puppy behendigheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartheMarthe

honden foto van Marthe

wij hebben een pup van nu 6 maanden. Met haar doen wij een puppycursus. Maar mij lijkt het zo leuk om behendigheid met haar te doen. Ik zie dat we moeten wachten totdat ze 1jaar is. Maar er bestaat ook een behendigheidscursus voor puppies. Heeft iemand hier ervaring mee? Zo ja, weet iemand een cursus in de buurt van Nijmegen?
Groetjes Marthe

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik denk dat het beter is te wachten tot je hond volgroeit is. Het voorkomt groeistoornissen en blessures. Maar misschienis het een idee om iets op het gebied van dogdance te proberen?

honden page profiel --

honden foto van -

lijkt me niet slim op pupleeftijd behendigheid te doen, slecht is dat...

gewoon puppycursus afmaken

ik moest eerst puppycursus doen, toen basiscursus I en II en vervolgcursus I om pas doorgelaten te mogen in de beginnersklas van behendigheid

ik vind het vrij slecht van de mensen die behendigheid voor pups bedenken...

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Je kunt prima behendigheid met pups doen hoor. Ik durf te wedden dat de mensen die roepen dat het niet kan nog nooit zijn wezen kijken ;-) Puppy behendigheid is niet meer dan tunneltjes en basisdingen aanleren. Raakvlakjes oefenen en de hond leren sturen (om bijv. pionnen of paaltjes). Dat is echt niet belastende dan het spelen met andere honden in een park.

Zorg wel dat je bij een goede vereniging zit waar ze weten wat ze doen :-)

honden page profiel --

honden foto van -

" Je kunt prima behendigheid met pups doen hoor. Ik durf te wedden dat de mensen die roepen dat het niet kan nog nooit zijn wezen kijken ;-) Puppy behendigheid is niet meer dan tunneltjes en basisdingen aanleren. Raakvlakjes oefenen en de hond leren sturen (om bijv. pionnen of paaltjes). Dat is echt niet belastende dan het spelen met andere honden in een park.

Zorg wel dat je bij een goede vereniging zit waar ze weten wat ze doen :-) "


serieus? ja ik denk dan gelijk aan de schutting op etc...

maar dat is het nog niet

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

" Je kunt prima behendigheid met pups doen hoor. Ik durf te wedden dat de mensen die roepen dat het niet kan nog nooit zijn wezen kijken ;-) Puppy behendigheid is niet meer dan tunneltjes en basisdingen aanleren. Raakvlakjes oefenen en de hond leren sturen (om bijv. pionnen of paaltjes). Dat is echt niet belastende dan het spelen met andere honden in een park.

Zorg wel dat je bij een goede vereniging zit waar ze weten wat ze doen :-) "


Klopt helemaal, ik ben er ook van overtuigd dat het juist de kans op blessures verkleint, de pup leert op een gecontroleerde manier beter met zijn motoriek om te gaan.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik zou wachten tot ze 1 jaar is. De leeftijd is niet expres gedaan maar juist om omdat behendigheid niet goed is nog voor puppy's in de groei. Maar! Bij sommige puppy cursussen doen ze het wel. Bij mijn stage wel bijvoorbeeld gooien  wij er tussen door een hoepel, tunnel en andere leuke dingetjes tussen door. Maar alles is klein en met maten. Ze zullen nooit een plank op moeten of heel hoog springen. Zo leuk! en de pups en baasjes vinden het ook erg leuk! Google het eens of vraag het gewoon eens bij je eigen cursus :-) wel goeie verenging of hondenschool zoeken hoor! :-)

EDIT: De pups zijn dan wel paar weekjes ouder en al meer dan 5x bij de puppy cursus geweest.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als je je hond goed wil voorbereiden op behendigheid is het oefenen op balans, lichaamsbewustzijn en -beheersing heel belangrijk.
Zoals in de puppy tricks klasjes zoals deze Long distance classes

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dat kan je gerust doen hoor. Balkjes op de grond .. links en rechts leren, rechtdoor,.. tunnel of over een plank laten wandelen
Sprongen op hoogte, paaltjes, dak, .. zou ik nog achterwege laten

Simpele oefeningen zoals rond een kegel sturen

miranda (Gast)

Ik train van af mijn hondje 7 maanden is. We leren kort draaien. En over een plankje om een sprong heen wissels. Maar alles gedoseerd. 2 keer de ene kant en dan 2 keer de andere kant. En hou t kort. Hoe eerder je begint hoe sneller ze t op pikken. Als je googled vind je missien wel een honden school anders moet je even op youtube zoeken naar silvia trkman daar staat veel op ze heeft ook een site waar je lessen online kunt volgen tegen betaling. Lolabuland heet t geloof ik.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Zo lang het over de grond is en hoofdzakelijk rechtlijnig ben ik helemaal voor! Ga je echter in de hoogte werken dan kan er heel makkelijk iets misgaan wat ik helaas in mijn naaste omgeving heb meegemaakt wat echt verschrikkelijk is!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Bij ons op de HS was het ook een vast onderdeel vd puppy klas. Heel gedoseerd, simpel en leuk. Goed voor het samenwerken, de coördinatie en het zelfvertrouwen ook!

Als er ooit weer een pup komt en ik besluit er weer mee naar de HS te gaan dan heeft zo een zeker weer de voorkeur.':-)

Volgende forumvraag: Speels bijten van een pup.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^