwezigheid.
wel hebben we op ons erf(boerderij) dat mensen de auto/vrachtwagen niet uitdurven, post en kranten die regelmatig niet bezorgd worden(ook al ligt er een stroomdraadje voor waar ze niet voorbij gaan en pakketjes waarvan ze niet eens even toeteren ofzo, nee gewoon gelijk door rijden naar de brievenbus  en een briefje erin stoppen dat wij niet thuis waren(ook al zaten wij met een aantal man binnen).
kortom heelveel gezeik eromheen omdat mensen die bang zijn voor honden voor werk hebben gekozen waar ze sowieso wel regelmatig in aanraking komen met honden.;-)

honden page profiel SajesySajesy

honden foto van Sajesy

Ik schrik eigenlijk over de reacties die de baasjes met herders krijgen!
Heb dit in mijn omgeving nog nooit gehoord of gezien dat iemand daar iets over krijgt te horen.
vind het zelf namelijk ook prachthonden! En de herders die hier rondlopen zijn over het algemeen erg rustig en kunnen prima met andere honden en mensen.

Maar wat maken mensen eigenlijk stereotype opmerkingen he! een klein hondje is altijd een 'keffertje' of een 'worstje' 'hielenlikker' etc.
En een grote hond is meestal 'agressief' 'gevaarlijk'...

Ik weet wel dat ik met onze Golden vorig jaar in een woonwijk liep, na dat zij loops was geworden ging haar buik erg hangen (om een lang verhaal kort te maken :-D is zij er uiteindelijk aan geholpen)
Er liep toen een man langs mij heen en zei 'wow wat een mooie hond!'  mijn ego was natuurlijk gelijk gestegen haha waarna hij zei 'jammer dat sommige zo dik zijn he! maakt ze gelijk weer lelijk!' met een afkeurende blik naar mijn hond toe.. 
Uuh sorry meneer? Mijn hond is niet dik, haar buik hangt slap waardoor ze dik lijkt! Maar als u uw bril even goed op uw neus zet ziet u dat ze een mooie bouw heeft!

En inderdaad Hans, als je zelf gelukkig bent met je hond is dat het mooiste wat er is, laat de rest maar lekker lullen dan, de meeste opmerkingen die ze maken zijn meestal allemaal vooroordelen. Jammer vind ik het soms wel omdat je zelf zo trots bent op je hond en deze dan word afgekraakt. Als sommige honden toch konden praten denk ik dan hahaha..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Haha nee eigenlijk niet hier. Ik had me er echt op voorbereid. Uiterlijk plus slecht gedrag, dat kon niet anders dan erg worden. Terwijl iedereen echt lief reageert. Mensen vragen en houden er vervolgens nog rekening mee ook.

De laatste weken worden bepaalde delen van Faya heviger (mijn schuld, beetje rot humeur). Ze heeft liever niet dat iemand in de buurt komt nu. Dus toen vorige week een buurman van verderop alleen maar hallo zei ging ze tekeer niet te kort. Ik schaamde me zelfs voor haar haha. Op mijn voet zitten en maar grommen en uithalen.

Je zou denken nou... Dit is een opmerking waard. En de buurman bleef rustig staan en zei nou dan hoef je niet direct zo te schelden. Ik scheld gewoon terug.

Dat soort dingen dus. Eigenlijk alleen maar heel fijn :-)

honden page profiel GilbertGilbert

honden foto van Gilbert

"

.wat een super leuke foto heb je op je profiel van je hond door t katten luikje! Boefje! ! "


.Haha, dat is bij mijn schoonouders. Hij is er iets te groot voor en heeft er al eens eentje gesloopt (zo'n kattenluikje) ':-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Zie je wel; een 'kattenluikjessloper' typisch! hahaha ;-)

inlijsten en ophangen die opmerking. ;-)

ja, als je wilt, kun je op straat een heel boek vullen met opmerkingen...
laten we ze klasseren bij de praatjes over de kinderen of de nieuwe schoenen, of het brood van de bakker of het weer.... ;-)

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" onze honden krijgen eigenlijk geen vervelende opmerkingen, altans niet in mijn aanwezigheid.
wel hebben we op ons erf(boerderij) dat mensen de auto/vrachtwagen niet uitdurven, post en kranten die regelmatig niet bezorgd worden(ook al ligt er een stroomdraadje voor waar ze niet voorbij gaan en pakketjes waarvan ze niet eens even toeteren ofzo, nee gewoon gelijk door rijden naar de brievenbus  en een briefje erin stoppen dat wij niet thuis waren(ook al zaten wij met een aantal man binnen).
kortom heelveel gezeik eromheen omdat mensen die bang zijn voor honden voor werk hebben gekozen waar ze sowieso wel regelmatig in aanraking komen met honden.;-) "


wat ik zelf erg vervelend is van mezelf is dat als ik een herder zie ik gelijk een reactie heb van oh en dan gelijk hond korter , en dan denk ik ja het is gewoon een hond en dan vraag ok even gaat dat goed ? Zeggen ze vriendelijk ja dan doe k hem los en dan gaan ze altijd heerlijk spelen , terwijl ik helemaal niks hwb tegen herders vind het geweldig mooie honden , en waar.mijn verzorgpaard staat (boerderij ) loopt ook een herder en dat is mijn grootste vriend O-) echt een schat , en ook nog nooit slechte dingen meegemaakt met herders .. Niks , vind het ook erg vreemd ! Ik verbeter mezelf ook altijd en na 5 sec dat ik de herder zag dan reageer ik alweer normaal zoals ik dat doe met 'elke' hond. Ken genoeg herders en die zijn gewoon ontzettend sociaal en pepper en tommy kunnen het er erg goed mee vinden , daarom snap ik de reactie van mezelf ook niet want hij slaat gewoon helemaal nergens op !!

verder hoor ik ook wel is dat mijn westie te 'dik' is en mijn husky te 'dun ' ... Ja pff pepper is gewoon mooi gestroomlijnd , oke er kan wel wat bij op maar hij is zeker niet te dun je ziet geen ribben enz. ook de da zegt dit , en hij krijgt veel tussendoortjes en zijn maaltijd eet hij niet zo heel erg goed , maar hij eet het op , meer eet hij ook niet hoeveel er ook in zn bak zit

En tommy lijkt dik maar is het niet , je kan zn flanken zien als hij rechtop staat ,

honden page profiel --

honden foto van -

Eigenlijk geen vervelende opmerkingen gehad over Max zelf....

Wel over mij m.b.t. Max. Bijv. "Heb je geen leven ofzo, je bent alleen maar met die hond bezig".
Tja..... En wat als ik dat nou leuk vind? Ik heb geen behoefte aan een vriend op dit moment, en opzoek gaan werkt in mijn ogen averechts.... Vind het heerlijk om mijn dagen door te brengen met Max ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

"

mensen mogen dat ook best vinden, al snap ik niet waarom, maar dan in je hoofd haha, niet hardop.
helemaal als me dat zo eigenlijk zonder enige aanleiding verteld wordt, gewoon zomaar uit het niets...sta je echt ff van huh? wtf?

zo zei iemand laatst ook tegen mn vriendin toen ze met de honden liep, dat lola best een lelijk beest was. ook gewoon maarzo eigenlijk, goed, dat is wat luchtiger, maar alsnog, dat doe je toch niet haha

en als ik eens een complimentje krijg over lootje, dan bloei ik ook op haha, dus die gozer bij de dierenarts kan ik wel begrijpen ;-)
uiteindelijk vinden we het allemaal leuk als mensen complimentjes geven over onze honden :-D "


lol moet je het wel goed zeggen he ;-). Lola was knap van lelijkheid (-_-).

Tja ik heb een klein hondje, dus natuurlijk een verwend schoothondje, keffer, hielenbijter,
laat staan als ik ga fietsen met Dusty. Dan ben ik de grootste dieren mishandelaar die er bestaat.

Gaya moet ik maar eens gaan opvoeden dan loopt ze niet meer weg. En dat zijn van die eigenwijze honden die je niks leren kunt.

Als ik ze alle drie mee heb krijg ik altijd de vraag "of het wel goed gaat met z'n drieën" of vechten ze nou vaak?

honden page profiel Paula en KeetPaula en Keet

honden foto van Paula en Keet

Ja pfff dat over te mager zijn moet echt stoppen hoor.. Ik wordt echt zo vaak aangekeken van eh geef je haar wel eten? Iemand zei ook eens dat ze veels te onstabiel was en daarom haar eten dan niet goed kan verwerken en ze kende ons niet eens!

honden page profiel Paula en KeetPaula en Keet

honden foto van Paula en Keet

en inderdaad sommige eigenaren met kleine hondjes die kijken mijn hond zo wantrouwig aan... en het enige wat ze wilt is spelen spelen spelen!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Wel over mij m.b.t. Max. Bijv. "Heb je geen leven ofzo, je bent alleen maar met die hond bezig". "


.als of je met een hond geen leven hebt? 
Van hond krijg je zo veel liefde! Als hier thuis alles naar school en werk is, genieten mijn hond en ik heel erg veel van elkaar. Wandelen, spelen, slapen dan denk ik, wat wil een mens nog meer?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Weet je wat het nadeel is van die vooroordelen van 'herders zijn vals' en 'staffords zijn vechthonden'?

Wanneer er echt iets gebeurt, je herder geeft bijvoorbeeld een snauw of je Stafford bijt een keer uit alle angst, dan hebben die mensen bevestiging. "Zie je nou wel!" "Ik zei toch dat die honden niet sporen" en dan krijg je die vooroordelen bij die mensen er helemaal niet meer uit. Ook al komen mensen 999 vriendelijke honden tegen en 1 agressieve, dan onthouden ze die ene agressieve...

Ik vind dat echt sneu. Mensen moeten gewoon beter uit hun doppen kijken en dan zullen ze zien dat de vooroordelen vaak helemaal niet kloppen.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" Weet je wat het nadeel is van die vooroordelen van 'herders zijn vals' en 'staffords zijn vechthonden'?

Wanneer er echt iets gebeurt, je herder geeft bijvoorbeeld een snauw of je Stafford bijt een keer uit alle angst, dan hebben die mensen bevestiging. "Zie je nou wel!" "Ik zei toch dat die honden niet sporen" en dan krijg je die vooroordelen bij die mensen er helemaal niet meer uit. Ook al komen mensen 999 vriendelijke honden tegen en 1 agressieve, dan onthouden ze die ene agressieve...

Ik vind dat echt sneu. Mensen moeten gewoon beter uit hun doppen kijken en dan zullen ze zien dat de vooroordelen vaak helemaal niet kloppen. "


klopt ! En als een ander ras een keer bijt is het gelijk van oh dat kan gebeuren hij voelde zich bedreigd ( enz. enz. ) ;-) en word daar niks gezegt over , zie je wel dat ras is vals / gemeen

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb eigenlijk nooit gehoord dat ze te dun zou zijn ofzo.

Wel ben ik vaak bang dat mensen oordelen over het feit dat ik zo weinig buiten kom met haar, hooguit een plasje op de hoek, soms even spelen op de parkeerplaats, maar meer niet.
Ik kom dus inderdaad vrij weinig met haar buiten. Ik ga wel elke dag naar het bos, meestal lopen we ongeveer een uur á 5 kwartier, soms een half uurtje (zoals woensdag, was ik ziek) maar ook regelmatig 2 uur.
Ik kom dus wél genoeg buiten, maar ben dan weer bang dat mensen dat weer net niet zien.
Gelukkig daar nooit opmerkingen over gehad. En ondanks dat ik wel beter weet zou het me tóch kwetsen als ze zouden denken dat ik haar verwaarloos.
Maar dat is meer mijn eigen probleem, dat ik dénk dat anderen misschien dingen zouden kúnnen denken ;-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"

klopt ! En als een ander ras een keer bijt is het gelijk van oh dat kan gebeuren hij voelde zich bedreigd ( enz. enz. ) ;-) en word daar niks gezegt over , zie je wel dat ras is vals / gemeen "


Ja inderdaad!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Weet je wat het nadeel is van die vooroordelen van 'herders zijn vals' en 'staffords zijn vechthonden'?

Wanneer er echt iets gebeurt, je herder geeft bijvoorbeeld een snauw of je Stafford bijt een keer uit alle angst, dan hebben die mensen bevestiging. "Zie je nou wel!" "Ik zei toch dat die honden niet sporen" en dan krijg je die vooroordelen bij die mensen er helemaal niet meer uit. Ook al komen mensen 999 vriendelijke honden tegen en 1 agressieve, dan onthouden ze die ene agressieve...

Ik vind dat echt sneu. Mensen moeten gewoon beter uit hun doppen kijken en dan zullen ze zien dat de vooroordelen vaak helemaal niet kloppen. "


Dat is helaas ja...
lola werd laatst nog belaagd/aangevallen door een Jackie...waar loslopen niet eens mocht..dat mens zeg tniets, doet niets. maar lola gromde, ja goh, als je een jack in je neus hebt. dat mens mij aankijken, en had ik de valse hond... ;-) ja, praat er maar tegen...

ook als we met het stelletje van 3 lopen, als er 1 gromt of blaft kijkt iedereen altijd lola aan, kan niet missen he dat het de stafford is

goed, hoort er allemaal bij, trek ik me niet zo aan hoor. maar als je er soms zo op let, valt het wel heel erg op haha

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Met een dalmaat inderdaad de standaard opmerkingen: een rijst met krenten hond, waar zijn de andere 100, hoeveel stippen heeft hij.....vermoeiend na honderd keer die vraag gekregen te hebben.

Wel 1 keer gehad, toen Meneer nog een beetje last van zijn hormonen had: "Ja, zie je: dalmaten zijn toch altijd wel een beetje agressief he. Jammer dat ze zo doorgefokt zijn." Juist ja....gelukkig weet ik beter ':-)

Smitha81 (Gast)

" Ik ben wel eens benieuwd nu ik iets actiever word op dit forum hihi.
Hebben jullie over jullie hond wel eens een vervelende/nare/irritante opmerking gehad waarvan je dacht waar slaat dit op? of; ken je het ras überhaupt wel enzovoorts...:-D

ik weet nog wel toen wij een Engelse stafford hadden, die 13 jaar is geworden, dat mensen zich abrupt omdraaiden of dat ik een vrouw tegen haar zoontje hoorde zeggen welke onze, kei lieve hond, probeerde aan te halen; 'zulke honden moet je niet vertrouwen die bijten!'
Zelfs met ons 'oudje' (Golden van 13 jaar) krijgen wij soms wel eens nare opmerkingen, 'ja ze ziet er dan wel lief uit, maar die bijten alles wat los en vast zit!'

Dus brand maar los, ik weet zeker dat meer mensen dit (jammer) genoeg mee maken! "

 

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Van de week kreeg ik een ietwat angstige opmerking van een verstandelijk beperkt vrouwtje wat bij ons in de plaats woont, bijt ie? 

Maar ja dat zegt ze wel vaker, ook van mijn zoontje lang geleden toen hij als dreumes in het winkelwagentje zat, hij bijt me toch niet hé hihi.

Ach ja het menske kan er ook niks aan doen dat ze zo onzeker is dus ik antwoord dan meestal vriendelijk van nee hij doet niks hoor. (al begin ik dan nooit een gesprek met haar want dan ben je een uur later nog niet weg )

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik krijg eigenlijk maar weinig vervelende opmerkingen.. Als ik een logé of opvanger erbij heb krijg ik wel opmerkingen over de hoeveelheid. "Drie honden in een flat!?", "Was eentje niet genoeg!?". En zo nu en dan een opmerking dat de Nederlandse asielen óók vol zitten als ik vertel dat het een Spaans ras heb.

Verder zijn mensen erg nieuwsgierig naar ze, vragen wat voor hond het is, complimenteren ze op hun uiterlijk en hoe rustig ze zijn, etc.

De mensen die mij (en mijn honden) beter kennen (vrienden en familie) zijn wel wat kritischer.. Mijn moeder vindt het bijzonder irritant dat ze weglopen, en dat Cosmic zich opdringt (tja, ze vindt mijn moeder nou eenmaal leuk!) en ik heb vrienden met katten waar ik ook niet echt meer welkom ben..

honden page profiel --

Wat hebben jullie een nare mensen om je heen (wonen) haha

 

Ik krijg nooit vervelende opmerkingen. Buren en mensen die ik tegenkom zijn zelfs heel leuk over mn hondjes. Over mijn bangepoeperd hondje uit spanje die vinden ze leuk en mooi en heb al een paar keer gehoord "ohh komt wel goed meid. Geduld"!

 

Kwam laatst nog een vrouw van de post tegen die ging een heel verhaal vertellen over haar hondje uit spanje. Echt leuk haha!

 

Nee vervelende opmerkingen nooit. Over mn chi ook niet. Ze vinden m altijd leuk haha.

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

ik krijg soms te horen dat mijn teckel fout gefokt is met zijn grijze kleur (grijs getijgert).  die kleur is niet juist voor een teckel.  en soms als we met de paarden gaan wandelen in de bossen gaat de hond mee. en dan krijg je soms te horen moet dat kleine hondje helemaal meelopen met die grote paarden?  die kan toch nooit die grote paarden bij houden? wij stappen heel veel en soms draven wij en galopperen we is een stukje en ja fonne kan dat super goed bij houden. 

 

Maar over mijn kinderen krijg ik ook regelmatig opmerkingen zene.  zo weegt mijn dochter maar juist 19 kilo en ze is zeven jaar. dan hoor je de mensen zeggen je moet die is wat meer eten geven ze is graatmager. ze komt precies uit een concentratie kamp zeggen ze dan.  ze eet juist de oren van mijn kop en komt nog niet bij. en ja ze is heel mager een fijn maar ziet er niet ziekelijk uit. en wordt opgevolgd door de kinderarts. of over de andere dochter die redelijk actief is en soms selectief doof is zeggen ze laat die maar is een weekje bij ons logeren die zal wel luisteren dan .  die moet met strenge hand opgevoed worden.

waar moeien mensen zich soms toch mee.  die kennen ons als gezin niet of weten niet hoe of wat maar geven toch maar commentaar . gek wordt ik daar van.  soms reageer ik dan als het over de oudste dochter gaat zo van "oh moet die drie keer per dag eten krijgen? ik dacht dat een keer per dag goed was"  alsof ik niet weet dat kinderen drie keer per dag een volwaardige voeding moeten krijgen

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

zo hebben wij ook commentaar gekregen over het feit dat we graag een newfounlander wilden nemen.  zo van oh die gaat uw kinderen gewoon opeten en dat is een grote hond en dat eet veel (alsof ik dat niet wist).  en ga jij er dan mee wandelen? die hond gaat met u wandelen. of dat zijn gevaarlijke honden voor kinderen en blablabla.  en als je vraagt of ze een newfoundlander kennen zeggen ze nee.  hoe kunnen zij dat dan weten wat voor hond het is. en trouwen een middenmaat hond als die niet goed opgevoed is kan met u ook gaan wandelen en u omtrekken in plaats van dat jij met hem wandelt. kwestie van opvoeding denk ik dan.

ah gewoon laten doen denk ik dan. wij weten beter over onze honden e. zolang wij maar dolgelukkig zijn met onze honden dat is het belangrijkste.  ze zeggen dat maar uit onwetenheid of uit jaloezie denk ik dan of van wat ze van andere mensen horen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik liet gisterenmiddag mijn hond uit en een tientalmeter achter mij liep een man met een herdershond.

Ik liep richting een bosje dat had hij gezien, vervolgens was ik naar het grasveldje gelopen om Puck even lekker te laten racen, dat had de meneer met de herder niet gezien en ook hij liet zijn hond los op het veldje en was een balletje aan het gooien. Ineens zag die man mij maar was de herder al bij me.

Ergens vond ik het wel wat eng want die herder zette zijn borstel op.

Toch liet ik puck gewoon op de grond en van de lijn, het loopt vanzelf wel los dacht ik.

Die meneer kwam gauw aangelopen en bood echt duizendmaal zijn excuses aan, vooral toen Puck hard begon te piepen terwijl die herder niks deed, de herder was echt heel sociaal naar Puck en nam netjes afstand wanneer ze begon te piepen, als ze weer rustig was kwam hij weer wat dichterbij.

Ik zei toen; meneer, mijn hond stelt zich echt aan hoor. Ze is grote honden gewend, het zal enkel het onbekende zijn. Mochten we weer op dezelfde tijd op het veldje zijn hoeft u van mij uw hond echt niet vast te doen.

 

Is toch ook wel weer leuk om te horen dat een eigenaar van zo'n grote hond bezorgd is om dat kleine ding van mij, ook netjes dat hij zijn excuses aanbied. Hoop dat ik hem nog weer tref want dan kan Puck er nog wat beter kennis mee maken.

 

Eigenlijk heb ik met mijn kleine pluizige hondje nog nooit geen vervelende opmerkingen mee gemaakt. Iedereen is altijd even leuk naar mij en mijn hond.

 

Alleen laatst toen een pakketbezorger aan mijn deur belde, Puck begint altijd heel hard te blaffen en houdt ook eigenlijk niet meer op tot diegene binnen is of weer terug de auto in stapt. Goh zegt die man; wat een zenuwachtig geblaf.

Dus ik gewoon; tja, dat is ook haar enige minpuntje, wou ook wel soms dat ik het geluid eraf kon zetten.

Blijf er zelf nuchter onder, als iemand wat lelijks over m'n hond wil zeggen moet diegene dat fijn doen. Ik zal me er niet slecht of vervelend onder voelen want ik weet hoe leuk en lief mijn hond is.

pagina 6 van 15 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13 14 15
Volgende forumvraag: Pupje met de fles groot gebracht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^