HELP!!! Pup, blaft hapt poept en plast!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel heeltjeheeltje

Help! Mijn engelse stafford pup, Darly, blaft heel de tijd door en door. Hij is nu 11 weken. Als hij blaft wil hij spelen, en vaak speel ik dan wel een half uur met hem, en dan is het klaar. Maar dan: Woef blaf hap, woef!!! Hij blaft de hele tijd door, en er komt geen eind aan! Negeren werkt niet met hem. Opgegeven voor de puppy cursus, maar die bellen nooit. Dit is het volgende wat hij doet: Hij hapt naar mijn hand, en ik roep hard: AU! Dan gaat hij blaffen dus ik negeer hem. Pas als hij stil is ga ik met hem spelen. Dan gaat hij weer bijten, en hoe vaak ik ook: ''au'' roep, hij gaat er gewoon mee verder. Dan speel ik toch nog met hem, en dan als ik na een half uurtje stop, gaat hij blaffen, op mijn 11 jarige dochter, Megan. Ze wordt helemaal niet goed, dus ze pakt haar koptelefoon, en zet harde muziek op. Dan gaat hij blaffen op mijn man, en die speelt dan een kwartier met hem. Dan blaft (en hapt) hij naar mijn zoontje, van 2 jaar. Plus, ik zat mijn zoontje een verhaaltje op de bank voor te lezen en toen bat Darly mijn zoontje heel hard in zijn handje. Gevolg: Snee in zijn hand. Dus mijn man, gaf hem op zijn lazer met de krant. Maar als hij blaft denk ik ook wel eens dat hij moet plassen. Ik met hem naar buiten: Piepen janken en trillen, terwijl hij niet heeft gepoept of geplast. Toen waren we binnen en toen plaste en poepte hij neer IN DE KEUKEN!!!
Wat moet ik doen!!!! Help, help, heeeelp! Ik wordt gewoon stapel!

honden page profiel Melany en TeddyMelany en Teddy

honden foto van Melany en Teddy

Ik zou toch naar de puppy cursus gaan met Darly! Desnoods een andere hondenschool zoeken. Zij kunnen je echt goed advies geven tijdens het werken met je pup.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Gaan lezen over opvoeden van hond, zindelijkheid, op cursus gaan, voldoende rust geven en vooral niet slaan.
En geduld hebben, je krijgt een hond niet kant en klaar.
In de encyclopedie steen hier veel nuttige artikelen om mee te beginnen.

honden page profiel Melany en TeddyMelany en Teddy

honden foto van Melany en Teddy

En 11 weken is nog wel echt jong. Het is niet raar dat hij zijn poep en plas af en toe nog binnen doet. Hoe reageren jullie dan in zo'n geval?

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

" Gaan lezen over opvoeden van hond, zindelijkheid, op cursus gaan, voldoende rust geven en vooral niet slaan.
En geduld hebben, je krijgt een hond niet kant en klaar.
In de encyclopedie steen hier veel nuttige artikelen om mee te beginnen.
"


;-)

.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Stoppen daarmee, jullie belonen zijn gedrag door telkens weer met hem te gaan spelen.Zo bepaald je pup wat er gebeurd. Jij bepaald wanneer er gespeeld gaat worden en dat is niet wanneer je pup daarom vraagt.Haal alle speeltjes weg. hooguit een kauwbotje en als je wilt spelen pak jij een speeltje en ruimt het weer op nadat je met de pup stopt met spelen.Is hij aan het blaffen geef je hem een timeout door hem even in de bench te doen.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Hoera een pup! :-D

Hebben jullie een bench?
Na dat halve uurtje spelen.. hond in de bench met wat speeltjes en rust!
Een pup heeft heel erg veel rust nodig. (slaapt zo'n 20 uur per dag)

Na het slaapje pupsel naar buiten om te plassen. Even spelen en weer slapen. Na het slapen weer buiten. Enz enz.. een pup is veel werk. Een oververmoeide pup is vaak een heel druk bijtertje.
Bijt hij AU! zeggen en hem een speeltje aanbieden waar hij wel in mag bijten.

Het blijft bijna een dagtaak. Maar de aanhouder wint!..

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Krijgt de pup genoeg rust?? want echt veel happen en druk blijven doen klinkt als overprikkeld zijn.. geef hem ook zijn verplichte rust!

Ook krijgt hij elke keer succes als hij hapt of blaft, want elke keer weer wordt er op hem gereageerd, negatieve aandacht is ook aandacht!

En een 11 weken oude pup op zijn lazer geven met een krant is natuurlijk helemaal en NO GO! Bovendien heeft het geen nut om hem te straffen als het leed al gedaan is, ten tweede hebben jullie nog niet een grote band met elkaar omdat hij er pas is en zo'n mep uitdelen bevordert niet!!

De pup plast niet buiten, omdat hij alles spannend en nieuw vind. Blijf rustig buiten staan kleine stukjes heen en weer lopen op een rustige plaats, ga pas weer naar binnen als hij geplast of/en gepoept heeft. Beloon hem uiteraard uitbundig als hij iets buiten doet en negeer het volkomen als hij binnen iets doet, maar als je hem op heterdaad betrapt, til hem gelijk op en zet hem buiten neer. doet hij daar zijn behoefte, hartstikke goed! goed belonen.

Maar ik zou de tips opvolgen.. ga op cursus.. want jullie klinken in mijn oren niet erg ervaren met honden en interneren gedragingen van hem verkeerd/reageren er verkeerd op..
Andere club bellen die wel reageert en zo snel mogelijk met hem op cursus gaan, voornamelijk voor jullie om jullie kennis op te doen, dat zal jullie beide een hoop rust geven!

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Dit klinkt als een overprikkelde pup die als hij maar lang genoeg door gaat zijn zin krijgt. Een happende pup is vaak een teken van overprikkeld en zijn ze vaak doodmoe.

Kun je wat meer vertellen over het ritme van je pup? Hoelang is hij op en hoe lang slaapt hij dan. Ik vind rust, reinheid en regelmaat erg belangrijk in de opvoeding. 1 uur op = 2 uur slapen. Neemt hij niet zelf zijn rust zou ik hem de bench aanleren. En de kinderen ook duidelijk maken dat ze hem daar of in zijn mand niet mogen storen.

Het buiten uitlaten (van een pup) gaat hier altijd. Stil op het grasveld gaan staan (blijven staan waar je staat!), en dan hebben ze maar de beperkte reikwijdte van de lijn, dit is vaak genoeg voor een plasje en/of hoopje. Natuurlijk blij belonen! En dan pas een klein stukje lopen.

Straffen heeft absoluut geen zin. Het positieve gedrag moet je belonen. Op blaffen zou ik niet reageren, maar hij heeft nu al geleerd dat het effect heeft. Dus hier zul je hard aan moeten werken.

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

Wij hebben een encyclopedy, en daar staan allemaal nuttige dingen in. Bijten is niet raar, en/of vals gedrag. Heeltje, je pup wil duidelijk maken dat hij wil spelen of uit gelaten wil worden. Ik las je problemen, en weet ik nu wat er gaande is. Als je pup het koud heeft, kun je een warme deken halen voor pups, zodat hij het buiten niet koud heeft. Als je pup ''echt'' niet wil, til hem dan naar buiten, en dan ongeveer, wat verder van je huis. Dan moet je puppie verder lopen om naar huis te gaan, en is de kans groot(ter) dat hij gaat plassen of poepen. Dan zijn we nog bij het bijt en blaf probleem: Een kongo speeltje (dat hebben wij ook voor Tailer) daar zitten snoepjes in verstopt, en daar is dan alle aandacht op gericht. Het blaffen, piepen of janken kan ook zijn dat je pup honger heeft. Hoe vaak krijgt je puppie te eten (per dag?)

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Idd klinkt als dat hij overprikkeld is en vermoeid., een pup slaapt veel een half uur spelen is al best lang..

Bijten hoort erbij..een hond gebruikt zijn bek als wij ons handen gebruiken..

Lees hierover en als een hondencursus niet terug bellen zou ik andere cursus zoeken..

Succes ermee!

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Met bijten bedoel ik speels bijten wat een pup doet.. Alles ontdekken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Misschien kun je aangeven waar je woont, zodat er een goede honden school geadviseerd kan worden.

honden page profiel heeltjeheeltje

Bedankt voor de snelle reacties. En een kongo speeltje is een goed idee. En over het slapen gesproken: We hebben een bench, en daar doen we hem ook in, met speeltjes en een warme kruik. Soms gaat hij piepen maar dat is met 10 min. al over. Dan gaat hij een uurtje slapen, en laat ik hem even uit. Maar dan begint het weer... :'(
Blaffen bijten! Negeren lukt soms wel maar soms ook niet.

honden page profiel heeltjeheeltje

Oh ja, en au roepen lukt ook niet zo goed. Ik heb op internet gekeken, en er stond dat je streng met je vinger moet bewegen en dan, NEE roepen.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Stoppen met spelen als hij hierom blaft. Gaan spelen wanneer jullie dit willen. Geef de pup ook meer rust een soort time out als hij zo blaft door hem aan ze schouderbladen op te tillen en in de bench te zetten en deurtje dicht. En dan maar even laten gaan. Verplichten rust. Belonen als hij stil is en toch negeren als hij blaft. Geef hem voor en bijten wat meer kauwdingen in huis, wat meer speeltjes in huis. En lees je even wat meer in over het zindelijk maken van je pup. 11 weken is jong, je moet hierin geduld hebben.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Oh ja, en au roepen lukt ook niet zo goed. Ik heb op internet gekeken, en er stond dat je streng met je vinger moet bewegen en dan, NEE roepen. "


met je vinger bewegen.. is toch net zoals een speeltje die leuk voor hem heen en weer bewogen wordt ;-) nodigt uit om erin te happen!
Negeren werkt echt het beste ;-)

honden page profiel heeltjeheeltje

Bedankt allemaal. :-D Zal ik doen!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Bedankt voor de snelle reacties. En een kongo speeltje is een goed idee. En over het slapen gesproken: We hebben een bench, en daar doen we hem ook in, met speeltjes en een warme kruik. Soms gaat hij piepen maar dat is met 10 min. al over. Dan gaat hij een uurtje slapen, en laat ik hem even uit. Maar dan begint het weer... :'(
Blaffen bijten! Negeren lukt soms wel maar soms ook niet. "


Probeer echt aan te houden, na het wandelen, slapen, na het spelen, plasje doen en slapen, na het eten/drinken (kwartiertje erna) plas doen, daarna slapen.

Na iedere activiteit moet echt even geslapen worden voor zo'n kleintje! Je hebt een zoontje en een dochter zoals je zei.. die hebben toch ook nog heel veel geslapen toen ze jong waren? ;-) 
Het is echt nog eeen baby.. en let maar op het bijten en knagen gaat nog veel erger worden als hij gaat wisselen.
Geef hem, als hij in je handen hapt en hij komt net uit de bench, een speeltje, flosstouw of iets van een Kong zoals je aangaf, maar negeer hem zelf en laat hem lekker zijn eigen ding doen

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

" Oh ja, en au roepen lukt ook niet zo goed. Ik heb op internet gekeken, en er stond dat je streng met je vinger moet bewegen en dan, NEE roepen. "


Die vinger bewegen zou ik niet doen hoor. Zoals Lianne zegt, uitnodiging om er in te happen...

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Stoppen met spelen als hij hierom blaft. Gaan spelen wanneer jullie dit willen. Geef de pup ook meer rust een soort time out als hij zo blaft door hem aan ze schouderbladen op te tillen en in de bench te zetten en deurtje dicht. En dan maar even laten gaan. Verplichten rust. Belonen als hij stil is en toch negeren als hij blaft. Geef hem voor en bijten wat meer kauwdingen in huis, wat meer speeltjes in huis. En lees je even wat meer in over het zindelijk maken van je pup. 11 weken is jong, je moet hierin geduld hebben. "


Met als doel?? dat de bench een strafhok wordt?? een bench moet zijn vertrouwde plek zijn waar niemand hem stoort, geen strafhok

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Buiten de goede tips die hier reeds genoemd zijn wil ik toch nog even zeggen: Doorzetten! Het zal niet van de eerste keer veranderen, maar heeft even tijd nodig. Hij is ook nog heel jong, hij moet dus nog veel leren maar kan gelukkig ook nog veel leren!
Succes ermee!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

"

Die vinger bewegen zou ik niet doen hoor. Zoals Lianne zegt, uitnodiging om er in te happen... "


Precies :-D houd dan je hand gewoon slap, niets doen, niet terugtrekken niets.. dan is die hand ineens een stuk minder leuk dan dat ie wild heen en weer beweegt

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Je mag ook best even streng zijn hoor. Laat aan je lichaamstaal zien dat je het niet waardeert dat hij je bijt. Je kunt als strafplek wel bijv. de gang gebruiken. Dat hij even afgezonderd is van de rest. 

Als hij je bijt kun je dit doen:
Jij zit op de bank pup bijt. Jij zegt: AU! (kijkt een beetje boos). Pakt de pup op zonder iets te zeggen, zet hem in de gang, deur dicht en ga verder waar je mee bezig bent. Even later laat je hem weer binnen. Dit herhalen. DE HELE TIJD HERHALEN! Zorg dat je dit elke keer doet als hij bijt. Kan betekenen dat je 100x de gang in en uit moet maar uiteindelijk krijgt de pup door: als ik hap moet ik in de gang, en dat is niet leuk, dus ik hap maar niet meer.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Stoppen daarmee, jullie belonen zijn gedrag door telkens weer met hem te gaan spelen.Zo bepaald je pup wat er gebeurd. Jij bepaald wanneer er gespeeld gaat worden en dat is niet wanneer je pup daarom vraagt.Haal alle speeltjes weg. hooguit een kauwbotje en als je wilt spelen pak jij een speeltje en ruimt het weer op nadat je met de pup stopt met spelen.Is hij aan het blaffen geef je hem een timeout door hem even in de bench te doen. "


.Ja hier ben ik het helemaal mee eens. Een puppie heeft heel veel slaap nodig. Wanneer een puppie heel veel blaft en bijt, kan het ook zijn dat hij moe is. Een puppie slaapt zeer veel dus voel je niet schuldig om hem in een Bench te doen. De hond nooit boos in zijn Bench doen, want het moet zijn veilige plekje worden natuurlijk...

Het zindelijk maken...Na ieder dutje, of even te hebben gespeeld (iedere overgang) even laten plassen buiten en dan uitbundig belonen als hij zijn behoeftes buiten doet. Dit heel consequent volhouden, dan komt de zindelijkheid op den duur ook wel. Wanneer hij in huis plast, even optillen en buiten neerzetten om hem daar te laten plassen. Voor Ozzie moest ik s'nachts ook mijn bed uit om hem te laten plassen, maar dat was ongeveer 2 maanden zo. Bij Ozzie benoemde ik ook "plassen" als hij had geplast en nu plast hij zelfs op commando:-)

Het bijten: Wanneer hij bijterig is, kun je hem iets geven waarop hij wél mag bijten. Wanneer je dit consequent volhoudt pakt hij op den duur zelf iets waarop hij kan bijten..duurt wel even...Maar ook volhouden. Ik slaakte ook wel een gil wanneer hij mij beet (net zoals een puppie kan gillen wanneer hij pijn heeft) waarna hij ook los liet. Een puppie doet dit omdat hij last heeft van zijn tanden. Het bijten gaat ook vanzelf wel over, wanneer de pijn aan zijn gebid afneemt. Ook wanneer hij zijn scheermes scherpe tanden heeft ingeruild voor volwassen tanden en kiezen, zijn de tanden ook niet meer zo enorm scherp, was mijn indruk..Een puppie moet nog leren hoe hard hij kan bijten, kent zijn eigen kracht nog niet.

Een puppie niet met een krant slaan, alhoewel ze soms het bloed onder je nagels weg kunnen halen....Voordat je je heel boos voelt rustig de bench in...Ook handig om de Bench op een rustige plaats te zetten zodat hij rust heeft en niet gestoord wordt in zijn slaap. Een puppie heeft heel veel te verwerken van alle indrukken en daarom moet hij veel slapen. Kun je zelf ook even wat rust nemen om op adem te komen:-)

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Sorry hoor maar duhhhh het is een pup, iets op verkeken misschien. Geeft niks joh, komt helemaal goed :-) gewoon tips op je in laten werken en consequent zijn, snel zal je veel plezier hebben en genieten van je pupke!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je bent niet de eerste, welkom in de wereld van een pup! Goed dat je hier om hulp vraagt, zoals je ziet zijn er heel veel die dit herkennen en je goede tips geven, succes!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Op deze site twee gratis e boekjes in het engels. Je moet je wel registreren maar dat is zeker de moeite waard.
Free downloads Ian Dunbar

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

als ik in je titel kijk denk ik: duh.. dat doet een hond (poepen, plassen happen en blaffen) en met name een pup!
misschien wist je dit niet of had je dat niet verwacht in deze mate. Nu weet je het wel en kun je druk gaan inlezen en naar een goede puppycursus gaan. probeer ook de rest van de familie hierin te betrekken, het is namelijk al niet handig om je pup te belonen door met hem te gaan spelen als hij blaft. en het zou ook zonde zijn als je zoontje angst ontwikkelt naar je pup toe omdat hij nu gebeten is (gehapt). er zijn namelijk ook leuke dingen die hij kan doen met je pup waar ze beiden plezier aan beleven. 
Voor de rest: probeer echt rust en regelmaat te bieden en nee is nee en geen halve ja !
negeren als je pup gaat happen of blaffen, hij moet echt weten dat dat niks oplevert, en dat ook echt volhouden en altijd doen. als je één keer aandacht geeft bij happen of blaffen heeft hij weer genoeg voeding om dat weer een keer of 50 te proberen.(minstens)
genoeg gedoseerde beweging bieden, en daarnaast verplichte rustmomenten, pakt hij die niet en vertoont hij ongewenst gedrag, even afzonderen zodat hij de rust kan vinden en snapt wat jij van hem vraagt.
zou wel opletten dat je niet teveel afzondert, jouw pup heeft je nu ook ontzettend hard nodig!
een kong of flostouw of een leuke voerbal (waar koekjes uitkomen als de bal op een bepaalde manier rolt) zijn goede bezigheidstherapieën voor je pup, maar ook hier gedoseerd
succes!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Op deze site twee gratis e boekjes in het engels. Je moet je wel registreren maar dat is zeker de moeite waard.
Free downloads Ian Dunbar "


.Leuke site!!!

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: puppy behendigheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^