help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kellykelly

Onze james engelse stafford 4 jaar heeft al 1,5 jaar epileptische aanvallen. 1 aanval per 2 weken. Tot 3 weeken geleden... 7 in 45 min tyd. 2 weken ervoor was in het bloed te zien dat hij een te lage schildklier had. Zijn buik werd dikker dronk veel plaste veel en was sneller moe. hij heeft er pillen voor gekregen. Maar toen ging het berg afwaars. Toen hij die nacht die 7 aanvallen kreeg kreeg ik onze dierenarts niet te pakken. heb ik een andere gebelt waar we gelijk heen konden. Hij zei eigenlijk al gelijk (buiten de epileptisch om) dat hij vermoede dat hij cushing had en ja hoor alle testen bleken te kloppen! Nu heeft hij 1,5 week medicijnen veteryl 60 mg. maar zie totaal geen verbetering alleen maar verslechtering. hij wil niet meer lopen slaapt de hele dag en zie dat.hij steeds mager wordt terwijl hij niet afvalt. slikt nu pexion voor epileptie vetrp

honden page profiel kellykelly

Vetoryl voor cushing en l-thyroxine voor schildklier. Wat moet ik nu? Wil hem absoluut niet laten lijden! Hij heeft in zijn 4 jaar al zoveel moeten lijden

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Kun je de dierenarts niet bellen om nog een keer te overleggen wat je het beste kunt doen? Lijkt me in ieder geval heel erg lastig en dan is het wel belangrijk om te bespreken met iemand die er veel verstand van heeft.

Heel veel sterkte ermee!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als ik eerlijk ben, als het mijn hond was, zou ik hem laten gaan. Wat hij heeft gaat niet meer over, met medicijnen kan je het onderdrukken, waar wat is de kwaliteit van leven voor hem? Wat zegt jou gevoel  als je naar hem kijkt, wat zeggen zijn ogen??

honden page profiel kellykelly

Die heb ik gisteren gesproken pillen voor de schildklier verdubbeld. na het weekend terug

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

En heb je het met de dierenarts ook gehad over kwaliteit van leven? Over de verdere opties die er nog waren?

honden page profiel kellykelly

Nergens zie ik een gelijk voorbeeld als onze james met zijn leeftyd. Vandaar dat ik het hier vraag.

honden page profiel kellykelly

Met pijn in mijn hart en tranen in mijn ogen zeggen ZIJN ogen laat me gaan. Maar dan lees ik veel goede reactie van andere honden en dan denk ik....

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Je geeft het antwoord al klein beetje zelf aan meisje.......je wilt hem niet laten lijden....ik vrees dat hij te ziek is, ja je kan hem nog volstoppen met medicijnen, die misschien gaan helpen. Ik zou voor de andere oplossing kiezen, hoeveel pijn het JOU dan ook doet. Sterkte. :'(

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is heel triest dat je jonge hond zo lijdt en als ik het goed inschat, is er weinig vooruitzicht op verbetering. Ik zou als het mijn hond was hem verder lijden besparen; hij mag niet nog meer lijden. Zoals je zijn leven nu beschrijft, is dit niet hondwaardig. Bij honden hebben wij gelukkig de mogelijkheid om een einde te maken aan groot, zwaar en uitzichtloos lijden door de hond te laten inslapen.

Ik weet hoe moeilijk dit is. Ik heb nl. in 2012 mijn Cavalier King Charles Spaniel van nog geen 4 jaar moeten verlossen van haar pijnen door erfelijke aandoeningen en haar laten inslapen.

Ik wens je veel wijsheid om op tijd de juiste beslissing te nemen en ik zou dit zeker niet uitstellen.
Heel veel sterkte.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Jemig... Wat ontzettend naar voor je hond en moeilijk voor jou...
Ik ben bang dat het tijd wordt om je hondje stevig te knuffelen en afscheid te nemen...

Heel veel sterkte...

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Wat moeilijk voor jullie.
Ben wel bekend met cushing omdat mijn hond het al 2 jaar heeft en wel goed reageert op Vetoryl al duurde het even voordat we de goede dosering hadden maar zij is ontzettend vooruit gegaan.
Zou het kunnen dat de epilepsie ook te maken heeft met de (meestal goedaardige) tumor die vaak de cushing veroorzaakt?
Persoonlijk zou ik niet gelijk opgeven maar naar een specialist gaan, een endocrinoloog, de ziekte van cushing is al niet de meest voorkomende ziekte waar veel reguliere DA's ervaring mee hebben en zeker met epilepsie erbij.
Ik ben zelf in het UKG in Utrecht geweest en goed geholpen waarna mijn eigen DA Mickey nu verder begeleidt.
Zij heeft een goede kwaliteit van leven en is ondertussen 12.
Veel sterkte en wijsheid!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dat zijn veel problemen bij elkaar. Misschien verstandig om naar een specialist/internist te gaan en een goed gesprek te hebben over de behandeling en prognose.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Wat een ongelooflijk triest verhaal. Ben dol op hondjes, maar de staffies zitten wel erg diep in mijn hart.. Moet er niet aandenken dat zoiets je hond en jou overkomt..
Heel veel sterkte en wijsheid gewenst!

honden page profiel kellykelly

" Wat moeilijk voor jullie.
Ben wel bekend met cushing omdat mijn hond het al 2 jaar heeft en wel goed reageert op Vetoryl al duurde het even voordat we de goede dosering hadden maar zij is ontzettend vooruit gegaan.
Zou het kunnen dat de epilepsie ook te maken heeft met de (meestal goedaardige) tumor die vaak de cushing veroorzaakt?
Persoonlijk zou ik niet gelijk opgeven maar naar een specialist gaan, een endocrinoloog, de ziekte van cushing is al niet de meest voorkomende ziekte waar veel reguliere DA's ervaring mee hebben en zeker met epilepsie erbij.
Ik ben zelf in het UKG in Utrecht geweest en goed geholpen waarna mijn eigen DA Mickey nu verder begeleidt.
Zij heeft een goede kwaliteit van leven en is ondertussen 12.
Veel sterkte en wijsheid! "

Hoelang deden jullie erover om de goede hoeveelheid te krijgen? 
We hebben al een hele reeds onderzoeken gedaan voor hij "ziek" werd ct. scan mri scan ga zo maar door. Rib uit ons lijf ( maar met liefde) en elke keer als hij zoiets moet kan ik de klok erop zetten dat hij een heftig aanval krijgt. Doe ik hem er een plezier mee.....
Was zij ook zo duf? Onze James ligt maar te liggen wil niet meer wandelen... De enige beweging was hij doet is al er eten voor hem is! Hij loopt moeilijk. Bij zijn kont zijn nu heel goed zijn botten te zien terwijl hij in 4 weken 10 kilo is bij gekomen terwijl hij echt niets extra's krijgt buiten zijn vers vlees gluten vrij  vanwege zijn allergieën 
.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik weet niet hoe ver je medisch al gegaan bent, maar ik zou eerst een second opion vragen aan een andere dierenarts of specialist. ik wens je veel sterkte en kracht

honden page profiel kellykelly

" Ik weet niet hoe ver je medisch al gegaan bent, maar ik zou eerst een second opion vragen aan een andere dierenarts of specialist. ik wens je veel sterkte en kracht "


Vanaf zijn geboorte al door het vuur. Puppy schurft, toen een allergietest en aangepast eten , CT-scan mri-scan,röntgenfoto, echo en toen kreeg Cushing.....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een te trage schildklier is normaal gesproken goed te behandelen. Het vergt alleen wat tijd om het goed in te stellen. Voor Cushing geldt geloof ik hetzelfde. Ik zou dus nog even geduld hebben.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

@Kelly
Zij liep wel steeds moeilijker maar ik dacht door haar artrose vanwege haar leeftijd, ze had ook allerlei onverklaarbare ontstekingen, uiteindelijk waren het de echte cushing symptomen zoals dikke buik, hele slechte vacht en ontzettend veel drinken en willen eten, die zorgden dat er aan cushing werd gedacht.
Het duurde wel meer dan half jaar om de goede dosering te vinden maar ik merkte wel binnen paar weken na begin van Vetoryl geven dat ze al wat opknapte. Ze werd minder lusteloos, viel af, haartjes groeiden terug op kale plekken en ze dronk minder, ook haar obsessie met eten die ze de laatste tijd had werd minder.
Zij begon ook met 60 mg, boxer van 32 kg. heeft zelfs op gegeven moment 80 mg. gehad maar ook 30 mg, ze is nu al een tijd stabiel op 40 mg. (ACTH testen)
Ik was bij Dr. Galac, zij ziet veel cushing patienten, afdeling endocrinologie (hormoonstoornissen) van Interne geneeskunde van Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht.
Ik heb ook een CT scan laten doen (mijn beslissing) en ik vond dat ze heel duidelijk waren in wat wel en niet mogelijk is.
In jouw geval met zoveel dingen tegelijk lijkt het mij wel belangrijk om bij de goede specialist terecht te komen zodat jullie weten waar je aan toe bent en de (verschillende) medicatie goed op elkaar wordt afgestemd.
Ik heb bij mijn hond een paar jaar terug echt even gedacht dat het einde verhaal was maar gelukkig viel er wat aan te doen en hopelijk ook voor jouw James!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Moeilijk voor je hondje en moeilijk voor jullie.  Als je blijft twijfelen kun je aan je DA een doorverwijzing naar Utrecht of een andere kliniek vagen. 

Vraag dan of de scans en foto's die reeds gemaakt zijn mee kunnen om kosten te besparen.  Het zullen nog meer kosten worden... en misschien met de uitslag dat verder behandelen geen oplossing is.  Maar bij wat jij ziet en meemaakt en voelt heb je dan ook de objectieve medische zekerheid en dat is ook wat waard.

Ik wens je heel veel sterkte.  En als je je hondje toch moet laten gaan... Ja, zo te lezen heeft het al heel wat meegemaakt, maar het was toch een geluk dat het bij jullie terecht kwam en dat maakt heel veel goed.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

oei.. super veel sterkte meid!!

je hoort de laatste tijd erg veel over dat de staffordjes wat mankeren :(

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Wil je veel sterkte wensen. Is een hele boterham...

ik zou ook opinie vragen bij endocrinoloog en prognose.

Heb je al eens een foto Rx van zijn hoofd laten nemen?

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Is het in de Hypofyse of in de bijschorsnier?

Ik ben bekend met Chushing.. in de hypofyse, bij een oudere hond.

Een ding weet ik zeker bij beide gevallen, ze worden nooit meer beter, door de medicijnen kunnen ze er mee leven, ook oud mee worden als ze jong zijn.

honden page profiel kellykelly

" Wil je veel sterkte wensen. Is een hele boterham...

ik zou ook opinie vragen bij endocrinoloog en prognose.

Heb je al eens een foto Rx van zijn hoofd laten nemen?
"


.wat bedoel je met een foto rx?

honden page profiel kellykelly

Het zit in de hypofyse. 17sept is hij in de mriscan geweest en toen was er niets te zien(gingen toen voor epilepsie daarheen.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Mickey heeft ook de hypofyse vorm, daar blijkt het medicijn ook betere resultaten bij te hebben dan die door de bijnier.
Op de CT scan was te zien dat de tumor 7mm was en ze kunnen nog veel kleiner zijn.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Om te kijken of je kunt zien waar er een probleem zit. hypofyse, probleem epilepsie...uitval...

sterkte

Volgende forumvraag: Kostprijs sterilisatie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^