lekkere kong

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Hallo iedereen,
weet niet of het goed staat hier, maar heeft iemand een idee voor een hele
lekkere vulling voor de kong.
Wil ik vanavond om 12 uur geven als het vuurwerk losbarst.
Tot nu toe reageert spikey nog niet op de knallers, maar weet natuurlijk niet
hoe dat gaat als het losbarst, dus da ht als ik nou iets heeeel lekkers in de 
kong kan doen, kan ik hem misschien afleiden, hoor het graag

honden page profiel TheaThea 3 doggies

honden foto van Thea

Het lekkerste wat ik mijn honden kan geven (als ik ze iets speciaals wil leren) zijn in roomboter zachtjes gebakken kippenlevertjes nog een klein beetje rosé van binnen. Ik snijd ze aan blokjes, en als er geknal van vuurwerk is, krijgen ze direct een blokje en dan ben ik héél vrolijk tegen ze, hoera tis feest, vuurpijl blokje etc.
Mijn teckeltjes interesseert het niet meer wat er voor lawaai is, maar ze zijn nog steeds erg vrolijk als ik ze Hoera tis feest roep ;-)

Je zou de kong daarmee kunnen vullen.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

in een kong kan je bijna alles doen :-)

brokjes eten, kvv, yoghurt, gekookte groentjes
alles wat jou hondje graag heeft

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

bedankt voor jullie reactie, denk dat ik dan zalm ga halen, dat vindt hij zoooo lekker,
maar hoe maak ik dat het goed in de kong kan

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Thea, leuk idee idd om het op die manier te trainen, ga het zeker doen, dankje

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

" bedankt voor jullie reactie, denk dat ik dan zalm ga halen, dat vindt hij zoooo lekker,
maar hoe maak ik dat het goed in de kong kan "


.als je het goed fijn maakt en dan aanstamp en afdicht met een likje pindakaas... Dan moet het lukken!

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Op deze site staan heel veel recepten:
http://www.hetbestevoormijnhond.nl/voeding/recepten/kong-recepten/

Een kong is niet alleen maar leuk om die pasta in de stoppen, maar u kunt er ook culinaire kunstwerken van maken. Hieronder ziet u een aantal recepten die u in uw kong kunt klaarmaken. Veel succes!

Fruit Kong
Hak een appel en twee wortels fijn. Snipper de stukjes appel en wortel in de Kong. Stop een banaan in de kong om de mix bij elkaar te houden. U kan varieren met het fruit, denk aan mango, nectarine, selderij, broccoli en bloemkool.

Oosterse Kong
Neem wat afgekoelde (plak)rijst. Meng de rijst met wat kleine stukjes leverworst en/of kleine reepjes kaas. Stamp het mengsel goed aan met een vork.

Baby Kong
Klop Brinta pap op met water of met yoghurt. Snipper stukjes banaan of stukjes worst door de pap. U kan ook hondenbrokken gebruiken. Deze Kong kunt u ook invriezen. 
Een ingevroren kong moet u wel eerst even onder de kraan houden voordat u hem aan uw hond geeft. Anders bestaat de kans dat zijn tong vast komt te zitten.

Kong op een touwtje
Sommige honden hebben een extra uitdaging nodig. Knoop een stuk stevig touw in je kong en hang deze zo op, dat uw hond er net bij kan. Doordat uw hond de Kong niet vast kan pakken zal hij nog meer moeite moeten doen om de Kong leeg te krijgen.

Yoghurt Kong
Maak het kleine gaatje van de kong dicht met folie en tape. Zet hem dan met het kleine gaatje onder rechtop in een beker. De kong vullen met magere yoghurt en deze dan invriezen.
Ook hier weer even afspoelen na het invriezen.

Kong met ei

Roer een ei in een kopje, doe er een paar stukje kaas doorheen, vul de Kong (eerst met een koekje zodat het gat bedekt is) en zet hem vervolgens in een kopje 20 seconden in de magnetron. Goed laten afkoelen en smullen maar.

Kong ijsje
Nog wat soep over van de vorige dag? Leng de soep aan met water. Sluit het kleine gat van de kong af met folie en tape, zodat hij niet leegloopt.
Giet de soep in de kong. Zet de kong in een beker of schaaltje, zodat hij rechtop blijft staan.
Zet de kong in de vriezer tot hij bevroren is.
Ook hier weer even afspoelen na het invriezen. En check even de groente en fruit lijst om te kijken of uw hond alles mag wat u in de soep heeft verwerkt. U kunt ook een bouillon gebruiken.

Monkey Kong
Neem één flinke eetlepel pindakaas. Smeer deze pindakaas (met je vinger) goed onder de rand van de grote opening. Klaar is kees! Alleen al door de geur zal uw hond lang zoet zijn met deze Kong, zelfs als alle pindakaas al lang op is.
Pindakaas is niet slecht voor honden mits je het beperkt geeft. Wil je extra letten op de gezondheid? Neem dan zoutloze pindakaas, ook gezonder voor de baas.

Kong Regular
Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Om te voorkomen dat de hondenbrokken er te snel uitvallen, verspert u de grote opening met een stevig hondenkoekje of -staafje. Neem daartoe een hondenkoekje of -staafje dat een beetje groter is dan de grootste opening. Knijp het dikke deel van de Kong bij elkaar waardoor de grote opening een ovaal wordt. Plaats het hondenkoekje of -staafje in deze ovale opening en stop met knijpen: nu zit de versperring stevig vast in de opening.

Super Monkey Kong
Neem één snee brood en besmeer deze aan één zijde met pindakaas. Vouw of prop de belegde boterham in de Kong en de pret kan beginnen.

Fruity Kong
Prak een (oude) banaan op een bord. Vul de Kong met het mengsel. Klaar is kees!

Kong d’oeuf
Doe een rauw ei in een beker en klop het goed door. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houdt uw vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen met het vloeibare eimengsel. Beweeg de Kong zodat het eimengsel in alle hoekjes en gaatjes kan komen. Haal uw vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Plaats de Kong nu voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd het eigeel stollen. Let goed op dat u niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met het eimengsel één grote massieve snack. 
Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat het snacken kan starten.

Cheesy Kong
Neem een plakje kaas en versnipper dit in kleine stukjes. Doe reguliere hondenbrokken samen met de kaassnippers in een kom en meng het goed door elkaar. Vul de Kong helemaal met het mengsel en plaats de Kong vervolgens voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd de kaassnippers smelten. Let goed op dat u niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met de gesmolten kaas één grote plakkerige snack. 
Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat u hem aan de hond geeft.

Pens Kong:
Neem een pens- of hartschijf uit de diepvries en zodra deze iets ontdooit is, vul de kong dan helemaal. Druk het goed aan zodat het moeilijk is om het eruit te krijgen.

Brokjes Kong:
Week wat van de gewone voerbrokken in water of bouillon. Maak met behulp van blik of een pens- of hartschijf er een lekkere brij van (niet te vochtig). Vul de kong helemaal en druk het goed aan. Op deze wijze haalt u het restant vocht eruit en wordt het lastiger om de inhoud eruit te halen.

Broodje Kaas Kong:

Neem een boterham, haal de korstjes eraf, beleg deze met kaas (smeerkaas mag ook), vouw de boterham in de kong. Laat de kaas smelten in de magnetron. 
Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat u hem aan de hond geeft.

Worst Broodje Kong
Neem een boterham, haal de korstjes eraf, beleg deze met leverworst (smeerworst mag ook), vouw de boterham in de kong. Druk het goed aan.

Super Broodje Kaas:
Vul de kong met de volgende laagjes: brood, kaas, brood, kaas totdat de kong vol is. Laat de kaas smelten in de magnetron.
Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat u hem aan de hond geeft.

Full Lunch Kong:
Wat gekookte groenten, een balletje (rauw) gehakt en een boterham. Hier de Kong ermee vullen. Eerst natuurlijk een paar brokjes onderin voor het kleine gat. U kunt er eventueel nog een rauw ei doorheen doen.

Banana Rama
Prak een banaan en meng dit samen met wat magere yoghurt. Plak het kleine gaatje van de kong af met wat folie en tape en vries de Kong in voor ongeveer 4 uur.
Ook hier de kong even afspoelen voor u hem aan uw hond geeft.

Philly Steak
Plak het kleine gaatje van de kong dicht met wat smeerkaas en vul deze met mager rundergehakt of tartaar.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

heel erg bedankt allemaal, spikey krijgt een heerlijke oudjaarsavond, gaat zeker lukken nu

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

oh ja nog vergeten, een heel goed uiteinde allemaal en een gezond en gelukkig 2014 met onze hondjes

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Gister avond een mengsel gemaakt met :

Appel, banaan, gehakt, wortel, ei en pindakaas. Dat in de kong gestopt en in de vriezer. Daar is ze dik een uur mee bezig geweest!

Wij geven haar om de 2 uur een nieuwe, tussendoor heeft ze ander kauwmateriaal vandaag. Ondertussen worden er ook nog hersenwerkspelletjes gedaan. Alles om haar flink bezig te houden, ze reageert momenteel niet op de knallen, maar het is ook nog niet heftig.

Dit geven we haar iets voor 12e, om haar lang genoeg bezig te houden. Ik weet niet of je het nog kan verzamelen maar is echt een aanrader!

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

@Denise&Nova, geweldig dat vuurwerkpakket, haha, wij gaan op visite en weet niet of ze
daar op zitten te wachten, als ik zie wat een troep het wordt haha, en ik denk idd dat je het
wel voor die tijd moet oefenen met je hond, ga zeker onthouden voor volgend jaar, vind het
geweldig dankjewel

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne* 3 doggies

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

kaas schijnt buddie ook heerlijk te vinden..

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Als ik wil dat Saffira hier wat langer met de Kong bezig is dan plak ik de onderkant van de kong toe, kluts een rauw eitje met beetje kaas, doe 3 kleine snoepjes in de kong en vervolgens giet ik de ei-mix erin. Dan enkele seconden in de microgolf zodat het ei hard is en niet meer vloeibaar. En dan kan ze lekker smullen :-D Ze zijn er heel lang mee bezig want het is 1 grote brok ei die ze er dan probeert uit te likken enzo.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ohja, en het plakbandje er nadien niet vergeten afhalen, dat ze die per ongeluk niet opeet! :-D

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" @Denise&Nova, geweldig dat vuurwerkpakket, haha, wij gaan op visite en weet niet of ze
daar op zitten te wachten, als ik zie wat een troep het wordt haha, en ik denk idd dat je het
wel voor die tijd moet oefenen met je hond, ga zeker onthouden voor volgend jaar, vind het
geweldig dankjewel "


Haha nee als je op visite gaat is het niet ideaal. We hebben dit niet geoefend, maar er is veel materiaal voor nodig. Al die wcrolletjes! Maar nova is hersenwerk gewend dus dit komt wel goed.

Ik kan je inmiddels melden dat de oosterse kong en die van Silvia hier geen succes waren. De eerste omdat nova gewoon met de kong gooit zodat alles eruit valt, de tweede omdat ik dacht dat het ook met vlees zou kunnen ipv brokjes of snoepjes, niet dus. :-D

honden page profiel M & JM & J 3 doggies

honden foto van M & J

Leuke ideeën! Ik lees even mee. ;-)
Zou ik die kong met ei van te voren kunnen maken? Manlief is nu met Gijs op pad om hem zonder knallen uit te laten. En als ik een kong klaar maak in het zich van Gijs, is wachten heeeel moeilijk. Zou makkelijk zijn als ik nu die kong kan maken en zou kunnen bewaren in de koelkast tot vanavond. :-D

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Leuke ideeën! Ik lees even mee. ;-)
Zou ik die kong met ei van te voren kunnen maken? Manlief is nu met Gijs op pad om hem zonder knallen uit te laten. En als ik een kong klaar maak in het zich van Gijs, is wachten heeeel moeilijk. Zou makkelijk zijn als ik nu die kong kan maken en zou kunnen bewaren in de koelkast tot vanavond. :-D "


Ja hoor, het moet toch afkoelen. Je kan ook iets met yogurt doen, in de vriezer (als die snel genoeg vriest?) dan heb je een ijsje.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Hihi, ja hangt van hond tot hond af natuurlijk hoe ze ermee omgaan :-D Saffira rolt ermee en af en toe duwt ze hem ondersteboven met haar snuit. Met dat ei heeft dat allemaal geen nut dus dan begint ze eraan te likken, de geluiden die ze dan maakt.. :-D Ze lijkt dan echt een baby die aan de papfles zuigt.

En ja, je kan die heus op voorhand maken. Want bij mij duurt het ook altijd een tijdje vooraleer het ei afgekoeld is. Ik doe het toch zeker 30sec in de magnetron zodat het niet meer lopend is. Want anders ziet de vloer er niet uit.. :-D

En vanavond geven wij hier het vuurwerkpakket. Ben al een hele maand wc-rolletjes aan het verzamelen dus ik hoop dat ik er genoeg heb! :-D

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Hihi, ja hangt van hond tot hond af natuurlijk hoe ze ermee omgaan :-D Saffira rolt ermee en af en toe duwt ze hem ondersteboven met haar snuit. Met dat ei heeft dat allemaal geen nut dus dan begint ze eraan te likken, de geluiden die ze dan maakt.. :-D Ze lijkt dan echt een baby die aan de papfles zuigt.

En ja, je kan die heus op voorhand maken. Want bij mij duurt het ook altijd een tijdje vooraleer het ei afgekoeld is. Ik doe het toch zeker 30sec in de magnetron zodat het niet meer lopend is. Want anders ziet de vloer er niet uit.. :-D

En vanavond geven wij hier het vuurwerkpakket. Ben al een hele maand wc-rolletjes aan het verzamelen dus ik hoop dat ik er genoeg heb! :-D "


Ja hier word de kong dus als stuiterbal gebruikt, net zo hard word er mee gesmeten tot alles eruit is. Tegen muren aan en al! Ik vind het wel heel slim haha.

honden page profiel M & JM & J 3 doggies

honden foto van M & J

Dank jullie wel! Ga hem gelijk in elkaar klutsen. ;-)
Heerlijk toch dat gesmak.. moet er altijd wel om lachen.
Gijs mag vanavond mee, maar moet wel in zijn bench helaas. (teveel kleine kindjes voor onze ontstuimige puber) Dus moet hem wel bezig houden. Hij vind zijn bench prima, dat is hij gewend op visite, maar ik vind het toch altijd een extraatje waard. :-D

Fijne jaarwisseling iedereen!

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do 3 doggies

honden foto van HUS Leon Can Do

wat ik ook vaak doe, beetje smeerkaas met brokjes of brood of wat dan ook, als er maar smeerkaas in zit en dan héél kort in de magnetron zodat t goed smelt, ruikt ook nog eens veel lekkerder en meteen extra werk:-D

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Wow wat een reacties nog, kon even niet reageren was oliebollen aan het bakken, maar heel erg
Bedankt allemaal, de kong ligt gevuld met brokjes, zalm en ei in de koelkast. Nu niet vergeten mee
Te nemen straks. Bedankt allemaal en een goed uiteinde

Volgende forumvraag: vuurwerk angst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^