Vraagjes benchtraining voor pup.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

Hallo allemaal,

sinds een grote week zijn we bezig met de benchtraining van onze nieuwe whippet pup.
Dit gaat voorlopig vrij goed want hij beschouwd het al als zijn veilige plaats om te rusten, eten, drinken,...
Zonder problemen gaat hij er zelf in.
Ook in de nacht ondervinden we weinig problemen. ;-)
Momenteel gaan we s 'avonds om 23h gaan slapen om vervolgens om 3h eens op te staan (dit is ongeveer het tijdstip dat hij er even uit moet voor een plasje ervaren we) en terug om 6h30 a 7h00 op te staan.
Rond dit uur in de morgen zou hij soms al eens lichtjes beginnen janken dus is het ook hoog tijd dan.
Ons probleempje is dat de keer we om 3h opstaan hij normaal flink zijn plasje buiten doet (dit is heel flink en we belonen hem ook daarvoor)maar daarna wil hij niet direct weer slapen zodat we meestal toch nog een half uurtje met hem bezig moeten zijn. Als we hem direct terug in de bench doen gaan dan is hij niet tevreden en begint dan luid te janken. En om de rest van het gezin (en de buren) niet wakker te maken geven we dan toe om nog eventjes met hem bezig te zijn.
Nu denk ik dat we daarin de fout ingaan en teveel toegeven of heb ik het mis? Voor de pup is het zeker leuk maar voor ons iets minder om midden in de nacht een half uur te spelen. ;-)
Graag uw mening en tips en bedankt alvast om te lezen! ;-)

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Proficiat met je pupje ! Persoonlijk ben ik geen voorstander van de bench en zeker niet bij een kleine pup. Waarom leg je hem niet lekker naast je in een mandje ? Je nachten zullen er minder onder te lijden hebben als de pup dicht bij je is. Als hij piept dan hup even naar buiten, pup zonder enige aandacht terug in mandje, leg je hand er even bij tot hij slaapt. Je geeft hem nu aandacht s'nachts door met hem bezig te zijn, dit gaat een gewoonte worden en het is nu dat je dit gedrag moet ombuigen. De nacht is er om te slapen, zowel voor de pup als voor zijn baasjes. Je praat op een lage toon en schenkt hem verder geen aandacht, dus niet spelen. Je pup zal snel doorhebben dat hij rusten moet.De bench kun je overdag gebruiken om hem te laten rusten of te kauwen op een botje, als hij wat ouder is dan kun je de bench gebruiken als je weggaat of in de nachten als hij sloopgedrag vertonen zou, wens je alvast veel succes ;-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Nee hoor jullie zijn prima bezig! Maak de pup s avonds lekker moe..ga hem daarna een rondje uitlaten en daarna de bench in. Om 3u even laten plassen en eventjes een beetje moe maken. Ze zijn na zo lang slapen een bommetje energue en hebben dus helemaal geen zin om te slapen :-) na een tijdje merk je dat je de plasronde van 3u naar een uur of 5 kan schuiven om hem daarna helemaal niet meer s nachts uit hoeven te laten :-)

honden page profiel MariskaMariska 3 doggies

honden foto van Mariska

Hoe ik het deed met onze poedelpup van toen 8 weken, is voor de bench gaan zitten, als ik nog lekker wou slapen, en Yeti had zoiets van 'slapen is oké, maar spelen is leuker', zat ik voor de bench. ik zat met mijn rug voor de bench, net zo lang totdat hij rustiger werd. Dan ging ik langzamerhand een beetje weg, en als hij helemaal stil was, niets liet blijken, ging ik dus weer naar mijn bedje toe

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Zelf zou ik dat spelen niet doen. Dat wordt mi veel te makkelijk een gewoonte en dan zit je straks maandenlang met een 'verplicht speelkwartier' om 3 uur 's nachts. Moet er niet aan denken.....

Maken jullie zelf de pup wakker om te plassen of meld hij zich rond 3 uur? Zelf heb ik mijn honden nooit wakker gemaakt maar ben pas opgestaan als ze het zelf aangaven. Hier is dat bij alle drie de honden gesmeerd gelopen en werd er gewoon de nacht doorgeslapen op een enkele keer na gedurende de eerste paar dagen. Na het plassen een dikke zoen en terug naar de slaapplaats. Je zou hem evt. een geschikt kauwspeeltje kunnen geven om weer tot rust te komen.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Proficiat met je pupje ! Persoonlijk ben ik geen voorstander van de bench en zeker niet bij een kleine pup. Waarom leg je hem niet lekker naast je in een mandje ? Je nachten zullen er minder onder te lijden hebben als de pup dicht bij je is. Als hij piept dan hup even naar buiten, pup zonder enige aandacht terug in mandje, leg je hand er even bij tot hij slaapt. Je geeft hem nu aandacht s'nachts door met hem bezig te zijn, dit gaat een gewoonte worden en het is nu dat je dit gedrag moet ombuigen. De nacht is er om te slapen, zowel voor de pup als voor zijn baasjes. Je praat op een lage toon en schenkt hem verder geen aandacht, dus niet spelen. Je pup zal snel doorhebben dat hij rusten moet.De bench kun je overdag gebruiken om hem te laten rusten of te kauwen op een botje, als hij wat ouder is dan kun je de bench gebruiken als je weggaat of in de nachten als hij sloopgedrag vertonen zou, wens je alvast veel succes ;-) "


Dank je wel! ;-)
Ook voor de tips maar we hebben er bewust voor gekozen om ook s 'nachts de bench te gebruiken.
Ook omdat de hond (ook later) niet mee naar boven mag.
Maar voor het moment kunnen we niet klagen hoor, alleen dat spelen een beetje.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Nee hoor jullie zijn prima bezig! Maak de pup s avonds lekker moe..ga hem daarna een rondje uitlaten en daarna de bench in. Om 3u even laten plassen en eventjes een beetje moe maken. Ze zijn na zo lang slapen een bommetje energue en hebben dus helemaal geen zin om te slapen :-) na een tijdje merk je dat je de plasronde van 3u naar een uur of 5 kan schuiven om hem daarna helemaal niet meer s nachts uit hoeven te laten :-) "


Dank u wel voor de aanmoediging! ;-)
Vooral in de morgen is het echt een bommetje energie!
Blij te horen dat we op de goede weg zijn. :-D

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Hoe ik het deed met onze poedelpup van toen 8 weken, is voor de bench gaan zitten, als ik nog lekker wou slapen, en Yeti had zoiets van 'slapen is oké, maar spelen is leuker', zat ik voor de bench. ik zat met mijn rug voor de bench, net zo lang totdat hij rustiger werd. Dan ging ik langzamerhand een beetje weg, en als hij helemaal stil was, niets liet blijken, ging ik dus weer naar mijn bedje toe "


Dank u wel voor de tip Mariska!
Dit passen we op het moment ook toe.
Eerst een beetje spelen net voor zijn bench (meestal op mijn schoot) dan gaat hij na een tijdje meestal naar zijn bench om wat rustig te kauwen. Daarna nog wat de hand in de bench om erna rustig de bench te sluiten en te gaan slapen. Stap per stap dus nog.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

"

Dank u wel voor de aanmoediging! ;-)
Vooral in de morgen is het echt een bommetje energie!
Blij te horen dat we op de goede weg zijn. :-D "


Ja dat bommetje energie zal ook zeker nog wel blijven haha maar, zoals al gezegd wordt, probeer die 3 uur wel uit te bouwen. Wacht echt tot ze zelf wakker is, anders zit je als ze straks 3 jaar is nog met het 3 u s nachts speelkwartier ;-)

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Zelf zou ik dat spelen niet doen. Dat wordt mi veel te makkelijk een gewoonte en dan zit je straks maandenlang met een 'verplicht speelkwartier' om 3 uur 's nachts. Moet er niet aan denken.....

Maken jullie zelf de pup wakker om te plassen of meld hij zich rond 3 uur? Zelf heb ik mijn honden nooit wakker gemaakt maar ben pas opgestaan als ze het zelf aangaven. Hier is dat bij alle drie de honden gesmeerd gelopen en werd er gewoon de nacht doorgeslapen op een enkele keer na gedurende de eerste paar dagen. Na het plassen een dikke zoen en terug naar de slaapplaats. Je zou hem evt. een geschikt kauwspeeltje kunnen geven om weer tot rust te komen. "


Dank u wel voor uw reactie! ;-)
Dit is inderdaad wat we over twijfelen.
Onze pup is om 3 uur nog stil maar om 3u30 zou hij stilletjes beginnen janken. Dus willen we dat voor zijn en staan we nog om 3 uur op. Ik weet wel dat we dit beetje per beetje moeten verlengen. Maar zeker om 6u30 a 7u begint hij echt te janken. Waarschijnlijk om zowel een plasje te doen en te zeggen dat hij wakker is om te spelen. ;-)
Kauwspeeltjes heeft hij voldoende en speelt hij ook graag mee maar liefst nog bij ons op de schoot. Maar na een tijdje leggen we dan zijn speeltje in de bench en kauwt hij daar inderdaad verder.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Toen onze hond een pup was, had ik haar in een doos/mand naast mn bed. Als ze onrustig werd, liet ik haar een plas doen en daarna weer in de doos. Hand er in, speeltjes erbij en verder niet te veel aandacht. Als je hem toch liever s'nachts in de bench wilt zou je misschien na het uitlaten een gevulde kong in de bench kunnen doen. Zo houd hij zich zelf bezig en kom jij toch een beetje aan je achtrust. Toen mijn hond te groot werd voor de doos, kwam ze gezellig op bed liggen, vinden wij geen probleem. Soms ligt ze nu op bed, soms in haar nieuwe mand naast het bed en soms ook gewoon op degrond.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

"

Dank u wel voor uw reactie! ;-)
Dit is inderdaad wat we over twijfelen.
Onze pup is om 3 uur nog stil maar om 3u30 zou hij stilletjes beginnen janken. Dus willen we dat voor zijn en staan we nog om 3 uur op. Ik weet wel dat we dit beetje per beetje moeten verlengen. Maar zeker om 6u30 a 7u begint hij echt te janken. Waarschijnlijk om zowel een plasje te doen en te zeggen dat hij wakker is om te spelen.  ;-)
Kauwspeeltjes heeft hij voldoende en speelt hij ook graag mee maar liefst nog bij ons op de schoot. Maar na een tijdje leggen we dan zijn speeltje in de bench en kauwt hij daar inderdaad verder. "


Ik zou pas op het moment dat hij stilletjes begint te janken op staan om hem een plas te laten doen aangezien het nu dus al kan. Wil je het voor zijn omdat je bang bent dat je te laat bent?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

gefeliciteerd met jullie pup. En als ik het zo lees gaat dit heel goed,behoudens dan het speel moment midden in de nacht.
Doe de pup terug in de bench en ga voor de gesloten bench zitten.Aai de pup nog even en als de pup zich weer lekker oprolt ga je zelf ook weer je bedje in.Maar doordat je daar nu een paar keer aan hebt toegegeven zal dat niet zomaar vanzelf gaan.Maar probeer hierin toch consequent te zijn en zet door ,anders blijf je hier last mee houden.Beter twee nachten een huilende pup , dan weken geen nachtrust meer.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Toen onze hond een pup was, had ik haar in een doos/mand naast mn bed. Als ze onrustig werd, liet ik haar een plas doen en daarna weer in de doos. Hand er in, speeltjes erbij en verder niet te veel aandacht. Als je hem toch liever s'nachts in de bench wilt zou je misschien na het uitlaten een gevulde kong in de bench kunnen doen. Zo houd hij zich zelf bezig en kom jij toch een beetje aan je achtrust. Toen mijn hond te groot werd voor de doos, kwam ze gezellig op bed liggen, vinden wij geen probleem. Soms ligt ze nu op bed, soms in haar nieuwe mand naast het bed en soms ook gewoon op degrond. "


Dank u voor uw reactie Suzanne! ;-)
We hebben er van de eerste dag voor gekozen om de bench beneden ook als slaapplaats te gebruiken en hebben er eigenlijk nog geen spijt van gehad. Aan de kong heb ik ook al gedacht maar daar zou ik nog een tweetal weekjes mee willen wachten tot hij zijn normale voeding optimaal opeet. Nu zou hij nog eens wat laten staan.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Klinkt alsof jullie super bezig zijn! Zelf laat ik duidelijk merken dat ik savonds niet te porren ben voor een spelletje, maar puur om te slapen. Wanneer hij na een half uurtje weer gaat janken zou ik er weer uit gaan en naar buiten, eventueel behoefte laten doen en weer naar de bench zonder iets te zeggen. Pups hebben snel genoeg door dat er niks te halen valt. Uit se bench in de nacht is dus puur voor de behoeftes.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

"

Ik zou pas op het moment dat hij stilletjes begint te janken op staan om hem een plas te laten doen aangezien het nu dus al kan. Wil je het voor zijn omdat je bang bent dat je te laat bent? "


Ja, vooral nu we volop aan de benchtraining bezig zijn willen we accidentjes in de bench nu vermijden en dit lukt voorlopig. Alleen de eerste nacht bij ons heeft hij in de bench geplast.
Ook tijdens de dag moet hij zeker ieder uur eens buiten want hij plast nog heel veel (ook soms nog eens binnen).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

Dank u voor uw reactie Suzanne!  ;-)
We hebben er van de eerste dag voor gekozen om de bench beneden ook als slaapplaats te gebruiken en hebben er eigenlijk nog geen spijt van gehad. Aan de kong heb ik ook al gedacht maar daar zou ik nog een tweetal weekjes mee willen wachten tot hij zijn normale voeding optimaal opeet. Nu zou hij nog eens wat laten staan.
"

En als je nou een deel van zijn voer in de kong geeft? Dan krijgt hij niets extra's, maar heeft zo wel wat te doen. Mijn hond krijgt haar dagelijkse voer (2x vlees) altijd in een soort kong. Ze eet zo rustiger, moet werken voor haar voer en is zo even bezig. Was een tip van Ian Dunbar.
.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" gefeliciteerd met jullie pup. En als ik het zo lees gaat dit heel goed,behoudens dan het speel moment midden in de nacht.
Doe de pup terug in de bench en ga voor de gesloten bench zitten.Aai de pup nog even en als de pup zich weer lekker oprolt ga je zelf ook weer je bedje in.Maar doordat je daar nu een paar keer aan hebt toegegeven zal dat niet zomaar vanzelf gaan.Maar probeer hierin toch consequent te zijn en zet door ,anders blijf je hier last mee houden.Beter twee nachten een huilende pup , dan weken geen nachtrust meer. "


Dank u voor uw reactie en felicitatie Helene! ;-)
We zijn inderdaad over het algemeen zeer tevreden met de opvoeding van onze pup tot nu toe. Alleen dit speelmoment kan zeker iets korter als dit zou kunnen.
We gaan het zeker eens proberen want misschien gaat dit na bepaalde tijd onomkeerbaar worden! Even op de tanden bijten voor de komende nachten dus! Dus vannacht na het plassen gaan we direct de bench dicht doen en gaan we er nog even bijblijven.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot 3 doggies

honden foto van Hond in de pot

Het beste is om bijna niks te zeggen en speelsigheis te negeren. Dus hond zonder wat te zeggen uit de bench halen, naar buiten gaan en zeggen plasje doen als je daarvoor een commando hebt aangeleerd en dan zonder iets te zeggen weer terug de bench in of eventueel dan zeggen slapen of een dergelijk commando wat je hebt aangeleerd.

Zo leert de pup dat snachts alleen plassen is en niet spelen.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

"
En als je nou een deel van zijn voer in de kong geeft? Dan krijgt hij niets extra's, maar heeft zo wel wat te doen. Mijn hond krijgt haar dagelijkse voer (2x vlees) altijd in een soort kong. Ze eet zo rustiger, moet werken voor haar voer en is zo even bezig. Was een tip van Ian Dunbar.
. "


Is wat moeilijk want we hebben gekozen om droogvoer (dus korrels) te geven en dit gaat wat moeilijk in een gewone kong . Daarvoor gebruiken we meestal die speciale kong koekjes.

honden page profiel Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy. Tom - (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Het beste is om bijna niks te zeggen en speelsigheis te negeren. Dus hond zonder wat te zeggen uit de bench halen, naar buiten gaan en zeggen plasje doen als je daarvoor een commando hebt aangeleerd en dan zonder iets te zeggen weer terug de bench in of eventueel dan zeggen slapen of een dergelijk commando wat je hebt aangeleerd.

Zo leert de pup dat snachts alleen plassen is en niet spelen. "


Dank u voor de raad! ;-)
We zullen even hard moeten zijn maar ik hoop dat dit na enkele nachten gaat lukken.
Vannacht ga ik het al even proberen!

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Klinkt alsof jullie super bezig zijn! Zelf laat ik duidelijk merken dat ik savonds niet te porren ben voor een spelletje, maar puur om te slapen. Wanneer hij na een half uurtje weer gaat janken zou ik er weer uit gaan en naar buiten, eventueel behoefte laten doen en weer naar de bench zonder iets te zeggen. Pups hebben snel genoeg door dat er niks te halen valt. Uit se bench in de nacht is dus puur voor de behoeftes. "


Dank u voor uw reactie! ;-)
Je hebt overschot van gelijk hoor! s 'Avonds en s 'nachts is eigenlijk geen speeltijd maar wel tijd om te rusten en te slapen (en kort even de behoefte laten doen).

honden page profiel Jessica rakker - luna r.i.p. leikaJessica rakker - luna r.i.p. leika 3 doggies

honden foto van Jessica rakker - luna r.i.p. leika

Hier ook een pup afgezien van de 1e nacht slaapt hij netjes de nacht door en houdt het vaak op tot s'morgens half 9/9 uur in het weekend (door de weeks wordt hij eerder buiten gelaten)

Ik heb mijn pup(s) nooit wakker gemaakt s'nachts en als ze wakker werden dan lieten ik of mijn man ze even plassen en dan direct de bench weer in, is hier ook nooit een probleem geweest.

Mocht je pup s'nachts wakker worden dan zou ik zeggen even een plasje doen en hup weer terug in de bench, wat hier wel wilde helpen was een knuffel waar hij tegen aan kon liggen. Wat je ook kan proberen is een oud t-shirt wat naar jullie ruikt erbij leggen voor de geruststelling van de pup... vaak vinden ze het fijn iets met de baas zijn geur te hebben.

Ook de kong lijkt mij een goed idee
Probeer om je pup niet zelf te wekken maar wacht tot dat hij/zij jou wekt.

Succes!

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Hier ook een pup afgezien van de 1e nacht slaapt hij netjes de nacht door en houdt het vaak op tot s'morgens half 9/9 uur in het weekend (door de weeks wordt hij eerder buiten gelaten)

Ik heb mijn pup(s) nooit wakker gemaakt s'nachts en als ze wakker werden dan lieten ik of mijn man ze even plassen en dan direct de bench weer in, is hier ook nooit een probleem geweest.

Mocht je pup s'nachts wakker worden dan zou ik zeggen even een plasje doen en hup weer terug in de bench, wat hier wel wilde helpen was een knuffel waar hij tegen aan kon liggen. Wat je ook kan proberen is een oud t-shirt wat naar jullie ruikt erbij leggen voor de geruststelling van de pup... vaak vinden ze het fijn iets met de baas zijn geur te hebben.

Ook de kong lijkt mij een goed idee
Probeer om je pup niet zelf te wekken maar wacht tot dat hij/zij jou wekt.

Succes! "


Hartelijk dank voor de goede raad Jessica! ;-)
Deze nacht ging ik dit normaal even proberen maar jammer genoeg heeft hij al van 1u deze nacht last van diarree. Nu ben ik al heel de nacht aan het waken bij hem want het is nog maar een pup hé. Rijstwater heeft hij al gekregen en hopelijk wordt het beter binnen de komende uren anders moeten we de dierenarts bellen.
De benchtraining gaan we dus eventjes moeten uitstellen maar uitstel is geen afstel! Nu maar eerst zorgen dat hij beter wordt!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

Is wat moeilijk want we hebben gekozen om droogvoer (dus korrels) te geven en dit gaat wat moeilijk in een gewone kong . Daarvoor gebruiken we meestal die speciale kong koekjes.   "


.je kan de brokjes weken in water, dan kan het in de kong en desnoods nog beetje pindakaas erdoor.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik zou hem 's nachts geen deel van zijn voeding in een Kong(ed) geven, hooguit iets smeerbaars wat er uit gelikt moet worden en dan ook maar weinig. Ik weet niet hoe oud je pup is maar hier moesten ze de eerste weken zich vrij snel na het eten alweer ontlasten dan heb je kans dat hij zich nog vroeger meld in de ochtend. 


Beterschap voor je pup!

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

"

.je kan de brokjes weken in water, dan kan het in de kong en desnoods nog beetje pindakaas erdoor. "


Dank u voor de tip. ;-)

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" Ik zou hem 's nachts geen deel van zijn voeding in een Kong(ed) geven, hooguit iets smeerbaars wat er uit gelikt moet worden en dan ook maar weinig. Ik weet niet hoe oud je pup is maar hier moesten ze de eerste weken zich vrij snel na het eten alweer ontlasten dan heb je kans dat hij zich nog vroeger meld in de ochtend. 


Beterschap voor je pup! "


Dank u wel Manuela! ;-)
Gelukkig is hij al heel wat beter.
Hij drinkt nog altijd rijstwater en heeft al een beetje korrels met rijst binnen (en het blijft binnen)! :-D
Onze pup is nu ongeveer 9,5 weken en moet inderdaad nog veel ontlasten en plassen. Dus om iets te eten geven s 'nachts in de bench zou ik nog graag even mee wachten. Maar in de toekomst is de kong zeker een optie (we hebben er ook al 3 liggen).

honden page profiel leentjeleentje 3 doggies

honden foto van leentje

ik ben op en top voorstander van benchtraining ,en ik zou snacht niet steeds op datzelfde uur opstaan maar wachten tot hij het zelf aangeeft zo ga je zien dat het uur ook steeds gat opschuiven en als je hem snachts uitlaat zo weinig mogelijk aandacht, buiten als hij geplast heeft even das een flinke gewoon belonen met je stem niet te uitbundig ,terug naar binnen bencke in en zo weinig mogelijk aandacht ,zodat hij inderdaad op de duur weet s'nacht is plassen ook enkel plassen en niets meer ,dit is bij mij reeds vele jaren goed gelukt en gaat hij piepen gewoon negeren en tandjes bijten ook hier raak je door,hier op reageren zorgt er enkel voor dat deze training enkel nog veel langer gaat duren ,veel succes met je pup en je benchtraining

leen en ziva

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

" ik ben op en top voorstander van benchtraining ,en ik zou snacht niet steeds op datzelfde uur opstaan maar wachten tot hij het zelf aangeeft zo ga je zien dat het uur ook steeds gat opschuiven en als je hem snachts uitlaat zo weinig mogelijk aandacht, buiten als hij geplast heeft even das een flinke gewoon belonen met je stem niet te uitbundig ,terug naar binnen bencke in en zo weinig mogelijk aandacht ,zodat hij inderdaad op de duur weet s'nacht is plassen ook enkel plassen en niets meer ,dit is bij mij reeds vele jaren goed gelukt en gaat hij piepen gewoon negeren en tandjes bijten ook hier raak je door,hier op reageren zorgt er enkel voor dat deze training enkel nog veel langer gaat duren ,veel succes met je pup en je benchtraining

leen en ziva "


Dank je wel Leen!
Ik heb de indruk dat de meeste mensen dit zo aanraden (wachten tot pup het zelf aangeeft) maar ik ben altijd bang dat ik het te laat zou horen en de pup al in de bench heeft geplast. Misschien de deur wat verder openzetten zodat we hem nog beter kunnen horen.
En als je wacht tot dat de pup lawaai begint te maken (om te plassen) geef je dan geen verkeerd signaal door dan net de bench te openen? Ik dacht altijd: ik ben hem voor dus zal hij niet denken als ik begin te janken dan komt baasje (zelfs voor het plassen)?
Hartelijk bedankt voor de hulp! ;-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: 8 procent aankomen per week
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^