Waar moet ik rekening mee houden bij de aanschaf van een hond? (kosten)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel petitebijoupetitebijou

honden foto van petitebijou

Hoi,

ik ben me rustig aan het oriënteren op een eigen hond en ik ben een lijstje aan het maken waar ik qua kosten rekening mee moet houden. Voer/snacks etc en de eenmalige aanschafkosten zoals bench/mand/speeltjes daar kom ik wel uit... 

Maar wat ik me afvroeg, wat zijn ongeveer de dierenartskosten per jaar? Er even van uitgaand dat er niets geks gebeurt. Moet ik dan alleen aan entingen denken? Of laten jullie je honden bijvoorbeeld ook eens per jaar checken, een soort APK zeg maar? ;-) Kortom; wat zijn jaarlijkse/maandelijkse kosten waar ik rekening mee kan houden? 

En verzekeren jullie je hond(en)? Want ik zat net een paar verzekeringen te bekijken maar je betaald vaak alsnog (soms wel 19%) zelf, ook met verzekering. Of sparen jullie zelf? En wat voor een bedrag kan ik dan aan denken? Ik zit een beetje te dubben of ik het geld wat je normaal aan een verzekering zou uitgeven niet beter zelf kan sparen namelijk? 

Oh toch veel meer vragen dan ik aanvankelijk dacht! Ik ben benieuwd naar de reacties :-)

honden page profiel --

honden foto van -

Wij hebben geen verzekering afgesloten....
Want, er toch vanuit gaand dat er niks gebeurt betaal je wel gewoon door, en dan is een verzekering vaak duurder dan als er écht iets gebeurt..
Hier dus een DA spaarpotje ;-)

En jaarlijks/maandelijkse kosten. Geen idee.... Mijn ouders houden zich daar mee bezig O-) Hihihi

honden page profiel martijn & marijn & fly de bordercolliemartijn & marijn & fly de bordercollie

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Hoi! 

Wij hebben zelf een pup van 4 maanden oud nu. Hebben er voor gekozen geen verzekering te nemen omdat er veel buiten valt. Wat wij hier wel op hebben verzonnen is elke maand geld wegleggen voor de hond. Dit kan op een bankrekening of spaarpot.  Wij sparen 20 euro per maand...

Voor de inentingen hebben wij nu totaal 80 euro betaald. Als je naar het buitenland gaat komt daar ook nog de rabbies prik bij. Elk jaar een keer langs de dierenarts lijkt mij geen overbodige luxe aangezien je toch wilt weten of je hond nog gezond is. 

Hopelijk heeft dit een beetje geholpen. 

Groetjes

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als Mellow haar enting krijgt wordt ze ook even van kop tot staart bekeken. Afhankelijk van welke enting is dat in totaal rond de 50 euro.
Verzekering heb ik niet voor haar, ik spaar elke maand een x bedrag voor het geval dát.

De rest kun je zo duur maken als je zelf wilt.
Je hebt van die mensen die kopen 15 kilo brokken voor 70 euro en een mand van 250 euro ;-)
Tuig van 70 euro, dingetje hier, dingetje daar. Dure hobby soms ;-)

Wat ik in 2,5 jaar heb uitgegeven? Ik wíl het niet eens weten geloof ik ;-)

honden page profiel petitebijoupetitebijou

honden foto van petitebijou

Haha nee ik geloof graag dat er stiekem veel geld in gaat zitten; speeltjes/puzzels/tuigjes :-D Dat geeft natuurlijk ook niks en dat kan je de ene maand natuurlijk gekker maken dan de andere ;-) 

Met het uitrekenen van voer (geen snacks) kom ik gemiddeld op zo'n 45 euro per maand uit (gekeken naar verschillende merken brokken). 

En misschien een gekke vraag, maar welke entingen krijgen honden dan jaarlijks? Is dit verschillend? Ik heb even op de prijslijst van mijn dierenarts gekeken waar ik nu met mijn kat zit en dat is € 54 incl controle. Dat vind ik behoorlijk meevallen, ik had de jaarlijkse DA kosten hoger ingeschat. Daarom dacht ik dat ik misschien iets over het hoofd zag.. Is alleen enten jaarlijks? Of ook tandsteen/ontwormen? 

En geven jullie preventief vlooienmiddeltjes bijvoorbeeld?

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Vlooienspray hebben wij hier in huis. Werkt 3 maanden en verder heeft de hond er geen last van. Ontwormen kan je tabletjes voor halen en die zijn 20 euro per ontwormingskuur. Om het gebit te onderhouden poetsen wij en geven pensstaafjes etc. Een rabbies prik is 3 jaar geldig, en andere prikken weer om het jaar. Heel verschillend dus.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Hoihoi, een hond kost wel wat. Aanschaf, bench, riemen, speeltjes, mand, kussen, etensbakken, verzekering (20 euro), eten (60 euro), vaccinaties, lekkers, trimmer (40-80 euro), cursus, eventueel opvang tijdens vakanties....  


Maandelijks ben je dan zeker wel 100 euro kwijt voor een grote hond, een kleinere zal wat goedkoper zijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dierenartskosten kan je echt moeilijk inschatten per jaar. Er kan zoveel gebeuren en dat hoeven geen ernstige dingen te zijn. Een ontstoken anaalklier, een grasaartje in het oor, een snee in de voetzool, iets vies gegeten op straat en aan de diarree of overgeven, ... zoveel dingen waar je toch mee naar de DA gaat.
Ook de preventieve behandeling tegen teken loopt aardig op, want die pipetjes zijn duur, en het tekenseizoen loopt -beetje afhankelijk van waar je woont- van maart tot oktober. 
DA-kosten zijn dus heel wat meer dan alleen vaccinaties.

honden page profiel PP

Lastig in te schatten, inderdaad.

Mijn hond (11 kg) eet voor ongeveer 90 cent per dag. Da's dus 27 euro per maand.
Dit jaar heeft ze een enting gehad en een urineonderzoek, antibiotica. Kosten: 180 euro, gemiddeld dus 15 euro per maand, maar dat is in een góéd jaar.. Er kan een hoop mis gaan, zelfs als het maar kleine dingetjes zijn, je bent al 30 euro kwijt als je grote teen over die drempel heen stapt.
Snacks etc. kosten ook best wel wat. Ik koop vooral runderkophuid, een zak van 6 euro, doet ze een maand of twee mee. Daarnaast "trainertjes", zo'n 3 euro per 100 gram, doet ze misschien een week mee, haha. Soms droog ik het zelf, dat scheelt wat.
Af en toe een nieuw speeltjes, ook al gauw 15 euro. Een nieuw tuigje, 30 euro. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil..

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

goh, ik heb de eerste 11 maanden van het jaar gemiddeld 40 euro per maand uitgegeven. zonder hondenschool, training, extra's, speelgoed, trainingsweekends, nieuw tuig, nieuwe leiband (of twee) (dat was ook wel 700 euro)
en de laatste maand heb ik euhm 250 euro uitgegeven (bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek, 4 keer dierenarts, ander voer gekocht...)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Wat ik heb gemerkt is dat je het eerste jaar heel vaak bij de dierenarts bent.
Voor entingen, voor een jonge honden controle, omdat je overbezorgd bent, enz enz.

Wij hebben wèl een verzekering, en ja betalen 19 procent ongeveer. En ja hij is best prijzig. Maar ik krijg het niet voor elkaar om elke maand een vast bedrag weg te leggen en daar ook vanaf te blijven (bijv. bij een dure maand is het makkelijk het even uit dat potje te halen....) Wij hebben de duurste dekking, en alles valt daar in.

Ontwormen doe je in het begin ook vaak.

Kijk anders eens hier.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Vergeet ook de cursussen niet mee te nemen in je berekening... En goed voer (lees je even in wat goed voer is, weet niet naar wat voor merken je gekeken hebt?).

honden page profiel petitebijoupetitebijou

honden foto van petitebijou

Hi, bedankt voor alle reacties!

Ik heb gekeken naar o.a. Wolfsblut / Dog lovers Gold / Orijen. Ik wil morgen KVV eens gaan uitspitten. Ik weet nog niet precies wat voor een dalmaat nu het beste is met zijn gevoeligheid voor blaasgruis (type uraat) dus hier ligt de keuze nog lang niet voor vast. Sowieso is er voorlopig nog helemaal geen hond :-) 

Ik ben een beetje aan het rekenen geslagen en zou inderdaad ongeveer op 100/110 euro  per maand komen, zonder extravagante dierenartsbezoeken (wel met verzekering) en alle aanschafkosten/cursussen. De aanschaf spulletjes zijn natuurlijk lang van te voren voor te sparen, maar ik was gewoon benieuwd naar wat het met mijn maandbudget zou doen. 

Als ik zou stoppen met roken kom ik al een heel eind ;-) Dus misschien toch een idee om het als verlaat goed voornemen in te zetten haha!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Inderdaad... Van voer en de gebruikelijke entingen enzo kun je je een beeld vormen.  Maar er komt nog zoveel bij te kijken.

Eigenlijk kun je zeggen dat een gezonde hond, waar wel één en ander voor gekocht wordt (goed voer... naar de DA als er twijfels zijn over zijn gezondheid), een operatie of medicatie als hij al wat ouder is... in z'n leven ongeveer zoveel kost als de aanschaf van een kleine auto.

Natuurlijk is een hond heel wat meer waard :-)

Als je het kunt en je zorgt dat je goed ingelicht bent dan is een verzekering zeker een goede zaak.  Betaal je die premie elk jaar voor niets dan is het nog feest... Hond is immers gezond !  Komen er dure scans en operaties aan te pas dan ben je maar wat blij dat je verzekerd ben.

Vervelend is wel dat een verzekering soms een "parapluutje" voor als de zon schijnt blijkt te zijn... Om één of andere reden blijkt net dat wat op je weg komt "uitgesloten" te zijn... 

Elke maand wat sparen lijkt dan een betere oplossing.  Maar soms wordt aan de spaarpotjes gegaan voor andere onverwachte noodzakelijke kosten...

Als je het kunt is volgens mij, een verzekering nemen en elke maand wat opzij leggen ideaal.

P.S.  : Zelf geen verzekering genomen. Kylie werd in het asiel opgenomen als gevonden hond en men wist niets van haar achtergrond.  Misschien onterecht... Maar ik hoor een verzekeraar al beweren dat als ze iets zou mankeren... ze erfelijk belast is en daardoor uitgesloten... Waar haal ik dan mijn zekerheid ?  ;-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Oja, vergeet ook de belasting niet!

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Hoi, 
Het eerste jaar is altijd duur en de laatste paar jaar ook. 
Ik heb dit jaar 
2 entingen normale coctail en puppy
1 rabbies enting 
3 consulten voor jeugdpuistjes + medicatie
2x spoedconsult voor zijn gebroken poot
1x operatie voor titanium platen 
3x controle voor gebroken poot
1x consult vanwege jeuk omdat meneer wat raars gegeten had
en volgende maand moet al dat titanium er weer uit dus dat word nog een operatie
En Bouncer is nog geen jaar. Nu heeft die jongen ook wel echt pech gehad maar ik denk dat ik dit jaar op zo'n 2500€ uit kom qua ziekte kosten.

Dan eet meneer nog een kilo per dag, meneer houd van kluiven en speelgoed en zit op cursussen. 
Dus het is een duur hondje

honden page profiel petitebijoupetitebijou

honden foto van petitebijou

Poeh! Dat is inderdaad behoorlijk wat zo in een jaar. 

Nu moet ik zeggen dat ik wel wat spaargeld heb en de maandelijkse kosten mij niet echt afschrikken. Maar ik kan niet zomaar 2500 uit mijn broekzak trekken. Dan klinkt zo'n verzekering niet zo slecht..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" En misschien een gekke vraag, maar welke entingen krijgen honden dan jaarlijks? Is dit verschillend? Ik heb even op de prijslijst van mijn dierenarts gekeken waar ik nu met mijn kat zit en dat is € 54 incl controle. Dat vind ik behoorlijk meevallen, ik had de jaarlijkse DA kosten hoger ingeschat. Daarom dacht ik dat ik misschien iets over het hoofd zag.. Is alleen enten jaarlijks? Of ook tandsteen/ontwormen? 

En geven jullie preventief vlooienmiddeltjes bijvoorbeeld? "


Kleine cocktail en grote cocktail. Kennelhoest, maar dat laat ik niet doen (aangezien ze toch niet naar een kennel gaat) en Weil kun je apart doen geloof ik.
Alleen enten is inderdaad jaarlijks, tandsteen niet, aangezien niet elke hond dat heeft ;-)
Ontwormen moet je wel doen. Volgens de dierenarts dan ;-)
Ik ontworm niet, ik neem zelf ook niet elke dag een Ibuprofen voor het geval ik misschien wel hoofdpijn ga krijgen ;-)
Vlooienmiddel doe ik ook niet. Ja, in de zomer krijgt ze wel eens een pipet ECOstyle, tegen teek, vlo en mijt. 
Ze is nogal lekker blijkbaar, want ik moet regelmatig teken van d'r af schieten of uittrekken.

De hoogste kosten die wij in 1 keer hebben gehad was een dierenartsbezoek op 1e Paasdag. Met de hond van mijn ouders. Dankzij onze hond...
Maar dat heeft onze WA volledig vergoed.

Mocht ze een keer d'r poot breken door onbesuisd gedrag, dan is dat vast even slikken bij de dierenarts, maar daarom heb ik ook een spaarrekening (die ik kan aanspreken als de uitlaat onder mijn auto vandaan valt of wanneer Mellow d'r poot breekt bijvoorbeeld).

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

" Poeh! Dat is inderdaad behoorlijk wat zo in een jaar. 

Nu moet ik zeggen dat ik wel wat spaargeld heb en de maandelijkse kosten mij niet echt afschrikken. Maar ik kan niet zomaar 2500 uit mijn broekzak trekken. Dan klinkt zo'n verzekering niet zo slecht.. "


Het ligt er natuurlijk ook onwijs aan wat voor hondje je neemt.
Neem je een hondje uit het asiel of een ras hondje en ook wat voor ras hondje.

Bij mij werd het zo duur omdat het een groot ras was en alle medicijnen worden per kilo bepaalt en je betaald dus ook meer voor medicijnen, voor de narcose bij een grote hond en bij mijn hond moest er een groot stuk titanium in. Bij een klein hondje is dat alweer een stuk goedkoper.

Een ras hondje kost ook al snel meer dan 1000 euro als je hem of haar bij een goede fokker haalt.

2500 is wel echt het max denk ik, dat kan voorkomen in een jaar en het hoogste wat ik in 1x heb moeten betalen was 900. Ik heb wel alles gewoon in 1x afgerekend, maar als er een keer wat ergs gebeurt zoals een gebroken poot kan je bij elke dierenarts een betalingsregeling krijgen dat je het over een paar maanden betaald. Daarnaast ga ik altijd naar een vrij dure dierenarts, omdat ik alles perfect geregeld wil hebben voor mijn hondje.

Ik heb gekeken naar zo'n verzekering en dat zou betekenen dat ik elke 2 en een half jaar zo'n groot ongeluk of probleem moeten hebben anders is het niet echt rendabel en van te voren weet je nooit wat er gebeurt. De rest van de pups uit het nestje zijn alleen maar voor de standaard controlles geweest en eentje nog een keertje voor iets kleins.

honden page profiel petitebijoupetitebijou

honden foto van petitebijou

Ik ga in de toekomst voor een dalmaat, die zijn qua aanschaf tussen de 800 en 900 bij de meeste fokkers :-) Maar die zijn inderdaad ook wel redelijk groot haha

Mijn kat was ook zo'n zorgenkindje het eerste jaar, daar ben ik ruim 1500 aan kwijt geweest. Maar nu je het zegt, daar heb ik toen ook een betalingsregeling voor afgesproken. Ik zit voor haar ook bij een relatief dure arts, je wilt toch het beste voor je diertjes. :-)

Hmm.. als je het zo zegt neig ik toch weer naar zelf sparen.. Ach ik heb nog de tijd! Ik wil gewoon vast van alles op een rijtje hebben :-D Dus bedankt voor alle reacties alvast!

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

" Ik zit voor haar ook bij een relatief dure arts, je wilt toch het beste voor je diertjes. :-)
"


Hmmm eerlijk gezegd wanneer ik €55 voor een enting incl. wormenkuur kan betalen ga ik niet naar de duurdere arts (€95) hier op de hoek, maar rij ik een blokje om! 

Wij hebben net een pup, dus een een belletje rond de dierenartsen waar ik in de loop van de jaren altijd met mijn honden kom en ben geweest. De bedragen liepen toch wel erg uiteen. Kreeg van een kennisje nog een adres van een goede goedkope dierenarts. Omdat het toch "maar" een enting was mooie gelegenheid om eens te gaan kijken! Nog nooit een dierenarts meegemaakt waar het zo druk was (7 wachtende voor ons, en het was nog rustig). Super leuke dierenarts, deed het leuk met de pup. Nam zoveel tijd als we nodig hadden (ondanks de drukte). De duurdere probeert ons hier ook nog altijd wat erbij te verkopen (hills voer). In mijn optiek zegt prijs dus niets (over kwaliteit)...

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Misschien niet is wat bij aanschaf hoort, maar bij maandelijkse kosten maar eventuele kosten voor een uitlaatservice...

Ik heb wel eens gelezen dat een gemiddelde hond, €1000 per jaar kost. Ik denk dat dit aardig klopt. Maar ze zijn elke euro dubbel en dwars waard;-).

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Dierenartskosten kan je echt moeilijk inschatten per jaar. Er kan zoveel gebeuren en dat hoeven geen ernstige dingen te zijn. Een ontstoken anaalklier, een grasaartje in het oor, een snee in de voetzool, iets vies gegeten op straat en aan de diarree of overgeven, ... zoveel dingen waar je toch mee naar de DA gaat.
Ook de preventieve behandeling tegen teken loopt aardig op, want die pipetjes zijn duur, en het tekenseizoen loopt -beetje afhankelijk van waar je woont- van maart tot oktober. 
DA-kosten zijn dus heel wat meer dan alleen vaccinaties. "


Met een kleine snee of een voedselvergiftiging zou ik zelf eigenlijk niet zo snel naar de dierenarts gaan? Dat is toch heel goed zelf op te lossen? Zou ik met een mens ook niet voor naar de dokter gaan. Net zoals een jaarlijkse checkup, die doe ik zelf niet, zou ik ook niet zo maar bij een hond doen? 
Bij de entingen wordt ze wel ff nagekeken/besproken, maar dat is niet meer dan hart/longen enzo, geen scans oid en kost ook niets extra's voor zover ik weet.

Antivlooien/teken doen wij idd ook, is inderdaad niet goedkoop.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Wij hebben geen verzekering afgesloten....
Want, er toch vanuit gaand dat er niks gebeurt betaal je wel gewoon door, en dan is een verzekering vaak duurder dan als er écht iets gebeurt..
Hier dus een DA spaarpotje ;-)

En jaarlijks/maandelijkse kosten. Geen idee.... Mijn ouders houden zich daar mee bezig O-) Hihihi "


.Even offtopic 
Wat een gave foto van Max!!

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik heb al mijn honden verzekerd, maar ga alles stop laten zetten, ben er achter dat een potje maken toch beter is, nu gooi ik als het ware elke maand zo een 100 euro door de wc... Met 1 hond kan een verzekering nog leuk zijn, maar tegenwoordig sluiten ze zoveel uit dat het bijna niet meer grappig is..

Hoe vaak je naar een dierenarts moet is een beetje koffie dik kijken.. Mijn Cloudy en Deva bijvoorbeeld zijn nog nooit extra naar een dierenarts geweest, op hun enting na en Deva dan voor haar sterilisatie.. Camila is nog maar 1 keer extra naar een dierenarts geweest, en net in het weekend en ook nog eens in de nacht... Leuk kostenpostje ;-)  Ze was gestoken door iets en haar hele keel zwelde op... Sammy is ook 1 keer extra naar een dierenarts geweest die had toen last van zijn achterpoot, dit is met een pijnstillende injectie toen over gegaan...

Met de vier hier gaat het dus tot nu toe erg goed, maar je kan altijd voor grote kosten komen te staan... Dit heb ik met mijn overleden Ziva meegemaakt, die werd ziek (ziekte van Addison en nierfalen) met vele complicaties... Ze is meerdere keren opgenomen geweest op de IC van Merelbeke en stond daar ook elke maand onder controle met bloed en urine onderzoeken.. Slikte enorme hoeveelheid medicatie 3 jaar lang... En ik was alleen al aan de medicatie en speciaal voer 300 euro per maand kwijt. Daar kwamen dan de onderzoeken en opnamens , scan etc nog los bij... Ze was ook niet verzekerd... Dus een flinke duit 3 jaar lang... Dergelijke hoge kosten kun je jezelf ook bijna niet op voorbereiden en zijn gelukkig ook meer uitzondering dan regel... Maar het kan dus wel altijd gebeuren..

Een potje achter de hand is dus wel raadzaam en als je hond gezond is kom je als het goed is bijna niet bij een dierenarts... Hier krijgen ze 1 keer in de drie jaar hun enting (ik ent niet elk jaar) Ontwormen doe ik sporadisch en meer niet dan wel (ze krijgen vers vlees) en vlooienpipet krijgen ze hier alleen in de zomer vanwege de teken en geregelde logeerhonden die hier wel eens zijn.

De meeste kosten zitten hem dus in goed voer en de lekkere snacks, dat zijn sowieso kosten die maandelijks natuurlijk terug komen...

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Poeh! Dat is inderdaad behoorlijk wat zo in een jaar. 

Nu moet ik zeggen dat ik wel wat spaargeld heb en de maandelijkse kosten mij niet echt afschrikken. Maar ik kan niet zomaar 2500 uit mijn broekzak trekken. Dan klinkt zo'n verzekering niet zo slecht.. "


.Dat kan ik me voorstellen. Nu is het natuurlijk echt pech wanneer je hond een operatie nodig heeft en je niet verzekerd bent. Hoewel een verzekering lang niet alles zal vergoeden.

Mijn vorige honden hebben helaas ook veel problemen gehad. Mijn vorige hond helemaal. Dit heeft dan ook behoorlijk veel gekost. Toch heb ik Willem niet verzekerd. Een goed idee is wat Martijn/Marijn doet. Iedere maand geld in een potje stoppen. 

Vind het best lastig in te schatten wat een hond kost. Ik kan alle facturen even voor je optellen, maar Willem heeft behoorlijk wat behandelingen tegen oorontsteking gehad. Tevens geopereerd vanwege een bult waar onrustige cellen in zaten. Dit was niet overdreven duur maar als je alles bij elkaar optelt is het toch weer een behoorlijke hap geld.

Ik geef zo'n 4 keer per jaar stronghold pipetjes. Tegen wormen, vlooien. 1 pipetje kost zo'n €17,- (ligt aan hoe groot je hond is) ieder jaar een tekenband van scalibor €24,- en daarnaast 1 keer per 3 jaar een cocktail en de andere jaren een injectie tegen weil en eventueel kennelhoest.
Dit is wat ik bij iedere hond sowieso jaarlijks kwijt ben aan dierenartskosten!!

Misschien klinkt het stom, maar wanneer ik bv een hond zou hebben vanuit het buitenland, dus adoptie, zou ik eerder een verzekering nemen. Terwijl het helemaal niet zo hoeft te zijn dat een adoptiehond eerder wat ernstigs zou hebben...... 

Ik denk dat je gemiddeld wel uit mag gaan van zo'n €100 per maand aan kosten. Dus voer, speeltjes, training, dierenarts etc.

Let altijd op dat je hond meeverzekerd is in je eigen WA verzekering!! Stel dat hij iets stuk maakt bij een ander, of een fietser onderuit laat gaan oid dan ben je daar tenminste voor verzekerd. Dit kost je niks extra hoor!!

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Je hebt geluk met een hond qua gezondheid of pech. Jet hoort bij de laatste helaas.

Jet heb ik niet verzekerd, en dat gaat nu ook niet meer omdat haar kwaaltjes al bekend zijn.

Ik schat dat ik voor Jet (ze is 2,5 jaar) al ruim €3000 naar de dierenarts heb gebracht.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Misschien klinkt het stom, maar wanneer ik bv een hond zou hebben vanuit het buitenland, dus adoptie, zou ik eerder een verzekering nemen. Terwijl het helemaal niet zo hoeft te zijn dat een adoptiehond eerder wat ernstigs zou hebben......  "


Grappig dat je dat zo zegt, want als ik naar Mellow kijk valt het reuze mee. Eerste tijd wel een aantal keer geweest omdat ze zo aan de dunne was en bleef (Giardia). Dat was nog niet eens schokkend veel (geloof iets van 150 euro ofzo), dat hebben we zelfs nog terug gehad van het asiel.
En verder alleen de kosten van enten + consult.

Die 850 euro in het paasweekend staat los van het feit dat ze uit het buitenland komt (alhoewel, misschien is het gewoon een agressieve allochtoon ;-))

Mijn ouders hebben met Max (Dalmaat van goede fokker) de laatste 2 jaar van zijn leven wel heel erg met hem getobt. Vaak naar de dierenarts, zelfs 2 keer opgenomen geweest, maar ze zijn er nooit achter gekomen wat hij nou precies had.
Dat is wel een behoorlijke kostenpost geweest.

Het is inderdaad zó verschillend. Je kunt, zoals Nikki al zegt, geluk hebben of gewoon enorme pech.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

Grappig dat je dat zo zegt, want als ik naar Mellow kijk valt het reuze mee. Eerste tijd wel een aantal keer geweest omdat ze zo aan de dunne was en bleef (Giardia). Dat was nog niet eens schokkend veel (geloof iets van 150 euro ofzo), dat hebben we zelfs nog terug gehad van het asiel.
En verder alleen de kosten van enten + consult.

Die 850 euro in het paasweekend staat los van het feit dat ze uit het buitenland komt (alhoewel, misschien is het gewoon een agressieve allochtoon ;-))

Mijn ouders hebben met Max (Dalmaat van goede fokker) de laatste 2 jaar van zijn leven wel heel erg met hem getobt. Vaak naar de dierenarts, zelfs 2 keer opgenomen geweest, maar ze zijn er nooit achter gekomen wat hij nou precies had.
Dat is wel een behoorlijke kostenpost geweest.

Het is inderdaad zó verschillend. Je kunt, zoals Nikki al zegt, geluk hebben of gewoon enorme pech. "

Vandaar dat ik ook zeg dat het misschien stom klinkt want het hoeft helemaal niet zo te zijn dat een adoptiehond meer problemen, kosten zou krijgen. ;-)

Is gewoon een bepaalde gedachte van mij. 
.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik bedoelde het niet negatief hoor, vond het juist wel grappig, omdat ik dus eigenlijk het tegenovergestelde heb (zoals in mijn vorige post staat) :-)
En zo stom vind ik je gedachte niet ;-)

@ TS: ik denk dat je van tevoren al alles op een rijtje moet zetten, wel of geen verzekering en zo ja: waar.
Wat vergoeden ze wel, wat vergoeden ze niet, hoeveel moet je standaard zelf betalen.
En dan bekijken of je het de moeite waard vind.

Wat Angélique zegt over de WA klopt, al kan ik me alleen niet herinneren dat wij ooit hebben gemeld dat Mellow erbij was gekomen. Als je hond (= ding) schade toebrengt aan een andere hond (= ander ding) of bijvoorbeeld de bril van je buurman gebruikt als prooi, kun je dat inderdaad als het goed is via je WA regelen.
Bij ons ging dat vlekkeloos, mijn vriend belde de dinsdag na Pasen onze verzekering, heeft het verhaal uitgelegd, zij vroegen de kosten en dat was het. Op vrijdag stond het geld al op onze rekening. Ze hadden geen facturen nodig, we moesten wel alles bewaren voor het geval dat.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy onderweg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^