Chihuahua pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik ben al een tijd op zoek naar een goede chihuahua fokker.

Zelf heb ik al 3 chihuahua's en wil er graag nog een pupje bij, maar kan maar geen goede fokker vinden.
Ik weet dat ik dan ook wel vrij kieskeurig ben.
Het moet een kortharig reutje worden in 1 van de volgende kleuren: blauw, lilac, lavendel of brindle (alle kleurtjes mogen met een witte of tan aftekening)
Het moet een fokker zijn die er zeer goed op let dat er met mooie, maar vooral ook gezonde hondjes gefokt wordt, die uiteraard een goed karakter hebben.
Ook vind ik het belangrijk dat ik mijn hondje op een leeftijd van 8 weken mee mag nemen.
Het lieft bij iemand die kvv voert, maar dit is geen must.

Kent iemand een fokker of particulier die aan al mijn eisen voldoet (ik weet het, ik ben zeer kieskeurig;-))

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Ik ken geen fokker, maar wat mij betreft zijn het logische eisen en moet je zeker wel een goede fokker kunnen vinden. succes en een overbodig upje aangezien je al hoog staat :-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik kan je niet helpen aan een fokker.., maar heb wel een vraagje.
Waarom wil je de pup al met 8 weken mee nemen..., ik heb altijd begrepen dat het voor Chihuahua's beter is om tot een week of 12 in het nest te blijven..., dus als je dan zo selectief op zoek bent naar een 'goede fokker' (en terecht hoor), lijkt het mij onmogelijk om aan die eis te voldoen, omdat een goede fokker zijn of haar pups dus niet zo vroeg laat vertrekken toch ?!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Alleen maar goede punten scoor je met je eisen. Het is toch normaal dat je als je bij een goede fokker gaat, dat je ook je eis mag stellen naar uiterlijk toe!
 die acht weken dat is misschien iets te vroeg , ik mocht mijn Lance , ook bij goede fokker, pas mee op 12 weken. De fokker zei dat dan de gevaarlijkste periode achter de rug is. Persoonlijk vond ik het ook te laat hoor, want je wilt toch zo vlug mogelijk je pupje ':-) 
Wie zoekt, die vindt , dus ik wens je veel succes.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Veel mensen houden chihuahua pups inderdaad langer bij de moeder dan andere rassen, maar de enige reden hiervoor is omdat ze door hun kleine formaat kwetsbaarder zouden zijn. Maar naar mijn mening geldt dit voor elk ras, hoe groot of hoe klein ze ook zijn.
Pups hechten zich de eerste weken van hun leven het sterkst, dus vind ik het belangrijk om het hondje op tijd in huis te hebben.
Bovendien kan de angstfase al op een leeftijd van 12 weken beginnen. Het is belangrijk dat het hondje dan al goed aan mij gehecht is en niet juist op dat moment moet verhuizen ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Nu heb ik daar geen probleem mee gehad hoor, met die angstfase,  alleen de zindelijkheidstraining was niet gestart. Dus ik moest van nul beginnen. Op 4 1,5 maand was hij zindelijk, toch nog normaal dus.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Vind je ook geen fokker via de rasvereniging ?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Zou bij een Chi vooral eisen dat er erfelijke onderzoeken zijn gedaan bij de ouders van de pup. Minstens PL (patella luxatie) en Syringomyelia/CM.

En ondanks inzet van velen word dit voor zover bij mij bekend nog steeds niet gedaan bij fokkers in Nederland. Als je geluk hebt testen ze alleen op PL en anders op niks!

De Chi is een ongezond ras op het moment, zou zelf daarom erg oppassen bij iedere fokker of een ander (klein) ras overwegen.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

De reden dat Chihuahua pups langer blijven is, heb ik begrepen, omdat ze hun eigen temperatuur en suiker nog niet kunnen regelen. Geen idee of dit klopt hoor, heb het ook ooit maar eens ergens gelezen. ;-)

Voor de rest kun je denk ik het beste even een kijkje nemen bij de rasvereniging. Helaas moet je ook daar selectief zijn, maar je hebt dan in ieder geval een lijst/aanknopingspunt om mee te beginnen.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

http://www.fromcapashome.nl/ weet dat zij hele mooie honden heeft en echt nergens op bespaard enzo. ze heeft nu twee zwangere teefje rondlopen. zou zeggen info is vrij om op te vragen he. zij zal alle vragen beantwoorden hoor. ze heeft patricia.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

en dit is ook een goede fokker, ze heet anita van den broek. fokt kort en langharig
http://www.chihuahuakennel-memilagro.nl/

Volgende forumvraag: Boomer pup gezocht!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^