Mephisto's Mochi (Update p. 6)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Na een tijdje inactief te zijn hier op het forum en jammer genoeg ook op de hondenschool zijn we weer volledig terug (of dat hopen we tenminste). Ik heb ondertussen een heleboel medische onderzoeken doorlopen en weet vrijdag waarschijnlijk meer. Mochi is ondertussen zo'n 14 maanden oud en ik ben nog altijd even gek van hem als toen ik hem pas ben gaan ophalen bij de fokker.

 

Hij is uitgegroeid tot een compleet gestoorde, geniepige en bovendien sluwe sammenclown en daar horen natuurlijk de nodige capriolen bij. Ik verveel me geen seconde met die kleine man in mijn buurt. Ik kan met een eerlijk hart zeggen dat ik perfect gekozen heb wat betreft het ras.

 

Misschien heb ik qua karakter niet de hond gekregen die ik wou maar ik heb alleszins wel de hond gekregen die ik nodig had en ik zou het niet anders meer wilen.

 

Hier is alvast een recentere GSM-foto van Mochi, jammer genoeg is hij wel uit vacht dus lijkt ie best grappig.

 

 

Verder kunnen jullie alvast genieten van dit kort filmpje waarop Mochi een beetje losloopt en verkent. En ja hoor, op het einde gebruikt hij inderdaad die struik als toilet. Plichtsbewust dus het filmpje gestopt en de rotzooi opgelost, haha~

 

Ik hoop dit topic in de toekomst een beetje meer up-to-date te houden dus wens me geluk. Je kan onze kleine man natuurlijk ook steeds terugvinden op facebook. Gewoon zoeken op Mephisto's Mochi~

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Super leuk dat je weer actief bent!! :-D

Mochi blijft een knapperd ;-)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Dank je wel Angelique :) ik zal het hem maar niet zeggen of het stijgt nog naar zijn knappe kop. Hij is jammer genoeg (nog) niet zo breed als de meeste sammen maar hij is toch mijn favorietje~ 

 

Vandaag ben ik met Mochi gaan wandelen in het nabije stukje bos. Eigenlijk is Mochi met mij gaan wandelen want hij heeft los mogen lopen. Ik heb hem voor de eerste keer los laten lopen enkel met zijn halsband om. Hij had dus geen tuig om en ik had dus geen 'handvat' om hem bij vast te scharrelen moest het nodig zijn.

 

Best wel spannend maar het vertrouwen in mijn kleine kerel heeft geloond. Hij heeft me steeds in de gaten gehouden en luisterde goed naar de commando's die ik hem gaf. Hij heeft het zelfs nagelaten om een jogger achterna te zitten, ik had dus vandaag best wel zijn aandacht. 

 

Ik heb ook enkele korte filmpjes maar die post ik later wel als ik ze van mijn GSM afhaal. Niet zo simpel als je moet filmen en tegelijkertijd de boomwortels moet vermijden.

 

Hier is toch alvast een kleine foto van Mochi op het hoogste punt van de provincie Antwerpen. Hij is best wel fier op zichzelf!

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Waauw ik blijf Mochi een knapperd vinden  is het een werklijn ? Hij is niet zo 'fluffy' of lijkt dat zo ? 

 

Ik weet dat er bij sammen niet echt een werk of show lijn is maar weet niet hoe ik het anders moet uitleggen 

 

Vind trouwens de groffere minder opgepofte sammen mooier. 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Dank je Tiffani :3 jouw Pepper is anders ook wel een knappe kerel hoor.

 

Tja, Mochi komt voort van twee ouders uit een 'showlijn' en papa is een enorme fluffy beer. Ik vrees echter dat meneer meer naar de 'werklijn' neigt, naar mama Jazz die inderdaad energie voor honderd heeft en minder fluffy is. Hier is een foto van mama en papa.

 

 

Hij is niet uit te putten en is altijd in voor een geintje. Even gaan liggen en dutten is heel zeldzaam voor onze kerel. Hij houdt liever lekker alles in de gaten om klaar te zijn als er dan toch iets zou gebeuren, haha~

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Ah prachtige ouders 

 

Dankje voor je uitleg, en dat niet liggen herken ik hier ook, hij heeft nu 1 x gelegen en dat was op een hondenveld .. eerst n uur gefietst en daarna spelen toen was hij wel aardig uitgeput maarja na 5 min liggen was hij weer vol energie 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hoi iedereen,

 

Ben weer terug onder de levenden. Mochi is ondertussen zo'n 2,5 jaartjes oud en een echte belhamel. Vanmorgen had hij echt ontzettend moeite met wakker worden. Als ik het niet beter wist zou ik denken dat hij last had van een kater. Meneer steekt ook steeds zijn pootjes door de gaten van de bench tijdens het slapen omdat hij absoluut in de breedte wil gaan liggen in plaats van in de lengte. 

 

*zucht*  

 

 

Na een kwartier kroelen besloot hij dan uiteindelijk om enkele snoepjes aan te nemen en dan weer languit in de bench te gaan dutten. 

 

Viel me vandaag ook weer op dat hij in slaapmodus zijn staart laat hangen waardoor hij echt op een 'poolwolf' lijkt. Stiekem vind ik het wel mooier als de staart niet op de rug gedragen wordt maar dit doet hij nooit. Maar goed ook want een blije Sam heeft het staartje op de rug...

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Het lijkt al eeuwen geleden maar we leven nog. Mochi is momenteel al 6 jaartjes jong en we hebben samen al wat watertjes doorzwommen. Hij is uitgegroeid tot een supergekke maar stabiele hond. Ik ben heel dankbaar. Hier alvast een een fotootje.

 

IMG-20200716-1.jpg

 

Jammer genoeg moeten we wel melden dat Mochi jammer genoeg op deze leeftijd al erfelijke progressieve retina atrofie alsook diabetes heeft. Wat houdt dit concreet in?

 

Hij is eigenlijk zo goed als blind en kan niet functioneren zonder tweemaal per dag een injectie met insuline te krijgen. Dit is niet alleen duur maar ook nog eens superonhandig. Omdat hij regelmaat nodig heeft en geen pieken in activiteit mag ervaren is op vakantie of daguitstap gaan helemaal uitgesloten voor ons gezin. Zelfs een uitstapje naar het bos of de zee is uitgesloten door de specialisten. 

 

Klinkt allemaal best eng maar op zich is m'n dikke vriend echt supergoed bezig en hij is nog steeds z'n eigen vrolijke zelf. Ik vervloek mezelf wel vaak dat m'n lieverd zo'n brute pech heeft qua gezondheid. Voel me helaas ook vaak schuldig alhoewel zelfs de specialisten zeggen dat zijn aandoeningen allemaal niet door mij in de hand gewerkt zijn.

 

Hij is nog zo jong. Levensverwachting van een Sammetje ligt toch makkelijk tot 10 jaar, niet? Ik hoop hem nog héél lang bij me te hebben. Ondanks de tegenslagen voel ik me gezegend met deze bengel in huis.

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Een Tibetaan met stijl
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^