Strange... Osteopaat!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Dag Allemaal,

Een interessante update!
Zoals sommigen ongetwijfeld weten hebben wij een hele lieve reu van 1 jaar en 8 maanden, die al maanden last heeft van zijn achterpoot(en). Orthopeed bezocht, foto's gemaakt, onderzocht,niks te vinden. Destijds toch maar gehouden op spierpijn, en hij heeft een tijd lang aan pijnstillers gezeten tot zijn 1e jaar bereikt was.

Nu hebben we gisterenavond een osteopaat aan huis gehad? Een wat? Juist, een osteopaat, ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar wat vreemd, ze had hele goede punten die me echt aan het denken hebben gezet.

Juno slaap heel veel, is super snel geprikkeld (al gaat dat beter), is reactief naar andere honden en was veel ziek in zijn eerst jaar.
Zij dacht dat al deze dingen wel eens verbonden konden zijn aan elkaar. Nou is er altijd de ' kip en het ei' vraagstuk maar ze had goede punten.

Ten 1e vond ze het toch vrij zorgelijk dat Juno zoveel slaapt. Dat hij na een wandeling van 15 minuutjes rustig weer een paar uur ligt te pitten. Ook vond ze hem nogal 'lusteloos' uit zijn ogen kijken. Tja wij kennen hem niet anders als met zijn grote bruine kijkers en rimpels in zijn kop.... Maar ze miste wel wat expressie.

Verder kon ze duidelijk merken dat hij niet zo beweeglijk was als het zou moeten. Zijn staart uitslag, waarbij ze zijn staart zijwaarts tegen zijn ribbenkast proberen te duwen, ging vooral aan de linkerkant niet lekker. Ze duwde voorzichtig nog wat verder, wat gepaard ging met een tegencorrectie van Juno, die klapte gewoon in zijn schouders naar achteren om het onaangename gevoel te omzeilen.

Toen ging ze kijken hoe het met de organen was. Ze kon gemakkelijk haar hand ver naar binnen steken in Juno zijn buik. Ze gaf aan dat dit aantoonde dat zijn weerstand heel laag was.

Juno heeft 3x giardia gehad toen hij jong was (zijn eerste jaar heeft hij zo ongeveer alles gehad wat een hond op kan lopen) en ze gaf aan dat het heel goed zou kunnen dat er wat van die giardia wellicht op zijn darmen is geslagen en dat zijn weerstand gewoon nooit meer is geworden zoals het zou moeten zijn. Dit ZOU (ze beweerde niks zwart op wit hoor) zijn effect kunnen hebben op zijn gedrag. Juno sjokt altijd maar een beetje (ongemak?) totdat het op een gegeven moment teveel wordt en dan is hij over de top!!! Als hij dan die grens overgaat gaat doet hij te gek.

In ieder geval genoeg puntjes om eens over na te denken dus!

Na 50 minuten trekken en duwen aan de hond stond hij er heel anders bij! Niet meer die gekke bolle rug, en zijn bewegingsuitslag was veel groter. We moeten coördinatie oefeningen met hem gaan doen om hem stabieler te krijgen. Ze verwachtte zelfs nog wel dat hij nu nog wat kan gaan uitgroeien. Juno is best groot, maar echt een 'pluto', hij is niet echt breed.

In ieder geval is het mooiste van alles nog dat we een andere hond lijken te hebben! Vanmorgen 3 honden tegen gekomen waar hij nauwelijks op reageerde (alleen een beetje kijken).

Zal dit nou echt allemaal gerelateerd zijn??

Interessant vraagstuk, we gaan het merken de komende tijd.

Voorlopig even een paar dagen aan de lijn, dan over zes weken nog een keer heen. Rustig kijken of hij straks ook wat andere soorten voer kan verdragen (vers vlees trokken zijn darmen nooit), en kijken of zijn energie levels wat omhoog gaan. Ben zeeeer benieuwd.

Ben iig ook weer zo trots zoals hij gisteren alles doorstond. Het is zo een Joris goedbloed met hoe lief hij alles toelaat en vervolgens de osteopaat mevrouw nog even in het gezicht lebberde O-)

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik weet dat een osteopaat bij mensen met vage klachten ook heel veel kan doen. Dus geloof best dat het bij dieren dan ook werkt. Fijn dat jullie er een goed gevoel bij hebben ;-) Hopelijk heeft Juno (en jullie) er baat bij.

Juno, je bent een kanjer dat je al dat geduw en getrek toelaat ;-) ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat goed!!

Ik ben heel benieuwd hoe het zich allemaal ontwikkeld.

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Vind ik niet raar hoor.
Mijn paard krijgt alle 10 weken een behandeling van de osteopaath. Sinds hij een peesblessure heeft gehad.
Alles is nu lekker los
Ik denk dat jou hond met een tijdje onderhousdbehandeling erg geholpen kan zijn. Maar nu 1 keertje is niet voldoende hoor. Over 6 weken gaat alles weer stillaan vast zitten.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Mijn paard is toevallig afgelopen woensdag geweest en je ziet aan zijn reactie ook echt dat het wat doet.

Onze oudste hond gaat de komende week ook voor jet eerst.

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Dat is mooi! Ik volg verder!
;-)

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Poeh, wat positief! :-)
Fijn joh!

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Super zeg!

Hier ook goede ervaringen met een osteopaat, weliswaar bij een baby, maar ook die is niet bevooroordeeld. ;-)

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik ben niet verwonderd, ben blij voor je dat je een osteopaat hebt leren kennen :-D

Ik heb er hier eentje voor als mijn rug weer eens vastzit omdat mijn voeten/knieën scheef staan. Work wonders... voel me herboren na zo'n bezoekje

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Wat een bijzondere ervaring met een mooie ontwikkelingen voor Juno. Fijn voor hem dat hij ook al beter in z'n vel lijkt te zitten. En dat dankzij jullie door er zo open in te gaan en een kundig osteopaat :-)

Jip krijgt de afgelopen jaren op gezette tijden ook een onderhoudsbeurt bij een fijne en kundige osteopaat. In maart weer. Het doet hem heel goed.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Hier gaan ze ook regelmatig, soms voor behandeling maar vaak voor een check up.
Het zou heel goed kunnen kloppen wat ze zegt.
Onze oudste met spondylose heeft er ook veel baat bij, ze gaat pijnstiller vrij door het leven (wat ze volgens de specialist toch de rest baan haar leven moest hebben)
Ook haar urine verlies is opgelost, ook daar moest ze volgens de dierenarts levenslang medicijnen gebruiken.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Oh wow, interessant om te lezen! En wat fijn dat jullie eigenlijk meteen verschil zien ;-)
En ja, wie weet heeft het wel allemaal met elkaar te maken. Als wij niet lekker in ons vel zitten, dan gedragen we ons ook anders (ook naar anderen toe), dus ik vind het allemaal nog niet eens zo gek klinken :-)
Ik ben benieuwd hoe het verder gaat! Maar dit klinkt in ieder geval al erg positief.

Volgende forumvraag: Hond verstijft buiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^