Kippenbot gegeten op straat.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mandy van DijkMandy van Dijk

honden foto van Mandy van Dijk

Goedemiddag allen,

Bailey (Maltezer, reu, 1 jaar) heeft vrijdagavond een kippenbot gegeten, voor zover ik het nog kon zien was het een vleugeltje (geen rauwe, gewoon gaar). Ik was met hem aan het wandelen om half 8 's avonds en opeens had ie 't in zijn bekkie. Ik wilde het eruit halen maar hij werd erg fel, ging grommen en hap slik weg was het. Ik heb de vervangend DA gebeld en die zei dat ik hem 2 plakken ontbijtkoek moest geven. Dit moest ik om 12 uur 's avonds herhalen. Zijn ontlasting was de volgende morgen dun, maar geen gekke kleur of bloedsporen.
De DA zei dat ik alleen terug moest bellen wanneer hij ging overgeven, want dat hij dan gelijk 'open' moest.
Nu is hij heel rustig en spuugde net gal. Kan dit van het bot zijn? Moet ik nu als een speer naar de DA?

Anoniem (Gast)

Ja ik zou naar de da gaan, zeker bij dit kleine hondje kan het snel vast komen te zitten.
Niet hier op hp blijven zitten afwachten maar bellen!

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Als een speer naar de DA, gare kippenbotjes kunnen versplinteren en gemakkelijk vast komen te zitten. De DA gaf aan dat als hij over zou geven je naar hem toe moest gaan, gal is ook overgeven, er zit iets in het lichaam wat eruit moet!

honden foto van Marjan en Steve *Beer, Sim, Guus en Tom r.i.p.*

Ik zou ook gaan!!
Bij mij op de hei heeft iemand ook pas geleden haar hond verloren door een afwachtende houding aan je nemen!! Sterkte en ik hoop dat het allemaal goed afloopt

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ja naar de da gaan hoor.. of in ieder geval bellen.. gekookte botten kunnen snel splinteren

Anoniem (Gast)

kan ook van een lege maag zijn

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Eerlijk denk ik dat de da nu niets kan doen. Alleen in een gespecialiseerd diere ziekenhuis kunnen ze je a la minut helpen door t botje er met een scopie uithalen. Laten overgeven is nu net zo gevaarlijk as t er op de nauurlijke weg uit te laten komen. Peperkoek geven helpt t botje in de maag te komen. Peperkoek verteerd hier snel t botje zal veel langer duren of niet verteren Casper heeft ooit de pit van een nectarine doorgeslikt. Ik kreeg bovenstaand advies van meerdere dierenartsen. Hou je hondje goed in de gaten. Mocht ie lusteloos worden of juist rusteloos, overgeven, braken, extreem gaan drinken of juist niet willen eten of drinken raadpleeg dan meteen de da. Iedere verandering in gedrag moet je nu in de gaten houden.

Bij Casper is de pit er na een week uitgekomen helemaal ingekapsled in gras. Dus met een beschermlaagje om dee pit heen heeft ie m het lichaam heeft t dus zelf opgelost met een wat hulp van Casper ( gras eten )

Edit ik lees nu dat je hondje gal spuugt. Dan zou ik meteen bellen.

honden page profiel Mandy van DijkMandy van Dijk

honden foto van Mandy van Dijk

Ik ben geweest. Ze heeft  foto's gemaakt en je zag de stukjes bot zitten. Zaten al in de dikke darm en zoals zij kon zien was het al ingekapseld in zijn ontlasting. Heeft een pijnstiller injectie gekregen. En pilletjes tegen het braken. Als hij weer gaat overgeven moet ik terug komen. Flink bedrag was het hoor. Was 250 kwijt, maarja, tis me kindje en ik heb t voor m over.

Anoniem (Gast)

PFFFF Das een dure dierenarts geweest...oja tis zondag daar betaal je voor.

Volgende forumvraag: Hond plotseling overleden/vragen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^