gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Wij hebben een 6 maanden oude border collie (Basty).

Nu zitten we de laatste tijd met een paar problemen,
nm. hij eet zeer veel stenen (kiezel) op maar wij krijgen het hem niet afgeleerd en eigenlijk weten we ook niet echt hoe hier aan te beginnen.

Sinds kort valt hij ons aan en hapt en gromt als hij dit doet. Hij gaat naar de hondenschool maar de laatste week gaat het hier ook niemeer goed. De begeleiders zeggen dat hij zeer zenuwachtig en angstig is maar wij weten niet hoe dit komt want het ging eerst zeer goed zowel thuis als op school.

Zou het eventueel aan de voeding kunnen liggen? (europremium)

Als hij moet eten wat wij ook doen hiermee als hij mag gaan eten ( want wachten op zijn eten gaat goed want dat moet hij van ons) maar zodra hij kan beginnen slikt hij alleen maar knabbelt niet.

Slapen doet hij zelden als wij in huis zijn van zodra hij ligt en iemand beweegt staat hij onmiddellijk op en volgt hij jouw. Misschien moeten we een soort van benchtraining doen zodat hij moet liggen en rusten of iets anders?

Alle hulp zou welkom zijn.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Wat doen jullie op de dag met hem?

BC's hebben veel geestelijke uitdaging nodig om ze tevreden te houden. Met alleen een keer cursus en een paar wandelingen op een dag red je dat niet.

Voordat ik (en ik denk ook andere) tips gaan geven moet ik eerst weten wat jullie dagschema is.

Het is even zoeken naar een balans tussen en rust en beweging/uitdaging.

Maar kiezels eten?
Uit de tuin? Tijdens wandeling?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

6 maanden, nog een hele jonge hond. :-D

pas op met stenen, daar schuilt een groot gevaar in, voorkom dat echt. stenen kunnen blijven steken in maag darm enz. kunnen veel beschadigingen veroorzaken, blijf alert, en blijf dat verbieden.

wanneer er gerust moet, laat je hond dan in een ruimte waar niemand is, zodat je niet op eieren moet lopen, en doe dat altijd na een wandeling, spelen.

en wat eten betreft, geef je hond eten op een plek waar die rustig kan eten, dat wachten tot tie mag beginnen, ?? dat zie ik totaal niet zitten, en heeft voor mij geen meerwaarde.

etenstijd ? geef eten op een plek waar die in alle rust zijn eten kan opeten, en ga er niet bij staan, ga zelf weg, desnoods buiten, en dat je het van achter het raam kan bekijken hoe die eet.

je zit op cursus ? blijven gaan, zes maanden is nog heel wat te leren, en daar kan je altijd advies vragen over wat voor jou problemen zijn.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Sinds kort valt hij ons aan en hapt en gromt als hij dit doet. Hij gaat naar de hondenschool maar de laatste week gaat het hier ook niemeer goed. De begeleiders zeggen dat hij zeer zenuwachtig en angstig is maar wij weten niet hoe dit komt want het ging eerst zeer goed zowel thuis als op school.

Zou het eventueel aan de voeding kunnen liggen? (europremium)

"


van vers vlees worden honden in het algemeen wat rustiger, ze voelen zich verzadigd, meer dan een brok, wat betreft bijten, dat kan vaak overprikkeling zijn, ga eens op de grond dan zitten, met een goed bot, hou het vast en laat je hond daarin bijten, bijt tie in jou ? dan weer het bot aanbieden, iedere keer weer, zodat de hond weet , bijten in jou of anderen is taboe. blijf er heel rustig onder, een hond heeft alleen een bek en moet leren om niet in anderen te bijten, bijten mag, maar dan in een bot. geef het een 20 minuten, en klaar. daarna is het goed rusten, en weer een apart plekje waar jullie hem niet hoeven te storen.

.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Om te voorkomen dat hij iets eet wat niet mag kan je hem de Nee ofso aanleren. Stuur je hierover een PB.

Het aanvallen kan te maken hebben met te weinig uitdaging. Geven jullie genoeg uitdaging? hersenwerk, samen spelen, veel wandelingen? zoek spelletjes? Als hij inderdaad angstig is, moeten jullie jezelf leuk maken door dus lekker te spelen met hem en belonen met wat lekkers als hij niet hapt of gromt als jullie hem aaien. Doet hij dat wel dan pak je hem op en zet je hem weg zonder iets te zeggen. Zodat hij de klik maakt dat grommen en bijten niks uithaalt en leuk doen juist aandacht geeft.

Bench training kan je inderdaad doen. Maak daarvan ze nest van. Met kussen, kleden, speeltjes en geef hem altijd een snoepje als hij erin moet. Om het leuk te maken. Hier kan je hem dan indoen als hij rustig moet zijn of hem een time out geven als hij te druk doet met bijten en grommen.

Ben met Bianca eens dat het handig is als we even je dagschema van hem weten, soms is iets kleins daarin de grote oplossing :-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Zoals ik het nu hoor denk ik dat je hem vooral meer uitdaging moet geven. Zeker dat opspringen en gelijk blijven volgen.. geen rust hebben als er iemand thuis is.. uitvalgedrag... ik denk dat dit een gevalletje ik doe te weinig met mijn werkhond is ;-)

Volgende forumvraag: Poepen op de stoep
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^