vaccineren??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nancynancy

Mijn hond teefje van 7 jaar moet weer ge ent worden met de cocktail. Is nu drie jaar en twee maanden geleden voor het laatst der cocktail gehad. Wel jaarlijks een prik gehad voor de ziekte van weil. Mijn dierenarts doet geen titer bepaling, zit nu dus te twijfelen om wel of niet te enten. Ik heb ook nadelen van de cocktailprik gelezen. Ik weet nou echt niet meer wat verstandig is!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat is een persoonlijk iets, maar ik zelf zou met 7 jaar geen cocktails meer doen.

honden page profiel nancynancy

@roosje, is ze er dan te oud voor? Ik weet niet of ze als pup goed Ingeent is. Ze komt uit Spanje (rescue dog site) en ik heb haar vanaf der tweede jaar. De vorige eigenaar weet ook niet of ze alle prikjes als pup heeft gehad, maar ik neem aan van wel dat ze de puppy's die naar Nederland gaan eerst goed enten.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik heb mijn 1 jarig hondje laten titeren in November.
Daar kwam uit dat ze nog genoeg antistoffen had van haar puppyentingen. Ze is alleen geënt pp de ziekte van Weill. Dit wil ik ook niet elk jaar doen trouwens... Maar wel om de 3 jaar titeren.

Ik zou als ik jou was, op zoek gaan naar een dierenarts in de buurt die wel aan titeren doet. Zelf ben ik ook naar een compleet andere/nieuwe gegaan voor de behandeling.

Hier staan een aantal adressen die titeren

http://www.hetbestevoormijnhond.nl/gezondheid/titeren/

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Zoals Roos al zei is het persoonlijk, bij mij zou die spuit er gewoon in gaan ;-)

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik ent mijn honden wel om de simpele rede dat we naar het buitenland op vakantie gaan.

Maar zou dat niet zo zijn dan zou ik er hard over nadenken om na de 4 jaar enting niet meer te enten met uitzondering van Weill aangezien ik zwemmers heb.

Waarom dan niet meer enten omdat er nu al vele bewijzen zijn dat eigenlijk na het eerste jaar goed vaccineren de antistoffen bijna een geheel leven in het lichaam van de hond blijven dus het eigenlijk niet nodig is.

Doe gewoon waar jij je goed bij voelt is dat enten prima en niet enten ook goed.
Wel al goed dat je dierenarts het 3 jarig schema aanhoud zijn er ook die dat niet doen.
De mijne adviseert nog steeds om het jaar (DUS NIET ;-) )

Mijn katten ent ik overigens ook nooit alleen het eerste jaar.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ga er niet mee zitten gokken. Als je besluit niet te enten, doe dan in ieder geval een titerbepaling. Het gaat wel om de bescherming van je hond.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik ben het eens met Frank, als je niet ent, laat dan in ieder geval een titerbepaling doen, dat kan trouwens niet voor alles! Voor Weil niet en nog eentje niet. Meestal kun je aan de hand daarvan ook zien wanneer er wel weer geënt zou moeten worden.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" @roosje, is ze er dan te oud voor? Ik weet niet of ze als pup goed Ingeent is. Ze komt uit Spanje (rescue dog site) en ik heb haar vanaf der tweede jaar. De vorige eigenaar weet ook niet of ze alle prikjes als pup heeft gehad, maar ik neem aan van wel dat ze de puppy's die naar Nederland gaan eerst goed enten. "


Een ongezonde hond zou ik nooit enten ivm dat het lijf dat niet aan kan. Hoe ouder de hond, hoe meer kans dat ze wat onder de leden hebben (hoef je niet direct te kunnen zien). Daarom kies ik liever voor safe en ent dan niet.

Maar je kan ook bij een andere da een titter doen. Overigens heeft het lijf ook geheugencellen en deze worden niet getest. Dus als er te weinig anti stoffen zijn, kan je hond nog steeds beschermd zijn.

honden page profiel nancynancy

Bedankt voor jullie reacties!

honden page profiel nancynancy

Ik lees ook op internet dat black en tAn honden gevoeliger zijn voor parvo. Ik heb een black and tAn hondje. De DA vind haar op een manchester terriier lijken. Morgen Tannetje Koning (dierenarts) bellen voor een titer bepaling. Zij is de enige die ik kan vinden in Rotterdam die een titer bepaling doet. Of zijn er meerdere dat iemand weet?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^