Help...slechte eter!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Vito is al vanaf kleins af aan een slechte eter...Hij eet liever niet dan wel zegmaar,nu 2 jaar oud,is het nog steeds zo. Hij is er meerdere malen voor bij verschillende DA's geweest maar ze kunnen niks vinden. Hij zit ook gewoon lekker in z'n vel,is prima op gewicht,actief en vrolijk. We hebben van alles geprobeerd qua voer maar ook qua tips zoals weghalen,juist laten staan,volhouden met voer. Geperste brokken lijkt hij saai te vinden,dat hoeft hij helemaal al niet. Prins,cavom,huismerk...Vettere brokjes gaan dan nog wel,hebben we orijen,acana,royal canin en nog wat onbekendere merken van gehad. Hij vindt alles lekker voor een paar weken en dan laat hij het staan.  Op een gegeven moment aangemaakt met warm water,dat at hij graag. Onderzocht of het aan de tanden/kaken lag,niks. Ook daar is hij na een paar weken weer meegestopt. Het laatste half jaar vond hij,na ook veel zoeken en uitvogelen met merken,vers vlees (lotgering) erg lekker. Dat lijkt nu dan te saai en dan eet hij het niet meer,ook daarvan al verschillende smaken geprobeerd maar niks gaat er meer in.  

Wie o wie heeft er nog tips.....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Misschien elke dag iets anders geven vb ene dag brok, andere dag vlees. Of barfen. Misschien vind hij eenden nekken, kipkarkassen, schapenkoppen enzo lekker, dat hij er voor werken moet? Kan je bij lotgering ook bestellen.
Lastig hoor een hond die niet wilt eten! Succes!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat schapenvet erdoor? Of wat zalmolie? Net wat hij lekker vindt.. 
Wij hebben schapenvet in een pompje, wel zo makkelijk.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Wel eens geprobeerd om gewoon 1of 2 dagen niets te eten te geven.?
Niet dat je je hond moet verhongeren natuurlijk.
Maar 1 of 2 dagen weinig tot niets eten ....is  op zich geen enkel probleem voor een gezonde hond.
Het klinkt in onze (vr)eet maatschappij al snel als een soort van doodstraf, maar ik denk ...of nouja.
Er zijn genoeg mensen die ook de hoeveelheid per dag afwisselen.
Of soms gewoon eens een dag overslaan met het eten.
Nogmaals.....als je natuurlijk zeker weet dat het niets lichamelijks is dat hij weinig eet..
Bij een zieke hond moet je dit niet doen natuurlijk.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Schapenvet en zalmolie hebben we geprobeerd maar werkt ook niet. Als ik volhou met brokken of vlees gewoon neer te zetten dan eet hij gerust 3 4 dagen niet..dan krijgt huj natuurlijk ook geen koekjes of snoepjes. Hij is in 3 verschillende praktijken door verschillende artsen onderzocht en er is echt niks te vinden...hij blijft ook gewoon op gewicht.

Denk dan toch maar gewoon afwisselen. Als hij beu is maar iets nieuws?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een niet eter is moeilijk naar de zin te maken. als er echt geen medische kwestie is dan netjes op gewicht houden, zodat tie niet verzadigd is.

vlees met wat zalm/tonijn/makreel er door heen, of sardientjes, vaak is een lepel al voldoende , de meesten honden vinden dit heerlijk, hussel het er doorheen en kijk eens wat je hond er mee doet.

je hond is volwassen, als je alleen vlees geeft, kan een x per dag een hongerprikkel opleveren, brokken zou ik twee x per dag eten geven. maar vlees kan je een x per dag geven en dan heeft tie vaak een hongerprikkel, proberen ? :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Schapenvet en zalmolie hebben we geprobeerd maar werkt ook niet. Als ik volhou met brokken of vlees gewoon neer te zetten dan eet hij gerust 3 4 dagen niet..dan krijgt huj natuurlijk ook geen koekjes of snoepjes. Hij is in 3 verschillende praktijken door verschillende artsen onderzocht en er is echt niks te vinden...hij blijft ook gewoon op gewicht.

Denk dan toch maar gewoon afwisselen. Als hij beu is maar iets nieuws?  
"

Jeetje wat lastig, maar zolang hij goed op gewicht blijft. Misschien kleinere porties maken en idd elke dag iets anders. 
.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

" je hond is volwassen, als je alleen vlees geeft, kan een x per dag een hongerprikkel opleveren, brokken zou ik twee x per dag eten geven. maar vlees kan je een x per dag geven en dan heeft tie vaak een hongerprikkel, proberen ?  :-D "


Dat werkt ook niet,want dan vindt hij het ineens te veel en eet hij alsnog de helft niet op. Ik heb hem nu op brokken van dr clauders met hert (duuuur 1 kilo 9 euro)hij eet het redelijk maar heeft aan 400 gram genoeg (200 - 200) dit lijkt me veel te weinig...of als hij er genoeg aan heeft zo laten??

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

is die 400gram wat ie zelf maximaal naar binnen werkt of is dat ook wat volgens het voedingsschema wordt aangeraden (waar je normaal zelf nog met moet schipperen naar gelang activiteit.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Dat werkt ook niet,want dan vindt hij het ineens te veel en eet hij alsnog de helft niet op. Ik heb hem nu op brokken van dr clauders met hert (duuuur 1 kilo 9 euro)hij eet het redelijk maar heeft aan 400 gram genoeg (200 - 200) dit lijkt me veel te weinig...of als hij er genoeg aan heeft zo laten?? "


.genoeg is genoeg. Mijn hond eet ook minder dan de richtlijnen zeggen, ze ziet er super uit en we bewegen ook nog heel wat af!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Geef je gewoon niet te veel?
Als je hond goed op gewicht is krijgt hij voldoende binnen...
Hij eet dus gewoon niet meer dan hij nodig heeft... Dus ik zou het aanbieden even laten staan en s'avonds weer aanbieden, niet eten is geen honger.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Wel eens gedacht aan een klein beetje kattenvoer er over. Niet veel maar iets van een eetlepel.  
Als je een buurhond hebt zou je ze eens samen kunnen eten geven dit werkt ook vaak stimulerend

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"

Dat werkt ook niet,want dan vindt hij het ineens te veel en eet hij alsnog de helft niet op. Ik heb hem nu op brokken van dr clauders met hert (duuuur 1 kilo 9 euro)hij eet het redelijk maar heeft aan 400 gram genoeg (200 - 200) dit lijkt me veel te weinig...of als hij er genoeg aan heeft zo laten?? "


Als hij uit zichzelf niet meer eet zal het wel genoeg zijn. Als hij op gewicht blijft zou ik me helemaal geen zorgen maken. Het is nog goedkoop ook, toch ? ;-)  Ik heb ook een hond die echt niet meer eet dan ze nodig heeft.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Kan je alleen maar mijn eigen ervaring delen, mijn hond at ook nooit haar brokken op, ze liet ze zo de hele dag staan en de dag erna ook, verschillende merken geprobeerd maar niks veranderde. Totdat ik KVV ging voeren, ze at het in 1x op en sindsdien nooit meer problemen. Dus ja dat is mijn tip ga over op KVV.
(Heb trouwens niet alles gelezen alleen je openingspost)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Hoe zwaar is Vito? 

Heb namelijk even het voerschema van Dr. Clauders met hert opgezocht:

2,5-5 kg
57-95 gram


5-7,5 kg
95-124 gram


7,5-10 kg
124-157 gram


10-15 kg
157-214 gram


15-25 kg
214-309 gram


25-40 kg
309-442 gram


40-60 kg
442-599 gram

Volgende forumvraag: HELP
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^