Gebroken nek!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

De Afghaan van een Facebook Kennis in Amerika heeft een gebroken nek!
De hond blijkt al weken rond te lopen met 'iets'. Nu hebben ze eindelijk foto's willen maken en dan komt dit eruit. De hond wordt nu onder narcose gehouden wat erg moeilijk is omdat windhonden erg gevoelig zijn voor narcose. De breuk blijft erg klein te zijn maar... De rillingen lopen over mijn lichaam.
Ongeveer een jaar geleden is mijn kleine Babs (cocker spaniel) onder een auto gekomen. Haar bekken was gebroken en uiteindelijk was het het beste om haar in te laten slapen. Ben erg blij met alle steun die ik hier en op Facebook toen kreeg want je bent echt kapot gedurende zo'n periode.

Hebben jullie ervaring met dit soort heftige gebeurtenissen? Door enkele ervaringen merk ik dat ik echt wel heel erg voorzichtig ben met mijn honden.

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Phoe, heftig, gelukkig geen ervaring mee.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb wel eens gehoord van Windhonden die zó hard rennen en dan in volle vaart op elkaar klappen (botsing dus) met ook een gebroken nek als resultaat.
Eng hoor. Ik hoop dat het goed zal genezen, hebben ze enig idee wat de oorzaak kan zijn?

Ik heb 1 keer Mellow d'r schedel tegen mijn scheenbeen gehad, na 2 uur had ik een half ei op mijn been, de volgende dag liep ik mank. En zo hard rende ze niet (Flexi-lijn), dus als dit voor mij al zo pijnlijk was, kan ik me er wel iets bij voorstellen hoe het zal gaan als honden in volle vaart tegen elkaar knallen.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

De honden waren aan het rennen in een park. Ze hebben niets gezien maar hoorden het teefje opeens hard schreeuwen. Arm ding :'(

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mijn allereerste yorkje is tijdens spelen gewoon per ongeluk met haar kopje tegen de salontafel gelopen. Lag op slag bewusteloos en tong werd blauw.  Hartstilstand. Is erdoor gekomen doordat mijn man haar beademde en ik hartmassage toepaste. Dan direct naar  DA , terwijl in de auto nog altijd de beademing verder ging, heeft direct daar een spuit gekregen........wat weet ik niet meer.....bewijs dat plotse klap echt wel dodelijk ook kan zijn , zeker met hoofd of nek. Gelukkig is ze erdoor gekomen. 
Een ongeluk logt op een kleine plek.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bij mij op de vereniging een kelpie die een botsing met een fietser had gehad. Heeft heel lang met een nekbrace gelopen. Hokrust. Maar nu mag ie weer alles.

Volgende forumvraag: vaccineren??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^